خبر یزد

آخرين مطالب

سلاحی نانویی برای مبارزه با کنه‌ها ساخته شد علمي

سلاحی نانویی برای مبارزه با کنه‌ها ساخته شد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /محققان به تازگی نانوذرات مس/ اکسید گرافن را به عنوان یک آفت‌کش نوین علیه کنه‌ها معرفی کرده‌اند. این نانوذرات هم مقاومت کنه‌ها به آفت‌کش‌های رایج را کاهش می‌دهند و هم راه‌حلی پایدار و کم‌خطر برای کنترل این آفات خطرناک ارائه می‌کنند.
کنه‌ها، به‌عنوان انگل‌های خون‌خوار، نه تنها تهدیدی جدی برای سلامت انسان و دام محسوب می‌شوند، بلکه خسارات اقتصادی قابل توجهی به بخش کشاورزی وارد می‌کنند. مقاومت فزاینده کنه‌ها به آفت‌کش‌های شیمیایی موجود در بازار، محققان را به سمت توسعه روش‌های نوین و پایدار سوق داده است. در این راستا، تحقیقاتی صورت گرفته که نشان می‌دهد نانوذرات مس/ اکسید گرافن (Cu/GO) می‌توانند گزینه‌ای مؤثر و ایمن برای کنترل کنه‌ها باشند.
نانوذرات مس/گرافن: ترکیبی قدرتمند
این نانوذرات که با استفاده از روش پلاسمای محلول سنتز شده‌اند، ساختاری هسته-پوسته دارند که در آن مس به عنوان هسته و اکسید گرافن به عنوان پوسته عمل می‌کند. این ترکیب منحصر به فرد، توانایی نفوذ به غشای بیولوژیکی کنه‌ها را افزایش داده و اثرات سمی قوی‌تری ایجاد می‌کند. آزمایش‌ها نشان دادند که نانوذرات Cu/GO سمیت بالایی علیه دو گونه مهم کنه، یعنی Rhipicephalus rutilus و Rhipicephalus turanicus، دارند.
نتایج امیدوارکننده
در شرایط آزمایشگاهی، میزان غلظت کشنده (LC50) برای این نانوذرات به ترتیب 248.1 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر برای Rh. rutilus و 195.7 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر برای Rh. turanicus بود. این نتایج نشان می‌دهد که نانوذرات مس/ اکسید گرافن می‌توانند جایگزین مناسبی برای آفت‌کش‌های شیمیایی سنتی باشند.
مکانیسم اثر: اختلال در سیستم عصبی و آنزیم‌های کنه
این نانوذرات با مهار آنزیم‌های کلیدی مانند استیل‌کولین‌استراز (AChE) و سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، عملکرد فیزیولوژیکی کنه‌ها را مختل می‌کنند. مهار آنزیم AChE منجر به تجمع استیل‌کولین در سیناپس‌های عصبی شده و باعث تحریک بیش از حد سیستم عصبی و در نهایت مرگ کنه می‌شود. همچنین، افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز، نشان‌دهنده پاسخ تطبیقی کنه‌ها به استرس اکسیداتیو ناشی از نانوذرات است.
پایداری زیست‌محیطی و آینده روشن
یکی از مزایای اصلی نانوذرات مس/ اکسید گرافن ، کاهش اثرات مخرب محیط‌زیستی در مقایسه با آفت‌کش‌های شیمیایی است. این نانوذرات نه تنها مقاومت کنه‌ها را کاهش می‌دهند، بلکه می‌توانند به عنوان سیستم‌های انتقال برای ترکیبات فعال دیگر نیز استفاده شوند. این ویژگی، آن‌ها را به گزینه‌ای ایده‌آل برای مدیریت پایدار آفات تبدیل می‌کند.
چالش‌ها و گام‌های بعدی
با وجود نتایج امیدوارکننده، محققان بر لزوم انجام مطالعات بیشتر برای ارزیابی اثرات محیط‌زیستی این نانوذرات بر موجودات غیرهدف و اکوسیستم‌های طبیعی تأکید دارند. همچنین، تحقیقات آینده باید بر بهینه‌سازی روش‌های سنتز و کاربردهای عملی این نانوذرات در شرایط صنعتی متمرکز شود.
این مطالعه گامی مهم در جهت توسعه روش‌های نوین و پایدار برای کنترل کنه‌ها است. نانوذرات مس/ اکسید گرافن با ترکیب فناوری نانو و مسئولیت‌پذیری محیط‌زیستی، آینده‌ای روشن را برای مدیریت آفات ترسیم می‌کنند. به گفته محققان، «نانوذرات مس/ اکسید گرافن می‌توانند جایگزینی امیدوارکننده برای مدیریت کنه‌ها باشند.»
آیا این فناوری نوین، راه‌حلی قطعی برای مبارزه با کنه‌ها و کاهش مقاومت آن‌ها به آفت‌کش‌ها خواهد بود؟ پاسخ این سوال در سال‌های آینده مشخص خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/697043/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنان جالب دکتر کاکاوند در مورد حسن دهلوی

128 قمر به زحل اضافه شد!

رانیری:اخراج هوملس درست بود

گلزن شمس آذر: من کشف رحمتی هستم!

اولین بازیکن تاریخ NBA با 4 هزار پرتاب 3 امتیازی!

مربی مشهور والیبال از سمت خود کناره‌گیری کرد

تیم ملی والیبال برفی ایران در تور جهانی ارزروم فینالیست شد

افشاگری طارمی از دلیل عملکرد ضعیفش در اینتر

ورود ناگهانی پرسپولیس به خانه استقلال و نکونام!

پوستر فدراسیون در فاصله پنج روز تا بازی مهم

مهریز، پیشگام تولید نهال در کشور + فیلم

وزیر ورزش: با حضور پرتعداد بانوان در گود، یکی از رکوردهای ورزش ایران شکسته شد

ورود وزیر ورزش و جوانان به سبزوار

انجام 1071 پرواز فوق‌العاده به 30 کشور در نوروز 1404

تحویل بیش از 46 هزار مگاوات برق به شبکه از مجتمع گاز پارس جنوبی

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی: انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی نیاز به بررسی دارد

توجه جامعه به فرهنگ ایثار و شهادت تسکینِ درد فراغ خانواده‌های شهدا

دیدگاه مولانا درمورد وادی حیرت و نسبت عقل و حیرت

واکنش مجازی ستاره سپاهان به مصدومیت رباط صلیبی

شکسته شدن یک رکورد ملی در مسابقات دوومیدانی جام رمضان

پاسخ برونو فرناندز به راتکلیف: ما بی‌کیفیت نیستیم

نفرات برتر مسابقات شمشیربازی جام رمضان در اسلحه اپه معرفی شدند

افتتاح زمین چمن مصنوعی شهید رجایی مشهد با حضور وزیر ورزش و‌جوانان

آجیل شب عید امسال 20 درصد گران تر از پارسال

نماینده اسبق ایران در ایکائو: امکان خرید هواپیمای جوان وجود دارد، اما نمی‌صرفد

کلید بهبود عملکرد سلول‌های خورشیدی آلی، چاپ لایه‌های نانومتری است

مدعیان طلای 97 کیلوگرم آسیا؛ رقابت یک سامورایی ایرانی با آزادکار روسی

اعلام نفرات برتر هفته اول مسابقه «زندگی با آیه ها» در فارس

جشن بزرگ روزه اولی‌های یزد

دختران توان‌یاب ایران تاثیر به سزایی در جنبش پارالمپیک ایجاد کرده اند

عراق به واردات برق ایران ادامه می‌دهد

خودروهای وارداتی از شمول قیمت گذاری شورای رقابت خارج شد

پیشنهاد افزایش 40 درصدی دستمزد کارگران توسط مجلس

نکته ای جالب در مورد داستان شازده کوچولو

به‌روزرسانی یکی از مشهورترین پایگاه‌های اطلاعات زیستی

سهمیه ایران در آسیا صفر شد!

توصیف ایتالیایی ها از طارمی

مناسبت روز/ جمعه، 24 اسفندماه

افتتاح بزرگترین زورخانه شرق کشور در گناباد

متقیان: جایزه جهانی خط بطلانی بر تبلیغات علیه زنان ایران است

تولید روزانه تخم مرغ به 3 هزار و 900 تن رسید

نماینده مجلس: درآمد مالیاتی به نسبت گذشته شرایط بهتری دارد

بازار برنج آرام گرفت؛ دلالان تعیین‌کننده قیمت شدند

اسامی برندگان قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی فردا اعلام می‌شود

برگزاری آیین گلباران گلزار شهدا در اردبیل به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

داستانک/ خودخواهی عارف

حرف‌های پارسال مهرداد محمدی کاملاً درست بود

تاثیر کیفیت خواب بر شکل‌گیری توهم توطئه

توافق نساجی با وینگر ازبکستانی

برنامه بازیهای یک چهارم نهایی لیگ اروپا و لیگ کنفرانس