خبر یزد

آخرين مطالب

دو چهره و یک میراث برای ایران اجتماعي

دو چهره و یک میراث برای ایران
  بزرگنمايي:

خبر یزد - : سه سال از خاموشی محمدعلی اسلامی ندوشن گذشته است؛ نامی که برای دوستداران فرهنگ و ادب ایران، یادآور روشنایی است؛ مردی که نوشت تا ایران از یاد نرود. سومین سالگرد درگذشت استاد اسلامی ندوشن (3 شهریور 1303 – 5 اردیبهشت 1401) که هشتم اردیبهشت در یزد برگزار شد، بهانه‌ای است برای غرق‌شدن در دنیای ادیبی که ایران را با قلمش نقاشی کرد و خوشنویسی که یاد او را با خط نستعلیق جاودانه ساخت: محمود رهبران.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این خوشنویس یزدی، با نقش بستن بیت حافظ بر سنگ مزار استاد و آراستن جلد کتاب‌هایش، بخشی از روح ندوشن را به زبان هنر ترجمه کرد. این گزارش، قصه‌ای است پرشور از پیوند دو عاشق ایران. دو یزدی با یک رؤیا: ایران!
هر دو زاده یزد بودند، اما عشق به ایران بود که قلبشان را به هم گره زد. اسلامی ندوشن، ایران را نه فقط خاک، که ایده‌ای جاودان می‌دید. او معتقد بود: «برای من، کلام ادبی راه ارتباط با جهان است. بدون زبان فارسی و ایران، زندگی‌ام بی‌معناست» یا در جای دیگری نوشته بود: «ایران تنها یک نام روی نقشه نیست؛ ایران شناسنامه ماست، حافظه هزاران ساله ماست. اگر از آن جدا شویم، از خویشتن خود جدا شده‌ایم.» محمود رهبران در طراحی جلد آثار استاد اسلامی ندوشن همین نگاه را دنبال کرده بود: خطوطی ساده، ژرف و باوقار؛ رنگ‌هایی که با نثر شفاف و اندیشه روشن او هماهنگی داشتند. برخی از تابلوهای خوشنویسی رهبران نیز برگرفته از نثرها و اشعار اسلامی ندوشن است، و در دومین سالگرد درگذشت استاد، رباعی‌ای خوشنویسی‌شده از او رونمایی شد.

خبر یزد

محمود رهبران از سال 1361، با شوری جوانی، پای درس استادانی چون ابوالقاسم صالح‌زاده و حمید دیرین نشست و سپس در محضر غلامحسین امیرخانی و یدالله کابلی به اوج رسید. گواهینامه ممتاز در 1365، درجه فوق‌ممتاز در 1372 و عنوان استادی نستعلیق در 1386، تنها گوشه‌ای از درخشش هنری اوست. نشان درجه یک هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم مهر تأییدی بر هنرش. اما رهبران چیزی فراتر از یک خوشنویس است؛ او با قلمش، فرهنگ ایران را زنده می‌کند. کتابت دیوان حافظ (1379)، بستان نیاز و گلستان راز (1384) و گلشن راز (1387) او را به چهره‌ای جهانی بدل کرد. جوایز جشنواره‌های رضوی، یاسین و حِلیه، تاج افتخارش هستند.
کتاب‌های اسلامی ندوشن از جمله «سرو سایه‌فکن: درباره فردوسی و شاهنامه» به هنر رهبران مزین شده‌اند. این جلدها، با خطوط روان و پراحساس، انگار خواننده را به آغوش کلمات ندوشن دعوت می‌کنند. او همچنین تابلوهایی از نثر و نظم ندوشن خلق کرد، از جمله یک رباعی که در دومین سالگرد درگذشت استاد رونمایی شد.

خبر یزد

بیت حافظ، سنگ مزار و یک وصیت عاشقانه
محمدعلی اسلامی ندوشن، ادیب، شاعر و حقوق‌دان یزدی، با بیش از 50 اثر، از ماجرای پایان‌ناپذیر حافظ تا زندگی و مرگ پهلوانان در شاهنامه و خاطرات روزها، ایران را چون گوهری در کلماتش صیقل داد. او که دکتری حقوق بین‌الملل را از سوربن گرفت و اواخر عمر در کانادا می‌زیست، هرگز ریشه‌اش یعنی فرهنگ ایران را فراموش نکرد.
ندوشن در وصیتش، بیتی از حافظ را برای سنگ مزارش برگزید که انگار از عمق جانش برآمده بود:
«اگر از پرده برون شد دل من عیب مکن / شکر ایزد که نه در پرده پندار بماند»
این بیت، به قلم نستعلیق محمود رهبران، بر سنگ مزار او در آرامگاه مشاهیر نیشابور نقش بست. خط رهبران، با رقصی ظریف و احساسی که گویی حافظ را در خود پنهان کرده، این بیت را به اثری ابدی بدل کرد.

خبر یزد

میراثی که زمان را درمی‌نوردد
اسلامی ندوشن در 97 سالگی در تورنتوی کانادا چشم از جهان بست، اما وصیتش چون خودش زنده ماند: امتیاز چاپ کتاب‌هایش را به نهاد آرامگاه فردوسی بخشید چون معتقد بود: خراسان پرتاریخ‌ترین ایالت ایران است و نیشابور فراکشیده‌ترین شهر ایران. مراسم تشییع پیکر او در آبان 1402، از دانشگاه تهران تا ندوشن و نیشابور، یک وداع باشکوه بود. سنگ مزار ندوشن در نیشابور، حالا تابلویی است که از عشق به ایران و ادب سخن می‌گوید.
محمود رهبران با نستعلیق‌اش، اسلامی ندوشن را به آیندگان سپرد و نشان داد که وقتی خط و ادب در هم می‌آمیزند، می‌توانند فرهنگی را از گزند زمان حفظ کنند. این قصه، حکایت دو مرد است که با عشق به ایران، نامشان را در کتاب جاودانگی این سرزمین نوشتند.
کد خبر 6449851

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/717447/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا پرچم آمریکا هنوز روی ماه است و می‌توان با تلسکوپ آن را دید؟

تصویر جدیدی از سحابی عقابِ

تقدیر فدراسیون جهانی ورزش‌های آبی از پیشکسوت شیرجه ایران

هفته چهارم مسابقات اسب‌دوانی کورس بهاره کشور در یزد برگزار شد

خداداد یادآوری کرد!

ایران در رده کم تحرک‌ترین‌ها | ورزش نکردن چه خطراتی دارد؟

تقی عسگری در صد سالگی دنیا را شگفت زده کرد + فیم

عشق هرگز پیر نمی شود؛ اشک های قهرمان 100 ساله ایرانی +فیلم

وزیر ورزش و جوانان وارد استان هرمزگان شد

راغفر: اقتصاد ایران در اختیار رفقا و قوم و خویش مسئولان است

پیش بینی جدید از آینده بازار مسکن؛ بازار املاک رونق می‌گیرد؟

پیش بینی قیمت دلار 9 اردیبهشت 1404

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

خوشبختی واقعی چیه؟

پژوهش جدید: مصرف غذاهای چرب و پرشکر می‌تواند توانایی جهت‌یابی و حافظه شما را مختل کند

چشم‌ها از ADHD خبر می‌دهند

شکسته‌شدن رکورد 10 ساله تولید برق در نیروگاه یزد

پرسپولیس – النصر / پرسپولیس در فینال لیگ نخگبان آسیا با پیروزی مقابل پاختاکور

النصر / پرسپولیس در فینال لیگ نخگبان آسیا با پیروزی مقابل پاختاکور | اخبار ورزشی

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

رای داوری دادگاه لاهه به‌نفع بانک ملی و صادرات تایید شد

تورم فروردین از 33 درصد عبور کرد

رایزن سابق ایران در کنیا: صادر‌کنندگان فکر می‌کنند هر کالایی به آفریقا ببریم بازار دارد!

گره‌های کور مستأجری، چرا باز نمی‌شوند؟

خواب تو را میبینم!

داستانک/ قرض و خدا

امیدی تازه‌ برای نوزادان متولدشده با سندرم ترک مواد افیونی

توئیت مهم تاجرنیا؛ برنامه سه ساله برای استقلال

حضور 8 تیم در بسکتبال دیویژن B کاپ آسیا بانوان

نابغه ایرانی پشت دیوار چین ماند

ژیمناستیک‌کاری که رژیم صهیونیستی پاهایش را گرفت

طوفان شدید باعث خسارت به شبکه برق میبد شد

شجاعت دختران ایرانی در جهان طنین انداز شده است

سه جایزه متمایز به نام فدراسیون والیبال ایران – آفتاب نو | اخبار ورزشی

پرسپولیس – النصر در فینال لیگ الکترونیک نخبگان آسیا

طلا، سکه و دلار به عقب‌نشینی از میدان معاملات ادامه دادند

حربه جدید طلافروش‌ها؛ پیش‌خرید از مردم با چک شهریور!

تنوع بخشی به پایه‌های مالیاتی راهی برای درآمد پایدار دولت

افزایش هزینه حج 1404؛ 250 تا 290 میلیون تومان

روزبه کیائیان درگذشت

طوفان در راه 23 استان

واقعیت مجازی و فریب بدن برای احساس گرما

اجتماع شش هزار نفری دختران فاطمی در یزد

وضعیت بنفش در اردکان | آلودگی هوا به مرحله خطرناک رسید

صدور شناسنامه رایگان برای نوزادان با نام‌های «رضا» و «معصومه»

تصاویر؛ ورزش کشتی انگشتی، رقابتی پر از خون و درد

برگزاری جلسه ساماندهی وضعیت هواداری باشگاه‌های لیگ برتر در وزارت ورزش

خسارات وارده در بندر رجایی بیشتر در چه کالاهایی بوده است؟

هشدار یک عضو اتاق بازرگانی نسبت به تکرار حادثه انفجار بندر شهید رجایی

دستورالعمل تسهیلات نوسازی مسکن روستایی ابلاغ شد