خبر یزد

آخرين مطالب

معاون وزیر نیرو: با یک سال آبی سخت مواجهیم اقتصادي

معاون وزیر نیرو: با یک سال آبی سخت مواجهیم
  بزرگنمايي:

خبر یزد - مهر /معاون وزیر نیرو بر لزوم اجرای برنامه‌های مدیریت منابع آب وهمکاری همه‌جانبه دستگاه‌های اجرایی تأکید وگفت:عبور از این شرایط دشوار نیازمند تدابیر فوری،همراهی مردم و هماهنگی مستمر بین استان‌هاست.
محمد جوان‌بخت معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در جلسه کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی که در وزارت نیرو برگزار شد، با بیان اینکه این کارگروه ظرفیت بسیار خوبی برای بررسی مشکلات آبی کشور و اتخاذ تصمیمات راهگشا است، اظهار داشت: موضوعات مربوط به آب با حساسیت بالا در وزارت نیرو پیگیری می‌شود و بررسی وضعیت منابع آبی کشور طی سال آبی، که از مهرماه هر سال آغاز و تا پایان شهریور سال بعد ادامه دارد، همواره در دستور کار بوده است.
وی افزود: شرکت‌های تابعه وزارت نیرو، از جمله شرکت‌های مدیریت منابع آب در سطح منطقه‌ای و شرکت‌های مهندسی آب و فاضلاب استانی، با جزئیات، منابع آبی را بررسی و بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی برنامه‌ریزی می‌کنند که البته، با توجه به عدم قطعیت پیش‌بینی‌های هواشناسی، برنامه‌های ما متناسب با تغییرات به‌روز می‌شود.
جوان‌بخت با اشاره به آخرین وضعیت بارش‌ها در کشور تصریح کرد: طبق آمارهای ثبت‌شده، میزان بارندگی تاکنون 82.9 میلی‌متر بوده که 45 درصد کاهش نسبت به میانگین بلندمدت را نشان می‌دهد. این کاهش در برخی استان‌ها به 76 درصد نیز رسیده است. تنها استان گیلان شرایط نرمال دارد، درحالی‌که 19 استان با کاهش بارندگی بیش از 50 درصد مواجه‌اند. این اعداد بسیار نگران‌کننده و نشان‌دهنده خشکسالی شدید در کشور است.
بازار
معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت منابع آبی گفت: همکاران ما برنامه‌های تأمین آب را به‌روز کرده‌اند و در بخش‌های مختلف، از جمله آب شرب و کشاورزی، تدابیری اندیشیده شده است. همکاری گسترده در سطح استان‌ها ضروری است و کارگروه‌های استانی سازگاری با کم‌آبی وظیفه اجرای این برنامه‌ها را بر عهده دارند.
وی با تأکید بر اینکه سال آبی جاری یکی از سخت‌ترین سال‌ها خواهد بود، افزود: پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی نشان می‌دهد که این میزان بارش برای جبران عقب‌ماندگی‌های فعلی کافی نیست. در نتیجه، ما با یک سال آبی سخت مواجه هستیم که عبور از این بحران مستلزم همکاری همه دستگاه‌های ذی‌ربط، از جمله وزارت جهاد کشاورزی، استانداری‌ها و وزارت کشور است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در ادامه تأکید کرد که خشکسالی یک واقعیت اجتناب‌ناپذیر است و نه یک انتخاب. کاهش منابع آبی و محدودیت‌ها در کشت‌های کشاورزی در سراسر کشور، به ویژه در استان‌های خوزستان و اصفهان، نتیجه این بحران است و لازم است که برای مدیریت این شرایط تصمیمات فوری و اساسی اتخاذ شود.
وی افزود: محدودیت‌های آبی در کشور به هیچ وجه انتخاب وزارت نیرو نیست، بلکه یک واقعیت است که باید با آن روبرو شویم. تمامی اقدامات و تصمیمات در این زمینه در راستای اجبار به مدیریت منابع آب انجام می‌شود.
معاون وزیر نیرو در ادامه تصریح کرد که وزارت نیرو در تلاش است تا با حفظ موجودی آب در سدهای مختلف، به ویژه در حوضه‌های استراتژیک مانند کارون، کشت‌های پاییزه و کشاورزی در فصل اول را تأمین کند اما تاکید می‌شود که کشت دوم در شرایط موجود امکان‌پذیر نخواهد بود.
وی همچنین بر لزوم همکاری‌های بین استانی و تشکیل جلسات روزانه برای مدیریت منابع آبی در استان‌ها تأکید کرد و افزود: خواستار آن هستیم که استانداران و وزارت کشور پیگیر مصوبات و تصمیمات اتخاذ شده در زمینه سازگاری با کم‌آبی باشند.
معاون وزیر نیرو از تمام نهادها و مسئولان خواست تا برای مدیریت بهینه منابع آبی و مقابله با بحران خشکسالی در کشور، همکاری‌های بیشتری داشته باشند و از تمامی ظرفیت‌های موجود برای پیشگیری از بحران‌های آتی استفاده کنند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/700795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوش مصنوعی خطاهای مقالات تحقیقاتی را شناسایی می‌کند

قطره ای به زیبایی یک اقیانوس

روایت اکوایران از زیان انباشته بانک‌ها

گره بودجه 1404 در صحن مجلس؛ شورای نگهبان چهارشنبه تصمیم می‌گیرد

بهترین میم کوین‌ها برای خرید در مارس 2025؛ 5 توکن کم‌حجم با پتانسیل رشد بالا

سامانه ثبت نام خودروهای وارداتی دوباره در دسترس قرار گرفت

عارف: بازرسی‌ و کنترل بازار تا پایان عید با قوت ادامه می‌یابد

رئیس سازمان بورس: در زیرساخت‌های بازار و دامنه نوسان در سال 1404 بازنگری می‌کنیم

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اسفند 1403

عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا: به اسم آزادی اقتصادی هر روز آزادی مردم محدوتر می‌شود

زورآزمایی حداقل دستمزد و خط فقر

بازماندن مستمری بازنشستگی از هزینه‌های زندگی

شعری از مهدی خادمیان، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

شاعرانه/ ای دوست ماه روزه رسید و تو خفته‌ای

ساخت اولین رایانه‌ کوانتومی «مفید» در استرالیا

ساخت و پخت همزمان غذا با چاپگر 3بعدی جدید چینی‌ها

پلیس فتا: دیوار همچنان قربانی می‌گیرد

قیمت لبنیات در 6 ماهه ابتدایی دولت پزشکیان چقدر تغییر کرد؟

روند صعودی قیمت سکه و طلا در بازار؛ دلار وارد کانال 92 هزارتومانی شد

کبد: بمب ساعتی بدن!

تامین زمین برای ساخت 1.5 میلیون واحد مسکونی

پیش بینی بورس دوشنبه 20 اسفند 1403

جانباز 70 درصدگیلانی به یاران شهیدش پیوست

داستانک/ فضولی بی جا

یک کتاب خوب/تکه هایی از یک کل منسجم

تولید نمونه محصول دارویی برای درمان زجر تنفسی

آسیب غیر قابل بازگشت قرنیه درمان شد

نماینده پیشین کارگران: با افزایش 70% دستمزد نیز رشد قیمت خوراکی‌ها و مسکن جبران نمی‌شود

اوراق گواهی طلای بانک مرکزی نیاز به مجوز بورس دارد؟

شماره استعلام پیامکی چک اعلام شد

سخنگوی صنعت آب: مخازن آب‌های سطحی تهران با ادامه روند فعلی خالی می‌شود

شاعرانه/ مرگ نزدیک است تا از دوستان دوریم ما

و غم تبسم پوشیده نگاه گیاه است

«چرخند»ها در قطب شمال مشتری

ابهام عرضه خودروهای وارداتی افزایش یافت؛ از سامانه پراختلال تا رانت‌های اطلاعاتی

افزایش 20 درصدی صدور پروانه‌ ساختمانی در تهران

پولشویی زیر ذره‌بین سازمان مالیات

درخواست از رئیس‌جمهور برای جلوگیری از موج تورمی در 1404 به روایت تسنیم

زلزله در بازارهای ارز و طلا؛ گسل ریسک‌های سیاسی فعال شد

عضو کمیسیون اقتصادی: گزارشی درباره چرخه خروج طلا از کشور و ورود مجدد به عنوان ارز حاصل از صادرات وجود دارد

ورود مجلس به موضوع انتشار اوراق طلا

آنکه از جان دوست تر می دارمش

اولین تصویر از «ناپایداری پلاسما» ثبت شد

شیر سوسک جایگزین شیر گاو می‌شود؟

چرا مدیرعامل چادرملو به هتل پرسپولیسی‌ها رفت؟

تقاضا برای سفرهای خارجی کاهش یافت

کدام سبک سرمایه‌گذاری به شما نزدیک‌تر است؟ تست بزنید و برنده آیفون و ارز دیجیتال شوید!

استاد دانشگاه: هر کس کوچک‌ترین تماسی با دلار داشت، تحریم شد

گلایه رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی از نبود نظارت بر فروشگاه بزرگ

شستن هر فرش معادل مصرف آب شرب 250 نفر است!