خبر یزد

آخرين مطالب

تولد نخستین نوزاد با لقاح مصنوعی تماما رباتیک علمي

تولد نخستین نوزاد با لقاح مصنوعی تماما رباتیک
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /یک نوزاد پس از از طریق لقاح مصنوعی یا آی‌وی‌اف IVF تماما رباتیک متولد شده است.
یک گونه خودکار از لقاح آزمایشگاهی منجر به تولد موفقیت‌آمیز یک نوزاد شده است و این امید را ایجاد می‌کند که این روش می‌تواند خطر خطای انسانی را در طول چنین روش‌هایی کاهش دهد.
به نقل از نیوساینتیست، یکی از روش‌های لقاح مصنوعی، تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) است که در آن اسپرم در ظرف آزمایشگاهی به تخمک‌ها تزریق می‌شود. این روش معمولا در موارد ناباروری مردانه استفاده می‌شود، زیرا اسپرم برای رسیدن به تخمک نیاز نیست کاری بکند. سپس هر جنین به دست آمده به رحم وارد می‌شود. آی‌وی‌اف همچنین می‌تواند با مخلوط کردن اسپرم و تخمک در یک ظرف آزمایشگاهی انجام شود، به این امید که لقاح انجام شود که عموما موفقیت آمیزتر است، اما نیاز به مداخله پزشکی کمتری نیز دارد.
تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم همچنین دارای اشکالاتی است، زیرا به سطوح بالایی از دقت و بررسی متخصصان پزشکی متکی است. ژاک کوهن (Jacques Cohen) در شرکت زیست فناوری Conceivable Life Sciences در شهر نیویورک، می‌گوید: متخصصان گاهی خسته‌اند و حواسشان پرت می‌شود، درست مثل همه افراد دیگر در بیشتر مشاغل و بنابراین اشتباهاتی رخ می‌دهد که می‌تواند احتمال لقاح و تولد را کاهش دهد.
برای رفع این مشکل، کوهن و همکارانش دستگاهی ساخته‌اند که می‌تواند 23 مرحله کلیدی مورد نیاز برای تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم را انجام دهد. هر یک با فشار دادن یک دکمه شروع می‌شود و آنها جریانی زنده از روند لقاح را تماشا می‌کنند. این کار حتی می‌تواند از نقاط مختلف جهان انجام شود.
در یک مرحله، دستگاه از یک مدل هوش مصنوعی برای انتخاب سالم‌ترین سلول‌های اسپرم برای لقاح، بر اساس ظاهرشان استفاده می‌کند. در دیگری، دستگاه اسپرم‌ها را با از بین بردن دُم آنها با لیزر، بی‌حرکت می‌کند تا برداشتن آنها آسان‌تر باشد. پس از آن اسپرم را به تخمک‌های جمع آوری شده تزریق می‌کند. رویکرد مشابهی پیش از این آزمایش شده بود که منجر به دو تولد موفق شد، اما برخی از مراحل آن توسط یک دستگاه انجام نشده بود.
محققان برای آزمایش دستگاه خود، زوجی را انتخاب کردند که برای باردار شدن مشکل داشتند.
محققان به طور تصادفی از هر هشت تخمک اهداکننده، پنج تخمک را برای بارور کردن توسط سیستم خودکار که چهار جنین تولید می‌کرد، اختصاص دادند. سه تخمک باقیمانده با استفاده از روش استاندارد دستی تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم بارور شدند که همه آنها جنین تشکیل دادند.
سپس از یک مدل هوش مصنوعی دیگر برای انتخاب دو مورد از بهترین جنین‌ها بر اساس ظاهر کروموزوم‌هایشان استفاده کردند. کوهن می‌گوید که هر دوی آنها با استفاده از سیستم خودکار تولید شده‌اند، اما این لزوما به این معنا نیست که این رویکرد به جنین‌های سالم‌تر از تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم دستی منجر می‌شود. او می‌گوید به دلیل تعداد کمی تخمک نمی‌توانیم این موضوع را اندازه‌گیری کنیم.
وقتی محققان یکی از جنین‌ها را در رحم زن قرار دادند، رشد نکرد، اما جنین دوم منجر به تولد موفقیت آمیز شد.
جویس هارپر (Joyce Harper) از دانشگاه کالج لندن می گوید: این یک اثبات مفهوم هیجان انگیز است. اما مطالعات بزرگ‌تری که به‌طور تصادفی زوج‌ها را به روش خودکار یا دستی بارور می‌کند، مورد نیاز است تا مشخص شود آیا این رویکرد منجر به نرخ‌های بالاتر تولد می‌شود یا خیر.
هارپر می گوید: بعید به نظر می‌رسد که آی‌وی‌اف خودکار به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرد، زیرا هزینه اضافی آن دستکم در ابتدای توسعه زیاد است. اما کوهن امیدوار است که با گذشت زمان این وضعیت بهبود یابد. او می‌گوید: همانطور که ما سیستم را بهینه‌سازی، استانداردسازی و اصلاح می‌کنیم، انتظار داریم هزینه‌ها برای بیمار و کلینیک کاهش یابد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/709828/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نقاشی فضاپیمای ناسا از سیاره مشتری

اولین رآکتور هسته‌ای نمک مذاب توریم جهان در چین شروع به کار کرد

میدان مغناطیسی زمین یکبار فروپاشیده و انسان‌ها جان سالم به در برده‌اند؛ اما چگونه؟

بیانیه باشگاه سانتوس درباره مصدومیت نیمار

انتقاد تند خلیلی: بازیکنان گوش نمی‌دهند!

محمد رهبری: جذب مربی خارجی شمشیربازی پیشنهاد من بود

عطایی: تیم قدرتمندی بودیم که از عملکردمان دفاع کردیم

بلوک هبلکس اردکان و سود آوری بیشتر در پروژه‌ های ساختمانی

تفنگ بادی، جان یک کودک در مهریز یزد را گرفت

نیکزاد: اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام شهرستان نیر در اولویت است

هشدار زنگ خطر شیوع بیماری سرخک در یزد

بازداشت عوامل تخریب خط لوله انتقال آب به یزد

ورزش شدید شبانه موجب بدخوابی می‌شود

پنج مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران

نصیری اقدم: با اینکه دلار پایین آمده، اما الان همه چیز با دلار 100 هزار تومانی محاسبه می‌شود

بخشی از کتاب/ جدا شدن از تلخی زندگی

درس‌های زندگی از منظر امام رضا(ع)

انسان‌ها 41 هزار سال پیش از ضد آفتاب استفاده می‌کردند!

کارتال از سرمربی اخراجی پرسپولیس جا ماند!

دبیر فدراسیون: IOC وزنه‌برداری را محدود می‌کند

پارسا فلاح به تیم بسکتبال کالج اوکلاهما استیت پیوست

برنامه مبارزات جودوکاران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شد

زنگ خطر شیوع بیماری کشنده در یزد/ جزئیات

یزدی‌ها برای نخستین‌بار در 31 سالگی پدر می شوند!

وزش باد و تداوم سرمای شبانه در یزد

رکوردی که شکسته شد؛ روز تاریخی بورس

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

نشانه‌های حیات در فراسوی منظومه / کشفی تازه از سیاره K2-18b

خشم کریستیانو رونالدو از شکست تلخ النصر

نیمار یک ماه خانه‌نشین شد

درخشش جهانی شطرنج در آغاز سال جدید

مناسبت روز/ شنبه، 30 فروردین‌ماه

ضرورت توسعه زیرساخت‌های ورزشی و اقتصاد ورزش در کشور

سیاست دولت چهاردهم فرصت دادن به بانوان است

آموزش مهارت‌های ورزشی در مدارس ،کلید طلایی کشف استعدادهای ورزشی است

درخشش بیمه دی در خدمات‌رسانی به ایثارگران؛ رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی

توقف شماره‌گذاری خودروهای تولیدی ایران خودرو به دلیل به‌روزآوری سامانه‌های دولت و فراجا

پرداخت 50 میلیون تومان پاداش برای این افراد

من خود بلای خویشم، از خود کجا گریزم؟

ترجمه «زیر گنبد» استیون کینگ منتشر شد

آیا هوش مصنوعی نژادپرست است؟

آنچلوتی قصد کناره‌گیری ندارد

عکس/ قول مهاجم اینتر به مردم ایران

وقتی دخل و خرج دولت باهم نمی خواند

یادگیری چگونه در مغز شکل می‌گیرد؟

راهکارهای بهبود وضعیت ورزش در مدارس کم‌برخوردار

درآمد روزانه ثروتمندترین و فقیرترین افراد در برخی کشورها

از خوش‌باشی‌های بیخودی تا ریاضت‌های تارک دنیایی

طارمی به مردم ایران قول داد + عکس

اورسجی: وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک از ما در بحرین مدال طلا می‌خواهند/ دختران کبدی در هند برای موفقیت ناگویا آماده می‌شوند