افزایش چشمگیر پایداری روکشهای دندانی با نانوذرات
علمي
بزرگنمايي:
خبر یزد - فارس /یک شرکت دانشبنیان با بهرهگیری از نانوذرات اصلاحشده و فناوریهای نوین، استحکام و پایداری روکشهای دندانی را افزایش داده است.
پست و کور دندان یک روش مؤثر در درمانهای ترمیمی دندانپزشکی است که بهویژه پس از درمانهای عصبکشی (روت کانال) برای بازیابی استحکام و عملکرد دندانها مورد استفاده قرار میگیرد. در مواقعی که دندان به شدت آسیب دیده یا شکسته است و قادر به حفظ روکش بهطور مستقل نیست، این روش درمانی بهعنوان یک راهحل اساسی برای ترمیم و بازسازی دندانهای از دست رفته یا آسیبدیده عمل میکند.در این روش درمانی، ابتدا فضای خالی درون ریشه دندان توسط یک پست تقویت میشود؛ این پست میتواند از مواد مختلفی همچون فلز، سرامیک یا کامپوزیت ساخته شود و در داخل ریشه دندان قرار گیرد.
هدف اصلی این پستها، تقویت ریشه دندان و فراهم آوردن بستری محکم برای قرار دادن روکش یا مواد ترمیمی (کور) است. مواد ترمیمی میتوانند از انواع رزینهای کامپوزیتی، سرامیک یا آمالگام باشند که بهطور کامل فضای دندان را پر میکنند و باعث تقویت ساختار دندان آسیبدیده میشوند.شرکت اتراک بسپار فن، با بهکارگیری فناوریهای نوین توانسته است، فایبر پست دندانی را با بالاترین کیفیت ممکن به بازار عرضه کند؛ این محصول در مقایسه با محصولات وارداتی از مزیتهای رقابتی بالایی برخوردار است.
محمد عطایی، مدیرعامل شرکت دانشبنیان، از عرضه محصول جدیدی به نام آتراپست به بازار دندانپزشکی خبر داد و گفت: فایبر پستهای دندانی، تحت نام تجاری آتراپست که بهزودی وارد بازار خواهد شد، ترکیبی از فناوریهای پیشرفته در تولید مواد پلیمری و دندانی هستند.وی افزود: آتراپست از یک ماتریس پلیمری از جنس اپوکسی و الیاف تقویتکننده شیشه تشکیل شده است.
در این طراحی نوآورانه، الیاف شیشه به روش پالتروژن در جهت طولی کشیده میشوند که موجب استحکام و دوام بالای پستها میشود.به گفته این فعال فناور، برای بهبود عملکرد رادیوگرافی، آتراپست به یک میله باریک از جنس استینلس استیل مجهز شده که تشخیص و مشاهده آن را در تصاویر رادیوگرافیک تسهیل میکند.عطایی با اشاره به تفاوت آتراپست با محصولات مشابه، بیان کرد: تفاوت اصلی این محصول در استفاده از نانوذرات اصلاحشده است. این نانوذرات با پوششهای مخصوص کربوکسیلیک اسید طراحی شدهاند، بهگونهای که ارتباط محکمتری با کلسیم موجود در سطح دندان برقرار میکنند.
این ویژگی بهطور مستقیم باعث افزایش استحکام چسب و پایداری بیشتر روکشها میشود. علاوه بر این، ساختار نانوذرات خود بهطور مؤثری به تقویت چسب کمک میکند، به طوری که از لق شدن و جدا شدن روکشها جلوگیری کرده و به حفظ سلامت دهان و دندانها کمک میکند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، در پایان تصریح کرد: استفاده از نانومواد در ساختار چسبهای دندانی نه تنها بهبود عملکرد محصول را به همراه دارد، بلکه میتواند تحولی اساسی در حفظ و نگهداری روکشهای دندانی ایجاد کند. این فناوری جدید با استقبال بسیار خوبی در میان دندانپزشکان و متخصصان مواجه شده و بهعنوان یک پیشرفت مهم در زمینه نانوپزشکی شناخته میشود.
-
يکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۰:۱۲
-
۱۴ بازديد
-
-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/688011/