خبر یزد

آخرين مطالب

چه نوع موسیقی می‌تواند به افزایش بهره‌وری در کار کمک کند؟ علمي

چه نوع موسیقی می‌تواند به افزایش بهره‌وری در کار کمک کند؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /هر کسی که برای تمرکز در محل کار از هدفون استفاده کرده باشد، می‌داند که موسیقی مناسب می‌تواند به شما کمک کند تا تمرکز خود را حفظ کنید. اما با وجود فهرست‌های پخش بی‌پایانی که وعده افزایش تمرکز و بهره‌وری را می‌دهند، این سؤال پیش می‌آید که کدام نوع موسیقی واقعا نتیجه می‌دهد؟
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که در حالی که انواع خاصی از موسیقی پس زمینه می‌توانند روحیه و عملکرد در کار را بهبود بخشند، همه انواع موسیقی‌های مخصوص تمرکز، به وعده‌های خود عمل نمی‌کنند. رابطه بین موسیقی و بهره‌وری مدت‌هاست که محققان و کارمندان را مجذوب خود کرده است.
به نقل از اس‌اف، از آنجایی که تلفن همراه و سرویس‌های پخش موسیقی، بیش از هر زمان دیگری در طول ساعات کاری در دسترس هستند، درک این اثرات اهمیت فزاینده‌ای پیدا می‌کند. مطالعات قبلی نتایج متفاوتی را نشان داده‌اند، در حالی که به نظر می‌رسد برخی از موسیقی‌ها حافظه و توجه را تقویت می‌کنند، انواع دیگر می‌توانند حواس‌پرت کننده باشند، به‌ویژه زمانی که حاوی اشعار یا عناصر پیچیده موسیقی هستند که باعث جلب توجه ما می‌شوند و برای کسب آن تلاش می‌کنند.
جدیدترین مطالعه در این زمینه نشان می‌دهد که موسیقی موسوم به «جریان کاری» (work flow) به افراد کمک می‌کند در هنگام انجام وظایف ذهنی چالش‌برانگیز سریع‌تر فکر کنند و احساس بهتری داشته باشند. این برای انواع دیگر صدای پس‌زمینه، از جمله موسیقی موسوم به «تمرکز عمیق» یا نویز شبیه‌سازی شده اداری صادق نبود.
راز آن در فرمول خاص موسیقی نهفته است. سرعت متوسط، ریتم واضح و ملودی‌های ساده بدون اشعار می‌توانند به بهبود عملکرد کمک کنند. برخلاف آهنگ‌های «تمرکز عمیق» یا آهنگ‌های پاپ جذاب، موسیقی جریان کاری تعادل دقیقی ایجاد می‌کند و ساختار موسیقی کافی برای حفظ تعامل بدون ایجاد حواس‌پرتی را داراست.
محققان از دانشگاه‌های مختلف آمریکا آزمایش کردند که چگونه انواع مختلف صدای پس‌زمینه بر توانایی افراد برای تمرکز و عملکرد خوب در کاری که نیاز به توجه زیادی دارد، تاثیر می‌گذارد. در این مطالعه 196 شرکت‌کننده انتخاب شدند و به‌طور تصادفی به چهار صوت مختلف گوش دادند.
شرکت کنندگان در حالی که به مدت 10 دقیقه به صوت مشخصی گوش می‌دادند، یک آزمون روانشناسی کلاسیک را انجام دادند که توجه انتخابی و سرعت پردازش آنها را اندازه‌گیری می‌کرد.
موسیقی که نسبت به سایر گزینه‌ها بهتر عمل کرد، چندین ویژگی متمایز داشت. آهنگ‌ها سرعت نسبتا سریع با ضرب‌های واضح و ثابت داشتند که شنونده را تحت تأثیر قرار نمی‌داد. ملودی‌ها و هارمونی‌ها ساده بودند و عمدتا از کلیدهای اصلی استفاده می‌شدند و از تغییرات پیچیده‌ای که ممکن بود به توجه نیاز داشته باشند، اجتناب می‌شد. صدای کلی دارای ترکیبی متعادل از فرکانس‌های زیر 6000 هرتز بود و موسیقی شامل تغییرات دینامیکی متوسط ‌به جای تغییر ناگهانی صدا یا شدت بود.
در مقابل، موسیقی «تمرکز عمیق» که مفید واقع نشد، با سرعت کندتر، ریتم‌های تعریف شده کمتر و فرکانس‌های صوتی محدودتر اجرا شد. در حالی که هدف هر دو نوع موسیقی افزایش تمرکز بود، رویکردهای آنها به طور قابل توجهی متفاوت بود. از سوی دیگر، آهنگ‌های پاپ، دارای اشعار و پیچیدگی‌های موسیقی که به طور بالقوه می‌توانند تمرکز را به خود جلب کنند، مناسب نبودند.
تنها شرکت‌کنندگانی که به موسیقی مناسب گوش می‌دادند، بهبود قابل‌توجهی در خلق و خو و عملکرد نشان دادند. این شنوندگان گزارش کردند که بعد از انجام کار احساس بهتری داشتند و با گذشت زمان، به تدریج در پاسخگویی دقیق سریع‌تر شدند. حدود 76 درصد از شرکت کنندگان، بهبود خلق و خوی خود را گزارش کردند، در حالی که کمتر از نیمی از شرکت کنندگان گروه دیگر، تجربه بهبود خلق و خوی را گزارش کردند.
جالب‌ترین نکته این است که بهبود خلق و خو با دستاوردهای عملکردی بیشتر مرتبط بود. به عبارت ساده‌تر، هرچه موسیقی خلق و خوی افراد را بهتر می‌کرد، عملکرد آنها در طول زمان بیشتر بهبود می‌یافت که نشان می‌دهد احساس خوب و خوب کار کردن ارتباط تنگاتنگی با هم دارند.
این مطالعه همچنین یافته‌های جالبی را در مورد ترجیحات موسیقی و آشنایی نشان داد و مشخص شد که جدید بودن موسیقی مانعی برای اثربخشی آن نیست.
آهنگ‌های پاپ، علیرغم محبوبیت و توانایی آنها برای افزایش انگیختگی، هیچ مزیت قابل توجهی برای خلق و خو و عملکرد نشان ندادند.
محققان به طور خاص بررسی کردند که چگونه این اثرات ممکن است بر اساس تفاوت‌های فردی متفاوت باشد. آنها دریافتند که افرادی که حساسیت بیشتری نسبت به پاداش‌های موسیقی دارند، یعنی کسانی که عموما واکنش‌های احساسی قوی‌تری نسبت به موسیقی تجربه می‌کنند، در کل در طول کار سریع‌تر پاسخ می‌دهند. این نشان می‌دهد که برای برخی از افراد ممکن است استفاده از موسیقی یک ابزار مناسب برای بهبود کار باشد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/698395/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تست آتش ثابت استارشیپ

شمارش معکوس برای یارانه‌های جدید

خط فقر روی پیشانی سالخوردگان

روایت تجارت نیوز از فاجعه‌بار شدن بازدهی بورس در هفته پایانی بهمن

پیش بینی قیمت طلا و سکه 2 اسفند 1403

سیاست فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امورایثارگران با همفکری و نیازسنجی از تشکل‌ها تدوین می‌شود

میدان رقابت نخبگان علمی با رویکرد جدید و بین‌المللی در «جایزه ملی ایثار»

شاعرانه/ باز این چه شورش است که افتاده در فلک؟

با حرکت دادن دست در هوا دستگاه‌ها را کنترل کنید!

تایم‌لپس دنباله‌دار زیبای C/2024 G3 (ATLAS)

خانواده کانون اصلی نخبه‌پروری است

آزادی 176 زندانی غیرعمد استان یزد با گذشت شکات

سخنگوی هیات رئیسه مجلس: دهک‌های پایین نباید مالیات بر ارزش افزوده بدهند

فعال کارگری و کارشناس بازار کار: دستمزد کارگران باید متناسب با شرایط اقتصادی باشد

همتی: بدنبال ورود جدی بخش خصوصی به اقتصاد هستیم

کارشناس بازار سرمایه: همه در ایران رانت‌جو شده‌اند

قیمت زعفران دست‌نیافتنی‌تر شد

پیش بینی قیمت دلار 2 اسفند 1403

مقابله با گردش مالی چند هزار میلیاردی قمار در فضای مجازی

بهمن پیروز برای صندوق‌های طلا؛ تحلیلی بر بازار بازار ارز و سکه

خسارت 8 هزار میلیارد تومانی طرح ورود LPG به سبد سوخت خودروها

رئیس جمهور مأموریت‌های مهم وزارت اقتصاد را شرح داد

درصدد هستیم فرزندان شهدا در صندوق قرض الحسنه شاهد عضو شوند

تفاهم‌نامه ساماندهی 20هزار مسکن ویژه خانواده شهدا و ایثارگران

مسابقات وزنه برداری ایثارگران سراسر کشور به مناسبت بزرگداشت روز شهید برگزار می‌شود

دل عاشق به پیغامی بسازد!

زیباترین غزل از مولانا

حسین افشین، معاون علمی رئیس جمهور: در حال توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی کشوریم تا امکان تحریم در این حوزه از بین برود

ماجرای داروغه‌های ناتینگهام در اقتصاد ایران؛ منشا تورم امروز کجاست؟

کاهش سهم CNG در سبد سوخت و بحران واردات بنزین

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد

رنگ سبز تابلوی طلا و سکه؛ دلار در کانال 92 هزار تومانی باقی ماند

جزئیاتی درباره خرید در طرح جدید کالابرگ

قند پارسی/ دعا کردن

هیچ عاشقی از معشوقش شکایت نداره!

توضیحاتی درباره ساختار و انتخاب نام کتاب عربیکا

هم‌نشینی تکرار نشدنی 7 سیاره در شب دهم اسفند

افتتاح مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی مبتنی بر هوش مصنوعی

ساخت آسانسور فضایی ژاپن بزودی آغاز می‌شود!

واردات گاز اروپا از روسیه رکورد زد

هشدار چین درباره شوک‌های تعرفه‌ها؛ رکود جهانی در پیش است

تولد 7 سالگی رمزینکس؛ نگاهی به دستاوردها و محصولات جدید

مواج شدن بازار طلا و ارز با اخبار سیاسی

سال درخشان برای لاماری ایما؛/ استقبال گسترده مشتریان از آخرین مرحله فروش محبوب‌ترین کراس اور بازار

تحلیل اکوایران از رسیدن ناترازی به بودجه

اصلاحات پول در بلاروس؛ درس‌هایی برای اقتصاد ایران

عیادت بقائی از شاعر پارسی‌سرای تاجیک

همه دستگاه‌های «AI Pin» تا 10 روز دیگر از کار می‌افتند

«راکت لب» یک چشم تیزبین را به مدار زمین فرستاد

مدارس ربات‌ها در چین؛ آینده‌ای که از راه رسید!