خبر یزد

آخرين مطالب

ابراهیم اقلیدی به خاک سپرده شد مقالات

ابراهیم اقلیدی به خاک سپرده شد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر ابراهیم اقلیدی، مترجم و پژوهشگر در قطعه نام‌آوران برگزار شد.
پیکر این مترجم و پژوهشگر امروز، دوشنبه 26 شهریور در قطعه نام‌آوران بهشت‌زهرا تهران در کنار علیرضا طبایی (شاعر) که هفته گذشته به خاک سپرده شده بود و مجید مددی، پژوهشگر و نویسنده آرام گرفت.
این مراسم با تأخیر دو ساعته به دلیل ناهماهنگی‌های پیش آمده برای مجوز قطعه نام‌آوران، با حضور خانواده‌ این مترجم برگزار شد.
علیرضا بهنام، شاعر با تشکر حاضران و یا خوانش شعری از یدالله رویایی، گفت: ابراهیم اقلیدی در طول عمر پربرکتش و از روزی که پا در جاده فرهنگ و ادبیات گذاشت، لحظه‌ای جانب عدالت و آزادگی را رها نکرد و لحظه‌ای از فکر تعالی فرهنگ و مبارزه با سانسور کناره نگرفت.

او افزود: امروز عزیزی را به خاک می‌سپاریم که در تمام سال‌ها به ارتقای فرهنگ، اندیشید و لحظه‌ای از تلاش و کوشش باز نایستاد. باید بگوییم همه ما وامدار ابراهیم اقلیدی هستیم.
بهنام یادآور شد: اقلیدی در روزگار عسرت فرهنگ و هنر با توان به معرفی ادبیات جهان، از گذشته باستان تا امروز همت گماشت. کار سترگ او که هفت سال برای ترجمه، تصحیح و مقابله آن تلاش کرد، «هزار و یک شب» بود، کاری که 200 سال کسی سراغش نرفته بود و همه سراغ نسخه «تسوجی» می‌رفتند و یا نهایتا تغییرات جزئی در آن ایجاد ‌می‌کردند.
این شاعر ادامه داد: اقلیدی می‌گفت که یک بار در حال خواندن «هزار و یک شب» آن را با متن عربی مقابله می‌کردم، دیدم این کتاب به بازتعریف نیاز دارد و لازم است بخش‌هایی به زبان امروزی دربیاید. از طرف دیگر متوجه شدم این کتاب سلیقه‌ای، ترجمه‌ شده است بنابراین تصمیم گرفتم، اثر را دوباره ترجمه کنم. اقلیدی برای این کتاب 7 سال زمان گذاشت و میراثی از خود برای ادبیات برجا گذاشت که سده‌ها ماندگار است.
او در ادامه با اشاره به ترجمه‌های اقلیدی اظهار کرد: این آثار بازاری نیستند، آثاری نیستند که بخواهید سریع ترجمه و مصرف کنید. اثری ماندگار است، بر روی اثر ماندگار هم آدم ماندگار می‌کند. ابراهیم اقلیمی آدم ماندگاری است، ترجیح می‌دهم از فعل گذشته استفاده نکنم، او با مهربانی، شور، اراده و حمایت از آزادی بیان و اندیشه همیشه زنده خواهد بود. امیدوارم از امروز به بعد هر وقت به او فکر می‌کنم، به روی گشاده و مهربانی‌ که در حق تک‌تک ما داشت بیندیشیم و از او به زیبایی یاد کنیم. سپاسگزارم.
ثریا اختری، همسر ابراهیم اقلیدی با تشکر از حاضران گفت: در مدتی که او بیمار بود، هیچ تحمیلی برای نگهداری‌اش بر من وجود نداشت بلکه با عشق، علاقه و شناختی که از ابراهیم داشتم، رابطه‌مان در طول زمان در زندگی مشترک و همکاری در کارهایی که انجام می‌داد، ایجاد شده بود و این کار را کردم.
او خاطرنشان کرد: سعی کردم ابراهیم را با بیماری و با وجود اینکه حافظه‌اش را از دست داده و از درک جهان، درک زمان بازمانده بود، واقعا دوست داشته باشم و هیچگاه او را بدون حافظه یاد نکردم.
همسر اقلیدی خاطرنشان کرد: ابراهیم ساده، شفاف، مهربان و مسئولیت‌پذیر و انسان دوست بود. مسئله‌اش انسان و انسانیت بود و بدون داشتن منفعت به انسان‌ها ارج می‌نهاد آنهم در زمانه‌ای که ارتباط براساس منافع تعریف می‌شود.
حسین اقلیدی، شاعر، کارگردان تئاتر و برادر ابراهیم اقلیدی نیز در سخنانی گفت: ابراهیم لیدر بالفطره بود و این کار را از خانواده شروع کرد و رفتارش به‌گونه‌ای بود که ناخواسته آدمی می‌خواست در مواردی دنباله‌ رو او باشد. ابراهیم کار خود را انجام می‌داد و در حد اعتقاد به مذهب، کار خود را می‌کرد، بدون اینکه توضیح دهد یا دفاع کند. او هیچگاه در مقام دفاع برنیامد.
او افزود: با شناختی که از شخصیت او دارم به بسیاری از کارهایی که می‌کنیم اعتقاد نداشت، نمی‌خواست چهره شود. او بت‌شکن بود و بت‌شکنی را از درون خود شروع کرده بود. مطمئنم ابراهیم هیچ وقت در اذهان ما نمی‌میرد.
ابراهیم اقلیدی، متولد 1327 در اقلید فارس بود که روز گذشته(یکشنبه، 25 شهریور) در 76 سالگی از دنیا رفت. او دارای مدرک لیسانس در رشته حقوق از دانشگاه تهران بود. بیشترین شهرت او در زمینه ترجمه و تحقیق در زمینه «هزار و یک‌شب بود.
«افسانه‌های مردم مصر» اثر راجر لنسلین گرین، «قصه‌ها و افسانه‌ها» نوشته لئو تولستوی، «موزه نیمه شب» اثر انی دالتون، «قصه‌ها و افسانه‌های مردم اسکاتلند» به روایت باربارا کر ویلسون، «شاهزاده خوشبخت و داستان‌های دیگر»، اثر اسکار وایلد، «گمشده شهرزاد»، «چرا زمین گرد است » نوشته ایزاک آسیموف، «کله کدو و مترسک» در شهر زمرد نوشته ل. فرانک باوم، «قصه‌ها و افسانه‌های هند» (باز گفته جی . ای. بی .
گری)، کتاب «مگره و دیوار سنگی» و «کتاب مگره و مرد نیمکت نشین» نوشته ژرژ سیمنون، «آب کردن» ای ال ولف «قصه‌ها و افسانه‌های مردم ژاپن» به روایت هلن و ویلیام مک آلپاین، «فر پر ماجرا» نوشته لایولی پنلوپ، «مریخی‌ای که برای ماندن آمده بود و داستان های‌دیگر» نوشته لایولی پنلوپ، «موزه نیمه شب» اثر انی دالتون «دنیای قصه‌گویی»، «سفرهای سندباد» و «هسیود و هومر» از جمله آثاری هستند که وی به عنوان ویراستار و مترجم در خلق دوباره آن‌ها نقش داشته است.
این مترجم دستی هم در ترجمه آثار سیاسی دارد و «ایتالیای فاشیست» از آلن کسلز و «آمریکا در ستیز با حقوق بشر در جهان سوم» اثر نوآم چامسکی از این جمله‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/671128/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سوپرشارژ کردن سلول‌های بدن به مقابله با سرطان کمک کرد

رتبه اول استان یزد در زمینه سند موقوفات

پایان مسابقات مهارت کارکنان وظیفه نیرو‌های مسلح

ثبت حدود 14 هزار موقوفه در استان یزد

افتتاح وآغاز عملیات اجرایی 26 طرح عمرانی وخدماتی در بخش مهردشت

کشف کالای قاچاق به ارزش 960 میلیون ریال در یزد

اجرای نمایش اقتدار نیرو‌های مسلح در یزد همزمان با هفته دفاع مقدس

همگرایی جریانات اصلاح طلب برای معرفی استاندار یزد

دعا کردن از دید مولانا

چرا وزارت بهداشت چشمانش را روی مصرف الکل را می‌بست؟

نخستین استخراج خودکار اکسیژن از خاک ماه رقم خورد

دانشمندان به یک روش برای بازیابی حافظه دست یافته‌اند!

مقدمات آغاز سال تحصیلی جدید آماده است

تشکیل 400 پرونده حقوقی مرتبط با موقوفات در استان یزد+فیلم

کشت موز در یزد، گامی نو در تولیدات گلخانه‌ای

نمایش اقتدار نیرو‌های مسلح در یزد همزمان با هفته دفاع مقدس

دیدار سرپرست بنیاد شهید آذربایجان شرقی با 5 خانواده شهید و 3 جانباز در تبریز

پیروی از مشی شهدا بهترین الگو برای جامعه به ویژه برای نسل جوان است

کارکنان بنیاد خدمت به جامعه ایثارگری را سرلوحه کارها قرار دهند

ریشه‌های واژگان زبان فارسی

سخنان جالب دکتر بهمن بنی هاشمی

چه قدر کتاب میخونی؟

8 نکته درباره ماموریت ناسا در اقیانوس سیاره مشتری

شناسایی 3600 ماده شیمیایی از بسته‌بندی‌های مواد غذایی در بدن انسان

ناکامی گروه های شکارچی غیر مجاز در بافق

کشف انبار نگهداری لوازم وتجهیزات آرایشی قاچاق در استان یزد

برگزاری سمینار بازآموزی مدرن انجمن دندانپزشکان در یزد

اردوی رقابتی شورا‌های برتر دانش آموزی استان یزد

تلاش مسئولان حراست برای تحقق اهداف دانشگاه آزاد براساس سند تحول

احیای سنت‌های کهن برای رفع نیازهای روز جامعه

علت اینکه حال بعضی ها تغییر نمیکنه چیه؟

به ساحل نگاه تو، شکوه موج میزند

یکی از عظیم‌ترین سیاه‌چاله‌های شناخته‌شده در کیهان را ببینید

ضرب‌وشتم مامور اداره دامپزشکی شهرستان مهریز

دادستان، مامور پیگیری ایستگاه آتش نشانی شهرک صنعتی

تدارک 200 ویژه برنامه هفته دفاع‌مقدس در بهاباد

اجرای بیش از 100 برنامه در هفته دفاع مقدس در بافق

اجرای بیش از 100 برنامه به مناسبت هفته دفاع مقدس در بافق

روش تهیه نرگسی اسفناج و قارچ در خانه

دستگیری دو گروه شکارچی غیر مجاز در بافق

هاکی‌بازان یزدی عازم فارس شدند

دستگیری 2 گروه شکارچی غیرمجاز در بافق

کشف 76 کیلو حشیش از یک نیسان در یزد

هرگز سه چیز را فدای هیچ چیز نکن

رونمایی عجیب صداوسیما از رباتی به نام رعنا خانم!

ضرب و شتم بازرس دامپزشکی مهریز یزد توسط قصابی که گوشت فاسد توزیع می‌کرد

برگزاری 230 برنامه هفته دفاع مقدس در مهریز

محله اسلامی با محوریت مسجد در شهرستان مهریز

تدوین سرفصل‌های آموزشی هوش مصنوعی توسط عضو هیات علمی دانشگاه علم‌وهنر یزد

آخرین وضعیت مصدومان اتوبوس زائران بوشهری