خبر یزد

آخرين مطالب

بورانی سیب زمینی یک میان وعده برای کودکان اجتماعي

بورانی سیب زمینی یک میان وعده برای کودکان
  بزرگنمايي:

خبر یزد - بورانی جزو پیش‌غذاهای خوشمزه و ساده در فرهنگ ایرانی است که با مواد متنوعی درست می‌شود. در میان انواع بورانی، بورانی سیب زمینی یکی از سیر کننده‌ترین و لذیذترین‌ها است.
به گزارش ایرنا، این غذا را هم به عنوان شام و ناهار اقتصادی و هم به عنوان پیش غذا در کنار غذاهای اصلی می‌توانید تهیه و سرو کنید. درست کردن بورانی سیب زمینی بسیار آسان است و به زمان کوتاهی نیاز دارد.
در این مقاله طرز تهیه بورانی سیب زمینی و نکات خوشمزه شدن بورانی سیب زمینی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه بورانی سیب زمینی سیب زمینی: 3 عدد متوسط
پیاز (برای پیاز داغ): 1 عدد متوسط
سیر (برای سیر داغ): 2 حبه
فلفل سیاه: نصف قاشق مرباخوری
نمک: 1 قاشق مرباخوری
روغن مایع سرخ کردنی: 3 قاشق غذاخوری
ماست (ترجیحا چکیده): 1 لیوان فرانسوی دسته‌دار
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
جعفری تازه و ریز خرد شده: برای تزیین بورانی سیب زمینی
مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه: 40 دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت بورانی سیب زمینی: 10 دقیقه
مراحل طرز تهیه بورانی سیب زمینی با ماست بورانی سیب زمینی را می‌توانید به عنوان یک غذای نونی یا میان وعده سیر کننده برای کودکان هم درست کنید. در ادامه مراحل طرز تهیه بورانی سیب زمینی را به ترتیب زیر دنبال کنید
مرحله اول: سیب زمینی‌ها را آبپز کنید در ابتدا، سیب زمینی‌ها را بشویید تا روی پوست آنها هیچ گل و خاکی وجود نداشته باشد. سپس سیب زمینی‌ها را در یک قابلمه بریزید و در حدی که آنها را بپوشاند، روی آنها آب بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آب بجوشد. درب قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا سیب زمینی‌ها آبپز شوند.
مرحله دوم: مایه ماست بورانی را آماده کنید در یک کاسه، ماست را بریزید و به آن فلفل سیاه و نمک اضافه کنید و هم بزنید. پیاز و سیرها را پوست بگیرید. سیب زمینی‌ها که پختند، آنها را از قابلمه بیرون بیاورید و پوستشان را بگیرید. وقتی از دما افتادند، آنها را با گوشتکوب بکوبید یا با رنده درشت، رنده کنید.
مرحله سوم: پیاز، سیر و رب گوجه را تفت دهید پیازها را به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. سیرها را هم رنده یا خیلی ریز خرد کنید. در یک تابه، روغن سرخ کردنی را بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود.
پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شوند. سپس سیرها را هم اضافه کنید و تفت دهید تا عطرشان بلند شود. بعد رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه فوری) را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خام آن گرفته شود.
مرحله چهارم: سیب زمینی‌ها را تفت دهید بعد از اینکه پیاز و سیر و رب گوجه تفت خوردند، سیب زمینی‌های رنده یا پوره شده را اضافه کنید. نمک را هم بیفزایید. مواد را تفت دهید. سپس شعله را خاموش کنید.
مرحله آخر: بورانی سیب زمینی را سرو کنید صبر کنید تا مواد بورانی از دما بیفتند. سپس سیب زمینی‌ها را در یک ظرف دیگر بریزید. روی سیب زمینی‌ها را از مخلوط ماست بریزید و هم بزنید. در آخر روی بورانی سیب زمینی را با جعفری ساطوری شده، تزیین و آن را سرو کنید.
روش تهیه بورانی سیب زمینی با ماست (روش دوم) برای درست کردن این غذای سه سوته و سریع، سیب زمینی‌ها را مانند بالا، آبپز یا بخارپز کنید. سپس آنها را رنده یا پوره کنید. سیب زمینی‌های رنده شده را در پیاز داغ و سیر داغ با ادویه‌های دلخواه تفت دهید و شعله را خاموش کنید.
بعد از اینکه سیب زمینی از دما افتاد، به اندازه گردو از مایه سیب زمینی بردارید و بین دست‌هایتان گلوله کنید. همه پوره سیب زمینی را به همین شکل فرم دهید و در ظرف سرو بچینید.
در آخر، ماست چکیده و ادویه‌های دلخواه را مخلوط کنید و روی توپک‌های سیب زمینی بریزید. می‌توانید ماست را جداگانه هم سرو کنید. این مدل بورانی برای فینگرفود ساده هم یک ایده عالی است.
نکات مهم در طرز تهیه بورانی سیب زمینی بهتر است برای آبپز کردن سیب زمینی‌ها، آنها را به صورت خرد شده آبپز نکنید چون سیب زمینی، طعم قوی خود را در آب از دست می‌دهد.
می‌توانید سیب زمینی را بخارپز کنید. در این صورت، هم زمان کمتری می‌برد و هم طعم آن خوشمزه‌تر می‌شود.
به جای استفاده از ماست چکیده، می‌توانید ماست موسیر به بورانی سیب زمینی اضافه کنید. در این صورت می‌توانید سیر یا پودر سیر را از دستور بورانی سیب زمینی حذف کنید.
برای طرز تهیه بورانی سیب زمینی با شیر، به جای ماست، از شیر ترجیحا پرچرب استفاده کنید. همچنین بهتر است در این روش، رب گوجه فرنگی را حذف کنید. دقت کنید که شیر را به تدریج به سیب زمینی پوره شده اضافه کنید تا بورانی زیادی رقیق نشود.
برای طرز تهیه بورانی سیب زمینی ساده، می‌توانید شیر و ماست را از دستور حذف کنید.
می‌توانید از نعناع خشک در مواد بورانی و در زمان تفت دادن سیب زمینی با روغن هم استفاده کنید.
استفاده از زردچوبه در زمان تفت دادن پیاز و افزودن سیب زمینی، می‌تواند رنگ بورانی سیب زمینی را خوشرنگ‌تر کند.
می‌توانید از ادویه‌های دلخواه مثل زیره سبز یا سیاه، پودر تخم گشنیز، پودر زنجبیل (طرز تهیه پودر زنجبیل) و … برای خوشمزه و خوش‌عطر شدن بورانی سیب زمینی استفاده کنید.
طرز تهیه بورانی سیب زمینی افغانی یا بولانی کچالو، با بورانی سیب زمینی ایرانی، بسیار متفاوت است و ظاهری شبیه پیراشکی سیب زمینی دارد.
فوت و فن‌های خوشمزه شدن بورانی سیب زمینی بهترین ماست برای تهیه بورانی سیب زمینی، ماست چکیده ساده است. ماستی که انتخاب می‌کنید، بهتر است غلیظ باشد. می‌توانید ماست یونانی هم به کار ببرید. اگر هم می‌خواهید بورانی سیب زمینی، طعم سیر قوی داشته باشد، ماست موسیر گزینه خوبی است.
استفاده از سبزی معطر تازه یا خشک، در بورانی سیب زمینی، اختیاری است. می‌توانید سبزیجات معطر را هم در مواد بورانی و هم در زمان سرو، به عنوان تزیین بورانی استفاده کنید.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/685328/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چاقوی اولتراسونیک که همه چیز را مثل کَره می‌بُرد

افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهواره‌ای هوش مصنوعی

گیتار «شعله افکن» در فضا رصد شد

درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟

مشاهدات تازه ناسا از پایگاه نظامی مخفی آمریکا در قطب شمال

هوش مصنوعی در صنایع فولادی ایران کاربردی شد

درون ماه چه چیزی نهفته است؟

شب شعر انتظار فاطمی

حفظ و نگهداری سفره های آب زیرزمینی وظیفه همگانی است

مانور زلزله و ایمنی در مدارس بهاباد برگزار شد

اجرای مانور زلزله در بافق

جزئیات حضور 9 شهید گمنام در استان یزد

برگزاری نمایش مذهبی بانوی بی نشان در بافق

اوحدی: نوبت کمسیون پزشکی جانبازان و آزادگان به روز می‌شود

برگزاری برنامه‌های مختلف ویژه کودکان و نوجوانان در اشکذر

بهره‌گیری از تکنولوژی بومی در بهینه سازی شبکه توزیع آب شهرستان تفت

بیست و ششمین مانور زلزله و ایمنی در مدارس بهاباد برگزار شد

برگزاری مانور زلزله و ایمنی در مدارس بهاباد

پیشرفت بیش از 82 درصدی کارخانه بازفرآوری پسماند

پلمب یک واحد آلاینده تولید آسفالت در اردکان

دیار نخل و آفتاب معطر به شمیم شهید گمنام می‌شود

پنل‌های خورشیدی در زمین‌های کشاورزان یزدی

سازمان راهداری 350 مقر پلیس راه در سراسر کشور‌ ساخت

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با جانبازان نخاعی استان یزد

افتتاح مقرهای جدید پلیس راه یزد گامی برای ارتقای ایمنی

یزدی‌ها می‌توانند صندوق صدقه دیجیتال بگیرند

دختران شمشیرباز یزدی آماده حضور در مسابقات آسیایی

مانور زلزله در مدارس این استان برگزار شد

تأکید بازرس کل استان یزد بر تسریع تکمیل پروژه‌های ورزشگاه نصیری

شرایط دریافت صندوق صدقات دیجیتال برای یزدی‌ها فراهم شد

ایجاد شرکت تعاونی های فراگیر برای مردمی سازی اقتصاد

کتاب " شبیه شبیه، اما متفاوت " برگرفته از سفر نویسنده به نپال

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

روایت زندگی پدر موشکی ایران به چاپ پانزدهم رسید

آواز خوانی جذاب از شعرهای نیمایی

اعتراض به انتشار 8 هزار کتاب با کمک هوش مصنوعی

کاهش محسوس دمای کشور طی روزهای آتی

ورود کهکشان «کلاه مکزیکی» به خانه سالمندان فضا

پشتیبانی از فناوری کوانتومی برای ورود به صنعت سلول‌های خورشیدی

جلوگیری از هدررفت آب تا 60 درصد با سیستم‌ هوشمند بازچرخانی آب خاکستری

هوش مصنوعی علائم اولیه نامرئی آلزایمر را آشکار می‌کند

بارش باران در محور‌های شمالی

سند الکترونیک برای اشخاص حقوقی در استان یزد صادر می‌شود

بورانی سیب زمینی یک میان وعده برای کودکان

طرز تهیه بورانی سیب زمینی؛ غذایی سیرکننده برای کودکان

تجهیز بخش مراقبت های جدی شفاخانه حوزوی هرات

تقابل همشهری‌ها و میزبانی صدرنشین از طبیعت

معاف خاموشی مشترکین کشاورزی با احداث نیروگاه خورشیدی

فناوری‌های نوین بخش زیادی از نیازهای امروز کشور را تامین می‌‎کند

غرفه مشترک طلایه داران گردشگری در نمایشگاه بین المللی تهران