خبر یزد

آخرين مطالب

پرانرژی‌ترین پرتو کیهانی تا به امروز کشف شد علمي

پرانرژی‌ترین پرتو کیهانی تا به امروز کشف شد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / دانشمندان رصدخانه «H.E.S.S» در نامیبیا پس از بیش از یک دهه گردآوری دقیق داده‌ها، به یک کشف پیشگامانه دست یافته‌اند. آنها پرانرژی‌ترین الکترون‌های کیهانی مشاهده‌شده‌ تابه‌امروز را شناسایی کرده‌اند و روزنه‌های جدیدی را به سوی ما در درک جهان باز می‌کنند.
به نقل از اسپیس، «متیو دو نوروآ»(Mathieu de Naurois) پژوهشگر «مرکز ملی پژوهش علمی فرانسه»(CNRS) و معاون H.E.S.S گفت: پرتوهای کیهانی یک راز به عمر یک قرن هستند.
پرتوهای کیهانی اولین بار در سال 1912 توسط «ویکتور هس»(Victor Hess) فیزیکدان اتریشی گزارش شدند. آنها پس از صعود یک مجموعه بالن به منظور کشف تابش یونیزه که برای اولین بار در یک الکتروسکوپ شناسایی شد، کشف شدند. با وجود این، پس از رسیدن به ارتفاع 5300 متری، هس از یک منبع طبیعی ذرات پرانرژی در فضا رونمایی کرد. امروزه ما آن ذرات را پرتوهای کیهانی می‌نامیم.
اکنون دانشمندان H.E.S.S هیجان‌زده هستند زیرا بالاترین انرژی الکترون‌ها و پوزیترون‌ها را تابه‌امروز شناسایی کرده‌اند. این یافته‌ها هیجان‌انگیز هستند زیرا شواهد ملموسی را از فرآیندهای کیهانی شدید ارائه می‌دهند که مقادیر زیادی را از انرژی آزاد می‌کنند.
دو نوروآ گفت: درک این پرتوهای کیهانی به ما امکان می‌دهد تا از شتاب‌دهنده‌های ذرات بزرگ در جهان پرده‌برداری کنیم که اغلب با خشن‌ترین پدیده‌ها مانند انفجار ستارگان، اجرام بسیار فشرده با میدان‌های گرانشی و الکترومغناطیسی بزرگ شامل ستاره‌های نوترونی و تپ‌اخترها، ادغام‌های فاجعه‌آمیز و سیاه‌چاله‌ها مرتبط هستند.
از آنجا که الکترون‌ها در این شرایط به سرعت انرژی خود را از دست می‌دهند، گروه پژوهشی باور دارند که آنها باید نسبتا نزدیک باشند. دو نوروآ ادامه داد: در مجاورت منظومه شمسی ما، شتاب‌دهنده‌های کیهانی بسیار کارآمدی از الکترون‌ها وجود دارند. در عرض چند صد سال نوری، ستارگان زیادی به وجود می‌آیند که نزدیک‌ترین آنها معمولا دو سال نوری از زمین فاصله دارند. بنابراین، ما انتظار داریم چند ستاره مرده مانند تپ‌اخترها یا بقایای ابرنواخترها در این منطقه داشته باشیم که می‌توانند منابع این الکترون‌ها باشند.
تشخیص این الکترون‌ها و پوزیترون‌های پرانرژی با انرژی‌های چندین تراالکترون ولت بالاتر از شتاب‌دهنده‌های ذره‌ روی زمین که قادر به دستیابی به آن هستند، به چند دلیل بسیار چالش‌برانگیز بوده است.
1. میدان‌های مغناطیسی کهکشانی باعث می‌شوند که الکترون‌ها از مسیر مستقیم منحرف شوند و از جهات به ظاهر تصادفی به زمین برسند.
2. تجهیزات فضایی برای جذب مقدار کافی از این ذرات بسیار کوچک هستند و این تا حدی به دلیل توزیع نابرابر انرژی ذرات در فضاست.
به عبارت دیگر، منبع پرتوهای کیهانی می‌توانند ذرات را به تدریج شتاب ‌دهند و ذرات با انرژی بالاتر، احتمال بیشتری برای فرار از منظومه خود دارند. از آنجا که رسیدن به بالاترین انرژی‌ها زمان می‌برد، این امر به فراوانی ذرات کم‌انرژی و کاهش ذرات در سطوح انرژی بالاتر منجر می‌شود. دو نوروآ توضیح داد: در انرژی‌های بالا، شار پرتوهای کیهانی به سرعت سقوط می‌کند و این به این معناست که تجهیزات فضایی، تعداد بسیار کمی از آنها را جمع‌آوری می‌کنند.

خبر یزد


از سوی دیگر، تلسکوپ‌های زمینی که پرتوهای کیهانی را به طور غیر مستقیم تشخیص می‌دهند، در تمایز قایل شدن بین الکترون‌های پرتو کیهانی از انواع بی‌شمار پرتوهای کیهانی که جو زمین را بمباران می‌کنند، مشکل دارند. دو نوروآ گفت: در مقابل، H.E.S.S دارای یک منطقه موثر بزرگ است که آن را به یک گزینه مناسب برای مطالعه انرژی بالا در طیف الکترونی تبدیل می‌کند.
رصدخانه H.E.S.S متشکل از پنج تلسکوپ بزرگ است که در منطقه‌ای به اندازه یک زمین فوتبال قرار گرفته‌اند. این رصدخانه برای ثبت باران‌های جوی طراحی شده است که «تابش چرنکوف»(Cherenkov radiation) را ساطع می‌کنند. این تشعشع زمانی رخ می‌دهد که ذرات پرانرژی با جو زمین برخورد می‌کنند و باران‌های ذرات را به وجود می‌آورند. سپس، تلسکوپ‌ها می‌توانند باران‌های ذرات را شناسایی و تحلیل کنند.
اگرچه هدف اصلی، تشخیص پرتوهای گاما و یافتن منابع آنهاست اما این گروه پژوهشی داده‌ها را برای جست‌وجوی الکترون‌های پرتو کیهانی با انرژی بالا تغییر داده‌اند. دو نوروآ گفت: الگوریتم مورد استفاده در این پژوهش براساس مقایسه پیکسل به پیکسل با استفاده از مدل‌سازی آماری پیچیده بین یک مدل از پیش محاسبه‌شده و تصاویر ثبت‌شده توسط دوربین است.
وی افزود: برای بهبود دقت، هر رصد تلسکوپ به طور کامل شبیه‌سازی شد و درک عمیق‌تری را از نحوه رفتار تجهیزات ارائه داد.
این گروه پژوهشی معتقدند تحلیل این پژوهش داده‌های مهمی را ارائه خواهد داد که به عنوان معیاری برای پژوهش‌های آینده عمل خواهند کرد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/685227/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سنجاقک ناسا با موشک شرکت «اسپیس‌ایکس» پرتاب خواهد شد

جلبک‌هایی که باعث از دست رفتن حافظه می‌شوند

در اورانوس و نپتون اقیانوس‌هایی به عمق 8هزار کیلومتر وجود دارد!

تولید دستگاه حفاریِ بدون خاکبرداری

آغاز عملیات اجرایی خانه ایثار در یزد

خریداران زیلوی میبد تسهیلات می‌گیرند

تولیدات زیلوی میبد توسعه می‌یابد

زیلوی میبد نیازمند تنوع بخشی در تولیدات است

افتتاح نمایشگاه کتاب در روستای گردکوه مهریز

هواشناسی یزد 24 ساعت آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوا یزد فردا چهارشنبه 7 آذر ماه 1403

آخرین وضعیت تعطیلی مدارس یزد فردا | مدارس یزد فردا چهارشنبه 7 آذر ماه 1403 تعطیل است؟

تعلیق محرومیت: دربی والیبال ایران با تماشاگر شد

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه درباره مرحله ای از عاقل شدن

«بانو گوهر شاد»؛ داستان زندگی انسانی هنردوست

چاپ کتابی درباره «دیالکتیک هستی و اندیشه در منطق هگل»

سفر به لبنان با گذر از «جاده کالیفرنیا»

پرانرژی‌ترین پرتو کیهانی تا به امروز کشف شد

اعطای جایزه‌ دکتر داوری‌ اردکانی به دانشجویان دکتری رشته‌ فلسفه

تانکی که تبدیل به کوادکوپتر می‌شود!

کشف «تار عنکبوت» در سطح مریخ

بهره‌گیری گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های 6 کشور از دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی

مقابله با باکتری‌ها به کمک داکسی‌سایکلین و نانوذرات نقره

تامین زیرساخت‌های فرهنگی و هنری در دستور کار استان یزد

پیام مدیرعامل شرکت فولاد سرمد ابرکوه به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج

برداشت 1500 کیلو زعفران خشک ازمزارع کشاورزی بهاباد

برداشت 1500 کیلو زعفران خشک از مزارع کشاورزی بهاباد

اعلام محل تشییع و تدفین 9 شهید گمنام در استان یزد

وقوع وزش باد با احتمال رعد و برق در استان یزد

برگزاری مسابقات کشتی دانش آموزی در بهاباد

رشته فیزیک مهندسی در دانشگاه یزد تاسیس می‌شود

ساختمان درمانگاه عمومی و تخصصی بسیجیان بهاباد کلنگ‌زنی شد

خبری خوب برای خریداران زیلوی میبد

اجرای طرح «داناب» به فرهنگ صرفه جویی و حفاظت از منابع آبی کمک می‌کند

لزوم ترویج «فرهنگ ایثار و شهادت» بر پایه آیات نورانی قرآن/ «فرهنگ ایثار و شهادت» مولود «عدم پذیرش سیطره کافرین بر مسلمانان»

آیا مدارس یزد فردا چهارشنبه 7 آذر تعطیل است ؟

برگزاری محفل قرآنی «چلچراغ آیه‌ها» در یزد

فردا زمان برگزاری مانور زلزله در مدارس استان یزد

لزوم ترویج «فرهنگ ایثار و شهادت» بر پایه قرآن

آغاز عملیات احداث پروژه اقامتی درمانی خانه ایثار یزد با حضور معاون رئیس‌جمهور

بارش و کاهش محسوس دما در راه یزد

یزد در تامین زمین و اشتغال ایثارگران پیشگام است

آزادی 125 زندانی جرائم غیرعمد‌ یزد

کشف بیش از 170 میلیارد کالای قاچاق در یزد

سازمان بازرسی به ورزشگاه نصیری یزد ورود کرد

نگاهت میکنم خاموش!

داستانک/ پادشاه گلیم گوش

دیدید کف پای بچه خیلی بوسیدنیه؟

عشق یک جفت النگوعه

«فردان» منتشر شد

تاسیس جایزه ادبی به نام برنده نوبل ادبیات