شنوایی با وضوح بالا با استفاده از جدیدترین ایمپلنت شنوایی
علمي
بزرگنمايي:
خبر یزد - ایسنا /دانشمندان یک ایمپلنت شنوایی انعطاف پذیر جدید برای قرارگیری روی ساقه مغز ساختهاند که با سطح منحنی ساقه مغز مطابقت دارد. محققان اکول پلیتکنیک فدرال لوزان (EPFL) ادعا کردند که این فناوری با موفقیت «شنوایی مصنوعی» با وضوح بالا را در ماکاکها ممکن کرده است.
ایمپلنت شنوایی ساقه مغز (ABI) برای کسانی مفید است که عصب حلزونی آنها برای کاشت حلزون استاندارد بیش از حد آسیب دیده است.
به نقل از آیای، محققان تاکید کردهاند که ایمپلنتهای شنوایی ساقه مغز فعلی ایمپلنتهای سفت و سختی هستند که امکان برقراری تماس خوب با بافت را ندارند. در نتیجه، پزشکان معمولا اکثر الکترودها را به دلیل عوارض جانبی ناخواسته مانند سرگیجه یا لرزش صورت، خاموش میکنند که باعث میشود اکثر کاربران فقط صداهای مبهم را با درک کمی از گفتار تجربه کنند.
اکنون، محققان یک ایمپلنت شنوایی نرم و لایه نازک ایجاد کردهاند که از الکترودهای پلاتین در مقیاس میکرومتر تعبیهشده در سیلیکون استفاده میکند و یک آرایه انعطافپذیر را به ضخامت تنها کسری از میلیمتر تشکیل میدهد.
این روش جدید، تماس بهتر با بافت را امکان پذیر میکند، از فعال شدن بی دلیل عصب جلوگیری میکند و عوارض جانبی را کاهش میدهد.
استفانی پی. لاکور (Stéphanie P. Lacour)، رئیس آزمایشگاه رابطهای زیستالکترونیک نرم (LSBI) در دانشگاه اکول پلی تکنیک فدرال لوزان میگوید: طراحی یک ایمپلنت نرم که واقعا با محیط ساقه مغز مطابقت داشته باشد، نقطه عطفی در بازگرداندن شنوایی بیمارانی است که نمیتوانند از کاشت حلزون استفاده کنند.
ایمپلنتهای شنوایی ساقه مغز قبلی روی سطح پشتی هسته حلزون قرار میگرفتند که شعاع سه میلیمتر و شکل پیچیدهای دارد. محققان همچنین ادعا کردهاند که الکترودهای سخت، شکافهای هوا ایجاد میکردند که منجر به انتشار بیش از حد جریان و تحریک عصبی نامطلوب میشد. در مقابل، طراحی سیلیکونی بسیار نازک جدید به راحتی در اطراف بافت خم میشود.
-
شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۵:۲۱
-
۵ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/714096/