خبر یزد

آخرين مطالب

هوش مصنوعی فرازمینی‌ها را از وجود ما آگاه می‌کند علمي

هوش مصنوعی فرازمینی‌ها را از وجود ما آگاه می‌کند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /دو دانشمند ناسا و «موسسه ستی» در یک مقاله جدید به بررسی مزایا و خطرات فرستادن هوش مصنوعی به فضا پرداخته‌اند که می‌تواند اطلاعاتی را درباره انسان به موجودات فرازمینی بدهد.
هوش مصنوعی در حال حاضر جهان را می‌بلعد. فرقی نمی‌کند که تأثیر هوش مصنوعی به ظهور ماشین‌های فوق‌ هوشمند، پایان بشریت یا ترکیدن حباب منجر شود زیرا اثر آن در صنایع سراسر جهان قابل لمس است.
به نقل از کوین تلگراف، سلطه هوش مصنوعی در حال گسترش یافتن فراتر از سیاره کوچک آبی و سبز ماست. ماهواره‌ها به هوش مصنوعی مجهز هستند، سامانه رایانه‌ای «واتسون»(Watson) شرکت «آی‌بی‌ام»(IBM) از «ایستگاه فضایی بین‌المللی» دیدن کرده است و ناسا در حال حاضر برای ادغام فناوری‌های هوش مصنوعی در فضاپیماهای آینده تلاش می‌کند.
اگر دانشمندانی که در خط مقدم جستجوی حیات بیگانه هستند، راه خود را پیدا کنند، به زودی ما چت‌بات‌هایی مانندChatGPT شرکت «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI) را برای توضیح دادن درباره بشریت و زندگی روی زمین برای فرازمینی‌ها به فضا خواهیم فرستاد.
جست‌وجوی فرازمینی‌ها
«فرانک مارکیس»(Franck Marchis) مدیر علوم شهروندی در «موسسه ستی»(SETI Institute) و «ایگناسیو لوپز فرانکوس»(Ignacio Lopez-Francos) مهندس ارشد پژوهش ناسا اخیرا یک مقاله نوشته‌اند و در آن، خطرات و مزایای احتمالی فرستادن یک هوش مصنوعی را به فضا برای برقراری ارتباط با حیات هوشمند شرح داده‌اند.
ایده بزرگ، ایجاد یک رایانه اندروید یا حساس نیست که بتواند از طرف ما صحبت کند، بلکه بیشتر شبیه به قرار دادن یک سیستم تعاملی روی یک دیسک است.
در سال 1977 زمانی که آمریکا فضاپیمای «وویجر 1»(Voyager 1) را پرتاب کرد، دانشمندان یک دیسک مسی 12 اینچی با روکش طلا را روی آن قرار دادند. آن دیسک حاوی داده‌هایی از جمله تصاویر، موسیقی و همچنین صداها و متن‌هایی بود که سیاره ما و تنوع زیستی آن را توصیف می‌کردند.
در سال 1998 فضاپیمای وویجر 1 از فضاپیمای «پایونیر 10»(Pioneer 10) عبور کرد تا به دورترین جسم ساخته‌شده توسط انسان تبدیل شود که از زمین پرتاب شده است. این فضاپیما در سال 2023 حدود 15 میلیارد مایل دورتر بود. تاکنون هیچکس به تماس پاسخ نداده است.
ارتباطات جدید
مارکیس و فرانکوس معتقدند اکنون که فناوری ما تکامل یافته، زمان به‌روزرسانی پیام فرا رسیده است. آنها معتقدند که به جای فرستادن بخش‌هایی از انسانیت در قالب تصاویر، آهنگ‌ها و نوشته‌ها، یک مدل زبانی بزرگ می‌تواند به بیگانگان امکان دهد تا سؤالات خود را بپرسند و اعماق دانش ثبت‌شده ما را بررسی کنند.
به گفته دانشمندان، این کار می‌تواند تمدن‌های فرازمینی را قادر ‌سازد تا به طور غیرمستقیم با ما گفت‌وگو کنند و درباره ما بیاموزند؛ بدون اینکه فواصل وسیع فضا و تأخیرهای مربوط به طول عمر انسان در ارتباطات مانع آنها شود.
آنها در ادامه خاطرنشان کردند که خطراتی در این زمینه وجود دارد. برای مثال، بیگانگان متخاصم ممکن است از این دانش علیه ما استفاده کنند. علاوه بر این، ما باید بفهمیم چگونه یک سیستم هوش مصنوعی قابل استفاده را برای بیگانگان بفرستیم که بدون اینترنت هم قادر به کار کردن باشد.
دانشمندان در ادامه مقاله خود نوشتند: ما توانستیم مسیر کاوشگر وویجر 1 را انتخاب کنیم، فناوری را در یک درایو قرار دهیم و آن را به مسیر برخورد با سرنوشت بفرستیم اما نزدیک به 50 سال طول کشید تا وویجر 1 به فاصله 15 میلیارد مایلی از خانه خود برسد. با این سرعت، تا سال 3084 طول می‌کشد تا فضاپیما به «آلفا قنطورس»(Alpha Centauri) نزدیک‌ترین همسایه کهکشانی ما برسد.
جایگزین این راه حل، ارسال یک سیگنال به فضا با داده‌های لازم برای انتقال یک مدل زبانی بزرگ به هر چیزی در جهان است که قادر به استفاده کردن از آن باشد. چالش‌هایی نیز در توانایی ما برای انتقال داده‌ها در فواصل وسیع با سرعت بالا نهفته شده‌اند.
ناسا در حال حاضر تاسیساتی را در نزدیکی قمر زمین دارد که قادر به انتقال در محدوده 100 مگابایت بر ثانیه هستند. این تا حدودی با کاری که می‌توان روی زمین انجام داد، برابری می‌کند اما همانطور که دانشمندان بیان کردند، ارتباط میان‌ستاره‌ای با فناوری کنونی احتمالا به 100 بیت در ثانیه کاهش می‌یابد.
این بدان معناست که ارسال یک مدل ​​مانند «Llama-3-70B» شرکت «متا»(Meta) به کهکشان بعدی قرن‌ها طول می‌کشد. با وجود این، دانشمندان باور دارند که با استفاده از روش‌های خاص کوچک کردن داده‌ها می‌توان زمان را به حدود 20 سال کاهش داد.
اگرچه همه این گزینه‌ها فرضی هستند و جزئیات فنی زیادی برای حل کردن باقی می‌مانند اما حداقل یک پرسش غیر علمی وجود دارد که باید خیلی زودتر به آن رسیدگی شود. پرسش این است که چه مدل هوش مصنوعی باید به فضا فرستاده شود.
این مقاله در مجله «Scientific American» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/659804/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مقایسه ابعاد و اندازه زمین، زحل و مشتری

کشف ساختارهایی مرموز زیر سطح مریخ

خَمِ ابرویِ توام، هیچ گشایشی نشد

رونمایی از پوستر جایزه جهانی «شهر شعر» / «همای زرین» بر شانه کدام شاعر خواهد نشست؟

سنگ از این سرگذشت دلتنگ است

زندگی مخفی جهان قبل از بیگ بنگ

کشف 10 میلیارد تومان خاک مس قاچاق در یزد

آیا در سال تحصیلی جدید با کمبود معلم در استان یزد مواجه هستیم؟

گلایه متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در تفت

کمبود پایگاه اورژانس در شهر یزد

شعری زیبا از محمد علی بهمنی

چهارشنبه منتظر ماه‌گرفتگی باشید

راه‌اندازی نخستین کلینیک حقوقی فرهنگیان کشور در یزد + فیلم

افزایش تعداد کارت‌های سوخت آزاد در جایگاه‌های یزد

راه‌اندازی نخستین کلینیک حقوقی فرهنگیان کشور در یزد

بزرگترین دشمن ما چیست؟

فرسودگی ناوگان آمبولانس مهم‌ترین چالش اورژانس یزد

بیست و سه هزار یزدی حامی دانش‌آموزان نیازمند

یزد، شهری برخاسته از معماری اصیل ایرانی -اسلامی

لزوم گسترش روحیه ایثار و شهادت طلبی در جوامع اسلامی

فسخ 8 قرارداد راکد در شهرک‌های صنعتی استان یزد

اجرای 14 برنامه شاخص توسط اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام طی هفته دفاع مقدس

عشق شادی است

با این دستگاه می‌توانید دست دیگران را از فاصله دور بگیرید

شارژ باتری گوشی‌های هوشمند با نور خورشید

توقیف خودروی حامل سوخت قاچاق در اردکان

رقابت آرایشگران مرد در استان یزد

عملیات اجرایی لوله اصلی فاضلاب در خیابان شهید مطهری یزد پس از هفت ماه به پایان رسید

شادترین مربی ایران با جشن اولین برد (عکس)

شاعران از شعر نیمایی در بیان شخصیت حضرت علی اکبر(ع) بهره بگیرند

«پلمپ» در انتظار واحدهای به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در بافق

ساعت شروع مدارس برای آغاز سال تحصیلی شناور شد

طرح های ویژه پلیس،بخشش جرایم و ترخیص در کیش

شورای اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران برگزار شد

جهان لانه‌ی او نیست

معنی اصطلاح به سیم آخر زدن

توضیح ساده ابعاد ریز نظریه ریسمان

توزیع 200 بسته معیشتی در بین نیازمندان یزدی

پلمپ در انتظار واحدهای بکارگیری اتباع غیرمجاز در بافق یزد

170 هزار زائر بیت الله الحرام از 16 ایستگاه پروازی به سرزمین وحی اعزام می شوند

نشر علوم و معارف اهل بیت، اساسی‌ترین نیاز نسل جوان کشور

حکایت زیبا از مولوی که نتیجه ده رمان برتر جهان در آن قرار دارد

چرا می‌گویند یک پارچه آقا است؟

مردی که علم نوین چشم پزشکی را مدیون او هستیم

مدار زمین در تسخیر ماهواره‌های ایلان ماسک

ندای تفرقه، صدای دشمن است

داستان جالب دمار از روزگارت در می‌آورم

عرضه نسل جدید رادیاتورهای نانویی به بازار چین

موشک چندبار مصرف چینی به ارتفاع 10 کیلومتری رفت و برگشت

مسابقه انتقام ربات از تیمو بول