خبر یزد

آخرين مطالب

ابداع رشته‌های اسپاگتی 200 بار نازک‌تر از تار مو علمي

ابداع رشته‌های اسپاگتی 200 بار نازک‌تر از تار مو
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / در این عکس شما در حال مشاهده رشته‌هایی از پاستا در مقیاس نانو هستید که با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی گرفته شده است.
این نازک‌ترین اسپاگتی جهان است، اما نمی‌توان آن را میل کرد، چرا که 200 برابر نازک‌تر از تار موی انسان است و این یعنی تشخیص آن در بشقاب و حتی پختن آن با چشم غیر مسلح نشدنی است.
به نقل از نیو اطلس، پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن(UCL) در تلاش برای ایجاد الیافی متخلخل برای کمک به بهبود زخم‌ها و رشد مجدد بافت، رشته‌های نانومقیاسی را از مخلوط آرد و یک مایع ابداع کرده‌اند.
این یک رویکرد در دسترس و سازگار با محیط زیست برای توسعه مواد داربستی است که با توجه به نوع ترکیب آن، از نظر فنی شبیه به پاستا یا همان ماکارونی خودمان است.
این تیم از روشی به نام الکتروریسی(electrospinning) استفاده کردند که در آن می‌توان از پلیمرهای مصنوعی یا طبیعی برای تولید اجزای فیبری برای وسایل پزشکی و عوامل درمانی برای رفع از دست دادن بافت استفاده کرد.
الکتروریسی شامل تغذیه محلول از طریق یک سوزن و اعمال ولتاژ بسیار بالا به سوزن مذکور است. این باعث می‌شود جت نازکی از محلول از سوزن خارج شود و سپس روی یک جمع شونده رسوب کند. آن جت در حالی که در هوا حرکت می‌کند تحت حرکات کششی و شلاقی قرار می‌گیرد و بنابراین ما نانوالیاف خشک شده جامد را به شکل حصیر مانند روی جمع شونده به صورت رسوب می‌بینیم.
در حالی که ماکارونی خوراکی با استفاده از آرد و آب تهیه می‌شود، محققان از آرد و اسید فرمیک استفاده کردند، زیرا اسید فرمیک تجمع‌های بزرگ مارپیچی را که نشاسته تشکیل می‌دهد، می‌شکند. بدون اسید فرمیک، لایه‌های مارپیچی برای تشکیل بلوک‌های سازنده این نانوالیاف بسیار بزرگ هستند. اسید فرمیک همچنین با پرواز جت سیال از طریق هوا به صفحه فلزی جمع شونده در فرآیند الکتروریسی تبخیر می‌شود.
محققان در مقاله خود که در مجله Nanoscale Advances منتشر شده است، اشاره کردند که قطر اسپاگتی آنها فقط 372 نانومتر است که در واقع «نازک‌ترین ماکارونی جهان» لقب می‌گیرد.
با این ضخامت، هر رشته از این نانو اسپاگتی را نمی‌توان به وضوح توسط هر دوربینی یا میکروسکوپی که با نور مرئی کار می‌کند، ثبت کرد. بنابراین تصاویری که در بالا می‌بینید در واقع تصاویری بر اساس الگوی الکترون‌هایی هستند که با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی ایجاد شده‌اند.
مقاله دیگری که امسال در مجله نیچر منتشر شد، استفاده از پلیمرهای طبیعی و مصنوعی را در فرآیند الکتروریسی برای ایجاد نانوالیاف برای بهبود زخم‌ها و کمک به رشد مجدد بافت توضیح داد.
این روش مشابه با ایجاد این نانوپاستا است. با این حال محققان کالج دانشگاهی لندن مشتاق هستند تا نوآوری خود را بیشتر بررسی کنند، زیرا استفاده از آرد آسان است، بنابراین تولید آن در مقیاس انبوه باید آسان باشد.
آنها به بررسی این اسپاگتی فوق‌العاده نازک ادامه خواهند داد تا ببینند چقدر سریع تجزیه می‌شود، چگونه با سلول‌ها تعامل می‌کند و چگونه می‌توان آن را در مقادیر زیاد ساخت.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/684774/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بسیج تفکری با محوریت خداباوری و ولایتمداری است

امروز با توکل، توسل و همدلی بر دشمن پیروز می شویم

دوربین های وضوح بالای Sen مستقر در ایستگاه فضایی

بسیج یک گفتمان انقلابی است/روحیه بسیجی عامل اصلی پیروزی‌های امروز

کولبران افیونی به مقصد نرسیدند، کشف 63 کیلوگرم تریاک

دستگیری عامل درگیری مسلحانه در بافق

هرگزهای دکتر انوشه!

ترکیب خیره‌کننده کهکشان راه شیری، طلوع خورشید و شفق قطبی

برنامه ایلان ماسک برای سفر به فضا فاش شد!

بخشی از برنامه ی چین برای سفر به ماه

ابداع رشته‌های اسپاگتی 200 بار نازک‌تر از تار مو

قبل از بیگ بنگ چه اتفاقی افتاد؟

روایتی تلخ از انباشت زباله در اطراف چشمه ندیگون بهاباد + فیلم

تخلف زیست محیطی عامل تعطیلی 5 واحد صنعتی در میبد

اخباری: شانس صعود به آسیا را دنبال می‌کنیم

فیلم| VAR به کمک جام حذفی در یزد آمد

پزشک قلابی در یزد دستگیر شد

خط و نشان مربی پرسپولیسی؛‌ بعد از 20سال به اینجا آمدم و هدف نهایی ما قهرمانی در جام حذفی است

25 هزار نفر توسط جامعه پزشکی بسیج یزد رایگان ویزیت شدند

تغییرات مدیریتی یزد در مسیر تخصص‌گرایی شکل می‌گیرد

نشانه های کمال گرایی از دید دکتر شکوری

رونمایی از کتاب‌های ایرانی در ارمنستان

شعر انتخابی آرش پورعلیزاده در مرحله سیزدهم رقابت شاعران

شعر انتخابی منصوره محمدی مزینان در مرحله سیزدهم رقابت شاعران

شعر انتخابی امان الله میرزایی در مرحله سیزدهم رقابت شاعران

فراخوان بورس‌های تحصیلی مشترک اپسکو و دانشگاه‌های چین در سال 2025

تایم لپسی از فولاد در نزدیکی قسمت درب محموله

توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانه‌ای به گرافن

ضبط رویا؛ تحولی شگفت‌انگیز در علم و هنر

حضور طلاب در حلقه های صالحین ضروری است

شهداب یک جلسه محروم و 50 میلیون تومان جریمه!

محرومیت یک‌جلسه‌ای شهداب یزد از حضور هواداران به دلیل توهین به عطایی و موسوی

جریمه نقدی و یک جلسه محرومیت برای شهدابی‌ها

تخریب روکش آسفالت جاده درین - میبد به لطف تردد کامیون‌ها + فیلم

دولت افغانستان با سرعت در حال تکمیل ساخت راه آهن خواف- هرات است

ورود تجهیزات VAR به ورزشگاه شهید نصیری یزد

ویزیت رایگان 25 هزار نفر توسط جامعه پزشکی بسیج یزد

سرمربی تیم فوتبال چادرملو یزد: شانس خود را در جام حذفی آزمایش می‌کنیم

سپاهان صدرنشین لیگ برتر والیبال زنان شد

شهر زیور‌آلات سنتی؛ انتظار برای دومین ثبت جهانی در کارنامه تاریخی یزد

پنج توصیه مهم و کاربردی برای از بین بردن نفخ

معرفی کتاب اصل گرایی

شعر انتخابی حامد فلاحی راد در مرحله سیزدهم رقابت شاعران

شعر انتخابی سیما نوذری در مرحله چهاردهم رقابت شاعران

شعرخوانی زیبای اردشیر رستمی

موشک «نیو گلن» در آستانه نخستین پرتاب

راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی

اندازه‌گیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی

ابداع یک جوهر و چاپگر 3 بعدی مخصوص گرانش صفر

ابتکار جالب ملوان: تمرین با صدای هواداران چادرملو!