خبر یزد

آخرين مطالب

رونمایی از اولین نمایشگر هولوگرافی سه‌بُعدی تعاملی جهان علمي

رونمایی از اولین نمایشگر هولوگرافی سه‌بُعدی تعاملی جهان
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /گروهی از مهندسان اسپانیایی اولین هولوگرام سه‌بعدی جهان را ایجاد کرده‌اند که می‌توان با آن تعامل فیزیکی داشت.
شاید در برخی فیلم‌های علمی-تخیلی دیده باشید که یک بازیگر، عناصر هولوگرافی سه‌بعدی مجازی را با دستان خود مدیریت می‌کند، آنها را به اطراف حرکت می‌دهد، می‌گیرد، تکان می‌دهد یا پرت می‌کند.
با اینکه ما هنوز به این موفقیت با این سطح از قابلیت دستکاری نرسیده‌ایم، این فناوری هنوز هم بسیار نوآورانه است و اکنون گروهی از مهندسان اسپانیایی اولین هولوگرام سه‌بعدی جهان را ایجاد کرده‌اند که می‌توان با آن تعامل فیزیکی داشت.
به نقل از نیو اطلس، هولوگرام‌ها عموماً با استفاده از نمایشگرهای حجمی ساخته می‌شوند، به این معنی که تصاویر در ارتفاعات مختلف نزدیک به سه هزار بار در ثانیه بر روی سطح نوسانی سفت و سختی به نام دیفیوزر(diffuser) پخش می‌شوند و ظاهر یک جسم سه‌بعدی را بدون نیاز به عینک یا هدست مخصوص نشان می‌دهند.
دیفیوزر به قدری سریع حرکت می‌کند که عمدتاً برای چشم انسان نامحسوس است. نکته مهم این است که در ثانیه‌ای که سعی می‌کنید با هولوگرام تعامل داشته باشید، ممکن است یک انگشت خود را از دست بدهید یا اینکه دستگاه را خراب کنید.
دکتر الودی بوزبیب(Elodie Bouzbib)، از دانشگاه دولتی ناوارا(Navarra) و همکارانش یک راه حل ساده ایجاد کردند و آن، استفاده از نوارهای الاستیک بود.
اگرچه ممکن است این راهکار، دم دستی و ساده به نظر برسد، اما توسعه نوارهای الاستیکی که بتوانند تصاویر را نمایش دهند، کار دشواری است.
این تیم، انواع مواد و نوارها را از نظر خاصیت ارتجاعی و حفظ شکل اولیه پس از کشیده شدن و خواص نوری آنها آزمایش کرد.
«نوارهای الاستیک» همان چیزی است که آنها به عنوان مناسب‌ترین ماده برای ایجاد سیستم خود به نام فلکسی‌ول(FlexiVol) انتخاب کردند، اما آنها دقیقاً نوع نوار الاستیک مورد استفاده را مشخص نکردند.
کاربران با استفاده از ژست‌هایی که قبلاً با صفحه لمسی تلفن خود به آنها عادت کرده‌اند، مانند کشیدن انگشت، لمس برای انتخاب و موارد دیگر می‌توانند به طور مؤثر این اشیاء هولوگرافیک را از طریق پخش کننده الاستیک کنترل و دستکاری کنند.

خبر یزد


محققان برای تأیید این مفهوم، سه آزمایش را با 18 شرکت‌کننده انجام دادند که یک ماوس سه‌بعدی را در برابر FlexiVol قرار دادند و شامل انتخاب یک شیء، ردیابی یک شیء و اتصال (جایی که کاربر باید یک شیء را در یک شیء دیگر قرار می‌داد) بود.
در آزمایش انتخاب، کاربران در انتخاب و لمس یک توپ با انگشتان خود سریعتر از ماوس سه‌بعدی عمل کردند. توانایی ردیابی نیز تقریباً با سرعت یکسان انجام شد، اما هنگام همپوشانی مسیرهای ردیابی بین دو روش و مقایسه آنها، سوژه‌های FlexiVol در ردیابی بسیار دقیق‌تر بودند.
اگرچه نمونه مورد آزمایش فقط شامل 18 نفر بود، اما 94 درصد از آنها گفتند که در مقایسه با استفاده از ماوس سه‌بعدی حس بهتری داشتند و 67 درصد نیز از دقت بیشتر این سیستم تعریف کردند. آنها روش دسترسی از طریق FlexiVol را دقیق‌تر، طبیعی‌تر و کمتر خسته کننده توصیف کردند.
دکتر بوزبیب می‌گوید اکنون به دنبال بهبود بیشتر طراحی با استفاده از امواج فراصوت متمرکز یا رشته‌های رسانا برای شبیه‌سازی بازخورد لمسی است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/710301/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شورای نگهبان صرفا ایراداتی نسبت به CFT داشته و درباره پالرمو ایرادی نداشته است

جشن 35 سالگی تلسکوپ «هابل» با یک برج غول پیکر از گاز و غبار

ربات و انسان در چین مسابقه دو دادند

اصالت یک شهاب‌سنگ مریخی در دانشگاه صنعتی اصفهان تائید شد

چشم انسان با تحریک شبکیه رنگ‌های جدیدی می‌بیند

بلندگویی که فقط صاحبش صدایش را می‌شنود

ایستگاه فضایی بین‌المللی همه چیز ماست!

ماموریت «PUNCH» ناسا عکس‌های نور اول خود را گرفت

سلول‌ها می‌شنوند

جواهری که لقمه گلوگیر بارسلونا شد!

اولین پیروزی شاگردان پیاتزا در پلی‌آف پنجمی سری A

سرشاخ مدعیان برای رسیدن به دوبنده ملی آمریکا

اعزام تیم ملی گلف به مسابقات رنکینگ جهانی بنگلادش

برگزاری اردوی تیم ملی کشتی آزاد جوانان در گرگان

خیز گرگ پارسی برای شکار بزرگترین جایزه دلاری مستر المپیا

علی کفاشیان در کمیته ملی پارالمپیک پست گرفت

پیکار ووشوکاران جوان و نوجوان کشور در شیراز آغاز شد

جلسه وزیر ورزش با تقوی و عطایی

پیش‌بینی قهرمان لیگ ایران توسط هوش مصنوعی

تکاپوی مدیران استقلال برای انتخاب سرمربی جدید در سفر اروپایی

اورونوف؛ استخوان چند میلیون دلاری در گلوی پرسپولیس

مدارس یزد فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 به علت آلودگی هوا تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس یزد فردا یکشنبه 31 فروردین 1404​

شناسایی 3 مورد بیمار مبتلا به سرخک در یزد

برگزاری مانور اضطراری دوسالانه در فرودگاه یزد

محقق شدن بیش از 98 درصد درآمدهای عمومی مصوب قانون بودجه استان یزد

اتوبوس حامل تریاک متوقف شد

مصدومیت جوان ١٩ ساله بر اثر سقوط از کوه در مهریز

برگزاری مانور اضطراری در فرودگاه یزد

شهر زیرزمینی ابرکوه شهری متفاوت و عمیق

ایجاد بانک اطلاعاتی بیماران خاص در میبد

آمادگی مخابرات منطقه یزد برای اتصال سازمانها و دستگاههای اجرایی استان به فیبرنوری

تعطیلی ادارات استان یزد فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 | آیا فردا 31 فروردین ادارات یزد تعطیل است؟

خراسان جنوبی نیازمند تقویت ناوگان هوایی است

صنایع استان؛ ناترازی‌های انرژی را جهت طرح در هیات دولت گزارش کنند/ دعوت از فعالان اقتصادی یزد برای حضور در اکسپو 1404

واژگونی دم صبحی پژو مرگبار شد

سقوط از کوه جان جوان نوزده ساله را گرفت

یک فوتی بر اثر سانحه واژگونی پژو پارس در یزد

درخشش بانوی ورزشکار یزدی در رقابت‌های کشوری ددلیفت

قبل ورزش غذا بخوریم یا بعد ورزش؟

تلاش برای افزایش سرانه فعالیت بدنی

دختران جوان دوچرخه‌سوار در مهستان رکاب زدند | افرا ورزش

انسجام و هم‌افزایی عامل پیشرفت کاراته یزد است

تغییرات در فرمانداری‌های خوزستان و تأکید بر حمایت از ورزش بانوان

این اقدام در شب موجب بدخوابی می‌شود

هزینه‌کرد در حوزه ورزش سرمایه‌گذاری است

ظرفیت‌های کاراته استان باید به نحو احسن بهره‌برداری شود

ازبکستان حریف دختران تنیس روی میز ایران نشد | افرا ورزش

روز احساسی باشگاه رسانه ورزش مازندران در خانه سالمندان

استقلال در آستانه ورود به فوتسال بانوان

قاسمی طوسی : برگزاری رویدادهای فرهنگی و ورزشی در هویت فرهنگی و سواد سلامت تاثیرگذار است