خبر یزد

آخرين مطالب

روند رو به رشد تعداد مراکز عرضه غذاهای ناسالم در یزد اجتماعي

روند رو به رشد تعداد مراکز عرضه غذاهای ناسالم در یزد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / مدیر گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به آمار نگران‌کننده بیماری‌های مزمن در این استان، تغذیه سالم را عامل تاثیرگذاری در پیشگیری از این بیماریها ذکر کرد و گفت: این در حالیست که در کنار کم تحرکی یزدیها، تفریحات مردم یزد غالباً به مصرف فست‌فودها ختم می‌شود و تعداد مراکز عرضه این غذاهای ناسالم روزبه‌روز در حال افزایش است. 
در سال‌های اخیر، شیوع بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی-عروقی، فشار خون بالا و سرطان‌ها به یکی از چالش‌های جدی حوزه سلامت تبدیل شده است ولی تحقیقات علمی نشان می‌دهند که این بیماری‌ها ارتباط مستقیمی با سبک زندگی و تغذیه ناسالم دارند و مصرف غذاهای فرآوری‌شده، فست‌فودها، چربی‌های ناسالم و کمبود فعالیت بدنی از عوامل اصلی افزایش این بیماری‌ها هستند.
اهمیت تغذیه سالم زمانی بیشتر مشخص شد که در دوران همه‌گیری کرونا، افراد دارای اضافه‌وزن و مشکلات تغذیه‌ای مانند دیابت و فشار خون بالا، بیشتر در معرض عوارض شدید این بیماری قرار گرفتند؛ این موضوع نشان داد که تغذیه نامناسب نه‌ تنها در بیماری‌های مزمن، بلکه در بیماری‌های واگیر نیز نقش بسزایی دارد.
آزاده نجارزاده، مدیر گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا در استان بر نقش سبک زندگی سالم در کاهش بیماری‌های مزمن تأکید می‌کند.
وی اظهار می‌کند: بررسی‌های علمی نشان داده است که بیماری‌های مزمنی مانند بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان‌ها، دیابت و فشار خون بالا به طور مستقیم با سبک زندگی ناسالم در ارتباط هستند و عواملی مانند مصرف دخانیات، کم‌تحرکی، تغذیه نامناسب و چاقی از مهم‌ترین دلایل افزایش این بیماری‌ها محسوب می‌شوند.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا تأکید می‌کند: اگر اصلاح سبک زندگی و تغذیه به درستی انجام شود، می‌توان تا 80 درصد از بروز بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان‌ها، دیابت و پرفشاری خون جلوگیری کرد.
نجارزاده با اشاره به تحقیقات انجام‌شده در زمینه نقش گروه‌های غذایی در پیشگیری از بیماری‌های مزمن، می‌گوید: مصرف سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات، مغزیجات، غلات سبوس‌دار، لبنیات کم‌چرب و ماهی تأثیر مثبتی بر سلامت دارد. در مقابل، گوشت قرمز، غلات تصفیه‌شده مانند برنج و نان سفید، قند و شکر، فست‌فودها و غذاهای فرآوری‌شده اثرات منفی بر سلامت بدن دارند.
وی توصیه می‌کند: یک رژیم غذایی سالم باید شامل غلات سبوس‌دار، سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و گوشت‌های کم‌چرب مانند ماهی باشد و مصرف چربی‌های سالم جایگزین چربی‌های ناسالم باشد.
نجارزاده با اشاره به آمار نگران‌کننده بیماری‌های مزمن در یزد، عنوان می‌کند: متأسفانه یزد در رتبه‌های نخست ابتلا به پرفشاری خون، چربی خون، دیابت و برخی سرطان‌ها در کشور قرار دارد.
وی کم‌تحرکی مردم یزد را یکی از دلایل این آمار می‌داند و اضافه می‌کند: میزان استفاده از وسایل نقلیه شخصی در استان بالا و امکانات ورزشی عمومی مقرون‌ به‌صرفه، محدود است. همچنین تفریحات مردم اغلب به مصرف فست‌فودها ختم می‌شود و تعداد مراکز عرضه این غذاهای ناسالم روزبه‌روز در حال افزایش است.
وی بر اهمیت آموزش تغذیه سالم از طریق مدارس، معلمان، مربیان بهداشت و پزشکان تأکید و اظهار می‌کند: پزشکان باید دوره‌های بازآموزی تغذیه را بگذرانند تا بتوانند توصیه‌های تغذیه‌ای به بیماران ارائه دهند و مراکز جامع سلامت نیز با حضور کارشناسان تغذیه می‌توانند در این زمینه نقش مؤثری ایفا کنند.
به گفته وی، هر فرد باید برنامه‌ای برای خود تنظیم کند تا مصرف غذاهای ناسالم را به یک‌بار در ماه محدود کند.
نجارزاده با بیان این که مصرف بیش از حد فست‌فودها و غذاهای ناسالم می‌تواند به مشکلات جدی مانند سیروز کبدی و سرطان‌ها منجر شود، می‌گوید: برخی بیماران هفته‌ای 4 تا 7 بار از این غذاها مصرف می‌کنند که این موضوع زنگ خطری برای کارشناسان سلامت است.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا در پایان خواستار تدوین برنامه‌های مؤثر برای کنترل این روند می‌شود و تاکید می‌کند: تغییر ندادن سبک زندگی، در آینده منجر به افزایش موج گسترده‌ای از بیماری‌های مزمن به‌ ویژه مشکلات کبدی و سرطان‌ها خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/696490/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کلید بهبود عملکرد سلول‌های خورشیدی آلی، چاپ لایه‌های نانومتری است

مدعیان طلای 97 کیلوگرم آسیا؛ رقابت یک سامورایی ایرانی با آزادکار روسی

اعلام نفرات برتر هفته اول مسابقه «زندگی با آیه ها» در فارس

جشن بزرگ روزه اولی‌های یزد

دختران توان‌یاب ایران تاثیر به سزایی در جنبش پارالمپیک ایجاد کرده اند

عراق به واردات برق ایران ادامه می‌دهد

خودروهای وارداتی از شمول قیمت گذاری شورای رقابت خارج شد

پیشنهاد افزایش 40 درصدی دستمزد کارگران توسط مجلس

نکته ای جالب در مورد داستان شازده کوچولو

به‌روزرسانی یکی از مشهورترین پایگاه‌های اطلاعات زیستی

سهمیه ایران در آسیا صفر شد!

توصیف ایتالیایی ها از طارمی

مناسبت روز/ جمعه، 24 اسفندماه

افتتاح بزرگترین زورخانه شرق کشور در گناباد

متقیان: جایزه جهانی خط بطلانی بر تبلیغات علیه زنان ایران است

تولید روزانه تخم مرغ به 3 هزار و 900 تن رسید

نماینده مجلس: درآمد مالیاتی به نسبت گذشته شرایط بهتری دارد

بازار برنج آرام گرفت؛ دلالان تعیین‌کننده قیمت شدند

اسامی برندگان قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی فردا اعلام می‌شود

برگزاری آیین گلباران گلزار شهدا در اردبیل به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

داستانک/ خودخواهی عارف

حرف‌های پارسال مهرداد محمدی کاملاً درست بود

تاثیر کیفیت خواب بر شکل‌گیری توهم توطئه

توافق نساجی با وینگر ازبکستانی

برنامه بازیهای یک چهارم نهایی لیگ اروپا و لیگ کنفرانس

هدر رفت 15 تا 35 درصدی آب در تهران

شاعرانه/غم کند کوچ و پشیمان ز سفر گردد باز

بهترین ساعت برای ورزش در ماه رمضان

خلاصه بازی تاتنهام 3 - آلکمار 1

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای صدرنشینی

اهدای لباس به کودکان توسط داریوش شجاعیان، بازیکن هوادار

تحقیقات جدید: ورزش می‌تواند خطر برخی بیماری‌های مغزی را کاهش دهد

گل چهارم  منچستریونایتد به رئال سوسیداد توسط دیگو دالو

مربی خیبر: چادرملو خیلی گردن کلفت بود

اخباری: نتوانستیم در زمین خرم آباد فوتبال بازی کنیم

26 اسفند؛ آغاز فصل جدید رقابت‌های لیگ برتر بوکس

حریفان نمایندگان کاراته ایران در لیگ جهانی چین مشخص شدند

خوزستان قطب اصلی ورزش کشور است

شوت پر قدرت دیدنی؛ تاتنهام 2-1 آلکمار

بریس روی پاس تماشایی سولانکه؛ تاتنهام 3-1 آلکمار

گل سوم منچستریونایتد به رئال سوسیداد توسط برونو فرناندس

مصاحبه ابراهیم میرزاپور پس از برتری خیبر مقابل چادرملو

مصاحبه بازیکنان نساجی پس از تساوی مقابل سپاهان

مصاحبه سیاوش یزدانی پس از تساوی سپاهان مقابل نساجی

سپاهان و تراکتور باهم وارد دعوا نشوند تا یک تیم خاص سود ببرد

گل اول تاتنهام توسط اودوبرت؛ تاتنهام 1-0 آلکمار

شیرهای آبی لندن 120 ساله شدند!

شهردار یزد: شبکه قنات‌های زیرزمینی پروژه ساخت مترو را پیچیده‌تر می‌کند

ناوگان جدید امدادی به هلال‌احمر یزد اضافه می‌شود

با حضور پرتعداد بانوان در گود، یکی از رکوردهای ورزش ایران شکسته شد/ باید سرانه ورزشی گناباد افزایش یابد