خبر یزد

آخرين مطالب

روایت تسنیم از پشت‌پرده ناهماهنگی در تعیین عوارض واردات خودرو اقتصادي

روایت تسنیم از پشت‌پرده ناهماهنگی در تعیین عوارض واردات خودرو
  بزرگنمايي:

خبر یزد - تسنیم / در حالی که طی یک و نیم روز عوارض واردات خودرو از نرخ 100درصدی مندرج در قانون بودجه به نرخهای 3گانه سال 1403 کاهش یافت، به‌نظر می‌رسد تا زمان ارائه لایحه اصلاحیه به مجلس شورای اسلامی امکان اصلاح عوارض واردات وجود نداشته باشد.
روز گذشته گمرک ایران ضمن ابلاغ بخشنامه سازمان توسعه تجارت به گمرکات اجرایی کشور اعلام کرد: تا زمان ابلاغ آیین‌نامه اجرایی بند «ر» تبصره یک قانون بودجه سال 1404، نرخ حقوق ورودی خودروهای وارداتی مانند سال 1403 می‌باشد و در زمان حاضر مأخذ حقوق ورودی آن 100 درصد نیست.
همان‌طور که در بخشنامه زیر مشخص است حقوق ورودی سه‌گانه برای خودروهای برقی (4 درصد)، هیبریدی (15 درصد) و بنزینی (نرخ متغیر از 55 تا 135 درصد) مطابق نرخهای سال 1403 پیاده خواهد بود.

خبر یزد

قانون بودجه 1404 در مورد واردات خودرو چه می‌گوید؟
لازم به ذکر است؛ در بند ر تبصره یک آمده است: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است حداقل دو میلیارد (2000,000,000) یورو از محل اجزاء ‌(1) و ‌(2) بند «الف» ماده ‌(11) قانون برنامه هفتم پیشرفت و یا سایر منابع مورد تأیید در هر فصل سال حداقل بیست درصد (%20) برای واردات خودروی سواری نو و کارکرده (حداکثر پنج سال ساخت) اختصاص دهد.
متقاضیان واردات با رعایت قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب 1400/8/26 با اصلاحات و الحاقات بعدی می‌توانند نسبت به ثبت درخواست واردات خودرو از محل منابع این بند اقدام کنند.
حقوق ورودی خودرو‌های وارداتی از محل ارز تخصیصی این بند صد درصد ‌(%1000) تعیین می‌گردد. واردات خودرو موضوع این بند از محل ارز حاصل از صادرات، مشمول رفع تعهد ارزی صادرکنندگان مربوط می‌شود.
واردات خودرو توسط ایرانیان ساکن خارج از کشور (دارای کارت اقامت)، برای هر ایرانی در سال 1404 یک خودرو، خارج از سقف مذکور، بدون انتقال ارز و از محل ارز در اختیار با نرخ صد درصد ‌(%100) حقوق ورودی مجاز است. دولت مکلف است نسبت به واگذاری مجوز واردات خودرو به‌روش رقابتی اقدام نماید.
آیین‌نامه اجرائی این بند مشتمل بر نحوه ثبت درخواست واردات و سازوکار واگذاری مجوز واردات به متقاضیان و نیز ایرانیان ساکن خارج از کشور دارای کارت اقامت و نحوه تشخیص منشأ ارز خارجی و مرجع تأییدکننده آن و پیاده‌سازی روش رقابتی و نحوه تخصیص و تأمین ارز بابت واردات قطعات منفصله خودروی سواری متناسب با تخصیص و تأمین ارز واردات خودروی سواری نو و کارکرده (حداکثز 5 سال ساخت) به‌پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.
آخرین اصلاحات خارج از مجلس در مورد واردات خودرو چه بود؟
این درحالی است که بر اساس مصوبه سران قوا مبلغ 2 میلیارد دلار به 3 میلیارد دلار افزایش پیدا نموده است، از سوی دیگر در مصوبه‌ای که با حضور معاون اول رئیس جمهور تعیین تکلیف شده نرخ حقوق ورودی برای خودروهای برقی 4، خودروهای هیبریدی 15 تعیین گردیده اما در مورد خودروهای بنزینی تصمیمی اتخاذ نشده است،
بر این اساس با توجه به صراحت قانون بودجه 1404 تعیین عوارض غیر از 100درصدی برای واردات خودرو غیرقانونی است و همانند موضوع کاهش مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی در 1404 دولت موظف است لایحه اصلاحی بودجه به مجلس ارائه کند.
پشت‌پرده ناهماهنگی در تعیین عوارض واردات خودرو
به‌نظر می‌رسد عدم توجه کافی به بحث 3 برابر شدن نرخ ارز محاسباتی گمرکی یکی از دلایل پیچیده شدن عوارض واردات خودرو در 1404 می‌باشد، بر این اساس در حالی که در لایحه اولیه دولت که از سوی سازمان برنامه و بودجه تدوین شده بود نرخ ارز محاسباتی از 28500 تومان به نرخ مرکز مبادله افزایش یافت و از سوی دیگر تدبیری برای کاهش این اثر از طریق کاهش عوارض واردات لحاظ نگردید.
حالا دولت با چالش جدی در عوارض نجومی واردات خودرو مواجه شده است و ظاهراً قصدی برای ارائه لوایح پی‌درپی متمم بودجه‌ای ندارد، بر این اساس با مصوبات پایین‌دستی‌تر امکان کاهش عوارض واردات خودرو برای سال جاری یعنی تا زمانی که حکم قانون بودجه جاری باشد فراهم نخواهد بود، و صرفاً باید از طریق اصلاح حکم قانون بودجه نسبت به تعدیل عوارض واردات اقدام شود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/713331/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تفاوت فوتسال و فوتبال ایران از نگاه وحید شمسایی

رقابت جذاب دوز بین وحید شمسایی و مهران غفوریان

شمسایی: در فوتسال هم صد در صد خرافات وجود دارد

شمسایی: اگه بازیکنی زیاد از حد تک روی کند، پرتش می کنم بیرون!

رقابت پانتومیم بین وحید شمسایی و مهران غفوریان

آنچلوتی رفتنیه، سرمربی بعدی کیه؟

تصاویر/ 47 برنامه کانون‌های خدمت رضوی یزد در دهه کرامت برگزار میشود

چالش انتخاب بازیکن برتر با وحید شمسایی

گزینه شماره یک مدیرعاملی پرسپولیس!

شمسایی: در استقلال چهاردستگی و باندهای عجیب وجود داشت تا نتوانیم قهرمان آسیا شویم

دلیل جالب شمسایی برای ادامه ندادن فوتسال در اروپا

کابوس تازه رئال مادرید؛ زانوی رودیگر درد دارد!

به همت خیریه خلیل عقاب از ترویج کنندگان فرهنگ پهلوانی تجلیل شد

مارپیچ کیهانی را ببینید

عباس چمنیان : همه ی مربیان دوست دارند خودشان را وارد چالش کنند

عباس چمنیان: من نه هیچ وقت فست فودی زدم، نه در ساخت و ساز بودم و نه کار اقتصادی دیگه ای انجام دادم

رضا نوروزی : یکی از ایرادهای من به آقای چمنیان، بحث استعدادیابی و دستیاران ایشان بود

انتقاد نماینده سراب از تاخیر در اجرای پروژه بستان آباد - سراب - نیر

زمان جدید قطعی برق یزد فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 + جدول خاموشی برق یزد 24 ساعت آینده

ورزش‌های مناسب برای مقابله با کبد چرب

بزرگداشت عطار، سعدی و پروین در کوالالامپور

دیگر گوشی‌ و لپ‌تاپ‌ها جوش نمی‌آورند!

گل سردار آزمون سریع تقدیم شد

واکنش رسمی پرسپولیس به اسامی جایگزینی درویش

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا یزد فردا یکشنبه 31 فروردین ماه 1404 | پیش‌بینی هواشناسی یزد 24 ساعت آینده + آب و هوای یزد

نجات جوان ١٩ ساله در ارتفاعات مهریز

ثبت ملی شتردوانی یزد در دستور کار قرار گرفت

ورزش همدان با زیرساخت‌های قوی به جایگاه بالاتری راه خواهد یافت

ورزش در این ساعات خطرناک است!

پیش بینی بورس یکشنبه 31 فروردین 1404

پیش بینی قیمت دلار 31 فروردین 1404

پیش بینی قیمت طلا و سکه 31 فروردین 1404

دیدار مدیر کل بنیاد سمنان با خانواده های شهدا و ایثارگران مناطق روستائی شهرستان گرمسار و آرادان

اولین جلسه شورای اداری بنیاد استان مازندران برگزارشد

تو آمدی ز دورها و دور ها!

بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان در همسایگی ایران شاخته شد

آکانی سیمبین رکورد یوسین بولت را شکست

میامی از قعر جهنم آمد و فصل جهنمی دالاس تمام شد

تقویم شش ماه نخست فوتسال ایران مشخص شد

تاریخ قرعه‌کشی لیگ برتر مشخص شد

ویدیو/ کورس «شتردوانی» برای صعود به مسابقات آسیایی بحرین

سرخک دوباره برگشت؟ | موارد ابتلاء در هرمزگان و یزد گزارش شد

تغییرات حقوق بازنشستگان کشوری به اردیبهشت موکول شد

واکنش بازار مسکن به کاهش 22 هزار تومانی قیمت دلار

یارانه خانوارهای دهکهای چهارتا نهم واریز شد

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

رقابت ربات‌ با انسان‌ در دوی ماراتن را تماشا کنید

تصاویر کیتی پری در فضا؛ واقعی یا فیک؟

تیم منتخب ریو فردیناند از برترین حریفانش در فوتبال با حضور رونالدو، مسی و رونالدینیو

مدیربرنامه دی فرای: استفان حداقل یک فصل دیگر در اینتر می‌ماند