خبر یزد

آخرين مطالب

جایگاه 53 امسال از نظر میزان بارش در بین 57 سال آماری اقتصادي

جایگاه 53 امسال از نظر میزان بارش در بین 57 سال آماری
  بزرگنمايي:

خبر یزد - تسنیم / مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور گفت: از نظر رتبه‌بندی بارش، امسال در میان 57 سال آماری، جایگاه 53 را داریم که آن را در زمره سال‌های بسیار خشک قرار می‌دهد.
فیروز قاسم‌زاده مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور با اشاره به شرایط نگران‌کننده منابع آبی اظهار داشت: مطابق پیش‌بینی‌های اقلیمی، پاییز و زمستان امسال خشک بود و اکنون نیز آمارهای ثبت‌شده نشان می‌دهد که میزان بارندگی کشور در سال آبی 1404-1403، تاکنون 34 درصد کمتر از متوسط بلندمدت بوده است.
وی تصریح کرد: بارش‌های فعلی هر چند وضعیت منابع آبی برخی استان‌ها را بهبود بخشیده، ولی همچنان با میزان نرمال فاصله دارد و تنها دو استان کشور با افزایش بارش نسبت به بلندمدت همراه بوده‌اند.
قاسم‌زاده با بیان اینکه براساس آمار شبکه ایستگاه‌های مبنای وزارت نیرو، سه استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بوشهر با کاهش بیش از 50 درصدی بارش مواجه‌اند، افزود: استان تهران نیز نسبت به شرایط نرمال، کاهش 35 درصدی بارش را تجربه کرده است.
وی خاطرنشان کرد: از نظر رتبه‌بندی بارش، امسال در میان 57 سال آماری، جایگاه 53 را داریم که آن را در زمره سال‌های بسیار خشک قرار می‌دهد.
کاهش ورودی سدها و افت شدید ذخایر آبی
مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور با اشاره به تأثیر خشکسالی بر منابع آبی ایران تصریح کرد: تداوم خشکسالی در سال‌های اخیر باعث کاهش جدی آورد رودخانه‌ها و ورودی سدها شده است. میزان ورودی سدهای کشور از ابتدای سال آبی تاکنون، نسبت به سال گذشته 31 درصد و نسبت به متوسط پنج‌ساله 44 درصد کاهش داشته است.
وی همچنین با اشاره به کاهش حجم ذخایر سدهای کشور گفت: درصد پرشدگی مخازن سدها به‌طور متوسط به 46 درصد رسیده است که در مقایسه با سال گذشته، کاهش 10 درصدی و نسبت به متوسط پنج‌ساله، کاهش 14 درصدی را نشان می‌دهد.
استان‌های دارای بحران آبی
قاسم‌زاده تأکید کرد که برخی از سدهای مهم کشور در وضعیت نامطلوبی قرار دارند و اضافه کرد: سدهای استان‌هایی نظیر تهران، اصفهان، خراسان رضوی، هرمزگان، مرکزی و غیره شرایط نگران‌کننده‌ای دارند و نیازمند مدیریت دقیق منابع آبی هستند.
برنامه‌های اضطراری برای مقابله با تنش آبی
مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور درباره برنامه‌های وزارت نیرو برای مقابله با بحران آب توضیح داد: طرح‌های اضطراری برای کاهش تنش آبی در شهرهای مختلف کشور تدوین شده و در حال پیگیری است که البته منابع اعتباری مطمئن، رمز اثربخشی به موقع این طرح‌هاست. 
وی در پایان تأکید کرد که مدیریت مصرف آب در بخش‌های مختلف، به‌ویژه در شرب و کشاورزی، برای عبور از این شرایط ضروری است و از مردم خواست در مصرف آب نهایت صرفه‌جویی را داشته باشند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/705381/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشکل سالن اختصاصی کاراته حل می‌شود/ تسریع در روند ثبت‌نام‌ها

ساروی و معصومی در صدر بهترین کشتی‌گیران ماه میلادی جهان

رونی: رئال من را می‌خواست، رویایم بارسا و مسی بود

آنتونی به رئال رسید، ایسکو هم باید به بارسا برسد!

گزینه پرسپولیس به سیاتل پیوست!

طلسم یونانی لیگ برتر در فولاد آره‌نا

دردسر اروپایی بارسا؛ تراشتگن بیاید، شزنی باید برود!‏

هالند شاید ادامه فصل را از دست داده باشد

انتخاب سرمربی جدید مس رفسنجان تا ساعات آینده

اسطوره‌های استقلال از ترند مجازی عقب نماندند

یک استارت‌آپ چینی از عامل هوش مصنوعی جدید خود رونمایی کرد

استخراج آب از خاک کره ماه ممکن شد

ماجرای درگیری خشن کشاورزان اصفهانی با نیروهای یگان ویژه چه بود؟

واژگونی خودرو در مهریز یزد سه کشته و یک زخمی برجا گذاشت

تعطیلی ادارات استان یزد پنجشنبه 14 فروردین 1404/ آیا پنجشنبه 14 فروردین 1404 ادارات یزد تعطیل است؟

عکس| یادگاری و آرزوی دنیامالی برای بیسبال‌ ایران

دنیامالی: میزبانی ایران از مسابقات بیسبال غرب آسیا آبرومند باشد/ورزشگاه 6 هزار نفری کرج تا پایان بهار تکمیل می شود

دنیامالی: میزبانی ایران از مسابقات بیسبال غرب آسیا آبرومند باشد

هوش مصنوعی هنگام صحبت کردن با این طوطی تشخیص داده که انسان نیست

شوک به شمسایی و قهرمان لیگ؛ ستاره جوان رباط داد

پدری یعنی قلب بارسا، یعنی مهندس اصلی تیم

3 فوتی و یک مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در محور مهریز_یزد

چهار فینال پیاپی: آن‌ها شایسته ستایش هستند

ایران روی سکوی افتخار: از تشک کشتی تا ساحل فوتبال

داستانک/ دلبر گلفروش من

مشاهده تصادفی پروانه‌ افسانه‌ای در گرافن

پایان فصل برای ستاره ملی‌پوش یوونتوس

رکورد شکست؛ سلام علی دایی جدید

پیش بینی هواشناسی یزد 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا یزد فردا سه شنبه 12 فروردین ماه 1404 | آب و هوای یزد در روز 13 بدر

آمار استثنایی ستاره والیبال ایران: او تمام نشدنی است

سرعت گرفتن روند تعمیر خط انتقال آب به استان یزد

تمهیدات شرکت آبفا برای تامین آب شرب سالم شهروندان یزدی

تلاش دستگاه های اجرایی برای کاهش زمان تعمیر خط انتقال آب یزد

طلا، دلار یا مسکن، بهترین سرمایه‌گذاری در سال 1404 چیست؟

آیا مالیات اضافی کارگران به آنها بازگردانده می‌شود؟

انتشار یادداشت‌های جلال آل احمد برای اولین‌بار

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری

هوش مصنوعی و تطبیق‌پذیری رمزارزها

انفجار هسته‌ای در مدار زمین چه تبعاتی دارد؟

کاپیتان مس به سیم آخر زد؛ پیرمان کردید

فتل: ورستاپن رکورد من را می‌شکند

مجتبی جباری، پیگیر پایه‌های استقلال شد

رونمایی از توپ جدید لالیگا

عطش پاسور سابق برای اولین جام دوران مربیگری

16 کیلومتر از باند دوم محور یزد_طبس به بهره‌برداری رسید

گرامیداشت روز «یزد »

سریزد روستای نمونه گردشگری

اعتراف تلخ جوکوویچ پس از شکست مقابل تنیسور 19 ساله

اولین تجربه بین‌المللی تیم ملی بیسبال دختران ایران در مسابقات تایلند

مسابقات تایلند اولین تجربه بین المللی تیم ملی بیسبال دختران ایران