خبر یزد

آخرين مطالب

روستاهای مهریز مستعد توسعه کشت گل محمدی اقتصادي

روستاهای مهریز مستعد توسعه کشت گل محمدی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - یزد- تعدادی از روستاهای مهریز با توجه به شرایط آب و هوایی و قرارگرفتن در دامنه کوهپایه های شیرکوه ، به دلیل خاک مناسب و نیز روستاییان علاقه‌مند به فعالیت در رشته باغداری، یکی از مناطق مستعد توسعه کشت گیاهان کم آبخواه از جمله گل سرخ محمدی و کارگاه های گلابگیری است .

شیرکوه با 4075 متر ارتفاع از سطح دریای آزاد مرتفع ترین نقطه استان یزد است و بسیاری از روستاهای شهرستان های تفت و مهریز در کوهپایه های آن قرار دارد، این 2 شهر در میان 24 شهر استان به باغشهر یزد نیز معروف است.
در سال‌های اخیر با پیگیری مدیریت جهاد کشاورزی، بخشداری، دهیاران و اعضای شوراهای بخش مرکزی دهستان میانکوه و نیز روستاهای منشاد و بنادک سادات، اقدام هایی نسبت به گسترش این گیاه کم آبخواه انجام شد که به خاطر اهمیت موضوع هنوز جای کار فراوان برای توسعه کشت گل محمدی وجود دارد.
گل محمدی جزو گیاهانی است که نسبت به دیگر گیاهان کم آبخواه در مقابل پدیده خشکسالی و کم‌آبی نیز مقاوم است، رونق آن به ایجاد اشتغال کمک می کند، درآمد نسبتا خوبی هم دارد، بازدهی مناسب از لحاط اقتصادی و پرورش آن در زمین‌ها و اراضی محدود قابل توسعه است و مجموعه رویکرد دست اندرکاران دولتی با توجه به شرایط اقلیمی منطقه نیز بر توسعه آن است .

خبر یزد


این گل زیبای بهاری در منطقه ییلاقی و خوش آب و هوای مهریز، علاوه بر شرایط بالا که دارای ویتامین ای و سی ( E و C) است، در درمان استرس( دلهره) موثر است و همچنین علاوه بر عطر بی‌نظیر و تهیه عرق آن، از گلبرگ آن همراه با کشک، ماست و چای مصرف می‌شود.
با توجه به اهمیت موضوع و گسترش کشت آن، جمعی از کشاورزان، گلابگیران و مسوولان منطقه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی با قدردانی از تمامی اقدام هایی که تاکنون در این خصوص در حمایت از فعالان این بخش صورت گرفته است، تداوم این حمایت‌ها و گسترش آن خواستار شدند.
برای کشت گل محمدی، زمین واگذار شود
یکی از کشاورزان روستای منشاد مهریز به اهمیت توسعه کشت گل محمدی به خاطر شرایط اقلیمی منطقه و بارش کم و کم‌آبخواه بودن آن اشاره کرد و گفت: افرادی زیادی خصوصا جوانان علاقه مند به امور کشاورزی تمایل به کشت این گیاه دارند.
حسین دهقان منشادی افزود: اساسی‌ترین مشکل سد راه برای توسعه کشت، کمبود زمین به دلیل کوهستانی بودن منطقه است، اگر از سوی مسوولان جهاد کشاورزی شهرستان با همکاری اعضای شورای اسلامی موضوع پیگیری و اقدام شود قطعا جوانان زیادی تمایل به فعالیت به کشت این گیاه دارند.

خبر یزد


وی اظهارکرد: در این مورد به دهیاری و شورای روستا مراجعه شد و قول رسیدگی به درخواست مردم را دادند، اگر این مشکل رفع شود در بخشی از زمین‌های منطقه گل محمدی کشت شود موجب افزایش تولید و درآمدزایی و ایجاد اشتغال می شود.
همچنین رضا سلیمی مسوول یکی کارگاه های گلابگیری روستای منشاد گفت: ارایه تسهیلات به گلابگیران برای توسعه واحدها موجود و تبدیل کارگاه‌های سنتی به صنعتی سبب رونق تولید، اشتغال، حل معضل بیکاری جوانان و درآمد بیشتر برای آنها و جلوگیری از مهاجرت آنها به شهرها می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: گل محمدی بسیار کم‌آبخواه و گلابگیری و تولید انواع عرق ها برای مردم و جوانان منطقه درآمد زاست ، امید می رود با همکاری و پیگیری دهیاری و مسوولان جهاد کشاورزی مشکل توسعه کشت این گیاه رفع شود.
رویکرد کشاورزان، توسعه کشت است
همچنین عضو شورای روستای منشاد به اهمیت توسعه کشت گل محمدی در این منطقه و برخی مناطق همجوار به عنوان هدف مسوولان به خصوص در سال‌های اخیر به عنوان توسعه کشت یک گیاه آبخواه اشاره کرد و گفت: در این مورد تاکنون اقدام های خوبی صورت گرفت و پیگیری مطالبات کشاورزان از نهادهای ذی ربط ادامه دارد.
علی دهقانپور ادامه داد: مشکل زمین برای واگذاری و ارایه تسهیلات از جمله درخواست اصلی بیشتر علاقه مندان به کشت این گیاه است و برای رفع آن از سوی شورا این موضوع پیگیری شد و در این ارتباط با مسوولان مرتبط جلساتی برگزار شد و یکی از برنامه‌های محوری دهیاری در سال 1400 است.
وی بیان کرد : هم‌اکنون در این روستا، واحدهای مختلف گلابگیری صنعتی و سنتی وجود دارد و برای گسترش آن به همکاری نیاز است، اگر اقدام و عزم جدی در این مورد وجود داشته باشد می‌توان زمین‌های زیادی را زیرپوشش کشت این گیاه قرار داد .

خبر یزد


توزیع نهال و ارائه تسهیلات
همچنین معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان مهریز به اهمیت کشت گیاهان دارویی و کم‌آبخواه به خصوص در سال‌های اخیر بر اساس اهداف این مدیریت در حوزه شهری و نیز روستاهای بخش مرکزی اشاره کرد و گفت: هرسال به طور متوسط چهار هکتار به سطح زیرکشت این گیاه در شهرستان افزوده می شود.
احمد باقری پناه افزود: جهاد کشاورزی برای کمک به علاقه‌مندان برای توسعه کشت گل محمدی نسبت به توزیع نهال مناسب و معرفی افراد برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل اقدام می کند که سال‌های اخیر در این خصوص همت و همکاری خوبی با همکاری بانک های عامل وجود داشت .
وی اظهار کرد: تقویت و حمایت از واحدهای گلابگیری و تولید انواع عرق گیاهی و واگذاری زمین از جمله برنامه‌هایی است که با همکاری مسوولان مرتبط صورت می‌گیرد و توسعه این نوع گیاهان با توجه به بارش کم و کم‌آبخواه بودن آن جزو رویکرد و هدف اصلی است .
60 کارگاه فعال گلابگیری
همچنین مدیر جهاد کشاورزی مهریز به اهمیت توسعه کشت‌گیاهان کم‌آبخواه به خصوص گل محمدی اشاره کرد و گفت: برداشت گل محمدی از 38 هکتار اراضی شهری و بخش مرکزی شهرستان واقع در دهستان میانکوه از اوایل اردیبهشت‌ماه هرسال آغاز و حدود یک ماه ادامه دارد.
محمد جعفری با بیان اینکه هدف این مدیریت طی سال های اخیر توسعه کشت گل محمدی است،اظهار کرد: میزان برداشت امسال این گیاه نسبت به سال گذشته در مجموع تفاوتی ندارد و به طور میانگین از هر هکتار حدود سه تن گل محمدی برداشت می‌شود.
وی با قدردانی از فعالان این بخش ادامه داد: امسال حدود 200 هزار لیتر گلاب ناب محمدی از گلستان‌های منطقه به دست می‌آید و از هر 10 تُن گل تَر حدود یک کیلوگرم اسانس استحصال می‌شود که بخش عمده‌ آن به کشورهای اروپایی صادر می‌شود.
این مسوول خاطرنشان کرد: در روستاهای منشاد و بنادک سادات بخش مرکزی حدود 60 کارگاه گلابگیری سنتی و صنعتی دایر است و تقویت این کارگاه ها و صنعتی کردن واحدهای موجود از جمله برنامه‌های مهم مدیریت کشاورزی شهرستان است که این موضوع در دستور کار قرار دارد.
جعفری از فعالیت حدود 200 نفر در کار گلابگیری شهرستان خبر داد که به علت کم‌آبخواه بودن بوته گل محمدی به عنوان یکی از برنامه‌های مهم جهاد کشاورزی مطرح است که تشویق به کشت و فعالیت در این زمینه سال‌های اخیر در برنامه قرار داشت.
شهرستان مهریز 46 دهیاری دارد و از جمعیت 55 هزار نفری آن 30 درصد در 140 روستای پنج دهستان ارنان، میانکوه، تنگچنار، خورمیزات و بهادران زندگی می‌کنند
سطح اراضی کشاورزی مهریز 17 هزار و 500 هکتار است که حدود 15 هزار بهره بردار در کاشت، داشت و برداشت محصولات باغی و زارعی در این شهرستان فعالیت دارند که 10 هزار هکتار آن باغی و بقیه زراعی است و میانگین سهم هر کشاورز 11 هزار و 667 مترمربع است.
مرکز این شهرستان در 30 کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
377 هکتار سطح زیرکشت این گیاه در استان یزد است و سالانه حدود 2 هزار و 500 تن گلاب خالص استحصال می‌شود.
از 112 هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد، 32 هزار و 354 هکتار (معادل 29 درصد) زراعی و 79 هزار و 646هکتار (معادل 71 درصد) به کشت محصولات باغی و گلخانه ای اختصاص دارد و بخش عمده درآمد کشاورزان مربوط به باغبانی و کشت محصولاتی مانند پسته، انار، زردآلو ، زعفران و گیاهان دارویی است.
606 هزار تن محصول زراعی، 255 هزار تن محصول باغی، 550 هزار تن محصول گلخانه ای و 392 هزار تن محصولات دامی حاصل تلاش 117 هزار و 800 کشاورز، دامدار و بهره بردار در تولید محصولات کشاورزی ، باغی ، گلخانه‌ای و دامی در استان است.
شیرکوه تنها منبع تامین آب ساکنان دشت یزد- اردکان متشکل از شهرستان های مهریز، تفت، یزد، اشکذر، میبد و اردکان است و بیشتر جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفری استان و نیز عمده سه هزار واحد نولیدی و صنعتی استان در این دشت قرار دارد.
برچسب‌ها
مهریز وزارت جهاد کشاورزی یزد توسعه روستایی

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/190502/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توسعه تبادلات تجاری ایران و افغانستان

گذر ایستگاه فضایی بر فراز طوفانِ Milton

طوفان الاقصی زلزله بزرگی برای اسرائیل بود

طوفان الاقصی زلزله بزرگی برای اسرائیل غاصب بود

پیش‌ بینی هواشناسی یزد فردا جمعه 14 دی 1403

رئیس شورا: گردشگری بهترین مسیر برای توسعه یزد است

عیادت معاون بهداشت و درمان بنیاد از سه جانباز 70 درصد و فرزند شهید در بیمارستان خاتم الانبیا(ص)

زیباترین اشعار ایرانی

حکم انضباطی برای درآغوش گرفتن یک هوادار زن فوتبال؛ رامین رضاییان 51 میلیون تومان جریمه شد

مردی که جسد همسرش را با تاکسی از مشهد به تهران برد

ردیابی گاز‌های ضروریِ حیات در سیاره‌ای فراخورشیدی توسط تلسکوپ جیمز وب

طلا چگونه به سطح زمین می‌رسد؟

خرد جمعی تحول آفرین است/ ظرفیت صنعت گردشگری در شهر جهانی یزد را دریابیم

تأکید سرپرست سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی و سیاحتی کوثر بر ضرورت اقدام به موقع و مدیریت بهینه زمان

مکتب حاج قاسم سلیمانی به عنوان یک الگوی مدیریتی مورد توجه قرار گیرد

اگر تو فارغی از حال دوستان یارا

داستان‌هایی از شکوه سیرت امام جواد(ع)

ناسا از طراحی هلیکوپتر مریخ جدید خود رونمایی کرد

حیوان عجیبی که می‌تواند مغزش را کوچک کند

طرز تهیه مرغ دودی | مرغتو متفاوت درست کن +ویدئو

پیش‌ بینی هواشناسی یزد فردا پنجشنبه 13 دی 1403 | خبر فوری هواشناسی یزد+وضعیت آب و هوای یزد

تو خویشاوندی دیرینه‌ای با رودها داری؛ به دریای تو می‌ریزند جریان‌های بسیاری

مجموعه داستانی کوتاه از یک نویسنده دهه هفتادی

بهبود تغییر حالت چهره ربات‌ها با یک فناوری جدید

60 درصد معتکفین در استان یزد نوجوانان و جوانان هستند

عرضه اولیه فولاد سرمد ابرکوه بزودی در بورس

توقیف بیش از 200 وسیله نقلیه در یزد و تفت

تلفیق «علم و دانش» در حوزه «صنعت و تولید» نیاز مبرم کشور است

استاندار سابق یزد، دستیار عالی استاندار اصفهان شد

زندگی در محاصره؛ زندان‌های اسرائیل به روایت یک اسیر جنگی

نخ‌های حاوی نانولوله‌کربنی انرژی بیشتری نسبت به باتری‌ها در خود ذخیره می‌کنند

ساخت پوشش سیمانی با مقاومت 180 دقیقه‌ای در برابر حریق

عرضه اولیه فولاد سرمد ابرکوه به زودی در بورس انجام می‌شود

مجموعه‌شعر «و چندین کبوتر سپیدی» چاپ شد

تصاویری از شفق قطبی در شب سال نو میلادی

پیش بینی آب و هوای یزد برای فردا جمعه 14 دی 1403/ تداوم بارش‌ها تا ظهر جمعه

95 هزار پرونده تاریخ شفاهی جامعه ایثارگری در بنیاد شهید و امور ایثاگران تهران بزرگ وجود دارد

کسب رضایت جامعه ایثارگری در صدر اولویت‌های کاری بانک دی است

گردهمایی نخبگان حوزه‌های اقتصادی اندیشکده‌های سراسر کشور در یزد

داستانک/ سوار تاکسی که شدم…

«درس‌هایی درباره ظهور اسلام» به روایت عباس زریاب خویی

برنامه‌ای که سیگار کشیدن را ترک می‌دهد

مسجد جامع نیر و کورائیم میزبان معتکفان خواهند بود

عکس | بدشانس مثل رامین رضاییان؛ حسرت شماره 10 استقلال در یزد – خبرگزاری ورزش ایران

استقرار 7 اکیپ و 33 راهدار در محور‌های مواصلاتی شهرستان نیر

لیگ برتر هندبال زنان| لارستان مهمان کازرون، نامی نو به نقش جهان می‌رود، بافق به پایتخت

مهروموم یک دفتر پیشخوان دولت در مهریز

پلمب 19 ضایعاتی متخلف در یزد

داستانک/ فراموشی

محل جستجوی حیات در مریخ شناسایی شد