خبر یزد

آخرين مطالب

غائله‌ خانم مدیرعامل/ واکنش‌ها به ادبیات عجیب الناز سخائیان مقالات

غائله‌ خانم مدیرعامل/ واکنش‌ها به ادبیات عجیب الناز سخائیان
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /«اگه بخوام توی ... ایران بگم، نمی‌تونم بگم ما در زمینه اچ‌آر دیجیتالایزیم، ولی اگه بخوام گلوبالی بگم که به چه سمتی داره می‌ره، ما خوشبختانه به خاطر وصل بودنمون به... و اینکه داریم ازش بِنِفیت می‌بریم، اینه که چقدر دیتا وارد شده به منابع انسانی برای بیزینس پلنینگ آینده.» این‌ها بخشی از صحبت‌های مدیرعامل یک شرکت بزرگ بین‌المللی غذایی در ایران ، در دومین رویداد آموزشی «نِکست شیفت» است.
به نقل از هفت صبح، «اگه بخوام توی ... ایران بگم، نمی‌تونم بگم ما در زمینه اچ‌آر دیجیتالایزیم، ولی اگه بخوام گلوبالی بگم که به چه سمتی داره می‌ره، ما خوشبختانه به خاطر وصل بودنمون به... و اینکه داریم ازش بِنِفیت می‌بریم، اینه که چقدر دیتا وارد شده به منابع انسانی برای بیزینس پلنینگ آینده.» این‌ها بخشی از صحبت‌های مدیرعامل یک شرکت بزرگ بین‌المللی غذایی در ایران ، در دومین رویداد آموزشی «نِکست شیفت» است.
رویدادی که تابستان امسال برگزار شده، اما به‌تازگی بخشی از آن به خاطر ادبیات فارسی _ انگلیسی خانم الناز سخائیان، در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است. از چهار روز پیش، بعد از گذشت هفت ماه از این رویداد، ناگهان بخشی از صحبت‌های خانم مدیرعامل در فضای مجازی منتشر شد که موجی از واکنش‌ها را به همراه داشت. الناز سخائیان در این رویداد در حالی که در کنار مدیران ایرانی شرکت‌های بزرگ دیگر نشسته بود، در جواب به سوال مجری، درباره استفاده از ابزار دیجیتال در منابع انسانی شرکتشان شروع به صحبت کرد.

او در حالی که می‌توانست از کلمات «جهانی»، «سود»، «داده»، «خریدن»، «متخصص»، «مهارت»، «بازار»، «به دست آوردن» و ... استفاده کند، از عبارات انگلیسی آن‌ها استفاده کرد. در مقابل، برخی از کلمات دیگر گرچه معادل فارسی داشتند، اما در زندگی روزمره به گوش خیلی‌ها آشنا نیستند. مثلا می‌شد به جای کلمه آنالیز از پردازش استفاده کرد اما مترادف انگلیسی آن هم همانقدر، بلکه هم بیشتر در روزمره فارسی‌زبانان استفاده می‌شود. کلمه دیجیتال هم به طور کامل وارد زبان فارسی شده و حداقل می‌شد از عبارت مانوس دیجیتالی کردن یا دیجیتالی شدن استفاده می کرد.
مدافعان سخائیان راست می‌گویند؟
مائده امینی مدیر روابط‌عمومی سابق چند استارتاپ بزرگ بانکی و فروش کالا ، در گفت‌وگو با «هفت صبح» و در جواب به این سوال که آیا ادبیات استارتاپی و دیجیتالی کشور همین‌قدر انگلیسی‌محور است یا خیر، می‌گوید: «متاسفانه همینطور است. به همین دلیل فکر می‌کنم تاختن به این خانم منصفانه نباشد؛ چراکه این اولین‌بار نیست که از این تریبون‌ها، چنین ادبیاتی را می شنویم. علم دیجیتال مارکتینگ یا اگر بخواهیم فارسی بگوییم بازاریابی مدرن، به‌تازگی وارد ایران شده و هرگز نمونه داخلی نداشته است.
هنوز معادل فارسی اصطلاحات مورد استفاده در این فضا عادی نشده و نه فقط کارمندان، بلکه مدیران این شرکت‌ها هم از معادل فارسی آن استفاده نمی‌کنند. چه در جلسات کاری و چه در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها. از طرفی بیشتر بدنه کسب و کارهای دیجیتال را نسل زد تشکیل می‌دهند که در مکالمات روزمره خود هم از عبارات انگلیسی استفاده می‌کنند. به همین دلیل حتی اگر مدیران و روابط‌عمومی این شرکت‌ها از معادل فارسی برخی اصطلاحات استفاده کنند، به گوش بسیاری از کارکنان ناآشناست.»
بسیاری از کاربرانی که از نوع صحبت کردن الناز سخائیان دفاع می‌کنند، می‌گویند مخاطبان این صحبت‌ها مدیران کسب و کارهای دیجیتال هستند و با تمام این عبارات انگلیسی آشنایی دارند. آن‌ها همچنین تاکید دارند که بسیاری از این عبارات در فارسی عبارت آشنا و دقیقی ندارند و ممکن است صحبت‌های او را بیش از این نامفهوم کند.
با این حال امینی در ادامه تاکید می‌کند که استفاده از این حجم از کلمات انگلیسی در یک نشست توصیه نمی‌شود و صحیح نیست. این کارشناس روابط‌عمومی در این‌باره به «هفت صبح» توضیح می‌دهد: «این را از روی تعصب روی زبان‌فارسی نمی‌گویم.
زبان کشور ما فارسی است و باید بتوانیم در همه زمینه‌ها و کسب و کارها زبان فارسی را وارد کنیم. به طور مثال کلمه بازاریابی که معادل کلمه مارکتینگ است، معادل خوب و آشنایی است، اما از همین کلمه هم در فضای استارتاپی یا دیجیتال استفاده نمی‌شود. اگر به جای روابط‌عمومی آن شرکت بودم، به خانم سخائیان توصیه می‌کردم که در چنین رویداد بزرگی، از کلمات انگلیسی کمتری استفاده کند.»
اوایل همین امسال بود که الناز سخائیان، به عنوان اولین مدیر ایرانی شرکت بزرگ سوئیسی در ایران معرفی شد. این شرکت سوئیسی از اوایل دهه 80 در ایران فعالیت دارد. در گذشته مدیرعاملی این شرکت در ایران برعهده یک ایتالیایی و پس از آن یک مدیر سوئیسی بود. اما با بازگشت مدیر سوئیسی به کشورش، الناز سخائیان مدیر عامل این شرکت در ایران شد.
او پیش از این به مدت حدود سه سال در همین شرکت مسئولیت دپارتمان تغذیه کودک را بر عهده داشت و حالا کمتر از یک سال است که مدیرعامل این شرکت شده است. نکته جالب درباره این مدیر 40 ساله، این است که او در دانشگاه تهران داروسازی خوانده اما به گفته خودش خیلی کم به عنوان یک داروساز فعالیت کرده است.
او به محض فارغ‌التحصیلی وارد شرکت‌های دارویی شد و به مدت 15 سال به عنوان نماینده دارویی، بازاریابی و فروش و در ادامه به عنوان مدیر بخش‌های تجاری فعالیت کرد. به طور دقیق‌تر او یک سال به عنوان داروساز در یک داروخانه کار کرد و بعد در شرکت‌های مختلف آرایشی و بهداشتی، بازاریاب و فروشنده محصولات بهداشتی و پوستی به متخصصان پوست و پزشکان شد.
سخائیان در این مدت، مدرک ام‌بی‌ای یا مدیریت کسب و کار خود را گرفت و وارد شرکت دارویی سانوفی (فرانسه) در ایران شد. حالا سه سال و نیم است که خانم سخائیان با ن شرکت معروف سوئیسی همکاری دارد و با همه‌گیر شدن ویدیوی صحبت‌هایش، دیگر فقط در دنیای تجارت شناخته شده نیست و پنجره جدیدی از توجهات به روی او باز شده است.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/698343/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تست آتش ثابت استارشیپ

شمارش معکوس برای یارانه‌های جدید

خط فقر روی پیشانی سالخوردگان

روایت تجارت نیوز از فاجعه‌بار شدن بازدهی بورس در هفته پایانی بهمن

پیش بینی قیمت طلا و سکه 2 اسفند 1403

سیاست فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امورایثارگران با همفکری و نیازسنجی از تشکل‌ها تدوین می‌شود

میدان رقابت نخبگان علمی با رویکرد جدید و بین‌المللی در «جایزه ملی ایثار»

شاعرانه/ باز این چه شورش است که افتاده در فلک؟

با حرکت دادن دست در هوا دستگاه‌ها را کنترل کنید!

تایم‌لپس دنباله‌دار زیبای C/2024 G3 (ATLAS)

خانواده کانون اصلی نخبه‌پروری است

آزادی 176 زندانی غیرعمد استان یزد با گذشت شکات

سخنگوی هیات رئیسه مجلس: دهک‌های پایین نباید مالیات بر ارزش افزوده بدهند

فعال کارگری و کارشناس بازار کار: دستمزد کارگران باید متناسب با شرایط اقتصادی باشد

همتی: بدنبال ورود جدی بخش خصوصی به اقتصاد هستیم

کارشناس بازار سرمایه: همه در ایران رانت‌جو شده‌اند

قیمت زعفران دست‌نیافتنی‌تر شد

پیش بینی قیمت دلار 2 اسفند 1403

مقابله با گردش مالی چند هزار میلیاردی قمار در فضای مجازی

بهمن پیروز برای صندوق‌های طلا؛ تحلیلی بر بازار بازار ارز و سکه

خسارت 8 هزار میلیارد تومانی طرح ورود LPG به سبد سوخت خودروها

رئیس جمهور مأموریت‌های مهم وزارت اقتصاد را شرح داد

درصدد هستیم فرزندان شهدا در صندوق قرض الحسنه شاهد عضو شوند

تفاهم‌نامه ساماندهی 20هزار مسکن ویژه خانواده شهدا و ایثارگران

مسابقات وزنه برداری ایثارگران سراسر کشور به مناسبت بزرگداشت روز شهید برگزار می‌شود

دل عاشق به پیغامی بسازد!

زیباترین غزل از مولانا

حسین افشین، معاون علمی رئیس جمهور: در حال توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی کشوریم تا امکان تحریم در این حوزه از بین برود

ماجرای داروغه‌های ناتینگهام در اقتصاد ایران؛ منشا تورم امروز کجاست؟

کاهش سهم CNG در سبد سوخت و بحران واردات بنزین

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد

رنگ سبز تابلوی طلا و سکه؛ دلار در کانال 92 هزار تومانی باقی ماند

جزئیاتی درباره خرید در طرح جدید کالابرگ

قند پارسی/ دعا کردن

هیچ عاشقی از معشوقش شکایت نداره!

توضیحاتی درباره ساختار و انتخاب نام کتاب عربیکا

هم‌نشینی تکرار نشدنی 7 سیاره در شب دهم اسفند

افتتاح مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی مبتنی بر هوش مصنوعی

ساخت آسانسور فضایی ژاپن بزودی آغاز می‌شود!

واردات گاز اروپا از روسیه رکورد زد

هشدار چین درباره شوک‌های تعرفه‌ها؛ رکود جهانی در پیش است

تولد 7 سالگی رمزینکس؛ نگاهی به دستاوردها و محصولات جدید

مواج شدن بازار طلا و ارز با اخبار سیاسی

سال درخشان برای لاماری ایما؛/ استقبال گسترده مشتریان از آخرین مرحله فروش محبوب‌ترین کراس اور بازار

تحلیل اکوایران از رسیدن ناترازی به بودجه

اصلاحات پول در بلاروس؛ درس‌هایی برای اقتصاد ایران

عیادت بقائی از شاعر پارسی‌سرای تاجیک

همه دستگاه‌های «AI Pin» تا 10 روز دیگر از کار می‌افتند

«راکت لب» یک چشم تیزبین را به مدار زمین فرستاد

مدارس ربات‌ها در چین؛ آینده‌ای که از راه رسید!