خبر یزد

آخرين مطالب

منظومه ماهواره ای شهیدسلیمانی تا پایان سال آینده پرتاب می شود علمي

منظومه ماهواره ای شهیدسلیمانی تا پایان سال آینده پرتاب می شود
  بزرگنمايي:

خبر یزد - مهر /رییس گروه فضایی صاایران گفت: منظومه شهید سلیمانی حدود 20 ماهواره است که تا انتهای 1404 پرتاب می شود این منظومه ماهواره‌ای اینترنت اشیا را فراهم می‌کند.
دکتر محرم غیاثوند امروز در مراسم هفته جهانی فضا که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، با اشاره به تاریخچه صنعت فضایی در جهان و ایران گفت: از سال 1385 در ایران پرتابگر و ماهواره بومی مورد توجه قرار گرفت. بنابراین خوشبینانه 25 سال است که صنعت فضایی در ایران آغاز شده است.
وی ادامه داد: اقدامات انجام شده منجر به این شد که در سال 1387 اولین ماهواره «ماهواره امید» پرتاب شد که البته این ماهواره عملیاتی نبود.
رییس گروه فضایی صاایران با اشاره به شکست‌ها و موفقیت‌های صنعت فضایی در دنیا گفت: شوروی سابق 700-800 پرتاب زیرمداری داشت و پرتاب دوازدهمین ماهواره آن‌ها موفق بود. در کشور ما دومین پرتاب موفقیت آمیز بود و همین موضوع سبب شد توقع‌ها از صنعت فضایی در کشور بالاتر رود.
وی با تاکید بر اینکه صنعت فضایی، صنعتی پیچیده است و باید در آن گام به گام قدم به قدم جلو رفت، ادامه داد: بعد از ماهواره امید هدف ما این بوده که اقدامات ما از سطح تحقیقات گذر کند و به صنعت فضایی وارد شویم تا یک خدمتی به ما ارائه کند. 27-28 ماهواره پرتابی ما در این جهت بوده است.
غیاثوند با اشاره به اینکه بیشتر پرتاب‌ها که در رسانه می‌بینیم، موفقیت‌آمیز نبوده و نادستاورد بودند، گفت:صنعت فضایی بیشتر از آن که در اخبار می‌بینیم ناکامی داشته است ولی در رسانه بیشتر موفقیت‌ها مطرح می‌شود.
وی با بیان تجربیات دانشمندان مختلف در طول تاریخ، به اهمیت شکست‌های در توسعه علم پرداخت و اظهار کرد: البته که ژورنال‌ها به طور معمول نادستاوردها را منتشر نمی‌کنند ولی اگر نادستاوردها را نداشتیم موفق نمی‌شدیم.
رئیس گروه فضایی صاایران افزود: 5-6 ماهواره دستاورد موفق داشته است. من شخصاً 16 ماهواره ناموفق دیدم و هر بار بخشی از موهای من سفید شد.
وی تاکید کرد: شکست در حوزه فضایی معنا ندارد، مگر اینکه از شکست بترسیم و سبب ناامیدی شود. مشکلات زیادی در حوزه توسعه فناوری وجود دارد. باید آمادگی و صبر لازم برای این حوزه را داشته باشیم. امیدواریم نسل بعدی مسیر را با سرعت بیشتری طی کنند.
غیاثوند با اشاره به اهمیت مشارکت بین‌المللی در حوزه فضایی بین‌المللی، گفت: بیشتر کشورها به جز 2 کشور پیشتاز در این حوزه، فعالیت فضایی را به صورت همکاری بین‌المللی انجام می‌دهند و آخرین کشوری که به صورت مستقل فعالیت می‌کند، ما هستیم. همین کار را پیچیده و سخت‌تر می‌کند.
وی با اشاره به زمینه مناسب فعالیت در صنعت فضایی گفت: در حال حاضر در زمینه نانو ماهواره‌ها و میکرو ماهواره‌ها دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان ظرفیت و دانش خوبی وجود دارد. ما دنبال این هستیم که فضای مشترک بینابینی ایجاد کنیم تا باهم کار کنیم. فعالیت در حوزه ماهواره بزرگ از عهده شرکت خصوصی برنمی‌آید.
رئیس گروه فضایی صاایران درباره پرتابگرهای موجود گفت: ماهواره‌بر قائم 100 می تواند ماهواره‌های تا 100 کیلو را در مدار لئو پرتاب کند و پرتابگر سیمرغ مینی ماهواره‌های تا 250 کیلو را به مدار لئو پرتاب می‌کند.
وی افزود: خوشبختانه فناوری‌ها در دنیا به سمتی رفته که در حوزه‌ای که توانمندی کشور است، می‌توانیم کار کنیم با همین ماهواره‌های فعلی می‌توانیم فعالیت انجام دهیم.
غیاثوند درباره ماهواره چمران گفت: ماهواره چمران میکرو ماهواره‌ای است که وظیفه آن مانور مداری است. مانور مداری برای اتصال سامانه‌های فضایی و استقرار سامانه‌های بزرگ در فضا است. همچنین در منظومه فضایی کاربرد دارد و این کار با استفاده از مانور فضایی امکان پذیر است.
وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه ماهواره چمران اولین ماهواره‌ای است که ماموریت خود را به صورت کامل و در دو هفته انجام داد.
رئیس گروه فضایی صاایران با تاکید بر اینکه صنعت فضایی چند تخصصی است، ادامه داد: باید در دانشگاه‌ها یاد بگیرند که کار تیمی انجام دهند. ما تنها شرکت دانش‌بنیان سامانه‌ساز نیاز نداریم و رشته‌های تخصصی زیادی دخیل هستند. ما به شرکت‌های دانش بنیانی در دانشگاه‌ها نیاز داریم که زیرسیستم بسازند و هزینه را پایین بیاورند و رقابت بالا برود.
وی ادامه داد: بخشی از فعالیت فضایی در حوزه تحقیقاتی است، بخش دیگر کار جدی تر است که در مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان انجام می‌شود. دانشگاه مالک اشتر، علم و صنعت و امیرکبیر مصداق‌های خوبی از این بودند که با هم همکاری داشتیم.
غیاثوند درباره منظومه شهید سلیمانی توضیح داد: منظومه شهید سلیمانی حدود 20 ماهواره دارد که تا انتهای 1404 پرتاب می شود. این منظومه ماهواره‌ای اینترنت اشیا را فراهم می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/675441/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درهم‌تنیدگی کوانتومی زنده در کابل‌های اینترنت به دست آمد

شناساگری حساس برای تشخیص مادون قرمز

هشدار زرد هواشناسی نسبت به تشدید آلودگی هوا

مادر سردار شهید «محمدحسین دهقان بنادکی» آسمانی شد

هواشناسی هشدار داد/ آلودگی هوا تشدید می‌شود

هواشناسی ایران1403/10/2؛هشدار افزایش آلودگی هوا در تهران

مناسبت روز/ یکشنبه، 2 دی

نشست استاندار همدان با بانوان استان و تجلیل از مادر سه شهید چنگیزی

سفر گروه جهادی درمان و سلامت تشکل‌های شاهد و ایثارگر به بیرجند

دل بیدار من بر مردم خوابیده می گرید!

حرکت روح در بدن را نمیبینی!

شرکت چینی در رقابت با ایلان ماسک 1000 ربات انسان‌نما می‌سازد

مادر سردار شهید «محمدحسین دهقان بنادکی» به فرزند شهیدش پیوست

برف، مناطق مختلف استان یزد را سفیدپوش کرد

صحبت های جالب دکتر شکوری

زنگ خطر برای بافت تاریخی یزد؛ چه کسی پاسخگو است؟

صدور هشدار آلودگی هوا برای10 شهر+ اسامی

جت مافوق صوت چینی‌ها در آزمایش اولیه سربلند بیرون آمد

حرکت ماه دور زمین این شکلی هستش!

به وقت انتقام و بازگشت به جدول!

اهالی این استان امشب منتظر یخبندان باشند

تاریخ دقیق آلودگی هوا در 10 شهر بزرگ ایران اعلام شد +جزئیات و اسامی

ترفند چادرملو برای جلوگیری از حضور هواداران استقلال در یزد

فردا هوای تهران آلوده خواهد بود | امشب در این نقاط پایتخت برف می بارد

امشب در این نقاط پایتخت برف می بارد

حربه جالب چادرملو برای جلوگیری از ورود استقلالی‌ها

سازمان هواشناسی برای 10 کلانشهر هشدار زرد صادر کرد

خط قرمز دستگاه قضایی صیانت از سلامت مردم است

آزادی 10 زندانی یزدی با اجرای پویش «یلدای رهایی»

عاشقانه های جالب سعدی

با سقوط به درون سیاهچاله، مرگ آن را خواهیم دید!

اولین داروی رشد مجدد دندان

به صدای وزش باد در مریخ گوش دهید

دانشمند ایرانی ناسا با هوش مصنوعی آدم فضایی پیدا می‌کند

محرومیت آبی‌های پایتخت مقابل چادرملو

برف و یخبندان امشب در این استان

پیش‌بینی پایداری جو و افزایش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و صنعتی تا پایان هفته

افزایش احتمال خروج یزد از فهرست میراث جهانی یونسکو

هشدار آلودگی هوا برای 10 کلانشهر + اسامی

جدول خاموشی برق یزد فردا یکشنبه دوم دی ماه 1403 منتشر شد

استفاده بانوان یزدی از حمل‌ونقل عمومی، رایگان شد

دیدار مهندس اوحدی با مادر شهیدان باقری زند

مرا در بر بگیر ای مهربان!

نسکافه تو با خنده می نوشی!

ریشه کلمه " کلاهبردار " در زبان فارسی از کجا آمده است؟

وضع ما در گردش دنیا چه فرقی می کند؟

ارتقای کیفیت زیره کفش با مواد اولیه نانویی ایرانی

ابداع ماده‌ نوینی با قابلیت جذب دی اکسید کربن و ذخیره انرژی

پیاده روی جالب فضانوردان

اعمال محرومیت استقلال در یزد/ بازی با سپاهان با تماشاگر