خبر یزد

آخرين مطالب

آیا هوش مصنوعی شریک عاطفی مناسبی است؟ علمي

آیا هوش مصنوعی شریک عاطفی مناسبی است؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / روانشناسان مسائل اخلاقی مرتبط با روابط انسان و هوش مصنوعی از جمله پتانسیل آنها برای برهم زدن روابط انسان با انسان و ارائه توصیه‌های مضر را بررسی می‌کنند.
ایجاد روابط صمیمی و طولانی مدت با فناوری‌های هوش مصنوعی برای مردم به میزان قابل توجهی عادی شده است. مردم با همراهان هوش مصنوعی خود پیوند عاطفی برقرار می‌کنند. این موضوع تا حدی پیش رفته است که تاکنون حداقل دو نفر به دنبال توصیه هوش مصنوعی جان خود را گرفته‌اند.
به نقل از نیوز مدیکال، «دانیل شانک» (Daniel Shank)، نویسنده ارشد این مقاله و متخصص در روانشناسی اجتماعی و فناوری از دانشگاه علوم و فناوری «میزوری»(Missouri) می‌گوید: توانایی هوش مصنوعی که اکنون مانند یک انسان عمل می‌کند و وارد ارتباطات بلندمدت می‌شود، باعث دردسرهای جدیدی شده است. اگر مردم درگیر روابط عاطفی با ربات‌ها بشوند، ما به روانشناسان و دانشمندان علوم اجتماعی نیاز پیدا می‌کنیم.
به گفته محققان پیوند عاطفی یا همراهی با هوش مصنوعی در اثر داشتن مکالمات مکرر است. هوش مصنوعی از طریق هفته‌ها و ماه‌ها گفتگوهای عمیق می‌تواند به همراه قابل اعتمادی برای کاربر تبدیل شود. به نظر می‌رسد آنها کاربران یا شرکای انسانی خود را می‌شناسند و به آنها اهمیت می‌دهند و از آنجایی که این روابط می‌تواند ساده‌تر از روابط انسان با انسان به نظر برسد، محققان می‌گویند که هوش مصنوعی می‌تواند در «پویایی اجتماعی» (social dynamics) انسان تداخل ایجاد کند.
همچنین این نگرانی وجود دارد که هوش مصنوعی می‌تواند توصیه‌های مضر ارائه دهد. به گفته محققان، حتی داشتن مکالمات کوتاه مدت با هوش مصنوعی با توجه به تمایل هوش مصنوعی به داشتن توهم به معنای جعل اطلاعات و داشتن سوگیری‌های پیشین می‌تواند گمراه کننده باشد و این موضوع می‌تواند در روابط بلندمدت با هوش مصنوعی نیز مشکل‌ساز باشد.
«شانک» می‌گوید: مسئله این است که در رابطه با هوش مصنوعی، این ربات، موجودی است که مردم احساس می‌کنند می‌توانند به آن اعتماد کنند. این موجود کسی است که نشان داده‌ است که به کاربر خود اهمیت می‌دهد و به نظر می‌رسد که فرد را عمیقاً می‌شناسد و انسان بر این باور است که کسی که وی را بهتر و بیشتر می‌شناسد، توصیه‌های بهتری نیز ارائه می‌دهد.
وی افزود: اگر انسان به این دید به یک هوش مصنوعی نگاه کند، شروع به باور این موضوع خواهد کرد که آنها حامی منافع وی هستند. در حالی که درواقع آنها می‌توانند موضوعات را جعل کنند یا با توصیه‌های بسیار بدی به انسان داشته باشند.
خودکشی‌ها نمونه‌ای بارز از این تأثیرات منفی هستند، با این وجود محققان می‌گویند که این روابط نزدیک انسان و هوش مصنوعی می‌تواند افراد را در برابر سوءاستفاده، بهره‌کشی و کلاهبرداری آگاه کند.
«شانک» می‌گوید: اگر هوش مصنوعی بتواند مردم را وادار کند که به آنها اعتماد کنند، افراد دیگر می‌توانند از آن برای سوءاستفاده از کاربران استفاده کنند. این موضوع شبیه به داشتن یک مامور مخفی در وجود این چت‌بات‌ها است.
وی افزود: هوش مصنوعی در حال وارد شدن به روابط انسانی و ایجاد یک رابطه است. هدف آنها از ایجاد رابطه، اعتماد کردن انسان به آنهاست، اما در واقع وفاداری آنها نسبت به گروه دیگری از انسان‌هاست که سعی در دستکاری ذهنی کاربر دارند.
این تیم خاطرنشان کرد که اگر افراد، اطلاعات شخصی خود را در اختیار هوش مصنوعی قرار دهند، این اطلاعات می‌توانند فروخته شوند و برای سوءاستفاده از آن شخص استفاده شوند.
محققان همچنین استدلال می‌کنند که رابطه با هوش مصنوعی می‌تواند به طور مؤثرتری نسبت به «ربات‌های توییتر» یا منابع خبری دارای سوگیری برای تحت تأثیر قرار دادن نظرات و اقدامات مردم استفاده شود، اما از آنجایی که این مکالمات در حریم خصوصی انسان اتفاق می‌افتد، مهار کردن آنها بسیار دشوارتر خواهد بود.
«شانک» می‌گوید: این هوش مصنوعی‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که بسیار خوشایند و دل‌پذیر باشند. این موضوع می‌تواند منجر به تشدید مشکلات شود، زیرا آنها بیشتر از در نظر داشتن حقیقت یا امنیت، بر داشتن یک مکالمه خوب متمرکز هستند. بنابراین اگر شخصی مسئله خودکشی یا نظریه‌ توطئه را مطرح کند، هوش مصنوعی به عنوان یک شریک موافق در مورد آن صحبت خواهد کرد.
«شانک» می‌گوید: درک این فرآیند روانی می‌تواند به ما کمک کند تا از پیروی از توصیه‌های مخرب هوش مصنوعی جلوگیری کنیم. از آنجایی هوش مصنوعی بیشتر و بیشتر شبیه به انسان می‌شود، روانشناسان روز به روز برای مطالعه آن آگاه‌تر می‌شوند، اما برای کاربردی بودن نتایج خود باید تحقیقات بیشتری انجام دهیم و با فناوری همگام باشیم.
پژوهشگران خواستار تحقیقات بیشتر برای بررسی عوامل اجتماعی، روان‌شناختی و فنی هستند که افراد را در برابر تأثیر روابط عاطفی انسان و هوش مصنوعی آسیب‌پذیرتر می‌کند.
این مقاله در مجله Cell Press منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/710649/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار هواشناسی؛ طوفان گرد و غبار و باد شدید در راه یزد

تصاویری از خورشید گرفتگی در مریخ ثبت شده توسط کاوشگر ا

نمونه آزمایشی "ماه‌نورد" ایرانی در 1404 ساخته می‌شود

کدام افراد مشهور تا کنون با بلواوریجین به فضا رفته‌اند؟

برد زنان بسکتبال ایران در اولین گام از مسابقات غرب آسیا با درخشش برهمن

مطمئنم فحاشی به بیرانوند به سراسر ایران کشیده می‌شود!

ریزگردها یزد را درنوردیدند؛ وضعیت اضطراری هوا در استان+فیلم

تعامل با مردم و تقویت سرمایه اجتماعی اولویت مدیران باشد

برخورد قاطع با آلایندگی صنعتی در مهریز

ساعات قطعی برق یزد فردا چهارشنبه 27 فروردین 1404 | جدول خاموشی برق یزد چهارشنبه بیست و هفتم فروردین 1404 اعلام شد | جزئیات قطعی برق یزد

توفان با سرعت 108 کیلومتر بر ساعت در مهریز یزد

فوت کودک 10ساله در مهریز بر اثر اصابت تیر تفنگ بادی

آیین استقبال از قهرمان رقابت‌های ژیمنازیاد صربستان در کرمان

دیدار اعضای هیات مازندران و خانواده آلما حسینی با دکتر انوشیروانی – خبرگزاری ورزش ایران – ایپنا

بقا در لیگ برتر ترکیه با دست‌های ستایش | افرا ورزش

استقلال بدون 2+5 بازیکن مقابل گل‌گهر – خبرگزاری ورزش ایران – ایپنا

معرفی باشگاه‌های ورزشی بانوان در افرا ورزش | افرا ورزش

خداجو:شاهد تسریع در تکمیل ورزشگاه پارس خواهیم بود

هتل انقلاب کرج پس از یک دهه تعطیلی بازگشایی می‌شود

اوحدی: *خدمت رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویا تر شده است*

دریافت علی‌الحساب شهریه برای پیش‌ثبت‌نام مدارس طبق تعرفه سال گذشته

«یک تهران» زمین مسکونیِ رها شده

هشدار جدی به مالکان خانه‌: مستاجر می‌تواند از شما شکایت کند

بازار سهام در انتظار تغییر سیاست‌های کلان اقتصادی؛ تحلیلی بر بورس تهران در روزی که گذشت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 27 فروردین 1404

واریز اعتبار گام سوم از مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های چهار تا هفت از فردا

مهندس اوحدی: خدمت‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویاتر شده است

پژوهشی از نام‌های مناطقی در شرق آسیا در دوران اسلامی منتشر شد

بخشی از کتاب/ ذهن بی انتها، جسم پردوام

کلسترول بالا می‌تواند خطرناک نباشد!

هوش مصنوعی تپش قلب را بازسازی می‌کند

دردسر تازه رئال؛ بدترین طرح موزاییکی تاریخ

قهرمانی مقصودلو در شطرنج آزاد ایسلند

استقلال بدون 2+5 بازیکن مقابل گل‌گهر

سفر غیرمنتظره مدیرعامل استقلال به هلند

لیست محرومان هفته بیست‌وهفتم لیگ برتر

تداوم همدلی یزدی‌ها برای نجات جان بیماران با اهدای خون

هشدار هواشناسی برای طوفان گردوغبار و باد شدید در یک استان

ویدیو/ تصادف زنجیره‌ای عصر امروز در جاده انار - یزد همزمان با توفان شن

خواسته سازمان لیگ: پخش زنده بازی‌های لیگ یک – خبرگزاری ورزش ایران – ایپنا

حریف استقلال در هواپیما آنالیز شد (عکس) – خبرگزاری ورزش ایران – ایپنا

عدم حضور در کاپ‌آزاد و تعهد کتبی برای پاکدامن و رهبری – خبرگزاری ورزش ایران – ایپنا

اوحدی: *خدمت رسانی به ایثارگران و خانواده های شهدا در دوره جدید پویا تر شده است*

کاهش نرخ دلار ادامه دارد؟

لندو مجددا وام خرید کالا اعطا می‌کند: اینبار با طرح جدید وام‌کارت!

پیش بینی قیمت دلار 27 فروردین 1404

پیش بینی بورس چهارشنبه 27 فروردین 1404

اولتیماتوم دولت به صاحبخانه‌ها!

31 فروردین، آخرین مهلت استفاده از اعتبار طرح یسنا

چاپ تازه «صد سال تنهایی» با ترجمه بهمن فرزانه