خبر یزد

آخرين مطالب

عامل 12 درصد مرگ‌ها در استان یزد آلودگی هوا است اجتماعي

عامل 12 درصد مرگ‌ها در استان یزد آلودگی هوا است
  بزرگنمايي:

خبر یزد - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: علت 10 تا 12 درصد مرگ و میر‌ها در این استان، منتسب به آلودگی هوا و منابع آلاینده است.
به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حسن اکبری صبح امروز در نشست با اصحاب رسانه استان یزد، با اشاره به وضعیت محیط زیست استان گفت: یزد چهارمین استان صنعتی و دومین استان معدنی کشور است به گونه‌ای که 3 هزار و 500 واحد صنعتی و بیش از 800 واحد معدنی در استان وجود دارند که با احتساب دیگر واحد‌های کشاورزی، صنفی و.
.. 10 هزار واحد تولیدی، صنفی، کشاورزی، صنعتی، معدنی، خدماتی و... دارای پتانسیل آلودگی در استان یزد هستند.
وی ادامه داد: نوع صنایعی که از گذشته در یزد مستقر شدند متناسب با شرایط استان نبودند، فعالیت بیش از 100 واحد کاشی و 35 واحد فولادی در استان یزد غالباً پتانسیل آلودگی گرد و غبار یا ذرات معلق را دارند که همان آلودگی است که با آن چالش داریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد با بیان اینکه توسعه صنعتی و معدنی استان یزد بیش از این به نفع استان یزد نیست، ادامه داد: طبیعت استان ظرفیت زیستی بیش از 4 هزار واحد صنعتی معدنی را ندارد چرا که نه آب کافی وجود دارد و نه ظرفیت خاک و هوای استان بیش از این جواب می‌دهد و حتماً ما باید در توسعه استان تجدیدنظر بکنیم.
وی افزود: متأسفانه واحد‌هایی در استان یزد داریم که غالباً تکنولوژی قدیمی و فرسوده‌ای دارند برای نمونه ما 160 واحد صنعتی تولید آجر و 145 واحد صنفی تولید آجر در استان داریم که تولید آلودگی از این واحد‌ها اجتناب‌ناپذیر است، علاوه بر ظرفیت تولید آلودگی استان بیش از حدود 70 درصد جمعیت استان هم در همین محور دشت یزد-اردکان و مهریز-عقدا مستقر شده‌اند که نزدیک به 80 درصد سرمایه سنگین استان را در خود جای داده‌اند.
اکبری عنوان کرد: استان یزد حدود 3.9 میلیون هکتار عرصه طبیعی دارد که پتانسیل تولید گرد و غبار دارند و کانون‌های فرسایش بادی به حساب می‌آیند و در واقع به صورت طبیعی سالانه حدود 300 هزار تن گرد و غبار در هوای استان یزد تولید می‌شود که باید به آلودگی صنایع و معادن استان اضافه کرد.
وی گفت: شرایط آلودگی استان در حالی است که یزد جزو کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور محسوب می‌شود به گونه‌ای که میانگین بارندگی سالانه استان 87 میلی‌متر است و این میزان بارش حدود یک چهارم میانگین بارندگی دنیاست که عددی بسیار پایین است البته علاوه بر میزان این بارندگی توزیع آن و زمان آن نیز مناسب نیست که ممکن است برای استان آسیب‌زا باشد.
اکبری عنوان کرد: گذشتگان ما که این عرصه و استان را برای زندگی و حیات خود انتخاب کردند با سخت‌کوشی یک سازگاری را با شرایط حاصل کردند و با معماری خاص، ایجاد قنات و ... توانستند این سازگاری را ایجاد کنند، اما ما با تخریب اجزای طبیعی، افزایش فرسایش و افزایش و توسعه صنعت و... این سازگاری را به هم زدیم بنابراین ایجاب می‌کند که ما در نحوه توسعه و چیدمان توسعه تجدیدنظر کنیم.
وی افزود: تجدیدنظر در توسعه صنعتی استان از تقریباً سه سال پیش آغاز شده است و دیگر در محور دشت یزد اردکان شاهد صنعت سنگین جدیدی نبودیم و این روند در دولت جدید هم با جدیت ادامه دارد و نظارت و پایش جدی بر آلایندگی صنایع وجود دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد ادامه داد: هشت دستگاه دوربین نظارتی در محور دشت اردکان نصب شده که به صورت شبانه‌روزی صنایع را پایش می‌کنند و بیش از 70 واحد کاشی و حدود 20 واحد فولاد‌ی زیر پوشش دوربین‌ها هستند و در صورت تخلف به آنها اخطار داده می‌شود و مبنای بسیاری از تصمیم‌گیری‌های بعدی ما قرار می‌گیرند.
اکبری افزود: حدود 700 واحد صنعتی در استان یزد در زمینه آلایندگی خوداظهاری دارند و به صورت فصلی خروجی دودکش آنها بررسی می‌شود و بر مبنای آن تصمیم‌گیری می‌شود، همچنین یک هزار و 500 بازدید سرزده و شبانه از صنایع استان انجام شده که منتج به یک هزار اخطار شده که در نهایت 200 واحد صنعتی استان در لیست صنایع آلاینده قرار گرفته‌اند.
وی گفت: از ابتدای سال حدود 60 واحد صنعتی آلاینده به مراجع قضایی معرفی شدند و 27 واحد آلاینده که به اخطار‌ها بی‌توجه بودند پلمب شدند که در این زمینه در هفته اخیر پنج واحد تولید آسفالت و شن و ماسه در استان یزد تا زمان رفع آلودگی پلمب شدند.
اکبری عنوان کرد: 30 گود زباله استان یا مرکز دفع زباله‌های عادی توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد وجود دارد که البته گود زباله شهری یزد به نسبت مناسبت‌تر و استانداردتر از مابقی گود‌های زباله استان است و متأسفانه شهرداری‌ها عادت کردند زباله‌ها را جمع آوری کنند و به خارج شهر بفرستند که رویه نادرستی است و چنانچه بی‌توجهی به اخطار‌ها ادامه یابد شهرداری‌های و دهیاری‌های متخلف به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
وی ادامه داد: شهرداری‌ها از سال 90 مکلف بودند که زباله‌ها را تفکیک شده جمع‌آوری کنند، اما با گذشت بیش از 12 سال هنوز زباله‌ها مخلوط جمع‌آوری می‌شوند و دفن آنها از وضعیت خوبی برخوردار نیست؛ همچنین حدود یک میلیون تن پسماند صنعتی و ویژه در استان تولید می‌شود که بخش عمده‌ای از آن سربار واحد‌های فولادی است که قابل بازیافت هست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد در خصوص پسماند‌های ویژه در استان یزد عنوان کرد: تقریباً اکثر بیمارستان‌های استان یزد دستگاه بی خطرسازی دارند و مرتباً توسط آزمایشگاه‌های مرتبط بررسی می‌شوند، اما در این زمینه باید بیشتر به مراکز تخصصی خارج از بیمارستان‌ها مانند درمانگاه‌های بزرگ پرداخته شود البته استان در پسماند‌های پزشکی وضع بهتری دارد و بی‌خطرسازی برای آنها صورت می‌گیرد.
وی گفت: 11 واحد صنعتی بزرگ در استان یزد دارای سیستم پایش آنلاین هستند که متصل به شبکه پایش محیط زیست استان است و مرتب پایش آلایندگی آنها انجام می‌شود، در نیروگاه‌ها استان یزد غالباً سوخت مازوت مصرف نمی‌شود و این نقطه قوتی برای استان محسوب می‌شود.
اکبری گفت: استان یزد علیرغم استانی خشک است و درگیر آلودگی است، اما زیبایی‌های بی‌نظیر دارد و جزو استان‌های خوب کشور از نظر زیستی است و از زیستگاه‌های جنگلی بکر زاگرس در جنوبی‌ترین نقطه استان در باغ شادی خاتم تا زیستگاه‌های کوهستانی ارزشمندی مثل شیرکوه دارد و همچنین دارای گونه‌های جانوری و گیاهی ارزشمندی است.
وی با بیان اینکه 1.5 درصد خاک استان جزو مناطق چهارگانه حفاظت محیط زیست است، گفت: انوع گربه‌سانان، چندین رأس گورخر، وجود بیش از 900 گونه گیاهی که 22 گونه آن خاص استان یزد است از جمله ویژگی‌های زیستگاه‌های استان یزد است.
اکبری با بیان اینکه به شدت نگران وضعیت طبیعت استان از توسعه معدنی هستیم، گفت: توسعه معدنی بنیان بوم شناسی استان را به هم می‌ریزد و با وجود اینکه نگاه تصمیم‌سازان به توسعه صنعتی در استان تغییر کرده است، اما معادن در کل استان پراکنده هستند و هنگام استقرار به جز در مناطق چهارگانه هیچ استعلامی از محیط زیست گرفته نمی‌شود.
وی افزود: معادن پراکنده هستند و جاده‌های دسترسی طولانی برای آنها ایجاد می‌شود و اینها تبدیل کانون گرد و غبار و آلودگی هوا می‌شوند و تا چند صد متری اطراف این جاده پوشش گیاهی نابود می‌شود و امنیت بسیاری از زیستگاه‌ها و بسیاری از گونه‌های انسان‌گریز از بین می‌رود و در نتیجه در توسعه معدنی یک آسیب پنهانی و تدریجی داریم که اگر توجه نشود در نهایت بوم شناسی استان فرو می‌ریزد و قابل جبران نخواهد بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد عنوان کرد: طبیعتاً مشکلی با وجود معادن استراتژیکی که نقش اساسی در اشتغال و اقتصاد استان داشته باشند و در زیستگاه‌های خیلی حساس هم نباشند نداریم، اما تعداد قابل توجهی معادن مانند معادن سنگ تزئینی در استان وجود دارند که اکثرا افراد غیر بومی در آن مشغول هستند و نقش چندانی در اشتغال و اقتصاد استان هم ندارند که بدترین توسعه معدنی به حساب می‌آیند.
وی ادامه داد: 850 معدن در استان پروانه بهره‌برداری دارند که تعداد قابل توجهی از اینها یا کار می‌کنند یا به صورت فصلی فعالیت دارند، کل اشتغال معادن در استان 15 هزار نفر است که 10 هزار نفر آنها در معادن بزرگ استان فعالیت دارند و مابقی آنها در دیگر معادن فعالیت دارند که نقش چندانی در اقتصاد ندارند، اما در افزایش کانون‌های فرسایش گرد و غبار و کاهش کیفیت چشم انداز‌های طبیعی که مهم‌ترین سرمایه استان در رونق گردشگری است و آسیب به ذخایر زیستی و ژنی استان به ویژه گونه‌های در معرض خطر بسیار موثرند و به طور کلی تعادل اکولوژیک استان را به هم می‌زنند و آسیب‌های آنها غیرقابل جبران است.
اکبری با بیان اینکه آب مهم‌ترین مولفه طبیعی استان و مهم‌ترین قربانی توسعه در استان یزد آب است، گفت: استان یزد هم اکنون بیش از 9 میلیارد مترمکعب کسری تجمعی مخازن آب زیرزمینی دارد یعنی 9 میلیارد مترمکعب سهم آب آیندگان را مصرف کردیم این در حالی است که کل مصرف آب استان یزد یک میلیارد نمی‌رسد و هم اکنون سالانه بیش از 300 میلیون متر مکعب اضافه برداشت داریم.
وی با بیان اینکه مدیریت مصرف آب از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: اینکه به دنبال منابع جدید آب برای استان باشیم، اما مدیریت مصرف آب نداشته باشیم منابع جدید آب هم بیاوریم وضعیت ما بهتر نمی‌شود، ضمن اینکه سرانه مصرف آب شرب نیز در استان یزد بالاست و باید در این زمینه تجدیدنظر کنیم و مدیریت بهتر مصرف آب را داشته باشیم.
اکبری با اشاره به بحران فرونشست در استان یزد نیز گفت: به واسطه برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی در دشت یزد اردکان به شدت با فرونشست مواجه هستیم و سالانه تا 14 سانتی‌متر دراین دشت فرونشست داریم که موجب از بین رفتن زیرساخت‌های ما در جاده و صنایع ما می‌شوند، ضمن اینکه افت سفر‌های آب زیرزمینی گیاهان وابسته به آب زیرزمینی را خشک می‌کنند و در واقع طبیعت، محیط زیست و تمام اجزای محیطی ما در حوزه کشاورزی، شرب، صنعت و... به آب وابسته است.
وی گفت: بیش از 300 واحد صنعتی در استان یزد پرآبخواه هستیم البته هم در قانون برنامه هفتم و هم جزو سیاست‌های اصلی استان یزد آمده است که صنایع استان به سمت آب‌های نامتعارف بروند به گونه‌ای که برداشت از آب زیرزمینی کمتر شود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/693825/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توسعه همکاری های ریلی ایران و افغانستان

ادارات یزد فردا دوشنبه 1 بهمن ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی ادارات یزد فردا 1 بهمن 1403

آسیب پنهانی و تدریجی توسعه معادن در یزد/ قانون به نفع معادن است

چگونه برخورد سیاهچاله هارا از فاصله یک میلیارد سال نوری شناسایی کردیم؟

ربات جالب جاروبرقی

اخبار هواشناسی یزد طی 24 ساعت آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوا یزد فردا یکشنبه 30 دی ماه 1403

آغاز بلیط فروشی دیدار چادرملو – سپاهان

شعری زیبا از مولانا

داستانک/ کفش نامناسب

رکورد ملی پرتاب چکش بانوان ایران شکسته شد

شناسایی میزان مورفین در بدن بیماران با کمک پوشک!

LED کوانتومی ساخته ‌شد

تصویر و صدای جَو سیاره ی مریخ

خطا در هوش مصنوعی؛ روزنامه‌نگاران خواستار لغو ویژگی خاص اپل شدند

انجام 2200 خدمت رایگان دندان‌پزشکی به همت یک گروه جهادی در یزد

بدهی 1800 میلیارد تومانی بیمه‌ها به دانشگاه علوم پزشکی یزد

تکریم ایثارگران وظیفه ذاتی ماست/همه باید در راستای کسب رضایتمندی ایثارگران تلاش کنیم

بزرگترین دروغی که تو عمرم خوندم!

سخنان دلنشین اردشیر رستمی

باز باران با ترانه میخورد بر بام خانه !

شعر انتخابی راهان پارسی در فصل سوم

شبکه فروشگاه‌های تنظیم بازار شهرداری در یزد راه اندازی می‌شود

مهمترین پرونده های ترور در 46 سال پس از انقلاب؛ از سپهبد قرنی تا رازینی و مقیسه

ارائه لایه محافظ نانویی برای افزایش ایمنی باتری‌ها

تحویل هدفمند داروها با شیر!

روش درمانی مؤثر برای غلبه بر معایب شیمی‌درمانی

دانشمندان بتن قابل خم شدن ساختند

شناسایی 463 واحد آلاینده در استان یزد/توسعه معدنی تعادل اکولوژیکی استان را برهم می‌زند

پیش بینی آب و هوای یزد برای فردا یکشنبه 30 دی 1403

عامل 12 درصد مرگ‌ها در استان یزد آلودگی هوا است

پنجمین دوره مسابقات جام ستارگان جوان فوتوالی ایران در کرمان برگزار شد

توسعه معادن و صنایع آلاینده یزد در مرز بحران است

بورس صنعت در سازمان امور دانشجویان به بن بست رسید

بازیکن ملوان به چادرملو پیوست

رئیس دانشگاه یزد:‌ بورس صنعت در سازمان امور دانشجویان به بن بست رسید

خریدهای جدید در راه چادرملو

حل مشکلات دارویی با پرداخت مطالبات دانشگاه‌ها توسط بیمه‌ها

هفته دهم لیگ برتر والیبال زنان؛ تداوم صدرنشینی سایپا

آزادی زندانی به نیت شادی روح پدر

جشن «پدران آسمانی» با حضور مهندس اوحدی و نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

اجرای طرح پایش سلامت جامعه ایثارگری بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ

فرزندان شهدا پیام آوران راه پدران شهید خود هستند

مهمترین نعمت برای فرزندان شاهد منتسب بودن به شهید است

شعرخوانی زیبای عبدالجبار کاکایی

هی می دود برای رسیدن به هیچ محض!

دلم گرفته است!

دکلمه‌ی زیبای باران نیکراه

انفجار موشک «استارشیپ» به دلیل نشت سوخت بود

پرواز استارشیپ تا اطلاع ثانوی ممنوع!

اخباری:منتظریم نقل‌وانتقالات به سوی بودجه ما گرایش پیدا کند!