خبر یزد

آخرين مطالب

زمین امروز خنک‌تر است!/ اگر 500 میلیون سال پیش در زمین زندگی میکردیم، کباب می‌شدیم علمي

زمین امروز خنک‌تر است!/ اگر 500 میلیون سال پیش در زمین زندگی میکردیم، کباب می‌شدیم
  بزرگنمايي:

خبر یزد - زومیت / در طول 500 میلیون سال گذشته، سیاره‌ی ما دوره‌های پیوسته‌ی سرما و گرما را پشت سر گذاشته است که درطول آن‌ها، سطح اقیانوس‌ها بالا و پایین و صخره‌های یخی ذوب شده و دوباره تشکیل شده‌اند. در تغییر دما، نور خورشید و کربن دی‌اکسید بازیگران اصلی هستند، اما حالا انسان‌ها نیز در آن نقش دارند.
هر چه دانشمندان بهتر بتوانند داستان آب‌وهوا را از گذشته تاکنون بازسازی کنند، بهتر پیش‌بینی می‌کنند که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. میانگین دمای سطح جهانی در 500 میلیون سال گذشته 24 درجه سانتی‌گراد بوده و گاهی‌اوقات به 36 درجه سانتی‌گراد می‌رسیده، در حالی که اکنون حدود 14 یا 15 درجه‌ی‌ سانتی‌گراد است. طبق دقیق‌ترین مطالعه تاکنون که در ساینس منتشر شده است، کمترین میانگین دمای سیاره درحدود 11 درجه‌ی سانتیگراد بوده است.
امیلی جی جود ، نویسنده‌ی ارشد مطالعه و تحلیلگر تحقیقات آب‌وهوا، می‌گوید یافته‌های جدید نشان می‌دهد که با وجود تمام کربن دی‌اکسیدی که اکنون انسان‌ها با سوزاندن سوخت‌های فسیلی به اتمسفر پمپاژ می‌کنند، دما ممکن است بیش‌ازحد انتظار در هزاره‌های آینده افزایش یابد.
در واقع درطول گرم‌ترین دوره‌ها، میانگین دمای سطح زمین در مناطق استوایی به 42 درجه سانتی‌گراد می‌رسید، به این معنی که برخی از مناطق زمینی برای زنده‌ماندن گیاهان و حیوانات بسیار گرم بودند. حتی مناطق قطبی نیز در این زمان‌ها گرم بودند و میانگین دمایشان بیش از 20 درجه سانتی‌گراد بود.

خبر یزد


ارتباط قوی‌تری بین سطوح کربن دی‌اکسید جو و میانگین دمای جهانی وجود دارد
جود می‌گوید: «احتمالاً در طول نیم‌میلیارد سال گذشته چندین دوره وجود داشته که مناطق خاصی غیرقابل‌سکونت بوده یا تنوع زیستی در آن مناطق بسیار کم بوده است.»
تیم جود همچنین ارتباط قوی‌تری نسبت به انتظارات قبلی، بین سطوح کربن دی‌اکسید در جو و میانگین دمای جهانی یافت. تیم انتظار داشت در طول چنین بازه‌ی طولانی‌ای رابطه‌ی کربن دی‌اکسید و دما به دلیل عوامل دیگر، مانند درخشان‌شدن خورشید، ضعیف‌تر شود. جود می‌گوید: «این تعجب‌آور بود و نشان می‌دهد که غلظت کربن دی‌اکسید اتمسفر نقش مهم‌تر از آنچه قبلاً تصور می‌شد، در تنظیم آب‌وهوای زمین بازی می‌کند.»
دکتر جود گفت: «ما نمی‌گوییم [دمای زمین] فوراً گرم می‌شود. اما در دراز مدت، سیاره احتمالاً گرم‌تر از آنچه قبلاً فکر می‌کردیم خواهد شد.» او گفت که در این میان، انسان‌ها به سرعت و تقریباً 40 میلیارد تن در سال، کربن دی‌اکسید را به آسمان اضافه می‌کنند که اثرات فاجعه بارتری نسبت به تغییرات تدریجی و زمین‌شناسی گذشته زمین خواهد داشت.
دکتر جود می‌گوید زمانی که کربن دی‌اکسید و دما به سرعت تغییر می‌کنند، سایر چیزهای روی سیاره نمی‌تواند سرعت خود را حفظ کند. محیط‌زیست با سرعتی بسیار بالا برای موجودات زنده درحال تغییر است و باعث می‌شود که انقراض‌های دسته‌جمعی را تجربه کنیم.
کارشناسان مدت‌ها است می‌دانستند که در بیشتر 500 میلیون سال گذشته و اَبَردوران پیدازیستی، زمین گرم‌تر از حال حاضر بوده و ورقه‌های یخی بزرگی نداشته است؛ اما دقیقا چقدر گرم بوده؟
تحقیقات دکتر جود نشان داد که میانگین دمای سطح زمین در طول 500 میلیون سال گذشته بین 11 درجه سانتی‌گراد تا 36 درجه سانتی‌گراد در نوسان بوده است. آخرین دوره‌ی گرمای شدید یا «گرمخانه» حدود 56 میلیون سال پیش بوده که گیاهان و حیوانات گرمسیری در قطب شمال زندگی می‌کردند. سپس دمای زمین کاهش یافت تا اینکه انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از انسان باعث افزایش شدید در یک قرن و نیم گذشته شد.
نسبت ایزوتوپ‌های اکسیژن در برخی از پوسته‌های فسیلی می‌تواند دمای گذشته اقیانوس را نشان دهد، اما این ایزوتوپ‌ها فقط مختص یک قسمت از اقیانوس هستند. مدل‌های اقلیمی یک نمای کلی جهانی ارائه می‌دهند، اما از آنجایی که عدم قطعیت زیادی در مورد شرایط در گذشته‌های دور وجود دارد، مدل‌ها ممکن است به طور گسترده‌ای از واقعیت فاصله داشته باشند. بنابراین برای کشف آب‌وهوای گذشته‌ی زمین، دکتر جود و تیمش داده‌های فسیلی را با مدل‌های کامپیوتری ترکیب کردند.
در دراز مدت، زمین احتمالاً گرمتر از آنچه قبلاً فکر می‌کردیم خواهد شد
نسبت ایزوتوپ‌های اکسیژن در پوسته‌های باستانی به تعیین دقیق دمای اقیانوس‌ها کمک کرد، در حالی که مدل‌ها تصویری گسترده‌تر و جهانی ارائه کردند. تیم تحقیقاتی با اجرای صدها شبیه‌سازی و داده‌های ایزوتوپی را برای اصلاح تاریخ دمای زمین در طول 500 میلیون سال گذشته مطابقت دادند. این روش ابتکاری، به نام جذب داده‌ها، هرگز به طور سیستماتیک در چنین جدول زمانی گسترده‌ای استفاده نشده بود.
با وجود نقاط قوت، این رویکرد بر فرضیاتی در مورد دقت فسیلی و مناطق بدون داده تکیه دارد. اگرچه این یافته‌ها قطعی نیستند، پایه‌ای برای مطالعات اقلیمی آینده ایجاد می‌کنند و بینشی در مورد چگونگی تکامل آب‌وهوای زمین و زندگی ارائه می‌دهند.
جود تاکید می‌کند که تغییرات سریع آب‌وهوا در گذشته به انقراض دسته جمعی منجر شد. با افزایش سرعت گرمایش امروز، بشریت با چالش‌های جدی، از کمبود آب گرفته تا بالاآمدن سطح دریا مواجه است که به‌طور بالقوه حیاتی‌ترین اکوسیستم‌ها و جوامع ما را تهدید می‌کند. درک گذشته ممکن است به ما در مسیریابی آینده کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/673457/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شبیه سازی سفر به مریخ

زمین به طور موقت میزبان دو ماه خواهد بود!

کمبود نیروهای عملیاتی آتش‌نشانی در یزد

یک کتاب خوب/خرده عادت ها

شعری از صائب تبریزی

زمین امروز خنک‌تر است!/ اگر 500 میلیون سال پیش در زمین زندگی میکردیم، کباب می‌شدیم

نظارت دقیق بر سرویس‌ مدارس یزد و برخورد با رانندگان غیرمجاز

انجام 4 هزار عملیات در سال جاری/ کمبود نیروهای عملیاتی در یزد

شهرستان اشکذر پیشتاز در تجهیز چاه‌های صنعتی به کنتور هوشمند

سرویس دهی خودرو‌های فرسوده قابل قبول نیست

مسئولان بنیاد استان قزوین با 88 خانواده شاهد و ایثارگر شهرستان آبیک دیدار کردند

تفاوت اتحاد جسم و جان از نظر مولانا

این سرطان واگیردار است

پایان جدایی با تلاش مدیر دلسوز

خوانش غزلی دلنشین از حافظ

فلز کروم را می‌توان از سفره‌های آب زیرزمینی جدا کرد

5 مصدوم انفجار معدن طبس به یزد منتقل شدند

برترین‌های جشنواره مالک اشتر در اشکذر تجلیل شدند

رقابت ساحلی بازان یزدی در ایستگاه شانزدهم

حمایت آگاهانه از خانواده شهدا و ایثاراگران وظیفه دستگاه قضایی است

ضرورت هم‌افزایی حداکثری دستگاه‌های موثر در امر نظارت و کنترل بازار اجاره‌بها

موزه شهدا گنجینه‌ای ارزشمند از فرهنگ ایثار و شهادت است

آیین تجلیل از پیشکسوتان و فعالان جهاد و مقاومت در استان البرز برگزار شد

راه و شهرسازی ایلام مکلف به تامین زمین برای ساخت مسکن ایثارگران استان شد

مجاز دانستن غیبت سه نفر از زبان سعدی

شعری زیبا از محمد علی بهمنی

گذر مشتری از پشت ماه

تایم لپس زیبای ماه، زهره و خوشه Pleiades

آغاز هفته جهانی فضا با شعار «فضا و تغییرات اقلیمی»

گسترش همکاری بین یزد و شهر‌های اسپانیا

مرمت 140 طرح میراث فرهنگی استان یزد

افزایش مجدد آمار قربانیان حادثه معدن طبس

کاهش 9 درجه‌ای دما در استان یزد

تجمع بانوان طلبه یزدی علیه جنایات اسرائیل غاصب

پنج مصدوم حادثه معدن طبس برای درمان به یزد منتقل شدند

تعداد دقیق متوفیان حادثه معدن طبس 50 نفر است

برنامه چهار هفته نخست لیگ برتر هندبال بانوان

دشمنی با ظالمان آموزه امام علی(ع) است

135 میلیارد تومان از مطالبات پرستاران یزد پرداخت شده است+ فیلم

ورنه دنیا شربت اندر شربت است

درختی که تلخ است!

پیش بینی هواشناسی؛ بارش باران در نیمه شمالی کشور

ارتباط اختلال ‌میکروبیوم روده در نوزادی با پرخاشگری در بزرگسالی

بزرگ‌ترین کپسول فضایی جهان با بالُن به لبه جو رسید

ناسا به ماه و مریخ شلیک می‌کند!

پرتاب ماموریت «کرو-9» به خاطر طوفان به تعویق افتاد

20 ماهواره «استارلینک» راهی مدار زمین شدند

واکسن جدید آنفلوانزا به تجاری‌سازی نزدیک می‌شود

فرانسه با لیزر با ماهواره ارتباط برقرار کرد

هوش مصنوعی، «کپچا» را بی‌اعتبار کرد