خبر یزد

آخرين مطالب

طرز تهیه آش بادمجان به روش همدانی مقالات

طرز تهیه آش بادمجان به روش همدانی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - آش بادمجان یکی از غذا‌های سنتی و خوشمزه همدان و کرمانشاه است که با طعم متفاوت و بی‌نظیرش طرفداران زیادی دارد.
به گزارش مجله اکالا، این آش در شهر‌های مختلف با روش‌های مختلفی تهیه می‌شود که یکی از معروف‌ترین آنها، آش بادمجان ملایری است.
مراحل تهیه آش بادمجان به شرح زیر است:
برای تهیه آش، حبوبات را باید از چند ساعت قبل یا از شب قبل در آب جداگانه خیس کنید.
این کار باعث می‌شود که حبوبات زودتر بپزند و نفخ آن‌ها گرفته شود.
بلغور‌های خیس خورده را از صافی رد کنید و داخل قابلمه‌ای که برای پخت آش بادمجان آماده کرده‌اید، بریزید. هشت لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش آید. بعد از جوشیدن آب، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید، اجازه دهید بلغور‌ها بپزند. در حین پخت، بلغور‌ها را هم بزنید تا ته نگیرد.
برای پخت حبوبات، ابتدا آن‌ها را از صافی رد کرده و در قابلمه‌های جداگانه بریزید. سپس به اندازه دو بند انگشت بالاتر از سطح حبوبات، آب به آن‌ها اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مغز پخت شوند. همچنین می‌توانید مقداری نمک نیز به آن‌ها اضافه کنید. توجه داشته باشید که نمک را در انتهای پخت اضافه کنید تا حبوبات نفخ نگیرند.
در این مرحله، یکی از پیاز‌ها را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید. سپس، یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. پس از داغ شدن روغن، پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود. در ادامه، گوشت را به پیاز اضافه کنید و به همراه آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، سپس مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه، دو لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید. پس از جوشیدن آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت به طور کامل بپزد.
ابتدا بادمجان‌ها را خوب بشویید و پوست آن‌ها را بگیرید. اگر می‌خواهید تلخی بادمجان‌ها را بگیرید، آن‌ها را به صورت طولی برش بزنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید. سپس بادمجان‌ها را از آب نمک خارج کنید و با دست فشار دهید تا آب نمک آن‌ها خارج شود. بعد از آبکشی، بادمجان‌ها را به شکل مکعبی برش بزنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس بادمجان‌ها را در روغن بریزید و به مدت 10 تا 15 دقیقه سرخ کنید تا طلایی شوند.
پس از اینکه گوشت به خوبی پخته شد، آن را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شود. سپس، گوشت را با دست یا چنگال ریش ریش کنید.
مرحله هفتم: اضافه کردن حبوبات پخته شده به بلغور در این مرحله، حبوبات مغز پخت شده را به قابلمه بلغور اضافه کنید تا با هم پخته شوند.
مرحله هشتم: تفت دادن پیاز برای ادامه پخت آش بادمجان، بقیه پیاز‌ها را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید. تابه را روی حرارت قرار دهید و روغن را به آن اضافه کنید. پس از داغ شدن روغن، پیاز‌ها را داخل تابه بریزید و تفت دهید. وقتی پیاز‌ها نرم شدند، زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید. پس از طلایی شدن پیازها، نیمی از آن را برای تزیین آش کنار بگذارید. به نیمی دیگر نمک و فلفل اضافه کنید و پس از هم زدن، آن را به قابلمه بلغور اضافه کنید.
مرحله نهم: اضافه کردن بادمجان و گوشت به قابلمه گوشت ریش‌ریش شده و بادمجان‌های سرخ شده را به قابلمه آش بادمجان اضافه کنید و هم بزنید. حرارت را کم کنید و هم زدن را فراموش نکنید تا مواد ته نگیرند.
مرحله دهم: تفت دادن سیر‌ها برای تفت دادن سیر در آش، ابتدا سیر‌ها را پوست گرفته و رنده کنید. سپس در یک تابه کوچک، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، سیر‌های رنده شده را به آن اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه تفت دهید. در این مدت، مرتب سیر‌ها را هم بزنید تا نسوزند. پس از 1 دقیقه، ⅔ سیر‌های تفت داده شده را به قابلمه آش اضافه کنید و بقیه سیر‌ها را برای تزیین نگه دارید.
مرحله یازدهم: آماده کردن نعنا داغ ابتدا مقداری روغن در تابه‌ای کوچک بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن کاملا داغ شد، زردچوبه و نعناع خشک را اضافه کنید و به هم بزنید. حدود 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا عطر مواد بلند شود. سپس شعله را خاموش کنید و ⅓ از مواد تفت داده شده را به آش بادمجان اضافه کنید و هم بزنید. بقیه مواد را برای تزیین کنار بگذارید.
مرحله دوازدهم: آماده کردن کشک برای اضافه کردن کشک به آش، ابتدا آن را با مقدار کمی آب گرم مخلوط کنید تا رقیق شود. سپس نصف کشک رقیق شده را به آش اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. نصف دیگر کشک را برای تزیین نگه دارید. بعد از اینکه آش آماده شد می‌توانید آن را در ظرف دلخواه ریخته و سرو کنید. برای تزیین از موادی که کنار گذاشته‌اید استفاده کنید.
آش بادمجان شما آماده است، نوش جانتان!

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/638061/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویری از شفق قطبی در شب سال نو میلادی

پیش بینی آب و هوای یزد برای فردا جمعه 14 دی 1403/ تداوم بارش‌ها تا ظهر جمعه

95 هزار پرونده تاریخ شفاهی جامعه ایثارگری در بنیاد شهید و امور ایثاگران تهران بزرگ وجود دارد

کسب رضایت جامعه ایثارگری در صدر اولویت‌های کاری بانک دی است

گردهمایی نخبگان حوزه‌های اقتصادی اندیشکده‌های سراسر کشور در یزد

داستانک/ سوار تاکسی که شدم…

«درس‌هایی درباره ظهور اسلام» به روایت عباس زریاب خویی

برنامه‌ای که سیگار کشیدن را ترک می‌دهد

مسجد جامع نیر و کورائیم میزبان معتکفان خواهند بود

عکس | بدشانس مثل رامین رضاییان؛ حسرت شماره 10 استقلال در یزد – خبرگزاری ورزش ایران

استقرار 7 اکیپ و 33 راهدار در محور‌های مواصلاتی شهرستان نیر

لیگ برتر هندبال زنان| لارستان مهمان کازرون، نامی نو به نقش جهان می‌رود، بافق به پایتخت

مهروموم یک دفتر پیشخوان دولت در مهریز

پلمب 19 ضایعاتی متخلف در یزد

داستانک/ فراموشی

محل جستجوی حیات در مریخ شناسایی شد

جرم این سیاهچاله 400 میلیون برابر خورشید است!

زمان قطع برق یزد امروز پنجشنبه 13 دی 1403

چادر ملو غوغا کرد! صعودی شگفت‌ انگیز به جمع بزرگان والیبال ایران ????

ثبت 29 سانتیمتر برف در دهبالای تفت

محورهای روستایی استان یزد مسدود شد

گزارش سفر یک روزه مدیرکل بنیاد مازندران به بابلسر

سیاست کلان سازمان اقتصادی کوثر متحول می‌شود

برگزاری پنجمین یادواره سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در زاهدان

«سردار ایرانی» منتشر شد

انتشار 4 عنوان کتاب جدید در حوزه علم

سفارش خرید برای دستگاه ایرانی تولید پلیمرهای پیشرفته از 4 کشور

بهترین ورژن کاپیتان: مثل دوران تیم ملی!

(فیلم) طرز تهیه سالاد بروکلی خوشمزه

مدعی جدید و غیرمنتظره والیبال‌ ایران

«خداوندگار مگس‌ها» برای پنجمین‌بار به بازار آمد

رصد 70 شهاب در یک ساعت؛ «بارش شهابی ربعی» مهمان آسمان شب‌های زمستانی در ایران

پایان بردهای سریالی: دو رقمی نشدند!

دیشب در یزد چقدر برف بارید؟

اینفوگرافی/ اعمال شب آرزوها (لیله‌الرغائب)

ثبت 29 سانتیمتر برف در دهبالا تفت یزد

شعرخوانی زیبا از رشید کاکاوند

کاهش کیفیت هوای شهرهای صنعتی از اوایل هفته آینده

این دستورپخت شامی رشتی خوشمزه هر شب مهمون سفره‌ات می‌شه | طرز تهیه شامی رشتی خوشمزه و خانگی با طعمی بی‌نظیر +ویدئو

روایت‌نامه‌ای از حمله تروریستی در سالگرد شهادت سردار سلیمانی

2025 سالی هیجان انگیز برای اکتشافات فضایی

تفاهم‌نامه همکاری اتاق صنایع و ریاست اطلاعات هرات

استاندار یزد: در عرصه پژوهش دچار ناترازی هستیم

«صولت مرگ» منتشر شد

کره‌ای‌ها برای خودروهای برقی باتری ضد حریق ساختند

همه‌ ادارات و دانشگاه های استان یزد تعطیل شد

آموزش ترکیب‌بندی در عکاسی منتشر شد

تثبیت صدرنشینی شهرداری ارومیه با شکست شهداب یزد در لیگ برتر والیبال | اخبار ورزشی

بانک قرض الحسنه مهر ایران دارای رتبه برتر کمی و کیفی در بانکداری کشور

فوری؛ تعطیلی ادارات استان یزد برای امروز پنجشنبه 13 دی ماه 1403