خبر یزد

آخرين مطالب

تحول سلول‌درمانی با کمک یک میکروژل سه‌بعدی علمي

تحول سلول‌درمانی با کمک یک میکروژل سه‌بعدی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /یک کشت سلولی سه‌بعدی جدید به پژوهشگران امکان می‌دهد تا بررسی کنند که چگونه فشار مکانیکی بر سلول‌های بنیادی تأثیر می‌گذارد و به پزشکی ترمیمی و سلول‌درمانی کمک می‌کند.
دانشمندان یک پلتفرم کشت سلولی سه‌بعدی جدید ساخته‌اند که از ذرات میکروژل متخلخل و نرم ساخته شده است و می‌تواند اثرات فشار وارده بر سلول‌های بنیادی را تقلید کند. این پلتفرم به پژوهشگران امکان می‌دهد تا در شرایط گوناگون درباره نحوه رفتار سلول‌های بنیادی مطالعه کنند و حتی بر رفتار آنها تأثیر بگذارند. پلتفرم آنها می‌تواند پیشرفت‌هایی را در حوزه پزشکی ترمیمی، مهندسی بافت و پژوهش درباره بیماری‌ها به همراه داشته باشد.
به نقل از ادونسد ساینس نیوز، این پلتفرم موسوم به «3D-PRESS» می‌تواند تولید تعداد زیادی سلول بنیادی را تسهیل ببخشد و در نهایت، کارآیی و اثربخشی سلول‌درمانی‌های گوناگون را افزایش دهد که شامل معرفی سلول‌های جدید به بیماران برای مبارزه با آسیب یا بیماری است.
سلول‌های بنیادی به لطف دو ویژگی کلیدی خود، در حوزه پزشکی ترمیمی کاربرد دارند. اول این که آنها خودشان تجدید می‌شوند؛ به این معنی که می‌توانند سلول‌های بیشتری را مشابه خود ایجاد کنند. دوم این که سلول‌های بنیادی می‌توانند از طریق فرآیندی به نام «تمایز سلولی» به تعداد زیادی از سلول‌های دیگر تبدیل شوند. آنها تنها سلول‌های بدن هستند که توانایی طبیعی را برای انجام دادن این کار دارند.
سلول‌های بنیادی که در بیشتر بافت‌های بدن یافت می‌شوند، برای حفظ بافت و همچنین برای ترمیم پس از آسیب ضروری هستند. در پزشکی ترمیمی، سلول‌های بنیادی را می‌توان معرفی و هدایت کرد تا به سلول‌های خاصی تبدیل شوند و برای بازسازی و ترمیم بافت‌هایی که آسیب دیده‌اند یا تحت تاثیر بیماری هستند، مورد استفاده قرار بگیرند.
«برنا اوزکاله ادلمان»(Berna Özkale Edelmann)، دانشیار «دانشگاه فنی مونیخ»(TU Munich) گفت: یکی از مهم‌ترین کاربردهای سلول‌های بنیادی با مواد قابل برنامه‌ریزی در مقیاس میکرو، در حوزه پزشکی ترمیمی است زیرا در آنجا می‌توانند از ترمیم و بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده حمایت کنند. به عنوان مثال، می‌توان از آنها برای تبدیل سلول‌های بنیادی به غضروف یا استخوان با هدف درمان جراحات یا بیماری‌های دژنراتیو مانند آرتروز استفاده کرد.
یکی از مشکلات سلول‌های بنیادی، معرفی آنها به بدن بیمار بدون ایجاد واکنش ایمنی است که می‌تواند توانایی ترمیم را در آنها به شدت کاهش دهد. «نرگیشان اییسان»(Nergishan İyisan) از پژوهشگران این پروژه گفت: مواد قابل برنامه‌ریزی در مقیاس میکرو به تجهیزات ضروری برای پیوند سلول‌های بنیادی تبدیل شده‌اند، زیرا از سلول‌ها در برابر شرایط سخت مانند حملات ایمنی و کمبود مواد مغذی محافظت می‌کنند. آنها نقش یک پوسته محافظ را دارند و به سلول‌های بنیادی کمک می‌کنند تا زنده باشند، در جای خود باقی بمانند و با بافت‌های اطراف یکپارچه شوند. علاوه بر این، اندازه کوچک میکرومواد کمک می‌کند تا آنها با استفاده از روش‌های کم‌تهاجمی مستقیما به بدن تزریق شوند.
وی ادامه داد: به طور مشابه، چارچوب‌های ریز حاوی سلول‌های بنیادی یا عوامل ترشح‌شده آنها را می‌توان برای کنترل واکنش ایمنی مورد استفاده قرار داد. این چارچوب‌های مقیاس میکرو را می‌توان با استفاده از میکروژل‌های متخلخل ایجاد کرد که قادر به محافظت از سلول‌های بنیادی هستند، به بدن بیمار وارد می‌شوند و آنها را مخفیانه از واکنش ایمنی بیمار عبور می‌دهند. چارچوب‌های مقیاس میکرو مانند حامل‌های کوچک و قابل برنامه‌ریزی برای سلول‌های بنیادی عمل می‌کنند و امکان کشت سه‌بعدی سلول‌هایی را فراهم می‌آورند که با بدن بسیار سازگار هستند. چارچوب‌های مقیاس میکرو به عنوان عوامل قابل برنامه‌ریزی در نظر گرفته می‌شوند زیرا ویژگی‌های آنها را می‌توان با اصلاح مواد زیستی که از آنها ساخته شده‌اند، تنظیم کرد. 
اییسان گفت: به عنوان مثال، مولکول‌های زیستی را می‌توان برای افزایش چسبندگی سلولی اضافه کرد یا عواملی را برای تقویت رشد و تمایز سلولی گنجاند. این تطبیق‌پذیری، میکروژل‌ها را به عوامل ضروری در حوزه پزشکی ترمیمی و پیوند سلول‌های بنیادی تبدیل می‌کند.
هنوز چالش‌های زیادی در ارتباط با کنترل رفتار سلول‌های بنیادی در محیط‌های سه‌بعدی وجود دارد. یکی از مسائل مهم، تنوع طبیعی در جمعیت سلول‌های بنیادی است زیرا سلول‌ها به صورت انفرادی اغلب رفتار متفاوتی دارند و همین امر، دستیابی به نتایج ثابت را دشوار می‌کند.
این گروه پژوهشی، 3D-PRESS را برای ایجاد تحریک مکانیکی سلول‌ها در میکروژل‌ها طراحی کردند. محفظه فشار ساخته‌شده با روش چاپ سه‌بعدی، فشار دقیق و قابل تنظیم را به سلول‌های بنیادی انفرادی اعمال می‌کند که درون میکروژل‌ها محصور شده‌اند. علاوه بر این، 3D-PRESS از یک ماده شفاف و زیست‌سازگار ساخته شده است که به پژوهشگران امکان می‌دهد تا نحوه واکنش سلول‌های بنیادی به نیروهای مکانیکی را در لحظه مشاهده کنند.
پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که تحقق این کاربردها حداقل پنج سال طول خواهد کشید. در طول این مدت، آنها قصد دارند پلتفرم را بهبود ببخشند تا بتواند سلول‌های بنیادی بیشتری را در بر بگیرد. این ویژگی برای استفاده از آن در سلول‌درمانی ضروری است. این گروه پژوهشی در حال همکاری نزدیک با گروه‌های علمی از جمله پزشکان هستند تا به توسعه و آماده‌سازی درمان‌هایی کمک کنند که این پلتفرم را به کار می‌گیرند.
این پژوهش در مجله «Small Methods» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/697666/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عملکرد خارق‌العاده هوش مصنوعی دیپ‌مایند در المپیاد ریاضی

پاسخ به چند سوال نجومی‌

دیدار مدیرکل حفظ آثار استان یزد با آیت الله اعرافی+تصاویر

قیمت لحظه ای دلار امروز |‌ جدیدترین قیمت دلار هرات امروز پنجشنبه 25 بهمن 1403

تصاویر/ رونمایی از «کتاب 8» در اردکان

ظروف قاچاق در شهرستان ابرکوه توقیف شد

بخشی از مسجد ملااسماعیل یزد مرمت و‌ بازسازی شد

آغاز جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت در یزد

میگو زعفرونی با پلو رو حداقل یکبار باید امتحانی کنی! | طعمی جدید برای مهمونی‌ها +ویدئو

مسابقات کاراته سبک آزاد کشور در یزد آغاز شد

یزدی‌ها پای‌کار نیمه شعبان

افتتاح تجهیز اماکن اقامتی موسسه فرهنگی ورزشی و توانبخشی ایثار مازندران

بخشی از کتاب/ بی‌توجهی به احساس دیگران

خستگی ای که با هیچ مقداری از خواب جبران نمی شود

تجدیدچاپ 5 اثر پژوهشی مهدوی در آستانه نیمه شعبان

والدآزاری؛ چالش جدید خانواده‌های معاصر/ تأثیر تغییرات اجتماعی بر روابط میان والدین و فرزندان

رژیم غذای "یویو" به کلیه ها آسیب می رساند

تصاویر/ تجلیل از شاعران برگزیده در نوزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر در یزد

قریب به هزار مبلّغ به مناطق مختلف استان یزد اعزام شدند

حمایت ویژه امیر غفور از سرمربیگری مهدوی

اینفوگرافی/ 6 خوراکی ممنوعه برای روزهای سرد

ثبت 46 میلیمتر باران در خاتم یزد

پیام تبریک مدیرعامل شرکت بیمه دی به مناسبت میلاد با سعادت حضرت ولیعصر (عج)

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با خانواده معظم شهید شعبانعلی احمدی

توسعه و پیشرفت امروزمان را مدیون شهدا و ایثارگران هستیم

جلسه ستاد شاهد دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان برگزار شد

«تیستو سبزانگشتی» صوتی شد

نگرانی دانشگاه‌های انگلیس از تقلب و کلاه‌برداری با «دیپ فیک»

اگه تو هم رنگ ماکارونیت بعد پخت از بین میره راه‌حلش اینجاست! | طرز تهیه ماکارونی به سبک ایتالیایی‌ها، با رنگ و طعمی بی‌نظیر +ویدئو

قهرمانی آذربایجان شرقی در رقابت‌های بوچیا قهرمانی مردان کشور

حرف‌های جالب مهدوی بعد از شروع فوق‌العاده

اعزام 2 هزار دانشجو یزدی به راهیان نور

معرفی نفرات برتر جشنواره شعر و مدیحه‌سرایی علی‌اکبر (ع) در یزد

مهدی مهدوی: برای مرحله پلی‌آف آماده می‌شویم

حریق در گود زباله اردکان

امیر غفور: ورزش با کُری‌هایش قشنگ است!

داستانک/ کلافگی ترافیک

تماشای صفحه نمایش، رشد زبان کودکان نوپا را مختل می‌کند

فروغ شب شعر؛ روایتی از زندگی فروغ فرخزاد

ابداع روشی نوآورانه برای شبیه‌سازی تومور مغزی در آزمایشگاه

عاشقانه‌های نزار قبانی تجدید چاپ شد

جشنواره بین‌المللی شعر و مدیحه‌ سرایی حضرت علی‌اکبر(ع) در یزد برگزار شد

کهکشان های اولیه کیهان

انجام موفقیت آمیز تست آتش ثابت (Static fire) بوستر15

هفته بیست و چهارم لیگ برتر والیبال؛ کامبک پیکانی‌ها و شکست دوباره صدرنشین

لیگ برتر والیبال| شکست صدرنشین به دست طبیعت و امیدواری صنعتگران به سهمیه در روز کامبک شگفت‌انگیز خودروسازان

شکست سنگین صدرنشین؛ شهداب در یک قدمی ارومیه

هفته بیست و چهارم لیگ برتر والیبال| تیم سوم جهان به پاس گرگان باخت/ شهرداری صدرنشین حریف طبیعت نشد

سربازان گمنام امام زمان (عج) پاک‌ترین و انقلابی‌ترین نیروهای کشور هستند

فکر کردن را متوقف کنید!