خبر یزد

آخرين مطالب

از بدن ما عبور می‌کنند، بی‌آنکه اثری از خود باقی بگذارند! / کشف «ذره شبح» در عمق دریا علمي

از بدن ما عبور می‌کنند، بی‌آنکه اثری از خود باقی بگذارند! / کشف «ذره شبح» در عمق دریا
  بزرگنمايي:

خبر یزد - خبرآنلاین / این نوترینوی تازه کشف‌شده حدود 30 برابر فعال‌تر از رکورددار قبلی است. به گفته‌ی محققان احتمال دارد که این ذره از خارج کهکشان راه شیری آمده باشد، هرچند منشأ دقیق آن هنوز ناشناخته است.
به نقل از یورونیوز، نوترینوها از جمله ذرات بنیادی هستند که قدمت آن‌ها به ابتدای پیدایش جهان، یعنی زمان بیگ‌بنگ، بازمی‌گردد. تریلیون‌ها عدد از این ذرات شگفت‌انگیز در هر ثانیه از میان بدن ما عبور می‌کنند، بی‌آنکه کوچک‌ترین اثری از خود باقی بگذارند.
منشا نوترینوها اغلب از فرایندهای هسته‌ای در ستارگانی مانند خورشید است. همچنین این ذرات در هنگام برخورد ذرات بنیادی در شتاب‌دهنده‌های ذرات نیز تولید می‌شوند و یکی از کلیدهای درک ساختار جهان به شمار می‌روند.
اگرچه دانشمندان نزدیک به یک قرن است از وجود نوترینوها اطلاع دارند، اما همچنان در مراحل اولیه درک ماهیت واقعی این ذرات بنیادی هستند. این ذرات اصطلاحا «ذرات شبح» نامیده می‌شوند زیرا جرم آن‌ها بسیار کوچک و غیرقابل تصور است. امری که باعث می‌شود شناسایی‌شان بسیار دشوار باشد.
نوترینوها، این ذرات فوق‌العاده کوچک که به سرعت در حال حرکت هستند، به خودی خود قابل شناسایی نیستند. به همین دلیل، دانشمندان به بررسی واکنش‌هایی می‌پردازند که هنگام برخورد آن‌ها با سایر ذرات ماده رخ می‌دهد.
این برخوردها می‌توانند باعث ایجاد نورهای درخشان یا تولید ذرات باردار شوند که قابل اندازه‌گیری هستند.

خبر یزد

از آنجا که نوترینوها تنها در موارد بسیار نادر با دیگر ذرات برخورد می‌کنند، فیزیک‌دانان مجبورند پروژه‌های عظیمی را طراحی کنند تا شانس مشاهده این برخوردهای نادر را افزایش دهند.
دو سال پیش یک نوترینو با ماده برخورد کرد و ذره‌ای کوچک به نام «میون» تولید شد که درون آشکارساز زیر آب حرکت کرد و درخشش‌هایی آبی‌رنگ را به وجود آورد. محققان با تحلیل مسیر و انرژی این میون، مقدار انرژی اولیه‌ نوترینو را تخمین زدند.
آرت هیجبوئر، یکی از نویسندگان مطالعه از مؤسسه‌ی ملی فیزیک زیراتمی در هلند، در این باره گفت: «این بخشی از تلاش برای درک فرآیندهای پرانرژی در جهان است.»
این آشکارساز که نوترینوی جدید را شناسایی کرده است، بخشی از یک رصدخانه‌ی نوترینویی در اعماق دریاست که هنوز در حال ساخت است.
آشکارسازهای نوترینو معمولاً در زیر آب، زیر یخ یا در اعماق زمین مستقر می‌شوند تا فرایند شناسایی ذرات در برابر پرتوهای کیهانی و تأثیرات تشعشعات سطح زمین محافظت شوند.
کشف این نوترینوی پرانرژی در چنین مرحله‌ی اولیه‌ای نشان می‌دهد که ممکن است تعداد این نوع ذرات بیشتر از آن چیزی باشد که دانشمندان تصور می‌کردند.
دنور ویتینگتون، فیزیکدان دانشگاه سیراکوز، در این باره می‌گوید: «این نشانه‌ای است که ما در مسیر درستی هستیم، و همچنین ممکن است سرنخی باشد که شاید یک شگفتی در انتظار ما باشد.»
مری بیشای، فیزیکدان آزمایشگاه ملی بروکهیون، با این حال تاکید می‌کند هنوز خیلی زود است که منبع دقیق این نوترینو مشخص شود.

خبر یزد

او گفت: «این تنها یک رویداد است. ما باید ببینیم که سایر تلسکوپ‌ها چه چیزهایی را مشاهده می‌کنند».

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/697918/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دستکاری نانولوله‌های کربنی مسیرهای تازه‌ای برای الکترونیک نسل آینده باز می‌کند

شهلا بهروزی‌راد: شروع خوبی در سال جدید خواهم داشت

100 گل و پاس گل؛ هالند آماده شکستن رکورد جدید

درخشش طباطبایی با شکست رقیب قدرتمند آمریکایی

علی‌نژاد و نبی در ضیافت افظار کارگروه ورزش حزب موتلفه

پایان سفر وزیر ورزش و جوانان به 2 استان/ زمین چمن شهرستان ششتمد هم افتتاح شد

کاهش عجیب تعداد واحدهای صنفی مصالح‌ فروشی از سال 90

تولید 20 میلیون قطعه لوازم خانگی در سال 1403

خودروسازان، پسته‌ فروش شدند؛ صادرات 25 میلیون دلار پسته

کاهش ساعات کاری بخش خصوصی؛ فشار مضاعف به تولید

شاعرانه/ در اصل نام دیگر دنیا اسارت است

استخراج 99.99 درصد لیتیوم از باتری‌های قدیمی با آمینواسید

قضاوت بی‌نقص موعود در جدال حساس

رکورد دست‌نیافتنی پادشاه در NBA

احضار فوری چهار سپاهانی به کمیته انضباطی

پیام خطرناک حذف به تیم پرستاره والیبال ایران

شرایط خط انتقال آب یزد تحت مدیریت است

واکنش وزیر ورزش به تعویق انتخابات

مسئولان جهت رفع دغدغه مردم در موضوع معیشت تلاش جهادی داشته باشند

محمدیان، معاون توسعه ورزش بانوان : رشته‌های ورزشی مدال‌آور بانوان از 12 به 20 رشته افزایش می‌یابد

بازدید وزیر ورزش و‌جوانان از ورزشگاه 10 هزار نفری فوتبال سبزوار

خانه‌تکانی نوروزی دنیامالی در وزارت ورزش؛ خداحافظی با 130 کارمند بازنشسته/ معاونان وزیر هم رفتنی شدند؟

جوادی: باشگاه‌داران یار و همراه اداره کل ورزش و جوانان تهران هستند

وزیر ورزش: فعلا برنامه‌ای برای تغییر در راس ورزش خراسان رضوی نداریم

وزیر ورزش: توجه به ورزش زورخانه‌ای موجب ترویج مشی پهلوانی است

ریزش 15 درصدی یک شاخص مهم در بورس

زنگ خطر برای اقتصاد ایران به صدا درآمد

تجلیل روسای کارگروه‌های تخصصی شاهد و ایثارگر از مدیرکل نخبگان و دانش پژوهان بنیاد

شاعرانه/ هیچ‌چیز بازنمی‌گردد و نه هیچ‌چیز که تکرار شود

قابلیت «پژوهش عمیق» هوش مصنوعی گوگل در دسترس همگان قرار گرفت

طارمی در لیست خروج اینتر

استفاده ردبول از هوش مصنوعی در اعتراضات فرمول یک

برگزاری نماز جمعه در یزد

ضرورت تقویت باور‌های دینی/انفاق، سبب تغییر روحیه انسان می‌شود

ضرورت تقویت باور‌های دینی در جامعه/انفاق، سبب تغییر روحیه انسان می‌شود

جوادی:باشگاه داران یار و همراه اداره کل ورزش و جوانان تهران هستند

تصمیمی بر تغییر مدیریت ورزش در خراسان رضوی نداریم

پخش زنده هندبال ایران و بلاروس از شبکه ورزش

بازدید وزیر ورزش و جوانان از زمین زورخانه بین المللی سبزوار

اسکناس جدید 200 هزار تومانی منتشر شد

500 هزار تومان هدیه اپلیکیشن آبانک با افتتاح حساب و دعوت از دوستان

کمبودی برای تامین کالاهای مورد نیاز ماه رمضان و ایام عید وجود ندارد

سخنان جالب دکتر کاکاوند در مورد حسن دهلوی

128 قمر به زحل اضافه شد!

رانیری:اخراج هوملس درست بود

گلزن شمس آذر: من کشف رحمتی هستم!

اولین بازیکن تاریخ NBA با 4 هزار پرتاب 3 امتیازی!

مربی مشهور والیبال از سمت خود کناره‌گیری کرد

تیم ملی والیبال برفی ایران در تور جهانی ارزروم فینالیست شد

افشاگری طارمی از دلیل عملکرد ضعیفش در اینتر