خبر یزد

آخرين مطالب

تاریخ فشرده جنگ چاپ شد مقالات

تاریخ فشرده جنگ چاپ شد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - مهر / کتاب «تاریخ فشرده جنگ؛ از شکارچی-خوراکجویان تا ابرقدرت‌های هسته‌ای» نوشته گوئین دایر به‌تازگی با ترجمه سهند سلطاندوست توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شده است.
این‌کتاب در کنار آثار دیگری چون «تاریخ فشرده آلمان»، «تاریخ فشرده اتحاد شوروی»، «تاریخ فشرده انگلستان»، «تاریخ فشرده چین»، «تاریخ فشرده اروپا»، «تاریخ فشرده فرانسه»، «تاریخ فشرده هند» و «تاریخ فشرده ترکیه» قرار می‌گیرد که این‌ناشر چاپ کرده است.
گوئین دایر نویسنده این‌کتاب، نویسنده، مورخ و روزنامه‌نگار انگلیسی ساکن لندن است که یک‌مجموعه تلویزیونی با نام «در باب تاریخ جنگ» ساخت و نامزدی جایزه اسکار را برایش به ارمغان آورد. او پس از «تاریخ فشرده جنگ» مشغول کار روی کتابی درباره علم مهندسی سیارات و پیامدهای ژئوپلیتیک شد و به نوشتن ستون دوهفتگی‌اش درباره مناسبات بین‌المللی در 175 روزنامه از 45 کشور دنیا مشغول است.
مولف کتاب پیش‌رو می‌گوید همیشه جنگ دیگری برای تحلیل‌کردن وجود دارد و او در طول عمرش همین‌کار را کرده است. اما این‌کتاب و نوشته‌های او درباره این است که روال جنگ چیست و چرا آدم‌ها می‌جنگند. حتی به چه ترتیب می‌توان از جنگیدن دست برداشت. دایر می‌گوید افکار عمومی در بسیاری از کشورها بالاخره به ضدیت با جنگ به‌منزله راهی برای تمشیت امور برخاسته، اما تقریباً هر ملتی هنوز ارتش خود را حفظ می‌کند؛ هرچند احتمال استفاده آتی از آن به نظر اکثریت ملت بعید بیاید.
دایر در مقدمه کتابش توضیحاتی می‌دهد و در انتها می‌گوید با وجود همه این‌حرف‌ها اکثر انسان‌ها درباره خاستگاه جنگ یا روال واقعی آن چندان که باید و شاید مطلع نیستند و این‌وضع تا حد زیادی به این‌دلیل است که می‌ترسیم مبادا بررسی موشکافانه جنگ، احترام و امتنان‌مان را نسبت به کسانی که جانشان را در راه جنگ‌ها فدا کرده‌اند، مخدوش کند. اما با وجود به احترام به کشته‌شدگان در جنگ باید به تاریخ و تحلیل جنگ پرداخت. نویسنده «تاریخ فشرده جنگ» می‌گوید: «اگرچه من به‌عنوان مورخ نظامی تعلیم دیده‌ام و نیمه نخست زندگی‌ام در بزرگسالی را با سرکشیدن به بخش‌های مختلف ارتش گذرانده‌ام، اما این‌کتاب نوعی تاریخ نظامی به‌معنای معمول کلمه نیست. مطالعه جنگ است به‌مثابه یک رسم و سنت، به‌منزله نهادی سیاسی و اجتماعی، و به‌عنوان یک معضل.
مطالب این‌کتاب در 10 فصل تدوین شده‌اند که از این‌قرارند:
«خاستگاه‌ها»، «راه و رسم نبرد»، «سیر تحول جنگ (1500- 3500 پ م)»، «جنگ کلاسیک (1400 م- 1500 پ م)»، «سلطنت‌های مطلقه و جنگ محدود (1790- 1400)»، «جنگ افروزی (1900 - 1790)»، «جنگ تمام عیار (1945 - 1900)»، «تاریخ مختصر جنگ هسته‌ای (1990 - 1945)»، «سه‌گانگی: هسته‌ای، سنتی، تروریستی» و «پایان جنگ».
در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:
تا زمانی که تمدن‌ها تولید کالاهایی چون غلات و شراب و مواد معدنی و الوار را، که تجارت عمده‌شان می‌ارزید، آغاز نکرده بودند، کسی نیازی به نیروی دریایی نداشت. بیشتر چنین تجارتی از راه دریا انجام می‌شد (که هنوز هم می‌شود) و حمله به کشتی‌های تجاری ممالک ثروتمند به راهبردی علنی و بسیار پرسود در جنگ تبدیل شد. جابه‌جایی کل نیروهای نظامی از راه دریا نیز در منطقه مدیترانه گزینه نظامی جذابی بود، منطقه‌ای که مسیر دریایی به‌طور کلی سریع‌ترین مسیر بین هر دو نقطه آن بود. ناوگان‌های بزرگ از کشتی‌های جنگی به‌زودی توانستند بر درگیری‌های دریایی در مدیترانه تسلط یابند. اولین‌هدف آن‌ها از بین بردن نیروی دریایی طرف مقابل بود تا پس از آن بتوانند کشتی‌های تجاریِ بی‌دفاع را غارت کنند و قسر در بروند.
کشتی‌های پارویی جنگی نیز همچون بسیاری از مصنوعات دنیای کلاسیک به‌سرعت در قالب طرحی معیارین به حد کمال رسیدند که از آن پس فناوری‌شان طی چندین هزارسال به‌ندرت دستخوش تغییر شد. کشتی‌های تجاری از ترکیبی از بادبان و پارو بهره می‌بردند، اما کشتی‌های جنگی که لازم بود بی‌اعتنا به بادها به‌سرعت در هر جهتی حرکت کنند عمدتاً به‌زور بازو متکی بودند: به بالغ بر چندصد نفر پارو زن که وسایل نقلیه دریایی را از میان آب‌ها با سرعت بالا به حرکت درآوردند.
این‌کتاب با 280 صفحه مصور، شمارگان هزار نسخه و قیمت 320 هزار تومان منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/698349/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تست آتش ثابت استارشیپ

شمارش معکوس برای یارانه‌های جدید

خط فقر روی پیشانی سالخوردگان

روایت تجارت نیوز از فاجعه‌بار شدن بازدهی بورس در هفته پایانی بهمن

پیش بینی قیمت طلا و سکه 2 اسفند 1403

سیاست فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امورایثارگران با همفکری و نیازسنجی از تشکل‌ها تدوین می‌شود

میدان رقابت نخبگان علمی با رویکرد جدید و بین‌المللی در «جایزه ملی ایثار»

شاعرانه/ باز این چه شورش است که افتاده در فلک؟

با حرکت دادن دست در هوا دستگاه‌ها را کنترل کنید!

تایم‌لپس دنباله‌دار زیبای C/2024 G3 (ATLAS)

خانواده کانون اصلی نخبه‌پروری است

آزادی 176 زندانی غیرعمد استان یزد با گذشت شکات

سخنگوی هیات رئیسه مجلس: دهک‌های پایین نباید مالیات بر ارزش افزوده بدهند

فعال کارگری و کارشناس بازار کار: دستمزد کارگران باید متناسب با شرایط اقتصادی باشد

همتی: بدنبال ورود جدی بخش خصوصی به اقتصاد هستیم

کارشناس بازار سرمایه: همه در ایران رانت‌جو شده‌اند

قیمت زعفران دست‌نیافتنی‌تر شد

پیش بینی قیمت دلار 2 اسفند 1403

مقابله با گردش مالی چند هزار میلیاردی قمار در فضای مجازی

بهمن پیروز برای صندوق‌های طلا؛ تحلیلی بر بازار بازار ارز و سکه

خسارت 8 هزار میلیارد تومانی طرح ورود LPG به سبد سوخت خودروها

رئیس جمهور مأموریت‌های مهم وزارت اقتصاد را شرح داد

درصدد هستیم فرزندان شهدا در صندوق قرض الحسنه شاهد عضو شوند

تفاهم‌نامه ساماندهی 20هزار مسکن ویژه خانواده شهدا و ایثارگران

مسابقات وزنه برداری ایثارگران سراسر کشور به مناسبت بزرگداشت روز شهید برگزار می‌شود

دل عاشق به پیغامی بسازد!

زیباترین غزل از مولانا

حسین افشین، معاون علمی رئیس جمهور: در حال توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی کشوریم تا امکان تحریم در این حوزه از بین برود

ماجرای داروغه‌های ناتینگهام در اقتصاد ایران؛ منشا تورم امروز کجاست؟

کاهش سهم CNG در سبد سوخت و بحران واردات بنزین

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد

رنگ سبز تابلوی طلا و سکه؛ دلار در کانال 92 هزار تومانی باقی ماند

جزئیاتی درباره خرید در طرح جدید کالابرگ

قند پارسی/ دعا کردن

هیچ عاشقی از معشوقش شکایت نداره!

توضیحاتی درباره ساختار و انتخاب نام کتاب عربیکا

هم‌نشینی تکرار نشدنی 7 سیاره در شب دهم اسفند

افتتاح مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی مبتنی بر هوش مصنوعی

ساخت آسانسور فضایی ژاپن بزودی آغاز می‌شود!

واردات گاز اروپا از روسیه رکورد زد

هشدار چین درباره شوک‌های تعرفه‌ها؛ رکود جهانی در پیش است

تولد 7 سالگی رمزینکس؛ نگاهی به دستاوردها و محصولات جدید

مواج شدن بازار طلا و ارز با اخبار سیاسی

سال درخشان برای لاماری ایما؛/ استقبال گسترده مشتریان از آخرین مرحله فروش محبوب‌ترین کراس اور بازار

تحلیل اکوایران از رسیدن ناترازی به بودجه

اصلاحات پول در بلاروس؛ درس‌هایی برای اقتصاد ایران

عیادت بقائی از شاعر پارسی‌سرای تاجیک

همه دستگاه‌های «AI Pin» تا 10 روز دیگر از کار می‌افتند

«راکت لب» یک چشم تیزبین را به مدار زمین فرستاد

مدارس ربات‌ها در چین؛ آینده‌ای که از راه رسید!