خبر یزد

آخرين مطالب

تولید نانوالیاف از گلوتن گندم برای رساندن داروی سرطان علمي

تولید نانوالیاف از گلوتن گندم برای رساندن داروی سرطان
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / سرطان سینه از رشد غیرقابل‌کنترل سلول‌ها در بافت سینه ناشی می‌شود و یکی از مهم‌ترین دلایل مرگ‌ومیر در میان زنان به شمار می‌آید. این بیماری ممکن است در اثر عوامل ژنتیکی، هورمونی یا محیطی ایجاد شود. درمان‌های رایج، از جمله جراحی، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی، اگرچه تأثیرگذار هستند، اما معمولاً با عوارض جانبی شدیدی مانند آسیب به بافت‌های سالم، خستگی مفرط و مشکلات سیستم ایمنی همراه‌اند. در این میان، شیمی‌درمانی یکی از روش‌های اصلی درمان است که با استفاده از داروهای خاص، رشد سلول‌های سرطانی را مهار می‌کند. اما بسیاری از این داروها، از جمله دوکسوروبیسین، علاوه بر سلول‌های سرطانی، به سلول‌های سالم نیز آسیب می‌زنند و عوارضی همچون آسیب قلبی و تضعیف سیستم ایمنی را به دنبال دارند.
به همین دلیل، دانشمندان در پی یافتن روش‌هایی هستند که بتوانند داروهای شیمی‌درمانی را مستقیماً به بافت سرطانی برسانند و از تأثیر منفی آن‌ها بر سایر قسمت‌های بدن بکاهند. یکی از این روش‌ها، استفاده از نانوذرات و نانوالیاف است که می‌توانند به‌عنوان حامل‌های دارویی عمل کرده و دارو را به‌صورت کنترل‌شده آزاد کنند. از بین مواد مختلف، گلوتن گندم به‌عنوان یک پلیمر زیست‌تخریب‌پذیر، گزینه مناسبی برای تولید این نانوالیاف است، زیرا هم انعطاف‌پذیر است و هم می‌تواند در بدن بدون ایجاد ترکیبات سمی تجزیه شود.
در همین راستا، الهام ارکان از مرکز تحقیقات دارورسانی نانو، پژوهشکده فناوری سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، به همراه یکی از همکاران خود، پژوهشی را برای بررسی امکان استفاده از نانوالیاف گلوتنی در انتقال داروی دوکسوروبیسین انجام داده است. این محققان تلاش کردند تا روشی نوین را برای دارورسانی کم‌تهاجمی از طریق پوست ارائه دهند.
برای انجام این پژوهش، ابتدا نانوالیاف از ترکیب گلوتن گندم و پلی‌وینیل الکل تولید شد. سپس این نانوالیاف با داروی ضدسرطان دوکسوروبیسین ترکیب شدند تا به‌عنوان یک پچ پوستی عمل کنند. در ادامه، ویژگی‌های این نانوالیاف از طریق روش‌های مختلف، از جمله میکروسکوپ الکترونی روبشی و طیف‌سنجی فروسرخ، مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، عملکرد این نانوالیاف در انتقال دارو و تأثیر آن بر سلول‌های سرطانی بررسی شد.
نتایج این پژوهش نشان دادند که قطر نانوالیاف تولید شده حدود 180 نانومتر است و این الیاف توانایی بالایی در حمل دارو دارند. همچنین طبق بررسی‌های انجام شده، داروی دوکسوروبیسین به‌صورت تدریجی و کنترل‌شده از این نانوالیاف آزاد می‌شود. این ویژگی باعث می‌شود که اثر دارو طولانی‌تر باشد و عوارض جانبی آن کاهش یابد.
آزمایش‌های انجام شده بر روی سلول‌های سرطانی سینه (MCF-7) نشان دادند که نانوالیاف گلوتنی حاوی دوکسوروبیسین تأثیر بسزایی در مهار رشد این سلول‌ها دارند. در واقع، این روش می‌تواند به‌عنوان یک جایگزین کم‌تهاجمی برای دارورسانی مستقیم به بافت سرطانی استفاده شود، بدون اینکه نیاز به تزریق وریدی یا مصرف خوراکی باشد.
اهمیت این یافته‌ها در آن است که می‌توانند راه را برای تولید پچ‌های پوستی حاوی داروهای ضدسرطان هموار کنند. پچ‌های پوستی، برخلاف تزریق‌های رایج، روشی ساده‌تر، کم‌دردتر و کارآمدتر برای انتقال دارو هستند. از آنجا که این پچ‌ها می‌توانند دارو را به‌صورت تدریجی آزاد کنند، احتمال کاهش عوارض جانبی داروهای شیمی‌درمانی نیز وجود دارد.
قابل ذکر است نتایج این مطالعه در فصلنامه «پژوهش‌های سلولی مولکولی» وابسته به انجمن زیست‌شناسی ایران منتشر شده اند. این نشریه، یکی از منابع معتبر در زمینه تحقیقات زیستی و پزشکی است و یافته‌های آن می‌توانند به توسعه روش‌های نوین درمانی کمک کنند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/705279/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوش مصنوعی هنگام صحبت کردن با این طوطی تشخیص داده که انسان نیست

شوک به شمسایی و قهرمان لیگ؛ ستاره جوان رباط داد

پدری یعنی قلب بارسا، یعنی مهندس اصلی تیم

3 فوتی و یک مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در محور مهریز_یزد

چهار فینال پیاپی: آن‌ها شایسته ستایش هستند

ایران روی سکوی افتخار: از تشک کشتی تا ساحل فوتبال

داستانک/ دلبر گلفروش من

مشاهده تصادفی پروانه‌ افسانه‌ای در گرافن

پایان فصل برای ستاره ملی‌پوش یوونتوس

رکورد شکست؛ سلام علی دایی جدید

پیش بینی هواشناسی یزد 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا یزد فردا سه شنبه 12 فروردین ماه 1404 | آب و هوای یزد در روز 13 بدر

آمار استثنایی ستاره والیبال ایران: او تمام نشدنی است

سرعت گرفتن روند تعمیر خط انتقال آب به استان یزد

تمهیدات شرکت آبفا برای تامین آب شرب سالم شهروندان یزدی

تلاش دستگاه های اجرایی برای کاهش زمان تعمیر خط انتقال آب یزد

طلا، دلار یا مسکن، بهترین سرمایه‌گذاری در سال 1404 چیست؟

آیا مالیات اضافی کارگران به آنها بازگردانده می‌شود؟

انتشار یادداشت‌های جلال آل احمد برای اولین‌بار

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری

هوش مصنوعی و تطبیق‌پذیری رمزارزها

انفجار هسته‌ای در مدار زمین چه تبعاتی دارد؟

کاپیتان مس به سیم آخر زد؛ پیرمان کردید

فتل: ورستاپن رکورد من را می‌شکند

مجتبی جباری، پیگیر پایه‌های استقلال شد

رونمایی از توپ جدید لالیگا

عطش پاسور سابق برای اولین جام دوران مربیگری

16 کیلومتر از باند دوم محور یزد_طبس به بهره‌برداری رسید

گرامیداشت روز «یزد »

سریزد روستای نمونه گردشگری

اعتراف تلخ جوکوویچ پس از شکست مقابل تنیسور 19 ساله

اولین تجربه بین‌المللی تیم ملی بیسبال دختران ایران در مسابقات تایلند

مسابقات تایلند اولین تجربه بین المللی تیم ملی بیسبال دختران ایران

وحید شمسایی: ما فوتسالی ها از قهرمانی فوتبال ساحلی خوشحالیم! / کادرفنی جدید تیم ملی فوتسال معرفی شد

کرج؛ یکی از قطب های ورزشی کشور است

بازدید وزیر ورزش از اردوی تیم ملی بیس بال

وزیر ورزش البرز را ترک کرد

رشد 2.5 برابری پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی در سال گذشته

قیمت نفت تثبیت شد

بیش از 4 میلیون و 168 هزار جلد سند روستایی و شهری صادر شد

استراتژی چین برای تسلط بر بنادر جهان

اشتباه از ما بود...

«چوب شفاف» ساخته شد

شگفتی‌سازی که نمی‌خواهد دست خالی بماند!

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی با طعم سوسیس و قارچ | سمبوسه تلفیقی دلچسب از سنت و مدرنیته

طولانی‌ ترین قنات جهان، مقصد گردشگران در زارچ یزد

بازدید وزیر ورزش و جوانان از ورزشگاه انقلاب کرج

احمد دنیامالی در اردوی تیم ملی بیسبال مردان

حضور وزیر ورزش و جوانان در اردوی تیم ملی بیسبال مردان

ثبت قراردادهای برجسته نفتی و گازی در سال 1403

رشد 26.2 درصدی نقدینگی در بهمن 1403