خبر یزد

آخرين مطالب

شبیه‌سازی‌های ابررایانه‌ای برای پیشرفت فضاپیماها علمي

شبیه‌سازی‌های ابررایانه‌ای برای پیشرفت فضاپیماها
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /پیشرانه الکتریکی یک جایگزین کارآمدتر برای موشک‌های شیمیایی سنتی است و کاربرد زیادی در ماموریت‌های فضایی دارد. کاربرد نمونه‌های اولیه پیشرانه الکتریکی در فضاپیمای «دیپ اسپیس1»(Deep Space 1) ناسا و «اسمارت 1»(SMART-1) آژانس فضایی اروپا در سال‌های 1998 و 2003 آغاز شد و پس از آن نیز در ماموریت‌های علمی شاخص مانند ماموریت‌های «داون»(Dawn) و «سایکی»(Psyche) ناسا به کمربند سیارکی مورد استفاده قرار گرفت. حتی برنامه‌هایی نیز برای استفاده از پیشرانه الکتریکی در ایستگاه فضایی «دروازه ماه»(Lunar Gateway) ناسا وجود دارد. به نقل از اسپیس، ایده پشت پیشرانه الکتریکی این است که یک جریان الکتریکی، اتم‌های گاز خنثی مانند زنون یا کریپتون را که در فضاپیما ذخیره شده‌اند، یونیزه می‌کند (یعنی الکترون را از آن خارج می‌کند). فرآیند یونیزاسیون، ابری از یون‌ها و الکترون‌ها را تولید می‌کند. سپس، یک اصل موسوم به «اثر هال»(Hall effect) را ایجاد می‌کند. اثر هال یک میدان الکتریکی را به وجود می‌آورد که به یون‌ها و الکترون‌ها شتاب می‌دهد و آنها را هدایت می‌کند تا به شکل یک ستون آبی‌رنگ با سرعت بیش از 60 هزار کیلومتر در ساعت از فضاپیما خارج شوند. از این رو، یک سیستم پیشرانه الکتریکی به عنوان «موتور یونی» نیز در نظر گرفته می‌شود.
بر اساس قانون سوم حرکت نیوتن، هر عملی یک عکس‌العمل برابر و در جهت مخالف دارد. بنابراین، توده یون‌هایی که از فضاپیما به بیرون پرتاب می‌شوند، برای ایجاد نیروی رانش عمل می‌کنند. با وجود این، مدتی طول می‌کشد تا تکانه ایجاد شود؛ زیرا با وجود حرکت با سرعت بالا، ستون یونی بسیار پراکنده است. ضربه تولیدشده به اندازه موشک‌های شیمیایی قوی نیست، اما موتورهای یونی به سوخت کمتر و در نتیجه جرم کمتری نیاز دارند. این ویژگی، هزینه‌های پرتاب را کاهش می‌دهد و به موتورهای یونی امکان می‌دهد تا همه سوخت را به سرعت موشک‌های شیمیایی مصرف نکنند.
انرژی میدان‌های الکترومغناطیسی اغلب توسط آرایه‌های خورشیدی تامین می‌شود و از این رو، این فناوری گاهی اوقات به عنوان پیشرانه الکتریکی خورشیدی شناخته می‌شود اما برای ماموریت‌های دورتر از خورشید که نور خورشید در آنها ضعیف‌تر است، می‌توان از نیروی هسته‌ای به شکل «ژنراتورهای ترموالکتریک رادیوایزوتوپ» برای به حرکت درآوردن نیروی محرکه الکتریکی استفاده کرد.
اگرچه پیشرانه الکتریکی اکنون در حال بلوغ است و در ماموریت‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما هنوز یک فناوری کامل نیست. یک مشکل ویژه این است که ستون یونی می‌تواند به فضاپیما آسیب برساند. اگرچه ستون به سمت فضاپیما قرار گرفته است، اما الکترون‌های موجود در ستون یونی می‌توانند مسیر خود را تغییر دهند، خلاف جهت حرکت ستون به حرکت درآیند، با فضاپیما برخورد کنند و به آرایه‌های خورشیدی، آنتن‌های ارتباطی و سایر اجزای در معرض خطر آسیب برسانند. درباره این شرایط کافی است بگوییم که برای فضاپیما خوب نیست.
«چن کوی»(Chen Cui)، پژوهشگر «دانشگاه ویرجینیا»(UVA) گفت: برای ماموریت‌هایی که ممکن است سال‌ها طول بکشند، پیشرانه‌های الکتریکی باید به ‌طور روان و پیوسته در دوره‌های زمانی طولانی کار کنند.

خبر یزد


پیش از ارائه راه حل برای محافظت از فضاپیما در برابر این الکترون‌های پراکنده، ابتدا باید رفتار آنها در یک ستون یونی-موتوری درک شود. کوی و «جوزف وانگ»(Joseph Wang)، پژوهشگر «دانشگاه جنوبی کالیفرنیا»(USC) همین کار را انجام دادند. آنها با کمک ابررایانه به شبیه‌سازی اگزوز یک موتور یونی، مدل‌سازی رفتار ترمودینامیکی الکترون‌ها و نحوه تأثیر آنها بر ویژگی‌های کلی ستون یونی پرداختند.
کوی گفت: این ذرات ممکن است کوچک باشند، اما حرکت و انرژی آنها نقش مهمی را در تعیین پویایی ماکروسکوپی ستون ساطع‌شده از پیشرانه الکتریکی دارد.
آنچه کوی و وانگ دریافتند، این بود که الکترون‌های موجود در ستون، بسته به دما و سرعت خود رفتار متفاوتی دارند. کوی گفت: الکترون‌ها بسیار شبیه به تیله‌هایی هستند که در یک لوله قرار گرفته‌اند. الکترون‌های موجود در پرتو، داغ هستند و به سرعت حرکت می‌کنند. اگر حرکت در جهت پرتو باشد، دمای آنها تغییر چندانی نمی‌کند، اما اگر از وسط لوله بیرون بیایند، شروع به خنک شدن می‌کنند. خنک شدن بیشتر در یک جهت خاص اتفاق می‌افتد که عمود بر جهت پرتو است.
به عبارت دیگر، الکترون‌هایی که در هسته پرتو سریع‌تر حرکت می‌کنند، دمای کم و بیش ثابتی دارند، اما الکترون‌هایی که بیرون هستند، سریع‌تر سرد می‌شوند، سرعت آنها کاهش می‌یابند، از پرتو بیرون می‌روند، به عقب پراکنده می‌شوند و به فضاپیما ضربه می‌زنند.
اکنون که دانشمندان رفتار الکترون‌ها را در ستون یونی بهتر درک می‌کنند، می‌توانند آن را در طرح‌ موتورهای پیشرانه الکتریکی آینده بگنجانند و به دنبال راه‌هایی برای کاهش پراکندگی الکترون‌ها یا محدود کردن بیشتر آنها به هسته پرتو باشند. این کار در نهایت می‌تواند به ماموریت‌هایی که از نیروی محرکه الکتریکی نیرو می‌گیرند، کمک کند تا با کمک ستون یونی خود، دورتر و طولانی‌تر پرواز کنند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/695124/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف دایناسوری متعلق به 125 میلیون سال پیش که شباهت شگفت‌انگیزی به جوجه‌تیغی دارد

دیر نخوابید تا آلزایمر نگیرید

زمان قطعی برق یزد امروز چهارشنبه 17 بهمن ( جدول خاموشی)

لیگ برتر والیبال | مهرگان نور – چادرملو اردکان؛ جدال همسایه‌ها برای رتبه چهارم جدول

پرداخت تسهیلات به واحد‌های بومگردی در استان یزد

180 میلیارد تومان کالای قاچاق در یزد تعیین تکلیف شد

رقابت داغ تیم‌های دوم و سوم لیگ برتر والیبال در یزد

پیشرفت 87 درصدی جهاد آبرسانی به 58 روستای یزد

بخشی از کتاب/ یک خوراکی عجیب در خیابان‌های کازابلانکا

9 داستان کوتاه را در «کتاب زمینی» بخوانید

یک گروه جدید از ذرات کوانتومی مشاهده شد

فوری/ خبر مهم وزیر کار از تعیین حداقل حقوق وزارت کار | فرمول جدید محاسبه حقوق وزارت کار

ترجمه «خُزامی» چاپ شد؛ کشمکش‌های دو عراقی پناهنده به آمریکا

کالابرگ برای 30 میلیون نفر قبل از ماه رمضان

پایه حقوق کارگران 23 میلیون شد

دستمزد کارگران در سال 1404 چقدر می شود؟

رویکرد دولت وفاق ملی حرکت به سمت صنایع پاک و کم‌آب‌خواه است

سردار رادان: کویر در حوزه گردشگری در امنیت خواهد بود

شروع پرداخت اولین کالابرگ دولت پزشکیان از ماه رمضان | شارژ نفری 200/000 تومان کالابرگ باضافه 400 هزار تومان یارانه نقدی ماهانه برای 3 دهک

دولت در کنار واحدهای تولیدی قرار دارد

خبر داغ وزیر کار برای این گروه از یارانه بگیران/ توزیع کالا برگ الکترونیک با شرایط ویژه در شب عید + جزئیات

دولت در کنار واحدهای تولیدی خواهد بود

یک سیاره آخرالزمانی و افسانه‌ای که در آسمان‌ها گم شد

نمایی حیرت انگیز از زهره

خلاصه هندبال سنگ آهن بافق – شهید چمران لارستان

خاموشی‌ها در یزد ادامه دارد

کولبر 19 کیلوگرمی: کشف تریاک در حین حمل و نقل

ساعت دیدار حساس والیبال ایران تغییر کرد

وعده وزیر کار درباره حقوق کارگران برای سال 1404

همایش بزرگ‌ حمایت از صنایع کوچک در هرات

توزیع کالابرگ بین 30 میلیون نفر قبل از رمضان

استخراج 100 میلیون تن سنگ آهن پرعیار دشت یوز یزد در انتظار مجوز

زمان عرضه مرحله جدید کالابرگ اعلام شد

به دنیا دل مبند ای دل

کتاب برنده نوبل اقتصاد منتشر شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

اختراع یک پانسمان جدید که درمان زخم را متحول می‌کند

تشخیص سریع پارکینسون با نانوزیست حسگر رنگ‌سنجی توسط محققان ایرانی

30 میلیون کالابرگ در آستانه ماه مبارک رمضان توزیع می‌شود

وزیر کار و رفاه اجتماعی زمان توزیع کالابرگ را اعلام کرد

استخراج 100 میلیون تن سنگ‌ آهن پرعیار دشت یوز یزد در انتظار مجوز

30 میلیون نفر بزودی کالا برگ می‌گیرند

وزیرکار: 30 میلیون نفر قبل از ماه رمضان کالا برگ می‌گیرند

توزیع کالا برگ به 30 میلیون نفر/ زمان قطعی توزیع اعلام شد

میدری: 30 میلیون نفر قبل از ماه رمضان کالا برگ می‌گیرند

خاموشی‌های برق در یزد ادامه دارد

نیروگاهی که معلولین سنگ‌بنای آن را گذاشتند افتتاح شد

تجلیل از سه جانباز سرافراز دفاع مقدس در دیدار مدیرکل بنیاد شهید قم

ترجمه جواد فاضل از «صحیفه سجادیه» به چاپ بیست و هشتم می‌رسد

یادمان باشد اگر این دلمان بی کس شد...