خبر یزد

آخرين مطالب

ساخت و پخت همزمان غذا با چاپگر 3بعدی جدید چینی‌ها علمي

ساخت و پخت همزمان غذا با چاپگر 3بعدی جدید چینی‌ها
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / یک چاپگر سه بعدی جدید که در چین ساخته شده است، از گرافن و هوش مصنوعی برای ساخت و پخت همزمان غذا استفاده می‌کند.
چاپگر سه بعدی غذا که توسط محققان هنگ کنگ ساخته شده است، از گرمایش امواج فروسرخ برای جلوگیری از تشکیل باکتری‌ها و تضمین ایمنی مواد غذایی استفاده می‌کند، در حالی که تنها 14 وات برق مصرف می‌کند.
به نقل از آی‌ای، محققان دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ(HKUST) یک چاپگر سه بعدی جدید برای ساخت لایه به لایه مواد غذایی با استفاده از گرافن و هوش مصنوعی ابداع کرده‌اند.
این چاپگر سه بعدی می‌تواند ساختارهای خوراکی پیچیده‌ای ایجاد کند و دارای گرمایش فروسرخ دقیق برای به حداکثر رساندن کیفیت و ایمنی محصول است.
این ترکیب به غلبه بر برخی ایرادات قابل توجه در سایر روش‌های تولید خودکار مواد غذایی موجود، از جمله مسائل مربوط به ایمنی مواد غذایی و نیاز کلی به نظارت تخصصی فنی کمک می‌کند. مورد اول یک نگرانی اساسی است، زیرا چاپگرهای سه بعدی فعلی تمایل دارند غذا را در دو مرحله مهم تولید کنند.
اولین مورد شامل ایجاد و بیرون دادن مقداری خمیر غذای سرد برای تهیه غذا است. سپس معمولاً برای پخت و پز و استریل کردن به فر یا سرخ کن منتقل می‌شود. این رویکرد در حالی که کاربردی است، اغلب منجر به تغییر شکل غذا و افزایش خطرات آلودگی با حرکت غذا بین دستگاه‌ها می‌شود. با این حال، این چاپگر سه بعدی جدید، این مراحل جداگانه را در یک مرحله ادغام می‌کند و می‌تواند غذا را به طور همزمان بسازد و بپزد.
دقت و ایمنی
فرآیند همزمان ساخت و پخت با استفاده از فِر فروسرخ این چاپگر سه بعدی که از گرافن پردازش شده با لیزر(LIG) ساخته شده، به دست می‌آید. به گفته محققان، این عنصر حرارتی فوق‌العاده نازک، کنترل دقیق دما را با لایه‌های مواد غذایی به 137 درجه سانتی‌گراد روی سطح و حداقل 105 درجه سانتی‌گراد در طرفین در طول فرآیند چاپ حفظ می‌کند.
این چاپگر فقط 14 وات برق مصرف می‌کند که کسری از 1000 تا 2000 وات مصرفی فِرهای معمولی و هواپزها است.
این تیم چاپگر جدید خود را با استفاده از خمیر کلوچه مخصوص بر پایه نشاسته آزمایش کردند. همانطور که چاپگر هر لایه جدید خمیر را تولید می‌کرد، فر فروسرخ بلافاصله آن را می‌پخت.
این فرآیند همچنین ماده غذایی را قادر می‌سازد تا شکل خود را حفظ کند و در عین حال هر گونه باکتری مضر را از بین ببرد. همانطور که تیم اشاره می‌کند، پخت فوری از افتادن و تغییر شکل در زمانی که مواد غذایی چاپ شده منتظر پخت هستند، جلوگیری می‌کند.
تجزیه و تحلیل چاپگر سه بعدی نشان داد که این چاپگر دارای کیفیت برتری نسبت به روش‌های پخت معمولی است. محققان با استفاده از یک میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) کشف کردند که نمونه‌های پخته شده با امواج فروسرخ، ساختار داخلی ثابتی را بدون تورم چشمگیر در اقلام پخته شده در فر حفظ می‌کند.
تجزیه و تحلیل پرتو ایکس همچنین نشان داد که محصول نهایی دارای تخلخل یکنواخت در سراسر غذا است که نشان دهنده پخت کامل بدون به خطر انداختن یکپارچگی ساختاری است. علاوه بر این، شبیه‌سازی‌ها توزیع یکنواخت گرما را تأیید کرد و نشان داد که گرما تنها 1 تا 2 میلی‌متر از لایه بالایی نفوذ کرده و از پختن بیش از حد لایه‌های پایین‌تر جلوگیری می‌کند.
برنامه‌های کاربردی متنوع
این روش جدید از نظر ایمنی مواد غذایی، سرکوب قابل توجهی از رشد باکتری‌ها پس از پخت و پز را نشان داد.
غذاهای پخته شده معمولی تنها پس از 48 ساعت رشد باکتریایی قابل توجهی را نشان می‌دهند. با این حال، اقلام جدید پخته شده با امواج فروسرخ در مقایسه با بیش از 200 کلونی باکتریایی در نمونه‌های پخته شده در فر و هواپز، تنها 0 تا 6 کلونی باکتری در دمای 100 درجه سانتی‌گراد داشتند. این از پخت فوری در دمای بالا و در هر لایه چاپ شده ناشی می‌شود.
این تیم خاطرنشان می‌کند که پیامدهای این فناوری جدید فراتر از چاپ ساده مواد غذایی است. به عنوان مثال، ترکیب ابزارهای طراحی هوش مصنوعی و قابلیت‌های پخت و پز یکپارچه، امکان تولید خودکار مواد غذایی تجاری را فراهم می‌کند.
بهره‌وری انرژی و اندازه جمع و جور این سیستم چاپ سه بعدی جدید همچنین آن را برای رستوران‌ها و نانوایی‌هایی که به دنبال ارائه اقلام غذایی سفارشی بدون آموزش فنی گسترده هستند، کاربردی می‌کند.
محققان همچنین ارزش خاصی را در تنظیمات مراقبت‌های بهداشتی متصور هستند، جایی که کنترل دقیق بر مواد تشکیل دهنده و بخش‌ها بسیار مهم است. برای این منظور، این فناوری می‌تواند تولید خودکار رژیم‌های غذایی تخصصی را در حالی که کیفیت و ایمنی ثابت را تضمین می‌کند، در اختیار بگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/700829/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناچیز بودن زمین در برابر جهان هستی

آماده‌باش 12 پایگاه و 70 امدادگر در چهارشنبه‌سوری یزد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: بانک آینده باید منحل شود و قابل اصلاح نیست

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

هوش مصنوعی خطاهای مقالات تحقیقاتی را شناسایی می‌کند

قطره ای به زیبایی یک اقیانوس

روایت اکوایران از زیان انباشته بانک‌ها

گره بودجه 1404 در صحن مجلس؛ شورای نگهبان چهارشنبه تصمیم می‌گیرد

بهترین میم کوین‌ها برای خرید در مارس 2025؛ 5 توکن کم‌حجم با پتانسیل رشد بالا

سامانه ثبت نام خودروهای وارداتی دوباره در دسترس قرار گرفت

عارف: بازرسی‌ و کنترل بازار تا پایان عید با قوت ادامه می‌یابد

رئیس سازمان بورس: در زیرساخت‌های بازار و دامنه نوسان در سال 1404 بازنگری می‌کنیم

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اسفند 1403

عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا: به اسم آزادی اقتصادی هر روز آزادی مردم محدوتر می‌شود

زورآزمایی حداقل دستمزد و خط فقر

بازماندن مستمری بازنشستگی از هزینه‌های زندگی

شعری از مهدی خادمیان، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

شاعرانه/ ای دوست ماه روزه رسید و تو خفته‌ای

ساخت اولین رایانه‌ کوانتومی «مفید» در استرالیا

ساخت و پخت همزمان غذا با چاپگر 3بعدی جدید چینی‌ها

پلیس فتا: دیوار همچنان قربانی می‌گیرد

قیمت لبنیات در 6 ماهه ابتدایی دولت پزشکیان چقدر تغییر کرد؟

روند صعودی قیمت سکه و طلا در بازار؛ دلار وارد کانال 92 هزارتومانی شد

کبد: بمب ساعتی بدن!

تامین زمین برای ساخت 1.5 میلیون واحد مسکونی

پیش بینی بورس دوشنبه 20 اسفند 1403

جانباز 70 درصدگیلانی به یاران شهیدش پیوست

داستانک/ فضولی بی جا

یک کتاب خوب/تکه هایی از یک کل منسجم

تولید نمونه محصول دارویی برای درمان زجر تنفسی

آسیب غیر قابل بازگشت قرنیه درمان شد

نماینده پیشین کارگران: با افزایش 70% دستمزد نیز رشد قیمت خوراکی‌ها و مسکن جبران نمی‌شود

اوراق گواهی طلای بانک مرکزی نیاز به مجوز بورس دارد؟

شماره استعلام پیامکی چک اعلام شد

سخنگوی صنعت آب: مخازن آب‌های سطحی تهران با ادامه روند فعلی خالی می‌شود

شاعرانه/ مرگ نزدیک است تا از دوستان دوریم ما

و غم تبسم پوشیده نگاه گیاه است

«چرخند»ها در قطب شمال مشتری

ابهام عرضه خودروهای وارداتی افزایش یافت؛ از سامانه پراختلال تا رانت‌های اطلاعاتی

افزایش 20 درصدی صدور پروانه‌ ساختمانی در تهران

پولشویی زیر ذره‌بین سازمان مالیات

درخواست از رئیس‌جمهور برای جلوگیری از موج تورمی در 1404 به روایت تسنیم

زلزله در بازارهای ارز و طلا؛ گسل ریسک‌های سیاسی فعال شد

عضو کمیسیون اقتصادی: گزارشی درباره چرخه خروج طلا از کشور و ورود مجدد به عنوان ارز حاصل از صادرات وجود دارد

ورود مجلس به موضوع انتشار اوراق طلا

آنکه از جان دوست تر می دارمش

اولین تصویر از «ناپایداری پلاسما» ثبت شد

شیر سوسک جایگزین شیر گاو می‌شود؟

چرا مدیرعامل چادرملو به هتل پرسپولیسی‌ها رفت؟

تقاضا برای سفرهای خارجی کاهش یافت