خبر یزد

آخرين مطالب

برنامه «25 اقدام» برای حضور ایران در میان 10 قدرت هوش مصنوعی جهان علمي

برنامه «25 اقدام» برای حضور ایران در میان 10 قدرت هوش مصنوعی جهان
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / معاون توسعه فناوری سازمان ملی هوش مصنوعی از تدوین برنامه 25 اقدام در این سازمان با هدف قرار گرفتن ایران در میان 10 کشور برتر هوش مصنوعی جهان خبر داد و گفت: اجرای این برنامه در بازه‌های زمانی 2 تا 10 سال است که در آن بر ایجاد زیر ساخت‌های پردازشی، آزمایشگاه مرجع و توسعه مدل‌های بنیادی تاکید شده است.
آرش عباسی در گفت‌وگو از تدوین برنامه 25 اقدام هوش مصنوعی در سازمان ملی هوش مصنوعی خبر داد و گفت: این برنامه با همکاری اساتید دانشگاه‌ها و کارشناسان و صاحبان کسب و کار در حال نهایی‌سازی است. این برنامه پس از اصلاح، منتشر خواهد شد. 
وی با بیان اینکه در این سند به طور جزئی اقدامات کشور در بازه‌های زمانی 2، 4 تا 10 ساله تعیین شده است تا کشور بتواند در سایه این برنامه در آینده جزء 10 کشور برتر دنیا قرار گیرد، ادامه داد: اجرای این برنامه‌های حوزه هوش مصنوعی نیازمند سرمایه‌گذاری 15 میلیارد دلاری است که تامین این عدد در توان دولت نیست و نیاز به مشارکت بخش خصوصی دارد. به‌زودی برنامه 25 اقدام حوزه هوش مصنوعی منتشر می‌شود.
عباسی با اشاره به جزئیات برنامه 25 اقدام در سازمان ملی هوش مصنوعی، گفت: در برنامه 25 اقدام، کلیه اقداماتی که برای توسعه هوش مصنوعی در کشور نیاز است، لیست شده و آغاز این برنامه از موضوع توانمندسازها است؛ چرا که برای توسعه هوش مصنوعی یکسری زیربنا و توانمندساز نیاز داریم.
وی، نیروی انسانی را یکی از مهمترین این توانمندسازها و زیربناهای توسعه هوش مصنوعی عنوان کرد و ادامه داد: زیر ساخت‌های پردازشی، داده و قوانین حامی توسعه هوش مصنوعی از دیگر زیربناهای توسعه هوش مصنوعی است که در این برنامه این اقدامات لیست شده است.
عباسی با بیان اینکه در برنامه 25 اقدام بعد از لیست کردن زیر بناها، به مقوله توسعه هوش مصنوعی پرداخته است، اظهار کرد: در این برنامه اعلام شده است که در زمینه توسعه چه مقوله‌هایی اقدام شود. از این رو در این بخش به حوزه‌هایی چون مدل‌های زبانی، مدل‌های بزرگ تصویر، سخت‌افزارهای پردازشی لبه و خاص و نهادهایی که برای توسعه هوش مصنوعی نیاز داریم، اشاره شده است.
معاون توسعه فناوری سازمان ملی هوش مصنوعی با بیان اینکه در حال حاضر چند نهاد برای توسعه هوش مصنوعی در کشور وجود دارد، خاطر نشان کرد: در کنار این نهادها، نیاز به نهادهای دیگری داریم مانند «آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی» که زمینه توسعه هوش مصنوعی را به طور جدی و بدون توجه به آورده‌های اقتصادی ایجاد کند. این آزمایشگاه باید با همکاری دانشگاه‌ها و شرکت‌ها ایجاد شود.
وی با تاکید بر اینکه «صندوق سرمایه‌گذاری هوش مصنوعی» باید تاسیس شود، راه‌اندازی این صندوق را در گرو مشارکت بخش خصوصی و دولتی دانست تا بتواند در این حوزه سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی صورت گیرد.
عباسی با تاکید بر ضرورت راه‌اندازی آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی در کشور، یادآور شد: بعد از تحقق توسعه در هوش مصنوعی باید این ارزیابی صورت گیرد که مدل‌هایی که در ایران فعال شده‌اند، آیا زمینه‌های قانونی و اخلاقی را به درستی رعایت می‌کنند و یا اینکه آیا کیفیت آنها کیفیت قابل توجهی است یا خیر. ارزیابی این موارد نیازمند مرجعی است.
معاون توسعه فناوری سازمان ملی هوش مصنوعی تعیین بازه‌های زمانی را بخش دیگر این برنامه ذکر کرد و یادآور شد: اولویت اول ما توانمندسازها و زیرساخت‌ها است و بعد از آن در حوزه توسعه، حرکت به سمت توسعه مدل‌های بنیادی برنامه‌ریزی شده است.
وی در خصوص این زمان‌بندی‌ها توضیح داد: فاز اول توسعه زیر ساخت باید در مدت یک سال تامین شود و فازهای بعدی آن در دو سال آینده اجرایی می‌شود. توسعه مدل‌های بنیادی نیز باید در بازه یک ساله نسخه‌ای از آن تهیه شود تا در اختیار مردم، سازمان‌ها و شرکت‌ها قرار گیرد و بالا بردن این مدل‌ها و پرداختن به مدل‌های جدید نیز در سال‌های آتی صورت می‌گیرد.
عباسی با بیان اینکه «آزمایشگاه مرجع هوش مصنوعی» نیز در مراحل اولیه قرار دارد، تاکید کرد: اجرای این طرح‌ها نیاز به تامین سرمایه دارد که به دلیل تغییر دولت و استقرار دولت جدید به تازگی وارد سرمایه‌گذاری در این حوزه شدیم.
به گفته وی برای اجرای این طرح نیاز به 15 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است، اظهار کرد: این میزان سرمایه‌گذاری برای اجرای 25 اقدام است تا در افق 10 ساله، کشور را در میان کشورهای برتر هوش مصنوعی قرار دهد. این میزان سرمایه‌گذاری تخمینی است، چون هوش مصنوعی حوزه ای است که تحولات در آن بسیار سریع است.
عباسی با بیان اینکه سازمان هوش مصنوعی حول این 25 اقدام فعالیت می‌کند، افزود: بخشی از این برنامه‌ها ماموریت ما است که باید اجرایی کنیم، ضمن آنکه اجرای همه این برنامه‌ها بر عهده سازمان ملی هوش مصنوعی نیست، بلکه وزارت ارتباطات، مرکز ملی فضای مجازی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری هر کدام ماموریت‌هایی دارند که باید اجرایی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/683352/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویدیویی حیرت انگیز از ایستگاه فضایی بین المللی

یک تایم لپسِ زیبا از یکپارچه سازی فضاپیمای Starship

یک ربات جدید برای همکاری با انسان ساخته شد

برنامه «25 اقدام» برای حضور ایران در میان 10 قدرت هوش مصنوعی جهان

چگونه مغز انسان تا این اندازه بزرگ شد؟

اولین سیستم راداری شکار یوفوها راه‌اندازی شد

ترسیم «تاج سیاه‌چاله» برای اولین بار

نخستین انتقال اتم‌ها از طریق تونل‌زنی کوانتومی محقق شد

افتخارآفرینی نخبگان ایرانی در المپیاد نانو؛ مدال طلا برای ایران

نمای 360 درجه مریخ از منظر مریخ‌نورد «کنجکاوی»

طرز تهیه حلوا ارده خانگی بدون شکر؛ سالم و مقوی

آشنایی 50 هزار نفر با یزد در طرح «دورت بگردم یزدمن»

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق یزد فردا چهارشنبه 30 آبان 1403

برگزاری رزمایش الی بیت المقدس 15 در بهاباد

تامین آب شرب شهروندان میبدی از 40 ایستگاه برداشت شهری

استعداد یابی حلقه مفقوده نظام تربیتی کشور است

اعزام 25 نفر تیم درمانی هلال‌احمر یزد به درمانگاه‌های نجف و کربلا

تجربه‌ای متفاوت و آموزنده دانش آموزان یزدی

صبحانه عدسی درست کن، محشر میشه | طرز تهیه عدسی خانگی سالم و خوشمزه و مقوی + ترفندهای ویژه لعاب دار شدن عدسی

پیگیری مطالبات پرستاران استان یزد در سطح ملی

نقش سمن‌ها در رویدادها و برنامه‌های فرهنگی اردکان بررسی شد

جریمه 3 میلیاردی فروشنده موتورسیکلت قاچاق در یزد

تامین آب شرب شهروندان میبدی از 40 ایستگاه برداشت آب شهری

برنامه اعمال محدودیت بار در شهرستان یزد در روز سه‌شنبه

اولویت تامین اعتبار پروژه های نیمه تمام بالای 70 درصد پیشرفت

2 تن آرد قاچاق در بافق کشف شد

اعزام تیم درمانی هلال‌احمر یزد به درمانگاه‌های نجف و کربلا

بوستان بزرگ شهر یزد، آرامگاه ابدی یک شهید گمنام می‌شود

رزمایش الی بیت‌المقدس 15 در بهاباد برگزار می‌شود

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 29 آبان‌ماه

اینفوگرافی/ 6 نشانه آدم‌هایی که نباید به لبخندشان اعتماد کنید!

پیش‌بینی افزایش سرعت باد در استان یزد

شعر انتخابی محمدرضا نوری در مرحله نیمه‌نهایی رقابت شاعران

تعریف جالب شادی!

شعر انتخابی طیبه عباسی در مرحله نیمه‌نهایی رقابت شاعران

نحوه برخورد شاعران به موضوع «مرگ» از زبان بهمن بنی‌هاشمی

شعرخوانی دلنشین علی ضیا

نمایشگاه بزرگ کتاب دانشجویی در دانشگاه شمال آمل گشایش یافت

شعرخوانی زیبا در برنامه شعر

هر چه با من اینجاست رنگ رخ باخته است

بازدید عارف از موزه کتاب و میراث مستند ایران

لحظه روشن شدن موتورهای رپتور بوستر

برگزاری 2 هزار و 500 برنامه طی هفته بسیج در استان یزد

برگزاری مسابقات کشوری 1000 امتیازی پدل در یزد

خبر فوری از تعطیلی مدارس یزد فردا سه شنبه 29 آبان 1403 به دلیل آلودگی هوا و وقوع گرد و غبار

چرا انتشار دست‌نوشته‌های نیما یوشیج مهم است؟

چالش نماشعر برای گروه چهارم سرزمین شعر

دورترین کهکشان کشف شده!

شعرخوانی زیبا هوشنگ ابتهاج

یک رصد از سطح سیاره ی مریخ