خبر یزد

آخرين مطالب

فناوری رآکتور هسته‌ای چین از آمریکا جلو زد علمي

فناوری رآکتور هسته‌ای چین از آمریکا جلو زد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - فارس /چین برای اولین‌بار در جهان یک رآکتور هسته‌ای را با استفاده از عنصری شیمیایی به نام توریم راه‌اندازی کرد و در این زمینه آمریکا را پشت سر گذاشت.
 به نقل از فیوچریسم، چند ماه پس از اینکه ماهواره‌های جاسوسی آمریکا یک تأسیسات گداخت هسته‌ای عظیم را در استان سیچوان چین شناسایی کردند، مشخص شد متخصصان این کشور فناوری شکافت تازه‌ای را ابداع کرده‌اند.محققان آکادمی علوم چین طی یک نشست خصوصی در حدود دو هفته قبل، از عملکرد موفقیت‌آمیز یک راکتور هسته‌ای با استفاده از انرژی فلز توریم در صحرای گوبی خبر دادند. چین در خرداد سال گذشته به طور کامل به این موفقیت دست‌یافته بود و اخیراً موفق شد برای اولین بار در جهان یک رآکتور توریومی را در حین روشن‌شدن دوباره بارگیری کند.توریوم عنصری فلزی، نقره‌ای رنگ، نرم، پرتوزا و کمی سمی و از سوخت‌های اتمی است. کارشناسان این تحول را یک نقطه عطف بزرگ برای صنعت انرژی هسته‌ای می‌دانند. به گفته انجمن جهانی هسته‌ای، توریم جایگزینی در دسترس‌تر در مقایسه با اورانیوم بوده و قابلیت استفاده تسلیحاتی از آن نیز کمتر از اورانیوم است. سوخت‌های یک راکتور مبتنی بر توریم منبع ضعیفی برای تزریق مواد شکافت‌پذیر قابل‌استفاده در ساخت تسلیحات هسته‌ای هستند.
راکتور صحرای گوبی یک واحد تحقیقاتی دو مگاواتی است که برای استفاده از نمک مذاب به عنوان حامل سوخت و خنک‌کننده طراحی شده است. راکتور نمک مذاب (MSR) در صورت ذوب شدن در مقایسه با سیستم‌های مبتنی بر آب خطر بسیار کمتری دارد، زیرا نمک‌ می‌تواند فشار بیشتری را در برخورد با انرژی حرارتی تحمل کند. این کار باعث می‌شود ایمنی نیروگاه و سازگاری آن با محیط‌زیست افزایش یابد. چین فعلاً اطلاعات فنی بیشتری را در مورد این راکتور تازه منتشر نکرده است.
جایگزینی توریم به جای اورانیوم در این نیروگاه ایمنی آن را افزایش داده و باعث کاهش ضایعات هسته‌ای نیز می شود. رآکتورهای دارای سوخت اورانیوم برای فعالیت خود به میله‌های سوخت جامد وابسته‌اند، اما رآکتورهای توریم از مخلوط سوخت محیطی امن‌تری مانند نمک مایع یا دی‌اکسیدکربن استفاده می‌کنند که در فشار معمولی کار می‌کند. این مدل طراحی می‌تواند احتمال ذوب‌شدن را کاهش دهد و از رخ‌دادن رویدادهای فاجعه‌بار جلوگیری کند.شو هونگجی، دانشمند ارشد سازنده این رآکتور در کنایه‌ای به آمریکا و تحقیقات نیمه‌تمام این کشور در مورد فناوری مذکور گفت: آمریکا تحقیقات خود را در این زمینه در دسترس عموم گذاشت و منتظر جانشین مناسب بود. خرگوش‌ها گاهی اوقات اشتباه می‌کنند یا تنبل می‌شوند. آن وقت لاک‌پشت از شانس خود استفاده می‌کند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/714878/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا موجودات فضایی وجود دارد؟

توضیح جالب علم نور و رنگ ها

فرمان صعود پیکان در دستان شریفی

مصدوم شدن 4 نفر در اثر زمین لرزه شهر اردکان

ناهار امروز: دمی مراکشی؛ سفری به طعم‌های اصیل مراکش در آشپزخانه شما

یزد جهانی زیورآلات سنتی شد/ صالحی‌امیری: این دستاورد، جلوه‌ای از جهانی‌سازی هویت ملی ایران است

شهرستان خاتم رتبه نخست تولید گندم بذری و دانه ای در استان یزد

واکنش سرمربی ازبکستان پس از قهرمانی تاریخی

سهراب سپهری طرفدار کدام تیم فوتبال بود؟

مراسم تجلیل از خانواده های شهدای ورزشکار شاخص کشور

وزیر عربستان: هیچوقت محمد صلاح را نخواستیم!

کرایه‌ها گران شد

چراغ سبز سکه و طلا؛ دلار 82 تومان شد

1.6 میلیارد دلار در بازار ارز تجاری معامله شد

خریداران طلا در فروردین 1404 چقدر ضرر کردند؟

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

تجلیل از مراقبین سلامت برتر استان یزد

مشارکت بیش از 12 هزار یزدی در المپیاد ورزشی محلات

ثبت جهانی زیورآلات سنتی یزد، نقطه تلاقی دیپلماسی فرهنگ و اقتصاد است

آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است!

آن‌چه در بزرگداشت سعدی گذشت

آغاز فرآیند آموزش هوش مصنوعی به یک میلیون دانش‌آموز

برگزاری جلسه ستاد بزرگداشت شهید جمهور و شهدای خدمت در یزد

یزد، شهر جهانی زیورآلات سنتی شد/ صالحی‌امیری: این دستاورد، جلوه‌ای از جهانی‌سازی هویت ملی ایران است

کمک‌رسانی آبی به نیازمندان یزدی

برنامه صمت یزد برای تحقق شعار سال

یزد، شهر جهانی زیورآلات سنتی

زلزله شهر اردکان فارس خسارتی جانی نداشته است

این شهر ایران شهر جهانی زیورآلات سنتی شد

آکادمی بین‌المللی هنر بافته‌های تار و پود افتتاح می‌شود

تیم رباتیک یزد در مسابقات بین‌المللی ایران‌اپن خوش درخشید

سیدغنی نظری: مطالبات ورزشی چهارمحال و بختیاری با جدیت پیگیری می‌شود

واکنش وزیر به حواشی شمشیربازی

چمن ورزشگاه چادرملو یزد تعویض می‌شود

غفلت شورای اسلامی شهر تبریز از موضوع جوانان

افزایش قیمت‌ها در بازار سکه و ارز؛ نیم سکه از صعود قیمت جا ماند

سیگنال تازه از آینده قیمت دلار

وزیر نیرو: بدمصرف‌ها منتظر قطع برق باشند!

باشگاه شهداب به هیچ وجه از حق خود کوتاه نخواهد آمد

ای بی خبران شکل مجازی هیچ است!

اسپیس‌ایکس دهمین گروه از ماهواره‌های جاسوسی آمریکا را پرتاب کرد

استقلال امروز از یک برچسب خلاص می‌شود!

تقوی: کسی حق ندارد تمرکز ملی‌پوشان والیبال را به هم بزند

خروجی جلسه باشگاه پرسپولیس، ابقای درویش؛ اگر امشب وتو نشود!

پایان جلسه هیئت‌مدیره پرسپولیس

زلزله 4.2 ریشتری اردکان فارس را لرزاند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ستاد بزرگداشت شهید جمهور آیت الله رئیسی و شهدای خدمت در یزد تشکیل شد+تصاویر

زلزله نسبتا شدید اردکان در استان فارس را لرزاند

زلزله‌های پیاپی اردکان فارس را لرزاند

زلزله شدید در اردکان فارس