تأمین نیاز ارزی تولیدکنندگان اولویت وزارت صمت است
اجتماعي
بزرگنمايي:
خبر یزد - معاون وزیر صمت گفت: رفع نیازهای ارزی واحدهای تولیدی و اصلاح شرایط ارزی کشور از مهمترین برنامههای وزیر صمت است که با سرعت در حال پیگیری است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، محمد آقاجانلو امشب _چهارشنبه بیستموهفتم فروردین_ در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد با اشاره به اولویتهای وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: رفع نیازهای ارزی واحدهای تولیدی و اصلاح شرایط ارزی کشور از مهمترین برنامههای وزیر صمت است که با سرعت در حال پیگیری است.
امید که با استفاده از ارز حاصل از صادرات، شاهد بهبود وضعیت فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان باشیم. وی با اشاره به نامگذاری سال 1403 با عنوان سرمایهگذاری برای تولید از سوی رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد: برای تحقق این شعار، باید تمام تلاشها را بر تولید کالاهای باکیفیت و رقابتپذیر متمرکز کنیم.
تعیین نمایندگان معین برای استانها؛ راهکاری برای تسهیل امور معاون وزیر صمت از دیگر اقدامات وزیر صمت را تعیین معاونان این وزارتخانه به عنوان نمایندگان معین استانها عنوان کرد و گفت: بر این اساس، من به عنوان نماینده معین استان یزد انتخاب شدهام تا پیگیر مسائل و مشکلات این منطقه باشم.

تشکیل دبیرخانه تخصصی برای پیگیری اولویتهای یزد آقاجانلو از تشکیل دبیرخانهای ویژه برای استان یزد خبر داد و تصریح کرد: در این دبیرخانه، مشکلات استان بر اساس اولویتبندیهای تعیینشده توسط استاندار یزد مورد بررسی قرار میگیرد. مسائل مرتبط با وزارت صمت مستقیماً پیگیری میشود و مواردی که نیاز به تصمیمگیری در هیئت دولت یا سایر نهادها دارد نیز از طریق این مکانیسم دنبال میشود.
محمدرضا بابایی استاندار یزد ، نیز در این نشست اظهار کرد: انتخاب نمایندگان معین از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت برای هر استان، اقدامی ارزشمند بود. امیدواریم این تصمیم زمینهساز حضور پررنگتر آقای آقاجانلو در استان یزد باشد.
وی بیان کرد: یکی از چالشهای مهم استان، مسئله آب است که به دستور وزیر صمت، جلسهای با حضور شرکتهای ذیربط در تهران برگزار شد و نتایج مثبتی از آن حاصل شد و این اقدام نمونهای از سیاستهای تسهیلگرانه وزارت صمت در راستای حمایت از استانها است.
استاندار یزد همچنین به وضعیت جادههای استان اشاره کرد و افزود: تردد خودروهای سنگین معدنی آسیبهای جدی به راههای استان وارد کرده و سالهاست که این مسئله مورد توجه قرار نگرفته است. امید داریم در آیندهای نزدیک شاهد آغاز عملیات بازسازی این جادهها باشیم.
مجتبی دستمالچیان، رئیس اتاق بازرگانی یزد، نیز در این شورا به چالشهای پیش روی بخش خصوصی و صنعت استان پرداخت و اظهار کرد: اگرچه اداره کل صنعت، معدن و تجارت یزد همواره حامی صنعت بوده و بستان حقوق صنعت است، اما شاهد این هستیم که نظرات این بخش نادیده گرفته میشود. بخش خصوصی به عنوان مشاور قوای سهگانه معرفی میشود، اما در تصمیمگیریها جایگاهی ندارد.
وی به موضوع تعرفهها اشاره کرد و افزود: در ابتدای سال جدید، با توجه به شعار "سرمایهگذاری برای تولید"، قرار بود تعرفهها در حوزه نساجی از 20 به 32 درصد افزایش یابد، اما نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه این نرخ به 10 درصد کاهش یافت. وقتی این موضوع را با مسئولان بالادستی پیگیری کردیم، متوجه شدیم حتی از این تغییرات اطلاعی نداشتند. این تصمیمها، چه سهوی و چه عمدی، به نفع بخش خصوصی نیست.
تعرفههای وارداتی و تهدید تولید داخلی رئیس اتاق بازرگانی یزد با انتقاد از سیاستهای وارداتی گفت: در حالی که کشورهای دیگر با افزایش تعرفههای واردات از تولید داخلی خود حمایت میکنند، در ایران حداقل تعرفهها بر کالاهای مشابه داخلی اعمال میشود. از سوی دیگر، کالاهای خارجی به راحتی ارز دریافت میکنند و این مسئله تولیدکنندگان داخلی را با مشکل مواجه کرده است.
مشکلات تأمین مواد اولیه و انرژی دستمالچیان به چالشهای زیرساختی نیز اشاره کرد و افزود: امسال شاهد هستیم که ثبت سفارش ماشینآلات تولیدی برای استان از آذر ماه مسکوت مانده است. حتی اگر تقاضای بازار برای تولید وجود داشته باشد، کمبود مواد اولیه، مشکلات برق و گاز، امکان تولید را از ما گرفته است. این موارد باید در وزارت صمت به طور جدی پیگیری شود.
کد خبر 858376
-
پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۵۴:۰۱
-
۱۱ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/713102/