خبر یزد

آخرين مطالب

امشب و فردا ببینید/ عبور تماشایی ایستگاه فضایی بین‌المللی از آسمان ایران علمي

امشب و فردا ببینید/ عبور تماشایی ایستگاه فضایی بین‌المللی از آسمان ایران
  بزرگنمايي:

خبر یزد - خبرآنلاین / مدرس حوزه نجوم گفت: امشب و فردا شاهد عبور تماشایی و بسیار پرنور ایستگاه فضایی بین المللی از آسمان ایران خواهیم بود.
کاظم کوکرم، درباره امکان دیدن عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی فضایی از آسمان ایران توضیح داد و گفت: به طور کلی می توان عبور دست‌ساخته‌های فضایی بزرگ بشر مثل ایستگاه فضایی بین‌المللی، ماهواره‌ها و تلسکوپ فضایی هابل را که در آسمان شب به شکل ستاره هایی که در حال حرکت هستند، بعد از غروب خورشید یا پیش از طلوع خورشید مشاهده کنیم، به خصوص وقتی آسمان پرستاره و تاریک باشد تا حدود یک ساعت و نیم بعد از غروب خورشید می‌توان ده‌ها نمونه از این رخداد را مشاهده کرد.
مدرس حوزه نجوم در گفتگو با مهر افزود: در زمان وقوع این رخداد، گویی یک ستاره در حال جابه‌جایی است و برای مردم سوال است که این ها چه هستند؟ گاهی اوقات فکر می‌کنند هواپیما یا اشیا پرنده ناشناس یا حتی بشقاب پرنده هستند! ولی واقعیت این است که اغلب این‌ها ماهواره‌هایی هستند که در مدار کم ارتفاع یعنی در فاصله حدود 300 کیلومتری تا حدود 1300 کیلومتری از سطح زمین قرار گرفته‌اند و در حال گردش به دور زمین هستند.
کوکرم در پاسخ به این سوال که اساسا چرا ما این ماهواره‌ها را می‌توانیم در آسمان شب ببینیم؟ گفت: علت این است که بیشتر این ماهواره ها، صفحاتِ دریافتِ انرژی خورشیدی دارند و زمانی که به دور زمین می‌چرخند، ممکن است در یک موقعیت‌هایی زاویه صفحات نسبت به شهرهای روی زمین در شرایطی قرار بگیرد که بتوانند نور خورشید را برای منطقه‌ای که خورشید بتازگی آنجا غروب کرده یا هنوز برایش طلوع نکرده از ارتفاعات بالایی جو برای دقایقی بازتاب کند. یعنی مثل حالتی که ما آینه‌ای را در دست می‌گیریم و نور خورشید را به جایی می‌تابانیم، حال تصور کنید به جای آینه، صفحات خورشیدی تامین انرژی الکتریکی ماهواره، نور خورشید را بازتاب می‌کند.

این روزنامه نگار حوزه علم ضمن بیان این مطلب که تلسکوپ هابل، ایستگاه فضایی بین‌المللی و بسیاری از ماهواره های دیگر این صفحات خورشیدی را معمولا دارند، خاطرنشان کرد: البته در برخی مواقع هم بدنه ماهواره به قدری نور خورشید را به خوبی بازتاب می‌کند که تا حدودی می توانیم در آسمان شب برای دقایقی یا ثانیه‌هایی آن را مشاهده کنیم.
وی درباره مختصات ایستگاه فضایی بین‌المللی توضیح داد و گفت: ایستگاه فضایی بین‌المللی سازه‌ای بزرگ در فضا با ابعادی به اندازه زمین فوتبال است که صفحات خورشیدی متعددی در اطراف خود دارد و در ارتفاع تقریبی 410 کیلومتر از سطح زمین در مداری بیضی شکل به دور زمین می‌گردد. سرعت این ایستگاه در حین گردش به دور زمین، چیزی حدود 7.6 تا 7.7 کیلومتر بر ثانیه است که معادل 27 هزار و 500 کیلومتر بر ساعت می‌شود. بنابرین هر 90 دقیقه یکبار به دور زمین می‌چرخد و در طول یک شبانه روز فضانوردان ساکن در ایستگاه، 15 تا 16 مرتبه شاهد گردش ایستگاه فضایی بین‌المللی به دور زمین هستند.
مدرس حوزه نجوم تصریح کرد: در گردش ایستگاه فضایی بین‌المللی به دور زمین، ایستگاه از بالای نقاط مختلف زمین عبور می‌کند و زمان هایی که از فراز کشور ما می‌گذرد، خصوصا اگر پس از غروب خورشید یا پیش از طلوع خورشید باشد، انعکاس نور خورشید را از روی صفحات خورشیدی این ایستگاه می‌توانیم مشاهده کنیم.
کوکرم ضمن اشاره به اینکه این رخداد روز گذشته 23 آبان قابل مشاهده بود و فردا و پس فردا 24 و 25 آبان ماه شرایط خیلی ایده‌آلی را برای مشاهده ایستگاه فضایی بین‌المللی داریم، گفت: بسیاری از مردم که شامگاه چهارشنبه 23 آبان عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی را در آسمان مشاهده کردند، شاید تصور کرده باشند که یک هواپیما در حال عبور از بین ستارگان است. نکته جذابی که وجود دارد این است که این شب‌ها، سیاره زهره را پس از غروب با روشنایی بسیار چشمگیر در افق مغرب با چشم غیرمسلح می‌بینیم و اتفاقا روشنایی ایستگاه فضایی نیز به اندازه سیاره زهره است و از این رو تشخیصش برای عموم مردم در زمان‌هایی که اشاره می‌کنم، آسان خواهد بود.
این روزنامه نگار حوزه علم با اشاره به اینکه تماشای این رویداد در شهرهای تهران، کرج، قم، گرمسار و برخی از شهرهای مازندران و گیلان اماکن‌پذیر است، گفت: پنج شنبه 24 آبان مقارن با 14 نوامبر از ساعت 18 و 40 دقیقه و 7 ثانیه اگر در تهران رو به جهت غربِ جنوب غرب بایستیم، درخشش ایستگاه فضایی قابل مشاهده است و به تدریج به سمت شمال غرب ارتفاع می‌گیرد و نهایتا تا ساعت 18 و 43 دقیقه و 29 ثانیه در جهت شمالِ شمال شرق این درخشش را خواهیم دید.
وی با تاکید بر اینکه در شامگاه جمعه 25 آبان روشنایی ایستگاه در آسمان شب بیشتر از پنجشنبه شب است و به اندازه سیاره زهره می درخشد، گفت: از ساعت 17 و 50 دقیقه و 4 ثانیه روز جمعه ایستگاه در جهت جنوب غرب (رو به جهت قبله) آشکار می‌شود و تا ساعت 17 و 53 دقیقه و 23 ثانیه به شمال غرب به ارتفاع 67 درجه (وسط آسمان) می‌رسد و بعد مسیر را به سمت شمال شرق ادامه می دهد و ساعت 17 و 55 دقیقه و 57 ثانیه خاموش می‌شود. علت خاموشی نیز این است که زاویه تابش خورشید از روی پنل‌های خورشیدی ایستگاه رو به به تهران و شهرهای مرکزی ایران نیست و پس از آن در شهرهای و کشورهای دیگری، عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی قابل مشاهده خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/682706/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویدئویی از شباهت جالب بین حرکات یک ربات و یک سوسک

آخرین حضور انسان در ماه در آپولو 17

مقایسه اندازه مولکول ها و اتم ها

سیستم بالابر بازوهای برج دوم استارشیپ

زلزله 4.1 ریشتری امروز بهاباد خسارتی نداشت

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق یزد امروز و فردا پنجشنبه 24 و جمعه 25 آبان 1403

پایان مسابقات لیگ زورخانه‌ای نوجوانان کشور به میزبانی قم

پویش «مهر فاطمی» در یزد اجرا می‌شود

آغاز اردوی آمادگی تیم ملی شمشیربازی سابر بانوان

زلزله 4.1 «بهاباد» یزد را لرزاند

زمین‌لرزه‌ بهاباد یزد خسارت نداشت

عکس/ ششمین جشنواره زعفران بهاباد، گامی برای برندسازی طلای سرخ

یزد برای عید نوروز نونوار می‌شود

عکس/ زیبایی کویر در بافق یزد

آغاز همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز

جایگاه ویژه این علامه را با دیدن شاگردانش بشناسید!

شعر انتخابی آرش پورعلیزاده در شب سیزدهم رقابت شاعران

کتاب، ماندگارترین اثر هنری

وزیر فرهنگ؛ پیشران علم در تمدن اسلامی کتابخانه‌ها هستند

هدیه متفاوت اعضای کودک و نوجوان کتابخانه‌ها به رئیس‌جمهور

از کتاب و کتاب خوانی لذت ببریم

هیچ وقت وارد گذشته هیچ آدمی نشو!

آگاهی خود را با کتاب خواندن افزایش دهیم

امشب و فردا ببینید؛ عبور تماشایی ایستگاه فضایی بین‌المللی از آسمان ایران

ششمین جشنواره زعفران بهاباد؛ گامی برای برندسازی طلای سرخ

بارش 13 میلیمتر باران در بهاباد یزد/ دمای هوای استان به منفی 6 می‌رسد

جشنواره زعفران دربهاباد یزد برگزار شد

شبکه گاز در مناطق زلزله‌زده کاشمر و بهاباد پایدار است

معرفی برترین‌های حوزه کتاب و درخواست‌هایی از رئیس جمهور

امشب و فردا ببینید/ عبور تماشایی ایستگاه فضایی بین‌المللی از آسمان ایران

برد بزرگ تقدیم به هم‌تیمی مصدوم!

دلار چقدر شد؟ / قیمت دلار هرات امروز پنجشنبه 24 آبان ماه 1403

دیدار و گفت و گوی مدیرعامل چادرملو با نماینده محترم مردم اردکان

چه خلاف سر زد از ما که در سرای بستی!

برگزاری مدرسه پاییزه ذهن و ماشین در روز 30 آبان

فیلم| حضور عضو شورای حوزه علمیه یزد در ضاحیه لبنان

زلزله شدید یزد را لرزاند

زلزله بهاباد استان یزد را لرزاند+ عکس

تجلیل از ممتازین شاهد بافقی

2 تیم ارزیاب هلال‌احمر، عازم منطقه زلزله‌زده بهاباد یزد شدند

2 تیم ارزیاب هلال‌احمر به منطقه زلزله‌زده بهاباد اعزام شدند

پیش بینی هواشناسی؛ جو آرام کشور تا یکشنبه

اینفوگرافی/ به بهانه روز ملی کتاب و کتابخوانی؛ دلایل پایین‌بودن سرانه مطالعه در ایران

کشف شگفت‌انگیز دانشمندان/ آیا باید بیشتر مراقب عادات خود باشیم؟

افتتاح ساختمان جدید بیمه دی در استان گیلان

زلزله 4.1 ریشتری در بهاباد یزد

فوری/ بهاباد در یزد لرزید

زلزله 4.1 ریشتری بهبهان را لرزاند

بهاباد در یزد لرزید

زلزله یزد را لرزاند