خبر یزد

آخرين مطالب

چرا وقتی سرگرم هستیم زمان زود می‌گذرد؟ علمي

چرا وقتی سرگرم هستیم زمان زود می‌گذرد؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - خبرآنلاین /مغز ما زمان را آن‌طور که ساعت نشان می‌دهد درک نمی‌کند؛ محققان متوجه شدند که مغز از روشی منحصربه‌فرد برای متوجه شدن زمان استفاده می‌کند.
تینا مزدکی: پژوهش جدیدی که توسط محققان دانشگاه نوادا، (UNLV) انجام شد؛ چگونگی درک مغز ما از گذشت زمان را تعریف می‌کند. برخی از ما معتقدیم که مغزمان زمان را همگام با ساعت‌ دنبال می‌کند و هر ثانیه را هنگام سپری شدن شمارش می‌کند؛ اما این درست نیست. پژوهش جدید نشان می‌دهد که درک ما از زمان بر اساس ساعت دقیق نیست بلکه بر اساس تجربیات ما است.
درک مغز از زمان
محققان الگوهای فعالیت مغز را تجزیه‌وتحلیل کردند و دریافتند که تعداد تجربیاتی که ما داریم بر درک ما از زمان تأثیر می‌گذارد. همچنین انجام سریع‌تر یک فعالیت بر نحوه ثبت گذر زمان‌ بر مغز ما تأثیر می‌گذارد.
محققان این‌طور می‌گویند که ما در تجربیات و اتفاقاتی که برایمان رخ می‌دهد را زمان بیان می‌کنیم. وقتی بی‌حوصله‌ایم زمان کند می‌گذرد، زیرا کاری انجام نمی‌دهیم و هیچ اتفاقی نمی‌افتد. برعکس، وقتی اتفاقات زیادی رخ می‌دهد، هر یک از آن فعالیت‌ها مغز ما را به جلو می‌برد. بنابراین، هرچه فعالیت بیشتر انجام دهیم و اتفاقات بیشتری برای ما بیفتد، زمان سریع‌تر می‌گذرد.
این مطالعه از اسکن‌های مغزی استفاده کرد که روی قشر کمربندی قدامی (ACC) تمرکز داشت، این قسمت بخشی از مغز است که بر فعالیت و ردیابی تجربیات حیاتی نظارت می‌کند. محققان جوندگان را موظف به انجام حرکات تکراری کردند و الگوهای مغز آن‌ها را تجزیه‌وتحلیل کردند. برخی از جوندگان مجبور شدند بیش از 200 بار به همان درخواست پاسخ دهند.
محققان قبلاً از پژوهش‌های قبلی متوجه شده بودند که هر بار که ما یک حرکت تکراری انجام می‌دهیم، الگوهای مغز مشابه هستند، اما دقیقاً این‌طور نیستند، این الگوها گاه‌به‌گاه کمی متفاوت هستند. سوال بزرگی که در ذهن نویسندگان این پژوهش وجود داشت این بود که آیا این تفاوت‌های جزئی در تغییرات الگوی مغز با انجام اولین حرکت در مقابل دویستمین حرکت مطابقت دارد یا خیر.

خبر یزد


احساسی در مورد زمان
نتایج نشان داد که بدون توجه به‌سرعت حرکت هم‌زمان با پیشرفت کار، فعالیت مغز از ابتدای کار تا انتهای آن به‌طور مشخصی تغییر می‌کند. این الگوها هنگام تجزیه‌وتحلیل با مدل یادگیری ماشینی ثابت ماندند و این نشان می‌دهد که تجربیات فواصل زمانی، تغییرات در فعالیت عصبی را هدایت می‌کنند. برای بررسی این موضوع، از دو کارگر کارخانه استفاده شد که وظیفه ساخت 100 ویجت را داشتند؛ یکی 30 دقیقه و دیگری 90 دقیقه زمان صرف انجام کارکرد.
مدت‌زمانی که برای تکمیل کار صرف شد، بر الگوهای مغز تأثیری نداشت. مغز یک ساعت نیست، بلکه مانند یک شمارنده عمل می‌کند. مغز ما یک «حس»، در مورد زمان را ثبت می‌کند و برای درک بهتر موضوع باید تفاوت بین ساخت ویجت شماره 85 و ویجت شماره 60 را تشخیص داد، نه لزوماً تفاوت بین شماره 85 و شماره 88.
یافته‌های پژوهش، کاربردهای عملی مدیریت ادراک زمان در زندگی روزمره را نشان داد. به‌عنوان‌مثال، اگر بخواهیم چیزی را به خاطر بسپاریم، ممکن است از کاهش سرعت و استراحت بین فعالیت‌ها سود ببریم. برعکس، درگیر شدن در فعالیت‌های پشت سر هم و با سرعت سریع می‌تواند به ما کمک کند که فعالیت را سریع‌تر درک کنیم و هرچه بیشتر کارکنیم زمان زودتر می‌گذرد.
مقیاس‌های زمانی در قشر کمربندی قدامی
این پژوهش یکی از پژوهش‌هایی است که مقیاس‌های زمانی رفتاری را در ACC، ناحیه‌ای از مغز مرتبط با اختلالات روان‌پزشکی مختلف بررسی می‌کند. ACC از دیرباز با کمک به انسان در ترتیب دادن رویدادها یا کارهایی مانند دنبال کردن دستورالعمل‌ها مرتبط بوده است. محققان بر این باورند که یافته‌های آن‌ها در مورد چگونگی درک ما از گذشت زمان می‌تواند بینش‌هایی در مورد شرایطی که درک زمان اغلب تحریف می‌شود، مانند بروز بیماری آلزایمر ارائه دهد.
این بخشی از مغز است که ما برای یادآوری چیزی مانند مکالمه، هنگام شام استفاده می‌کنیم. به جریان گفتگو فکر کنید و می‌توانید اتفاقات قبل و بعد شام را به یاد بیاورید. اما جدا کردن یک جمله ازجمله بعدی در حافظه شما غیرممکن است. بااین‌حال می‌دانید که عنوان مثال هم‌زمان با خوردن دسر در مورد چه موضوعی صحبت کردید و در پایان دسر موضوع مکالمه چه چیزی بوده است.
درنهایت، درک روش مغز از تحلیل زمان می‌تواند افراد را برای مدیریت سلامت روان خود با در نظر گرفتن ادراک زمان به‌عنوان یک فرآیند فیزیکی توانمند کند. وقتی همه‌چیز سریع‌تر پیش می‌رود، ما تمایل داریم فکر کنیم که سرگرم‌کننده‌تر و گاهی اوقات نیز طاقت‌فرسا است. اما نیازی نیست که آن را یک تجربه صرفاً روان‌شناختی، سرگرم‌کننده یا طاقت‌فرسا بدانیم. بلکه اگر به آن به‌عنوان یک فرآیند فیزیکی نگاه کنید، می‌تواند مفید باشد.
منبع: zmescience

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/660050/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مقایسه ابعاد و اندازه زمین، زحل و مشتری

کشف ساختارهایی مرموز زیر سطح مریخ

خَمِ ابرویِ توام، هیچ گشایشی نشد

رونمایی از پوستر جایزه جهانی «شهر شعر» / «همای زرین» بر شانه کدام شاعر خواهد نشست؟

سنگ از این سرگذشت دلتنگ است

زندگی مخفی جهان قبل از بیگ بنگ

کشف 10 میلیارد تومان خاک مس قاچاق در یزد

آیا در سال تحصیلی جدید با کمبود معلم در استان یزد مواجه هستیم؟

گلایه متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در تفت

کمبود پایگاه اورژانس در شهر یزد

شعری زیبا از محمد علی بهمنی

چهارشنبه منتظر ماه‌گرفتگی باشید

راه‌اندازی نخستین کلینیک حقوقی فرهنگیان کشور در یزد + فیلم

افزایش تعداد کارت‌های سوخت آزاد در جایگاه‌های یزد

راه‌اندازی نخستین کلینیک حقوقی فرهنگیان کشور در یزد

بزرگترین دشمن ما چیست؟

فرسودگی ناوگان آمبولانس مهم‌ترین چالش اورژانس یزد

بیست و سه هزار یزدی حامی دانش‌آموزان نیازمند

یزد، شهری برخاسته از معماری اصیل ایرانی -اسلامی

لزوم گسترش روحیه ایثار و شهادت طلبی در جوامع اسلامی

فسخ 8 قرارداد راکد در شهرک‌های صنعتی استان یزد

اجرای 14 برنامه شاخص توسط اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام طی هفته دفاع مقدس

عشق شادی است

با این دستگاه می‌توانید دست دیگران را از فاصله دور بگیرید

شارژ باتری گوشی‌های هوشمند با نور خورشید

توقیف خودروی حامل سوخت قاچاق در اردکان

رقابت آرایشگران مرد در استان یزد

عملیات اجرایی لوله اصلی فاضلاب در خیابان شهید مطهری یزد پس از هفت ماه به پایان رسید

شادترین مربی ایران با جشن اولین برد (عکس)

شاعران از شعر نیمایی در بیان شخصیت حضرت علی اکبر(ع) بهره بگیرند

«پلمپ» در انتظار واحدهای به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در بافق

ساعت شروع مدارس برای آغاز سال تحصیلی شناور شد

طرح های ویژه پلیس،بخشش جرایم و ترخیص در کیش

شورای اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران برگزار شد

جهان لانه‌ی او نیست

معنی اصطلاح به سیم آخر زدن

توضیح ساده ابعاد ریز نظریه ریسمان

توزیع 200 بسته معیشتی در بین نیازمندان یزدی

پلمپ در انتظار واحدهای بکارگیری اتباع غیرمجاز در بافق یزد

170 هزار زائر بیت الله الحرام از 16 ایستگاه پروازی به سرزمین وحی اعزام می شوند

نشر علوم و معارف اهل بیت، اساسی‌ترین نیاز نسل جوان کشور

حکایت زیبا از مولوی که نتیجه ده رمان برتر جهان در آن قرار دارد

چرا می‌گویند یک پارچه آقا است؟

مردی که علم نوین چشم پزشکی را مدیون او هستیم

مدار زمین در تسخیر ماهواره‌های ایلان ماسک

ندای تفرقه، صدای دشمن است

داستان جالب دمار از روزگارت در می‌آورم

عرضه نسل جدید رادیاتورهای نانویی به بازار چین

موشک چندبار مصرف چینی به ارتفاع 10 کیلومتری رفت و برگشت

مسابقه انتقام ربات از تیمو بول