خبر یزد

آخرين مطالب

حسگرهای کوانتومی کم‌هزینه برای بهبود بررسی باتری خودروهای الکتریکی علمي

حسگرهای کوانتومی کم‌هزینه برای بهبود بررسی باتری خودروهای الکتریکی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /حسگرهای کوانتومی ارزان‌قیمت، تغییرات کوچک را در میدان مغناطیسی تشخیص می‌دهند و می‌توانند به شناسایی مشکلات اولیه باتری در خودروهای الکتریکی کمک کنند.
تشخیص کوچک‌ترین تغییرات در میدان‌های مغناطیسی یک چالش باورنکردنی به شمار می‌رود، اما این یک کار حیاتی با پیامدهای بزرگ برای همه زمینه‌ها از تشخیص پزشکی گرفته تا فناوری خودروهای الکتریکی است. حتی جابه‌جایی‌های کوچک در میدان‌های مغناطیسی می‌توانند مشکلات پنهان مانند نشانه‌های اولیه خراب شدن باتری‌ها را پیش از این که آسیب جدی به آنها وارد شود، آشکار سازند.
به نقل از ادونسد ساینس نیوز، پژوهشگران ژاپنی یک نوع جدید از حسگر کوانتومی ابداع کرده‌اند که می‌تواند این تغییرات ظریف را با دقت فوق‌العاده اندازه‌گیری کند. این حسگرها با استفاده از اصول مکانیک کوانتومی می‌توانند زمینه‌هایی را مانند پزشکی، انرژی و علم مواد متحول کنند.
از جمله امیدوارکننده‌ترین این حسگرها، انواع مبتنی بر «نیتروژن- تهی‌جایی مرکزی»(Nitrogen-vacancy center) هستند که در الماس یافت می‌شوند. نیتروژن- تهی‌جایی مرکزی همان طور که از نامش پیداست، یک جای خالی در ساختارهای کریستالی است که در کنار یک اتم نیتروژن جایگزین اتم کربن در شبکه الماس ایجاد شده است.
«موتسوکو هاتانو»(Mutsuko Hatano) پژوهشگر «مؤسسه علوم توکیو»(Science Tokyo) و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: حسگرهای کوانتومی مبتنی بر الماس دارای مزایایی در محدوده دینامیکی گسترده، حساسیت بالا و طیف گسترده‌ای از کاربردها هستند.
تعامل بین اتم نیتروژن اضافه‌شده و شبکه کربن اطراف، حالت‌های کوانتومی منحصربه‌فردی را برای الکترون‌های اطراف فضای خالی ایجاد می‌کند. حساسیت این حالت‌ها به میدان‌های مغناطیسی همان چیزی است که مراکز را به حسگرهای استثنایی میدان مغناطیسی تبدیل می‌کند.
هنگامی که مراکز خالی با نور لیزر سبز روشن می‌شوند، فلورسانس قرمز را ساطع می‌کنند که شدت آن بسته به قدرت میدان مغناطیسی تغییر می‌یابد. با اندازه‌گیری روشنایی این نور قرمز می‌توان قدرت میدان مغناطیسی را با دقت قابل توجهی تعیین کرد.
به رغم قابلیت‌های حسگرهای کوانتومی از جنس الماس، افزایش تولید آنها برای استفاده تجاری به دلیل هزینه‌های بالا و پیچیدگی‌های ساخت، دشوار بوده است. علاوه بر این، اگرچه الماس‌های طبیعی در دسترس قرار دارند، اما اغلب بسیار گران هستند و ناخالصی شیمیایی ایده‌آل را برای چنین کاربردهایی ندارند. حسگرهای کیفیت بالا معمولا با رسوب اتم‌های کربن روی یک بستر الماس، به صورت لایه‌لایه و با استفاده از گازی تولید می‌شوند که توسط امواج مایکروویو به اتم‌ها تجزیه می‌شود. این فرآیند، یک شبکه کریستالی کاملا منظم را تولید می‌کند که برای یک حسگر دقیق ضروری به شمار می‌رود، اما این فرآیند زمان‌بر و گران است.
هاتانو و گروهش برای کاهش هزینه و پیچیدگی تولید حسگرهای الماس، یک فرآیند تخصصی را برای توسعه الماس ابداع کردند. در این روش، لایه‌های الماس روی یک بستر غیر الماس قرار می‌گیرند و این کار، هزینه‌های تولید را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.
در مرحله خاصی از تشکیل الماس که یک شبکه کریستالی بسیار منظم ایجاد شده بود، نیتروژن به مخلوط گاز وارد شد. نیتروژن با شبکه الماس در تعامل قرار گرفت و مراکز خالی نیتروژن هم‌تراز و یکنواختی را ایجاد کرد که از طریق تحلیل دقیق میکروسکوپی تأیید شدند.
بررسی باتری خودروهای الکتریکی
حساسیت استثنایی حسگرها به میدان‌های مغناطیسی همراه با روش جدید و کارآمد تولید توسعه‌یافته توسط هاتانو و گروهش، حسگرها را به یک گزینه ایده‌آل برای نظارت بر جریان‌های الکتریکی در باتری‌ وسایل نقلیه الکتریکی تبدیل می‌سازد و به طور قابل ‌توجهی به پیشرفت راه‌حل‌های انرژی پاک کمک می‌کند. همان طور که جریان از باتری منتشر می‌شود، میدان مغناطیسی ایجاد می‌کند. به حداقل رساندن خطای اندازه‌گیری می‌تواند قابلیت اطمینان باتری را به حداکثر برساند.
این گروه پژوهشی، حسگرهای خود را با ساختن مجموعه‌ای آزمایش کردند که موتور یک خودروی الکتریکی واقعی را شبیه‌سازی می‌کند و قرار دادن حسگرها در داخل آن را برای نظارت بر انحراف میدان مغناطیسی از مقادیر دقیق مورد بررسی قرار می‌دهد. انحراف میدان مغناطیسی می‌تواند به شارژ/دشارژ بیش از اندازه باتری یا سایر مشکلات مؤثر بر عملکرد و طول عمر آن منجر شود.
نتایج این کار چشمگیر بودند، زیرا حسگرها با هزینه بسیار کمتری نسبت به سایر حسگرها ساخته شدند. همچنین، حسگرها قادر به شناسایی کوچک‌ترین نوسانات در جریان بودند و امکان شناسایی هرگونه انحراف را از مصرف بهینه برق سیستم فراهم می‌کردند.
اگرچه بررسی‌های آزمایشگاهی، نتایج استثنایی را به همراه داشتند، اما پژوهشگران اذعان کردند که شرایط دنیای واقعی، چالش‌های بیشتری را به همراه خواهند داشت.
هاتانو گفت: ما قصد داریم تا چند سال دیگر آزمایش میدانی حسگرهای کوانتومی الماس را در حال راندن یک وسیله نقلیه الکتریکی انجام دهیم. نویز زیاد در یک محیط عملی ممکن است حساسیت و دقت حسگر کوانتومی را محدود کند. با وجود این، افزایش شدت سیگنال حسگر که با تابش پرتو الکترونی به حسگر الماس می‌توان به آن دست یافت و همچنین افزایش تعداد مراکز خالی نیتروژن و بهبود کارآیی جمع‌آوری فلورسانس با بهبود اپتیک، بر این امر غلبه خواهد کرد.
این پژوهش در مجله «Advanced Quantum Technologies» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/698736/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بومی‌سازی فناوری تولید فیلامنت‌ چاپگرهای سه‌بعدی در ایران

یک ژن، عامل پیدایش زبان گفتاری است

روایت تجارت نیوز از تاثیر معیشت ناپایدار و فقر در بروز آسیب های اجتماعی

پیش بینی قیمت طلا و سکه 4 اسفند 1403

خبر افزایش قیمت محصولات گروه سایپا صحت ندارد

شعرخوانی زیبا از رشید کاکاوند

آن تایلر و عرضه بیست و پنجمین رمانش به بازار نشر

چت جی‌پی‌تی هر هفته میزبان 400 میلیون کاربر است

هوش مصنوعی به کمک کشاورزان می‌آید

هفته‌ای طوفانی، سرد و بارانی در انتظار یزدی‌ها است

مکاتبه بورس با دادستان برای اعلام نظردرباره مجمع ایران‌خودرو

شکر باز هم کمیاب شد

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

به‌جای «هتل‌آپارتمان» چه بگوییم؟

و آنچه می‌بری آخر به گور، مردن ماست

چگونه کلان‌شهرها می‌توانند انرژی مصرفی خود را تامین کنند؟

وام 650 میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا ابلاغ می‌شود

یک کارشناس بازار طلا: پایه پولی کشور باید تقویت شود؛ ارزپاشی راهکار درستی نیست

ابلاغ وام 650میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا به بانک‌ها

قمر در عقرب در شعر و ادب فارسی

دو خط کتاب/ دنیای سوفی

هوش مصنوعی، لهجه اپراتورهای تلفنی را عوض می‌کند

روش بسیار حساس برای شناسایی هاگ‌های باکتریایی

صادرات 15 میلیون دلاری چای ایرانی

سهم ملوانان و کولبران در بودجه غیب شد

کشتی آرای: پیش‌فروش سکه، حباب را ثابت نگه داشت

سایه سنگین رکود بر سر بازار خودرو

کالاهای آمریکایی روی دست فروشندگان ماند!

سیب زمینی 15 درصد ارزان شد

ارسال گاز پارس‌ جنوبی به خط سراسری از 182 میلیارد مترمکعب گذشت

فروش جدید متری مسکن از سال آینده

داستانک/ آخرین مشتری

ساخت موتور موشکی که فضاپیما را در 30 روز به مریخ می‌رساند

درمان اختلال عضلانی ژنتیکی یک جنین در رحم مادر برای اولین بار

هیئت تجاری آفریقایی به یزد سفر می‌کند

مدیرعامل بانک مسکن: وام 650 میلیونی ساخت مسکن هنوز ابلاغ نشده است

یارانه دارو و شیرخشک پرداخت شد

خروج بیش از 3 همت پول حقیقی در هفته پرتلاطم بورس تهران

متوسط دستمزد در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی چقدر است؟

مبلغ یارانه در اسفند 1403 افزایش یافت

نگاهی به مجموعه رمان نوجوان میراث لورین

دو خط کتاب/ باشگاه پنج صبحی ها

کاهش خطر برخورد سیارک «قاتل شهر» به زمین

ارابه مرگ جان 3 شهروند یزدی را گرفت

2500 جایگاه سوخت جوابگوی تمامی خودرو‌های دوگانه‌سوز هستند

طلای جهانی برای هشتمین هفته متوالی صعودی ماند

افزایش استقبال مودیان مالیاتی از سامانه مودیان

واگذاری بیش از 10 هزار هکتار زمین برای احداث نیروگاه خورشیدی

سهم تسهیلات کلان در بانک‌های خصوصی و دولتی

«همبرگر» از کجا آمده است؟