خبر یزد

آخرين مطالب

انسداد نور ستارگان و تشخیص حیات در فراسوی زمین علمي

انسداد نور ستارگان و تشخیص حیات در فراسوی زمین
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا/ دانشمندان یک «تاج‌نگار»(coronagraph ) پیشرفته توسعه داده‌اند که می‌تواند به ما این امکان را بدهد که سیارات فراخورشیدی شبیه به زمین را که پشت تابش شدید ستارگانشان پنهان شده‌اند، ببینیم.
این دستگاه با استفاده از یک فناوری نوری هوشمند برای جداسازی و حذف نور ستارگان، دریچه‌ای را برای ثبت تصاویر واقعی از جهان‌های دور باز می‌کند.
به نقل از اس‌تی‌دی، این امر می‌تواند توانایی دانشمندان در تشخیص نشانه‌های بالقوه حیات در فراسوی زمین را به میزان چشمگیری بهبود ببخشد و آینده اکتشاف سیارات فراخورشیدی را تغییر دهد.
پیش به سوی تصویربرداری از جهان‌های دور
محققان نوع جدیدی از «تاج‌نگار» را توسعه داده‌اند که می‌تواند تصویربرداری مستقیم از سیارات فراخورشیدی را که معمولاً پشت تابش خیره‌کننده ستاره‌های مادر خود پنهان هستند، ممکن سازد.
«تاج‌نگار» نوعی دستگاه نوری است که نور مستقیم و شدید یک ستاره را مسدود می‌کند.
این نوآوری می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا سیاراتی فراتر از منظومه شمسی ما را شناسایی و راه‌های جدیدی را برای جستجوی نشانه‌های حیات در جاهای دیگر جهان استفاده کنند.
«نیکو دشلر»(Nico Deshler) سرپرست تیم تحقیقاتی از دانشگاه آریزونا، گفت: سیارات شبیه به زمین در «منطقه قابل سکونت» می‌توانند به راحتی تا یک میلیارد برابر کم‌نورتر از ستاره میزبان خود باشند. این امر تشخیص آنها را دشوار می‌کند، زیرا نور ضعیف آنها توسط روشنایی ستاره پوشانده می‌شود. این «تاج‌نگار»، نور ستاره‌ای را که ممکن است نور سیارات فراخورشیدی را محو کند و تصویر را کدر کند، جذب می‌کند.
«منطقه قابل سکونت» به منطقه‌ای در اطراف یک ستاره گفته می‌شود که در آنجا میزان دما می‌تواند امکان وجود آب مایع را فراهم کند.
عبور از محدودیت‌های کوانتومی
این تیم نشان داد که دستگاه آنها از نظر تئوری می‌تواند از محدودیت‌های تشخیص سیارات فراخورشیدی عبور کند. آنها در آزمایش‌های خود توانستند موقعیت سیارات فراخورشیدی مصنوعی را که بسیار نزدیک‌تر به ستاره میزبان خود قرار داشتند، شناسایی کنند.
«دشلر» گفت: دستگاه ما در مقایسه با سایر «تاج‌نگارها» اطلاعات بیشتری در مورد سیارات فراخورشیدی ارائه می‌دهد. این موضوع می‌تواند به ما این امکان را بدهد تا به طور بالقوه نشانه‌های زیستی را شناسایی و وجود حیات را در میان ستارگان کشف کنیم.
چالش‌های رصد مستقیم
تحلیل نوری سیارات فراخورشیدی چالش بزرگی است، زیرا آنها در مقیاس‌های نجومی، اغلب برای رصد با تلسکوپ‌های فعلی بسیار نزدیک به ستاره مادر خود هستند. سیارات فراخورشیدی همچنین می‌توانند چندین برابر کم‌نورتر از ستاره میزبان خود باشند.
با وجود روش‌های مختلف ستاره‌شناسان برای استنباط غیرمستقیم وجود یک سیاره در اطراف یک ستاره، رصد مستقیم سیارات فراخورشیدی در تصاویر کاربردی‌تر خواهد بود.
با توجه به اینکه ساخت تلسکوپ فضایی نسل جدید ناسا موسوم به «رصدخانه جهان‌های قابل سکونت»(HWO) به علم سیارات فراخورشیدی متکی است، «تاج‌نگارهای» بسیاری تولید شده‌اند که هر کدام دارای مزایا و معایبی در عملکرد عملی و نظری هستند.
محققان با الهام از این پیشرفت‌ها تصمیم گرفتند از دسته‌بندی کننده حالات فضایی در آزمایشگاه خود برای توسعه این «تاج‌نگار» استفاده کنند. این دستگاه تمام نور یک ستاره روی محور را طرد می‌کند و دارای حداکثر توان عملیاتی برای یک سیاره فراخورشیدی خارج از محور است.
فیلترکردن نور
همانطور که نت‌های پیانو فرکانس‌های صوتی مختلفی را منتشر می‌کنند، منابع نوری در فضا بسته به موقعیت خود، حالت‌های مکانی مختلفی را نشان می‌دهند. محققان این حالت‌های مختلف را با استفاده از دو دسته‌بندی کننده حالات از هم جدا کردند. در تحقیقات، یک دسته‌بندی کننده حالت، جهت جداسازی و حذف نور از یک ستاره و یک دسته‌بندی کننده حالت معکوس، جهت ترکیب مجدد میدان نوری پس از رد شدن نور ستاره، استفاده شد. این امر امکان ثبت تصویری از سیاره فراخورشیدی را بدون ستاره فراهم کرد.
«دشلر» گفت: تاج‌نگار ما مستقیماً تصویری از سیاره فراخورشیدی ثبت می‌کند. این تصاویر می‌توانند اطلاعات موقعیتی و ترکیبی را ارائه دهند که منجر به تعیین مدارهای سیاره فراخورشیدی و شناسایی سایر اجرامی که نور را از یک ستاره پراکنده می‌کنند، می‌شوند.
تصویربرداری تجربی در آزمایشگاه
محققان پس از پیکربندی «تاج‌نگار» خود در آزمایشگاه، یک صحنه مصنوعی از ستاره و سیاره فراخورشیدی ساختند که در آن سیاره فراخورشیدی به اندازه‌ای به ستاره نزدیک بود که با تلسکوپ قابل تشخیص نبود.
دانشمندان موقعیت سیاره فراخورشیدی را اسکن کردند تا مداری را که سیاره به دور ستاره می‌چرخد، شبیه‌سازی کنند و سپس سعی کردند موقعیت آن را در هر قاب تعیین کنند. تصاویر گرفته شده با چیدمان آزمایشی به آنها اجازه داد تا موقعیت سیاره فراخورشیدی را در فواصل زیرپراش سیاره و ستاره تخمین بزنند.
تداخل نوری
محققان در حال تلاش برای بهبود دسته‌بندی کننده حالت برای کاهش «تداخل‌ نوری» هستند. «تداخل نوری» برای صحنه‌هایی با کنتراست متوسط، چندان مشکل‌ساز نیست. با این حال، کنتراست‌های شدید موجود در علم سیارات فراخورشیدی به یک دسته‌بندی کننده حالت مکانی با دقت بسیار بالا نیاز دارد.
«تداخل‌ نوری» نام نوعی تداخل است که در آن نور در حالت‌های نوری مختلف نشت می‌کند.
محققان می‌گویند که اثبات کارایی این آزمایش می‌تواند الهام‌بخش کاوش بیشتری در پیش‌پردازش نوری با استفاده از دسته‌بندی کننده حالت مکانی در ابزارهای نجومی آینده باشد. همچنین می‌تواند به توسعه روش‌های تصویربرداری جدیدی برای حسگر کوانتومی، تصویربرداری پزشکی و ارتباطات منجر شود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/716386/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شبیه ساز جالب ستاره های نوترونی

چطور می‌توان از سیاه‌چاله برای تامین انرژی جهان استفاده کرد؟

حسین رضا زاده: فدراسیون وزنه برداری و انجمن کراسفیت مکمل هم هستند

طلای جودو قهرمانی آسیا به نماینده سامورایی ها رسید

هاشمی: دوومیدانی باید به دل آموزش و پرورش برود

رنگرز: بزرگترین افتخار ما نوکری مردم است/ درستکار: کشتی ورزش لحظه‌ها و ثانیه هاست

شیخی، کیایی و دست‌پاک در صدر اسکیت‌سواران | افرا ورزش

دیدار صمیمانه رئیس جمهور با تیم ملی فوتسال زنان (عکس)

دیدار صمیمانه رئیس جمهور با تیم ملی فوتسال زنان

علی‌نژاد:حدادی رئیس قانونی دوومیدانی است و حمایتش می‌کنیم

اصفهان در کشتی هم می‌تواند قطب کشور شود

پیش بینی قیمت دلار 6 اردیبهشت 1404

عدم همراهی قیمت مسکن با کاهش دلار

پیش بینی بورس شنبه 6 اردیبهشت 1404

تغییر ترجیحات ارزی در فروردین

ضرر کم‌درآمدها از قیمت‌گذاری دستوری شیر

پیش بینی قیمت طلا و سکه 6 اردیبهشت 1404

شاعرانه/ روز سختی تازه میفهمی هوادار تو کیست؟

دل می رود ز دستم!

کیم کارداشیان، دی‌کاپریو و جاستین بیبر در صف سفر فضایی

ژابی: زود است درمورد جدایی از لورکوزن صحبت کنیم

سورپرایز یامال برای ال‌کلاسیکو لو رفت!

گام موفقیت‌آمیز فولاد سرمد ابرکوه در فروردین 1404؛ تولید افتخارآمیز 51500 تن میلگرد

بازدید مسعود پزشکیان از تمرینات تیم ملی فوتسال زنان و مرکز ملی فوتبال

دیدار و گفت‌وگوی صمیمانه رئیس‌جمهور با دختران ملی‌پوش فوتسال

دوست دارم در قفس با لوئیز سوارز مبارزه کنم!

جزئیات بسته حمایت از مستاجران چیست؟

امضای توافقنامه همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه

تفاهم گازی بزرگ میان ایران و روسیه؛ جزئیات اعلام شد

تکریم مدیر کل بنیاد مازندران از مادر شهید سید جعفر مظفری در قائمشهر

هلیوسفر جالب را ببینید

آموریم: رشفورد و آنتونی به یونایتد برمی‌گردند

پست انتقال اروین انگاپت به فولاد پاک شد

یزد گنجینه‌ای پنهان در کشتی ایران است

نقش ورزش همگانی در بهبود سلامت روان

درستکار: دبیر دخالتی در امور فنی ندارد/ تکلیف زارع و معصومی در جام تختی روشن می‌شود

پیام تسلیت وزیر ورزش و جوانان در پی درگذشت فرزند غلامرضا نوروزی

ابلاغ نحوه اجرای تسویه و تهاتر بدهی‌ها و مطالبات دولت

قیمت جهانی طلا کاهش یافت

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد

یک فعال کارگری: دلار 79 درصد زیاد شد، مزد کارگر فقط 45درصد

در گذرگاه زمان، خیمه شب بازیِ دهر

کیتوسان؛ پلیمر طبیعی با کاربردهای نوین در صنعت زیبایی

«پتاسیم» ناجی بدن در برابر نمک زیاد

قهرمانی پدیده نوظهور پینگ پنگ ایران در بوسنی

بزرگ‌ترین فینال والیبال دنیا با حضور یک ایرانی

پایان کار پدیده والیبال ایران در شهداب

کامبک استثنایی؛ اینجا ژاپن، یکی‌ از بهترین‌ لیگ‌های دنیا

حذف نوشاد عالمیان با شکست مقابل گربه سیاه سوئدی

بیانی: جباری بهترین گزینه برای سرمربیگری استقلال بود