خبر یزد

آخرين مطالب

چگونه ربات‌ها را به مواد هوشمند تبدیل کنیم؟ علمي

چگونه ربات‌ها را به مواد هوشمند تبدیل کنیم؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / گروهی از پژوهشگران آمریکایی و آلمانی سعی دارند ربات‌ها را طوری تنظیم کنند که رفتار آنها بیشتر به مواد هوشمند شبیه باشد.
پژوهشگران «دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا»(UCSB) و «دانشگاه فنی درسدن»(TU Dresden) در حال محو کردن مرزهای بین ربات‌ها و مواد هستند و سعی دارند مجموعه‌ای از ربات‌ها را ارائه دهند که شبیه به موادی با رفتارهای الهام‌گرفته از زیست‌شناسی عمل می‌کنند.
به نقل از ساینس دیلی، «متیو دولین»(Matthew Devlin) از اعضای آزمایشگاه «الیوت هاکس»(Elliot Hawkes)، استاد مهندسی مکانیک دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما راهی پیدا کرده‌ایم که ربات‌ها به کمک آن، بیشتر شبیه به یک ماده رفتار کنند. این مجموعه از ربات‌های خودکار شبیه به توپ‌های هاکی کوچک تشکیل شده‌ است که طوری برنامه‌ریزی شده‌اند تا خود را به شکل‌های متفاوت با ویژگی‌های مواد گوناگون درآورند.
چالش خاص این گروه پژوهشی، ایجاد یک ماده رباتیک بود که سفت و محکم باشد و در صورت نیاز به شکل جدیدی تبدیل شود. هاکس توضیح داد: مواد رباتیک در حالت ایده‌آل به جای واکنش نشان دادن به نیروهای بیرونی برای رسیدن به یک شکل، به سیگنال‌های داخلی واکنش نشان می‌دهند. آنها می‌توانند به یک شکل درآیند و آن را حفظ کنند، اما همچنین می‌توانند به طور انتخابی خود را به شکل جدیدی درآورند.
پژوهشگران در این پروژه، از پژوهش‌های پیشین «اوتگر کمپاس»(Otger Campàs)، استاد سابق دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا و مدیر کنونی بخش فیزیک دانشگاه فنی درسدن درباره چگونگی شکل‌گیری فیزیکی جنین‌ها استفاده کردند. کمپاس گفت: بافت‌های زنده جنینی، بهترین مواد هوشمند هستند. آنها توانایی خودشکل‌دهی، خوددرمانی و حتی کنترل قدرت خود را در مکان و زمان دارند.
وقتی کمپاس در دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا بود، کشف کرد که جنین‌ها می‌توانند خود را مانند شیشه ذوب‌شده شکل دهند. وی افزود: سلول‌های رویان برای شکل دادن به خود می‌توانند بافت‌ها را بین حالت مایع و جامد تغییر دهند.
در دنیای ربات‌ها، نیروهای درون سلول به نیروی مماس بین واحدها تبدیل می‌شوند که توسط هشت چرخ‌دنده موتوری در امتداد بیرونی هر ربات فعال می‌شود و به ربات‌ها امکان می‌دهد در اطراف یکدیگر حرکت کنند و حتی در فضاهای فشرده یکدیگر را هل دهند.
سیگنال‌دهی بیوشیمیایی شبیه به یک سیستم مختصات جهانی است. هاکس توضیح داد: هر سلول، ابتدا و انتهای خود را می‌شناسد. بنابراین، می‌داند از چه طریقی باید نیرو را اعمال کند. بدین ترتیب، مجموعه‌ای از سلول‌ها موفق می‌شوند شکل بافت را تغییر دهند؛ مانند زمانی که در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و به دراز کشیدن بدن کمک می‌کنند.
در ربات‌ها، این کار توسط حسگرهای نور نصب‌شده در بالای هر ربات و با کمک فیلترهای قطبش انجام می‌شود. هنگامی که نور به حسگرها تابیده می‌شود، قطبش نور به آنها می‌گوید که چرخ‌دنده‌های خود را در کدام جهت بچرخانند و چگونه شکل خود را تغییر دهند. دولین اضافه کرد: شما فقط می‌توانید به یکباره در یک میدان نوری ثابت به همه آنها بگویید که می‌خواهید به کدام سمت بروند تا همه آنها صف بکشند و کار مورد نظر را انجام دهند.
کار کردن با این مجموعه‌ ربات‌ها در ترکیب با راهبردهای یادگیری ماشینی می‌تواند قابلیت‌های نوظهور را در مواد رباتیک به همراه داشته باشد که هنوز کشف و درک نشده‌اند.
این پژوهش در مجله «Science» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/699188/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یازدهمین عبور نزدیک جونو از کنار غول گازی

تصویر عجیب تلسکوپ فضایی هابل

صادرات سیب زمینی و حبوبات به مدت 2 ماه ممنوع شد

فردا بانک‌های استان تهران تعطیل اما شعب کشیک دایر است

فردا بورس‌ها فعال هستند

دو خبر درباره حراج شمش طلا و معاملات بازار ارز تجاری

ساختار جدید سامانه هوشمند سوخت در حال پیاده‌سازی است

مرا عاشق چنان باید که هرباری که برخیزد

قند پارسی/ﺷﮕﻔﺖ اﻧﮕﯿﺰﺗﺮﯾﻦ رﻓﺘﺎر انسان ﭼﯿﺴﺖ؟»

بهبود مقاومت لرزه‌ای سازه‌ها با مهاربندهای جدید

یادگیری ماشینی از انقراض نهنگ‌ها جلوگیری می‌کند

هشدار نارنجی هواشناسی یزد؛ سرما و یخبندان در راه است

برنامه تشکیل کمیته مشترک ایران و روسیه برای توسعه همکاری‌های معدنی

ریزش قیمت دلار، طلا و سکه را در مسیر نزولی قرار داد

پیش بینی بورس هفته اول اسفند 1403

ادامه روند کاهش نرخ طلا و ارز؛ سکه بهار آزادی پرچمدار کاهش قیمت شد

بخشی از کتاب/نیازی نیست انسان‌ها را امتحان کنید

شعری زیبا از امیرحسین ماحوزی

ویدیویی از رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا

احتمال کاشت بذر اسکیزوفرنی از دوران جنینی

زنگنه: شورای هماهنگی سران قوا مصوبه‌ای درباره ارز نداشته است

3.4 میلیارد برگه سهم در فرابورس خرید و فروش شد

روایت تجارت نیوز از زنگ خطر جیره‌بندی آب

هم وام بگیرید، هم سود کنید / تنها 5 روز مانده تا ساخت یک باکس و دریافت وامی معادل 10 برابر موجودی آن

افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد

چه شب و روزایی داشتیم من و تو

کمتر از 100 ثانیه تا شناختِ خواجه نصیرالدین طوسی!

دانشمندان چینی بحران ناسا را به فرصت تبدیل کردند

کشف ٢ هزار لیتر سوخت قاچاق در اردکان

عضو هیات رئیسه مجلس: افزایش حقوق کارگران براساس نرخ تورم باشد

فقیرترین کشورهای جهان بر اساس سرانه تولید ناخالص داخلی

جزئیات شرایط جدید واردات اتوبوس و کشنده اعلام شد

سرویس «سفر اشتراکی» اسنپ در تهران و کرج آغاز به‌کار کرد / کمک به کاهش آلودگی هوا با یک سفر ارزان‌تر

جدال بر سر سقف درآمد سردفتران

تنوع خدمات بیمه دی پاسخگوی نیازهای جامعه ایثارگری است

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

عشق یعنی چی؟

زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد

تبدیل جوهرهای معمولی ماژیک به گرافن

کاهش نگران‌کننده بودجه تلسکوپ فضایی جیمز وب

قاچاقچیان پرنده‌های زینتی در یزد دستگیر شدند

پیش‌بینی وزش باد همراه با گردوخاک در یزد

ریزش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 92 هزار تومان بازگشت

خبر بد برای تهرانی‌ها؛ بلیت مترو گران شد

رشد 21 هزار واحدی شاخص کل بورس

جزئیات پرداخت وام فرزندآوری؛ 394 هزار نفر هنوز در صف هستند

قیمت تخم مرغ در بازار اعلام شد

افزایش قیمت تمام شده ساخت مسکن تا 25 میلیون تومان

پیشنهاد افزایش 30 تا 40 درصدی حقوق در کمیسیون اجتماعی و موافقت ضمنی رییس جمهور

مادر شهیدان والامقام «نعمت و محمدرضا کلول» آسمانی شد