ورزش و فعالیت بدنی؛ سپر ایمنی قوی در برابر بیماری سرطان
ورزشی
بزرگنمايي:
خبر یزد - ورزش منظم نه تنها به پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک میکند، بلکه نقش حائز اهمیتی در بهبود کیفیت زندگی و افزایش طول عمر افراد مبتلا و بهبودیافتگان بیماری سرطان دارد و فعالیت بدنی باعث کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از جهشهای سلولی مضر میشود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، ورزش و فعالیت بدنی یکی از مؤثرترین عوامل پیشگیری از بسیاری از بیماریها، به ویژه سرطان، شناخته میشود و مطالعات نشان میدهد ورزش منظم خطر ابتلاء به انواع سرطانها، از جمله سرطانهای روده بزرگ، سینه و ریه را به طرز چشمگیری کاهش میدهد و این تأثیر به دلیل کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی و بهبود تعادل هورمونی در بدن است و تمام این موارد، نقش مهمی در پیشگیری از جهشهای سلولی مضر دارد.
فعالیت بدنی از طریق کنترل وزن، تنظیم میزان چربی بدن و افزایش حساسیت به انسولین، خطر ابتلاء به سرطان را کاهش میدهد و با توجه به اینکه اضافه وزن و چاقی از عوامل کلیدی افزایش خطر سرطان است، ورزش به افراد کمک میکند وزن سالم خود را حفظ کنند و این امر به ویژه برای جلوگیری از سرطانهای مرتبط با چاقی بسیار مهم است.
اهمیت ورزش برای افراد مبتلا به سرطان بسیار پررنگ است و ورزش میتواند به بهبود کیفیت زندگی بیماران و کاهش عوارض ناشی از درمان، مانند خستگی، افسردگی و کاهش توان جسمی، کمک کند، علاوه بر این، فعالیت بدنی منظم میتواند خطر بازگشت بیماری را کاهش دهد و به بیماران کمک کند زندگی طولانیتر و سالمتری داشته باشند.
برای نجاتیافتگان سرطان، ورزش نقشی حیاتی در بازیابی سلامت جسمی و روانی دارد و تحقیقات نشان میدهد که بیماران با فعالیت بدنی منظم، نسبت به بیماران کمتحرک، طول عمر بیشتری دارند و کیفیت زندگی بهتری تجربه میکنند و ورزش نه تنها به کاهش عوارض جسمی کمک میکند، بلکه اثرات مثبت بر سلامت روان دارد و استرس و اضطراب ناشی از تجربه بیماری را کاهش میدهد.

تأثیر داشتن فعالیت بدنی منظم بر ارتقای سلامت بهبودیافتگان بیماری سرطان پوریا عادلی، عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه ورزش منظم نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی و افزایش طول عمر افراد بهبود یافته از سرطان روده بزرگ دارد، اظهار کرد: این بیماری یکی از مهمترین عوامل مرگومیر ناشی از سرطان در سراسر جهان است، اما پژوهشهای علمی اخیر نشان میدهد که فعالیت بدنی منظم میتواند تأثیر قابلتوجهی در بهبود سلامت عمومی و پیشآگهی این بیماران داشته باشد.
وی با بیان اینکه مطالعات جدید انجام شده نشان میدهد ورزش و داشتن فعالیت بدنی منظم به ارتقای کیفیت زندگی بهبود یافتگان سرطان روده بزرگ کمک میکند، افزود: ورزش و فعالیت بدنی منظم میتواند طول عمر این افراد را افزایش دهد و در واقع، ورزش به صورت مشخص به کاهش التهاب بدن، تقویت عملکرد سیستم ایمنی و جلوگیری از جهشهای سلولی مضر کمک و از خطر عود بیماری کم میکند.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران با بیان اینکه تحقیقات نشان داده است بیمارانی که به دلیل عود سرطان در وضعیت دشوارتری قرار دارند، با انجام فعالیتهای بدنی منظم میتوانند طول عمر بیشتری نسبت به بیماران کمتحرک داشته باشند، تصریح کرد: میزان فعالیت بدنی مؤثر برای این روند، پیادهروی یک ساعته در روز با سرعت مناسب و شش روز در هفته گزارش شده است.
ورزش بیشترین تأثیر را در پیشگیری و بهبود سرطان روده بزرگ دارد عادلی با اشاره به اینکه ورزش علاوه بر کمک به پیشگیری از سرطان، اثرات شیمیایی مفیدی در بدن ایجاد میکند که شامل بهبود حساسیت به انسولین، کاهش التهابات و افزایش کارایی سیستم ایمنی میشود، ادامه داد: این عوامل در کاهش احتمال عود بیماری و در بهبود کلی سلامت جسمی و روانی بیماران بسیار مؤثر است.
وی با بیان اینکه در میان تمام عوامل سبک زندگی، ورزش بیشترین تأثیر را در پیشگیری و بهبود سرطان روده بزرگ دارد، گفت: این امر به ویژه برای افراد جوان بهبودیافته که خطر ابتلاء به بیماری در میان آنها در حال افزایش است، حائز اهمیت است.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران با اشاره به اینکه آگاهیبخشی درباره ضرورت ورزش برای پیشگیری و مدیریت سرطان روده بزرگ ضروری است، اضافه کرد: محققان توصیه میکنند افراد حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته باشند و حتی کمترین میزان فعالیت، بهتر از بیتحرکی کامل است.

ورزش با سرعت مناسب و در زمانهایی که برای فرد مطلوب است، حتی به میزان کم، میتواند تأثیرات قابل توجهی داشته باشد و کارشناسان توصیه میکنند که افراد حداقل 150 دقیقه در هفته ورزش با شدت متوسط انجام دهند.
در میان تمام عوامل سبک زندگی، ورزش بیشترین تأثیر را در پیشگیری و بهبود سرطان دارد و همین امر نشاندهنده اهمیت ارائه آموزشها و آگاهیبخشی عمومی درباره نقش ورزش در سلامت جسمی و روانی است، از همین رو آگاهی درباره تأثیر ورزش باید از سنین جوانی ترویج شود.
به طور کلی، ورزش نه تنها به عنوان یک ابزار قدرتمند برای پیشگیری از سرطان عمل میکند، بلکه به عنوان یک عامل اصلی در بهبود و مدیریت سرطان مطرح میشود و راهکاری ساده و در دسترس برای حفظ سلامت بدن و ارتقای کیفیت زندگی تمام افراد و به ویژه بیماران و بهبود یافتگان سرطان، به شمار میرود.
کد خبر 858601
-
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۰:۰۱
-
۷ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/714569/