خبر یزد

آخرين مطالب

روند رو به رشد تعداد مراکز عرضه غذاهای ناسالم در یزد اجتماعي

روند رو به رشد تعداد مراکز عرضه غذاهای ناسالم در یزد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / مدیر گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به آمار نگران‌کننده بیماری‌های مزمن در این استان، تغذیه سالم را عامل تاثیرگذاری در پیشگیری از این بیماریها ذکر کرد و گفت: این در حالیست که در کنار کم تحرکی یزدیها، تفریحات مردم یزد غالباً به مصرف فست‌فودها ختم می‌شود و تعداد مراکز عرضه این غذاهای ناسالم روزبه‌روز در حال افزایش است. 
در سال‌های اخیر، شیوع بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی-عروقی، فشار خون بالا و سرطان‌ها به یکی از چالش‌های جدی حوزه سلامت تبدیل شده است ولی تحقیقات علمی نشان می‌دهند که این بیماری‌ها ارتباط مستقیمی با سبک زندگی و تغذیه ناسالم دارند و مصرف غذاهای فرآوری‌شده، فست‌فودها، چربی‌های ناسالم و کمبود فعالیت بدنی از عوامل اصلی افزایش این بیماری‌ها هستند.
اهمیت تغذیه سالم زمانی بیشتر مشخص شد که در دوران همه‌گیری کرونا، افراد دارای اضافه‌وزن و مشکلات تغذیه‌ای مانند دیابت و فشار خون بالا، بیشتر در معرض عوارض شدید این بیماری قرار گرفتند؛ این موضوع نشان داد که تغذیه نامناسب نه‌ تنها در بیماری‌های مزمن، بلکه در بیماری‌های واگیر نیز نقش بسزایی دارد.
آزاده نجارزاده، مدیر گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا در استان بر نقش سبک زندگی سالم در کاهش بیماری‌های مزمن تأکید می‌کند.
وی اظهار می‌کند: بررسی‌های علمی نشان داده است که بیماری‌های مزمنی مانند بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان‌ها، دیابت و فشار خون بالا به طور مستقیم با سبک زندگی ناسالم در ارتباط هستند و عواملی مانند مصرف دخانیات، کم‌تحرکی، تغذیه نامناسب و چاقی از مهم‌ترین دلایل افزایش این بیماری‌ها محسوب می‌شوند.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا تأکید می‌کند: اگر اصلاح سبک زندگی و تغذیه به درستی انجام شود، می‌توان تا 80 درصد از بروز بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان‌ها، دیابت و پرفشاری خون جلوگیری کرد.
نجارزاده با اشاره به تحقیقات انجام‌شده در زمینه نقش گروه‌های غذایی در پیشگیری از بیماری‌های مزمن، می‌گوید: مصرف سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات، مغزیجات، غلات سبوس‌دار، لبنیات کم‌چرب و ماهی تأثیر مثبتی بر سلامت دارد. در مقابل، گوشت قرمز، غلات تصفیه‌شده مانند برنج و نان سفید، قند و شکر، فست‌فودها و غذاهای فرآوری‌شده اثرات منفی بر سلامت بدن دارند.
وی توصیه می‌کند: یک رژیم غذایی سالم باید شامل غلات سبوس‌دار، سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و گوشت‌های کم‌چرب مانند ماهی باشد و مصرف چربی‌های سالم جایگزین چربی‌های ناسالم باشد.
نجارزاده با اشاره به آمار نگران‌کننده بیماری‌های مزمن در یزد، عنوان می‌کند: متأسفانه یزد در رتبه‌های نخست ابتلا به پرفشاری خون، چربی خون، دیابت و برخی سرطان‌ها در کشور قرار دارد.
وی کم‌تحرکی مردم یزد را یکی از دلایل این آمار می‌داند و اضافه می‌کند: میزان استفاده از وسایل نقلیه شخصی در استان بالا و امکانات ورزشی عمومی مقرون‌ به‌صرفه، محدود است. همچنین تفریحات مردم اغلب به مصرف فست‌فودها ختم می‌شود و تعداد مراکز عرضه این غذاهای ناسالم روزبه‌روز در حال افزایش است.
وی بر اهمیت آموزش تغذیه سالم از طریق مدارس، معلمان، مربیان بهداشت و پزشکان تأکید و اظهار می‌کند: پزشکان باید دوره‌های بازآموزی تغذیه را بگذرانند تا بتوانند توصیه‌های تغذیه‌ای به بیماران ارائه دهند و مراکز جامع سلامت نیز با حضور کارشناسان تغذیه می‌توانند در این زمینه نقش مؤثری ایفا کنند.
به گفته وی، هر فرد باید برنامه‌ای برای خود تنظیم کند تا مصرف غذاهای ناسالم را به یک‌بار در ماه محدود کند.
نجارزاده با بیان این که مصرف بیش از حد فست‌فودها و غذاهای ناسالم می‌تواند به مشکلات جدی مانند سیروز کبدی و سرطان‌ها منجر شود، می‌گوید: برخی بیماران هفته‌ای 4 تا 7 بار از این غذاها مصرف می‌کنند که این موضوع زنگ خطری برای کارشناسان سلامت است.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا در پایان خواستار تدوین برنامه‌های مؤثر برای کنترل این روند می‌شود و تاکید می‌کند: تغییر ندادن سبک زندگی، در آینده منجر به افزایش موج گسترده‌ای از بیماری‌های مزمن به‌ ویژه مشکلات کبدی و سرطان‌ها خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/696490/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پل‌های ریلی دیگر نمی‌لرزند

اولین عینک هوشمند مجهز به سمعک از سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز گرفت

کشف تونل‌های مخفی به کمک طرح فراموش‌شده داوینچی

قطب جنوب چگونه در حال ذوب شدن است؟

برای تعیین مزد سال آینده کارگران بر اساس تورم و سبد معیشت تلاش می‎‌کنیم

در تلاشیم مزد کارگران در سال آینده بر اساس تورم و سبد معیشت تعیین شود

زوج ترسناک والیبال ایران: مهار ناپذیر!

برنامه بازی‌های یک‌چهارم نهایی لیگ برتر بسکتبال زنان اعلام شد

تعیین دستمزد کارگران در سال 1404 بر اساس تورم

آیا مدارس یزد فردا چهارشنبه 17 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی ادارات و مدارس یزد چهارشنبه 17 بهمن 1403

سیلوهای 50 هزار تنی بندرخشک یزد افتتاح شد

نیروگاه خورشیدی 5 مگاواتی و سیلوی 50 هزار تنی در یزد بهره‌برداری شد

تعیین دستمزد سال آینده کارگران بر اساس تورم و سبد معیشت

بهره‌برداری از نیروگاه 5 مگاواتی خورشیدی تجمیعی استان یزد

وزیر کار تکلیف حقوق کارگران را مشخص کرد

میدری: مزد 1404 بر اساس تورم و سبد معیشت تعیین می‌شود

جانبازان با ایثارگری و مجاهدت به نظام اقتدار و کشور ما امنیت بخشیدید

نویسنده معروف به تجاوز و قاچاق انسان متهم شد

«پسر عنکبوتی» به کتابفروشی‌ها آمد

قطع همکاری جایزه گیلر با حامی اسرائیل

قند پارسی در هندوستان/ شاه است حسین

پروژه های جنجالی انتقال آب از دریای عمان؛ این‌بار مقصد آب تهران است

ماهواره هندی در فضا سرگردان شد

رقص رنگین‌کمان بر فراز اسپانیا

استفاده از باکتری‌های مهندسی‌شده برای حمله به تومور سرطانی

موشک‌ها آماده پرتاب شدند / در 24 ساعت آینده 5 موشک به پرواز درمی‌آیند

واگذاری شرکت رجا به وزارت کار از همان اول اشتباه بود

یزد رتبه اول را در تولید انرژی خورشیدی دارد

یادواره اولین شهید شهرستان میبد

افتتاح آموزشگاه 12 کلاسه چادرملو در اردکان با حضور دکتر قالیباف

با مشارکت بخش خصوصی، واحدهای راکد فعال می شوند

یزد الگوی موفق توسعه تعاونی‌ها در کشور است/ نیمی از رام‌های قطار غیرفعال هستند

جدول خاموشی برق یزد چهارشنبه 17 بهمن 1403 | زمان قطعی برق یزد چهارشنبه هفدهم بهمن 1403

جزییات قرارداد 4.7میلیاردی برای پرورش سریع 4000 حافظ قرآن

دستگیری کولبری که 19 کیلوگرم تریاک حمل می کرد

یزد پایتخت کار، تولید و تعاون کشور است

وزیر کار: مزد کارگران در سال 1404 را بر اساس تورم تعیین می‌کنیم

تولید 550 تن ماهی تیلاپیا طی سال جاری در یزد

فوری؛ وعده جدید وزیر کار: مزد کارگران بر اساس تورم تعیین می شود

خبر خوش وزیر کار برای کارگران / منتظر حقوق خوب باشید

اعلام جزییاتی از مزد کارگران در سال 1404

یزد نیازمند بهبود خدمات حمل‌ونقل ریلی است

وعده بزرگ وزیر کار در مورد دستمزد 1404: مزد کارگران در سال آینده را براساس «تورم» و «سبد معیشت» تعیین می‎‌کنیم!

جشن بزرگ علمداران انقلاب به مناسبت روز جانباز در بیجار برگزار شد

تکریم و تجلیل استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از جانبازان سرافراز نخاعی

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان با سه تن از جانبازان سرافراز شهرستان سمنان دیدار و گفت و گو کرد.

چاپ دو کتاب از مجموعه «یک‌پرسش علمی»

نبودی در دلم انگار طوفان شد، چه طوفانی!

کتاب زندگینامه بیتا فرهی به چاپ دوم رسید

شعر خوانی زیبای حسین پناهی