تجلی روح پهلوانی در گود زورخانه
ورزشی
بزرگنمايي:
خبر یزد - خبرگزاری مهر - گروه استانها، معصومه مجدم: در میان هیاهوی روزگار، آنجا که گَرد فراموشی بر چهره آئینها مینشیند و امواج تند تجدد، ساحل سنتها را میکوبد، هنوز هم زمزمهای دیرینه از دل تاریخ به گوش میرسد؛ نوایی که در فضای روحانی زورخانه، با ضرب آهنگِ روحبخش مرشد و طنین دلانگیز پهلوانی، حیات مییابد.
این صدا، پژواک مردانگی، فتوت و ادب است؛ یادآور نسلی که در میدان عمل، تجسم جوانمردی و ایثار بودند. چند سالی است 17 شوال به عنوان نماد اسوه جوانمردی و شجاعت سپاه اسلام، یعنی حضرت امیر مؤمنان علی علیه السلام روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای نامگذاری شده است. این گزارش سفری است به ژرفای فرهنگ پهلوانی، به قلب تپندهی سنتهایی که ریشه در خاک پربار ایران زمین دارند. سفری برای به تصویر کشیدن شکوه و عظمت ورزش زورخانهای، نه صرفاً به عنوان یک فعالیت جسمانی، بلکه به منزلهی آیینهای تمامنما از هویت تاریخی و فرهنگی ما. در این گود مقدس، به تماشای رقص میلها، چرخ چاهها و ضربگیریِ مرشد مینشینیم، تا با تمام وجود، معنای پهلوانی را درک کنیم. با ما همراه شوید تا در این وادی عشق و معرفت، قدم بگذاریم و با گوش جان، نوای جاودانهی پهلوانی را بشنویم.
سیدسعید اکبری نایب رئیس هیئت ورزشهای زورخانه ای و کشتی پهلوانی خوزستان در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: 17 شوال به عنوان نماد اسوه جوانمردی و شجاعت سپاه اسلام، امیرمومنان حضرت علی (ع) روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای نام گذاری شده است.
اکبری با بیان اینکه ورزش زورخانه ای و پهلوانی ریشه در تفکر بزرگ شیعه و اسلام دارد، گفت: در حقیقت گودِ زورخانه و ورزش باستانی، نماد فروتنی و تواضع ورزشکاران است.
وی ادامه داد: در ورزش زورخانه ای، ورزشکاران علاوه بر پرورش جسم، روح خود را از ناملایمات و صفات رذیله حفظ میکنند.

به گفته نایب رئیس هیئت ورزشهای زورخانه ای و کشتی پهلوانی خوزستان، علاقمندان به ورزشهای زورخانه ای و پهلوانی در تمام رده سنی میتوانند در این رشته فعالیت داشته باشند.
اکبری افزود: خوزستان سال گذشته موفق به کسب مقامهای بسیار در رشته انفرادی و تیمی شده است.
وی از برنامههای متعدد و اردوهای توانمندسازی برای ورزشکاران به جهت کسب عناوین در میادین کشوری و جهانی خبر داد.
صادقی مسئول آموزش هیئت ورزشهای زورخانه ای و کشتی پهلوانی خوزستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جنگ خندق و نبرد دلیرانه حضرت علی (ع) با فرمانده سپاه کفر عمروبن عبدود عنوان کرد: پیامبر اکرم (ص) در آغاز این جنگ فرمودند «خداوندا تو شاهدی که تمام اسلام را به نبرد با تمام کفر فرستادم».
صادقی گفت: امام علی (ع) در آن روز خاص، نمایشی از پهلوانی ارائه کردند و با پا گذاشتن روی نفس عماره خود نشان دادند حتی در میدان جنگ باید مرام، منش و خصلت جوانمردی رعایت شود.
به گفته وی، اخلاص عمل به عنوان الگوی جوانان و ورزشکاران است.

مسئول آموزش هیئت ورزشهای زورخانه ای و کشتی پهلوانی خوزستان به برنامههای هیئت به مناسبت این روز اشاره کرد و افزود: اجرای ورزش زورخانه ای به صورت همزمان در سراسر استان، تجلیل از پیشکسوتان و مروجین فرهنگ پهلوانی در خوزستان، حضور در گلزار شهدا و دیدار با خانواده معزم شهدا و ایثارگران و نشست هم اندیشی و دانش افزایی با موضوع فرهنگ پهلوانی در راستای بررسی چالشهای ورزش، از جمله برنامهها است.
صادقی گفت: با علی، از یا علی یک نقطه کم دارد ولی … با علی بودن کجا و یا علی گفتن کجا؟
محمد احور از پیشکسوتان ورزش زورخانه ای و پهلوانی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: این ورزش آدابی دارد که سبب تمایز آن از سایر رشتهها میشود. در واقع رعایت آداب سنتی و مذهبی در ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی الزامی است.
وی با بیان اینکه تمام حرکات و ادوات در این رشته ورزشی دارای حکمت و فلسفه هستند، گفت: از بدو ورود فرد به زورخانه تا هنگام خروجش، این آداب باید رعایت و اجرا شوند.
به گفته احور، احترام به پیشکسوت در ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی دارای اهمیت بسیار است. همچنین سادات نیز به واسطه اتصال با اهل بیت عصمت و طهارت (ع) دارای احترامی ویژه و برتری هستند.
این پیشکسوت ورزشی، مرشد را رهبر و مدیریت کننده معرفی کرد و ادامه داد: همه ورزشکاران مکلف به اطاعت از فرامین مرشد زورخانه هستند که نظم خاصی به ورزش میدهد.
وی گفت: شاید تنها ورزشی که نه تنها به جسم بلکه به روح و روان نیز میپردازد ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی است که بنده سالها افتخار فعالیت در این رشته را دارم.
کد خبر 6436746
-
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۸:۴۹
-
۷ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/712720/