خبر یزد

آخرين مطالب

غذای کهن؛ اِمگشت پلوی خوزستان اجتماعي

غذای کهن؛ اِمگشت پلوی خوزستان
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایران جزو کشورهایی است که تنوع غذایی‌اش زبانزد همه گردشگران خوش سلیقه‌ای است که این آب و خاک را برای بازدید و تفریحشان انتخاب می‌کنند. ما ایرانی‌ها به هرجایی از دنیا که سفر می‌کنیم حتی برای مهاجرتی همیشگی به هر سختی که شده با کمبودهای کشور مقصد کنار می‌آییم. البته به غیر از یک چیز؛ که آن هم غذا و طعم و مزه‌های خوشمزه و اصیل ایرانی است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
طعم غذاهای ایرانی بیشتر از آن‌که به زیر زبان برود، می‌رود و در گوشه‌ای از دل و ذهن می‌نشیند طوری که هیچ وقت نتوانی آن را فراموش کنی. گاهی حتی حاضری برای مجدد تجربه کردن آن طعم و مزه تا کیلومترها آن طرف‌تر هم سفر کنی. ایران به اندازه وسعتش تنوع غذایی و طعم‌های لذیذ دارد. از شیراز که حرف می‌زنی، بعد از حافظیه، یاد کلم پلو شیرازی و طعم بی‌نظیرش می‌افتی و با دیدن میرزا قاسمی همراه با سیر فراوان سفری به گیلان و مازندران می‌کنی. تجربه غذاهای محلی هر شهری یکی از بهانه‌های سفر به آن شهر است. البته شاید بتوان در شهرهای دیگری هم طعم آن غذاها را تجربه کرد اما در واقع خوردن غذاهای محلی در خود آن شهر یا روستا مزه دیگری دارد.
امروز و در ادامه این گزارش قصد داریم سری به طعم و مزه یکی از غذاهای محلی خوزستان، شهری در کرانه خلیج فارس بزنیم. «اِمگشت پلو یا مگشت پلو» یکی از غذاهای اصیل ایران است که اصالت خوزستانی دارد. این غذای خوزستانی به‌خاطر ترکیبی از طعم‌های متنوع باعث شده که طرفداران زیادی پیدا کند. در ادامه شما را با روش طبخ امگشت پلوی خوزستانی آشنا می‌کنیم.
مردم خونگرم خوزستان برای تهیه این مخلوط پلویی از ترکیب برنج، ماهی قباد یا کنسرو تن ماهی، سیر، گشنیز و شنبلیله تازه، کشمش پلویی، پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر تخم گشنیز و گرد لیمو. پودر دارچین، پودر هل و پودر زیره سبز و پودر میخک، پودر گل محمدی و جوز هندی، زعفران، روغن و کره، استفاده می‌کنند.
شما هم اگر دوست دارید با پخت این غذا، در هر شهری که هستید حال و هوای خوزستان را به خانه بیاورید، اول از همه برنجتان را خیس کنید. برنج را بشویید و بعد از اینکه آب آن زلال شد و از تمیز شدنش مطمئن شدید به همراه آب و یک قاشق غذا خوری نمک به اندازه یک الی دو ساعت اجازه استراحت بدهید.
بعد از اینکه برنجتان را خیس کردید نوبت به آماده کردن مواد اصلی امگشت پلو خوزستانی می‌رسد. پیاز را شسته و بعد از پوست کندن، آن را به صورت دلخواه خرد کنید. سیر را هم رنده کنید و به همراه پیاز کنار بگذارید.
تا الان حتماً گشنیز و شنبلیله را پاک کرده و شسته‌اید. حالا وقتش رسیده که این دو سبزی تر و تازه را ساطوری خرد کنید و همزمان از عطرشان لذت ببرید. کشمش پلویی را هم که در بالا به آن اشاره کردیم را بشویید و در ظرفی بریزید و با اضافه کردن آب اجازه بدهید تا کشمش‌ها آبی به تن بزنند.

خبر یزد

وقتش شده که به سراغ کنسرو تن ماهی بروید. قابلمه مناسبی بردارید و تا نیمه آن را آب پر کنید. قابلمه را روی حرارت متوسطی قرار دهید تا جوش بخورد. تن ماهی را هم در آب درحال جوش بیندازید و 20 دقیقه‌ای را فرصت دهید تا بجوشد.
الان زمان این رسیده که تمام این مواد را باهم تلفیق کنید و به خورد یکدیگر بدهید. در تابه روغن بریزید و بعد از اینکه داغ شد قطعات خرد شده پیاز را به آن اضافه کنید تا سرخ بشوند. پیازها را چند دقیقه‌ای تفت بدهید تا سبک و طلایی رنگ شوند. سپس، مقداری زردچوبه و سیر رنده شده را نیز به پیاز داغ اضافه کنید و باهم تفت دهید تا رنگ زردچوبه و عطر سیر در مواد منتشر شود.

خبر یزد

گشنیز و شنبلیله‌ای را که ساطوری خورد کرده و روی اپن آشپرخانه منتظر نشسته‌اند را به تابه اضافه کنید و حسابی باهم تفت دهید تا سبزیجات پخته شوند.
تا الان حتماً صدای قل قل جوشیدن تن ماهی را شنیده‌اید. اول شعله زیرینش را خاموش کنید تا یادتان نرود. بعد هم آب آن را با احتیاط خالی کنید و همزمان مراقب باشید تا خود آب یا حتی بخارش دستتان را نسوزاند. کنسرو را که از قابلمه خارج کردید اجازه دهید تا کمی خنک شود. بعد از خنک شدن در آن را باز کنید و محتویات آن را از صافی خارج کنید تا روغن و مایعات داخل تن ماهی خارج شود. در ادامه نیز گوشت تن ماهی را به محتویات داخل تابه اضافه کنید و با تفت دادن به یکدست شدنشان کمک کنید.

خبر یزد

در این قسمت، همه ادویه‌ها شامل مقدار کمی نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر تخم گشنیز، گرد لیمو، پودر دارچین، پودر هل، پودر زیره سبز، پودر میخک و پودر گل محمدی را نیز به تابه حاوی مایه امگشت پلو اضافه کنید. جوز هندی را هم رنده کرده و به اندازه نوک قاشق چای‌خوری جوز هندی را به مواد داخل تابه اضافه کنید. بعد از تفت دادن و فرصت کوتاه چند دقیقه‌ای برای تلفیق شدن ادویه‌ها با مواد، شعله زیر تابه را خاموش کرده و کنار بگذارید.
بعد از پخت مواد امگشت پلو، سراغ ادامه پخت برنج می‌رویم. قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد. آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را در قابلمه در حال جوش بریزید. بین هفت تا دوازده دقیقه صبر کنید تا برنج درحالتی بین خامی و پخته شده قرار بگیرد. معمولاً در این‌جور مواقع می‌گویند برنج را زنده بیرون بیاورید.
پس از آماده شدن برنج، آن را در سبد بریزید تا آب اضافی برنج خارج شود. حالا، سبد حاوی برنج آبکشی شده را زیر شیر آب ولرم بگیرید و بشویید.
تا الان کشمش‌های پلویی حسابی آب تنی کردند و وقتش رسیده که با کره در تابه‌ای جداگانه تفت بخورند. کمی که سرخ شدند و حالت پفکی به خود گرفتند حرارت را خاموش کنید و آن‌ها را کنار بگذارید.

خبر یزد

در ادامه، به اندازه یک چهارم لیوان آب جوش به این قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و ببندید. پس از بخار کردن قابلمه، حرارت را ملایم کرده و حدود 45 دقیقه الی یک ساعت صبر کنید تا امگشت پلوی خوزستانی شما کاملاً دم بکشد و آماده سرو شود.
بعد از گذشت زمان پخت، امگشت پلوی خوزستانی شما آماده سرو است. آن را در ظرف مناسبی ریخته و با کمی زعفران دم کرده و کشمش‌هایی قبلاً تفت داده‌اید روی آن را تزئین کنید. ترشی را به‌عنوان چاشنی همراه با این غذا میل کنید و لذت ببرید.
نوش جان.

خبر یزد

کد خبر 6416233

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/710068/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شورای نگهبان صرفا ایراداتی نسبت به CFT داشته و درباره پالرمو ایرادی نداشته است

جشن 35 سالگی تلسکوپ «هابل» با یک برج غول پیکر از گاز و غبار

ربات و انسان در چین مسابقه دو دادند

اصالت یک شهاب‌سنگ مریخی در دانشگاه صنعتی اصفهان تائید شد

چشم انسان با تحریک شبکیه رنگ‌های جدیدی می‌بیند

بلندگویی که فقط صاحبش صدایش را می‌شنود

ایستگاه فضایی بین‌المللی همه چیز ماست!

ماموریت «PUNCH» ناسا عکس‌های نور اول خود را گرفت

سلول‌ها می‌شنوند

جواهری که لقمه گلوگیر بارسلونا شد!

اولین پیروزی شاگردان پیاتزا در پلی‌آف پنجمی سری A

سرشاخ مدعیان برای رسیدن به دوبنده ملی آمریکا

اعزام تیم ملی گلف به مسابقات رنکینگ جهانی بنگلادش

برگزاری اردوی تیم ملی کشتی آزاد جوانان در گرگان

خیز گرگ پارسی برای شکار بزرگترین جایزه دلاری مستر المپیا

علی کفاشیان در کمیته ملی پارالمپیک پست گرفت

پیکار ووشوکاران جوان و نوجوان کشور در شیراز آغاز شد

جلسه وزیر ورزش با تقوی و عطایی

پیش‌بینی قهرمان لیگ ایران توسط هوش مصنوعی

تکاپوی مدیران استقلال برای انتخاب سرمربی جدید در سفر اروپایی

اورونوف؛ استخوان چند میلیون دلاری در گلوی پرسپولیس

مدارس یزد فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 به علت آلودگی هوا تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس یزد فردا یکشنبه 31 فروردین 1404​

شناسایی 3 مورد بیمار مبتلا به سرخک در یزد

برگزاری مانور اضطراری دوسالانه در فرودگاه یزد

محقق شدن بیش از 98 درصد درآمدهای عمومی مصوب قانون بودجه استان یزد

اتوبوس حامل تریاک متوقف شد

مصدومیت جوان ١٩ ساله بر اثر سقوط از کوه در مهریز

برگزاری مانور اضطراری در فرودگاه یزد

شهر زیرزمینی ابرکوه شهری متفاوت و عمیق

ایجاد بانک اطلاعاتی بیماران خاص در میبد

آمادگی مخابرات منطقه یزد برای اتصال سازمانها و دستگاههای اجرایی استان به فیبرنوری

تعطیلی ادارات استان یزد فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 | آیا فردا 31 فروردین ادارات یزد تعطیل است؟

خراسان جنوبی نیازمند تقویت ناوگان هوایی است

صنایع استان؛ ناترازی‌های انرژی را جهت طرح در هیات دولت گزارش کنند/ دعوت از فعالان اقتصادی یزد برای حضور در اکسپو 1404

واژگونی دم صبحی پژو مرگبار شد

سقوط از کوه جان جوان نوزده ساله را گرفت

یک فوتی بر اثر سانحه واژگونی پژو پارس در یزد

درخشش بانوی ورزشکار یزدی در رقابت‌های کشوری ددلیفت

قبل ورزش غذا بخوریم یا بعد ورزش؟

تلاش برای افزایش سرانه فعالیت بدنی

دختران جوان دوچرخه‌سوار در مهستان رکاب زدند | افرا ورزش

انسجام و هم‌افزایی عامل پیشرفت کاراته یزد است

تغییرات در فرمانداری‌های خوزستان و تأکید بر حمایت از ورزش بانوان

این اقدام در شب موجب بدخوابی می‌شود

هزینه‌کرد در حوزه ورزش سرمایه‌گذاری است

ظرفیت‌های کاراته استان باید به نحو احسن بهره‌برداری شود

ازبکستان حریف دختران تنیس روی میز ایران نشد | افرا ورزش

روز احساسی باشگاه رسانه ورزش مازندران در خانه سالمندان

استقلال در آستانه ورود به فوتسال بانوان

قاسمی طوسی : برگزاری رویدادهای فرهنگی و ورزشی در هویت فرهنگی و سواد سلامت تاثیرگذار است