خبر یزد

آخرين مطالب

چهارشنبه‌سوری؛ جشن یا فاجعه؟ فرهنگی

چهارشنبه‌سوری؛ جشن یا فاجعه؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - چهارشنبه‌سوری به عنوان شب شادمانی می‌تواند به یک فاجعه تبدیل شود، اگر مردم و مسئولان برای جلوگیری از حوادث تلخ این شب، اقدام نکنند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ، چهارشنبه‌سوری، یکی از آیین‌های کهن ایرانی، همواره یادآور شادی، گرما و جشن‌های خانوادگی بوده است، اما در سال‌های اخیر، این جشن سنتی تحت تأثیر رفتارهای خطرناک و استفاده بی‌رویه از مواد محترقه قرار گرفته و رنگ و بوی خود را از دست داده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
انفجارهای مهیب، سوختگی‌های شدید و حتی قطع عضو، جای آتش‌بازی‌های کوچک و امن را گرفته‌اند و این شب را برای بسیاری از خانواده‌ها به شبی تلخ و فراموش‌نشدنی تبدیل کرده‌اند.
حوادث ناگوار چهارشنبه‌سوری، نه‌تنها جان و سلامت افراد را تهدید می‌کند، بلکه آرامش عمومی جامعه را نیز بر هم می‌زند. صدای مهیب انفجارها، نه‌تنها بیماران، سالمندان و کودکان را دچار وحشت و آسیب‌های روحی می‌کند، بلکه نیروهای امدادی و درمانی را نیز درگیر می‌سازد.
بسیاری از نوجوانان و جوانانی که برای لحظه‌ای هیجان، دست به استفاده از مواد محترقه می‌زنند، در نهایت با عواقب جبران‌ناپذیری مواجه می‌شوند.
در این گزارش، با سه تن از مسئولان استان یزد گفت‌وگو کرده‌ایم تا ابعاد مختلف این بحران و اقدامات پیشگیرانه‌ای که در این زمینه صورت گرفته را بررسی کنیم.
لزوم بازگشت به آیین‌های سنتی چهارشنبه‌سوری
محمد عشقی، مدیرعامل هلال‌احمر یزد، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد بر ضرورت احیای چهارشنبه‌سوری به سبک سنتی تأکید کرد و گفت: ما باید این جشن کهن را از رفتارهای پرخطر امروزی جدا کنیم و به آیین‌های اصلی آن بازگردیم.
وی گفت: متأسفانه سال‌هاست که برخی اقدامات نادرست جایگزین سنت‌های زیبای چهارشنبه‌سوری شده و خسارات جبران‌ناپذیری را به بار آورده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان یزد با اشاره به نقش مهم آموزش در پیشگیری از حوادث، اظهار داشت: هلال‌احمر استان یزد برنامه‌های متعددی را برای آگاهی‌بخشی به شهروندان، به‌ویژه دانش‌آموزان، اجرا کرده است.
وی ادامه داد: این آموزش‌ها در مدارس و مراکز فرهنگی ارائه می‌شود تا کودکان و نوجوانان از خطرات مواد محترقه آگاه شوند و خانواده‌ها نیز در کنترل و نظارت بر رفتار فرزندانشان هوشیارتر عمل کنند.
عشقی همچنین بر لزوم توجه به حقوق بیماران و افراد دارای شرایط خاص تأکید کرد و افزود: صداهای مهیب ناشی از انفجار ترقه‌ها و مواد محترقه، سلامت بیماران، سالمندان و کودکان را به خطر می‌اندازد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان یزد افزود: به‌ویژه کودکان مبتلا به اوتیسم که به صداهای بلند حساسیت شدیدی دارند، در این ایام دچار اضطراب و آسیب‌های روانی می‌شوند. چهارشنبه‌سوری باید شب شادی و همبستگی باشد، نه شبی که موجب رنج دیگران شود.»
وی در پایان از خانواده‌ها خواست تا با جایگزین کردن روش‌های ایمن‌تر، مانند روشن کردن آتش‌های کوچک در کنار خانواده و استفاده از نورافشانی‌های استاندارد، به احیای فرهنگ اصیل ایرانی کمک کنند.
هشدار نیروی انتظامی نسبت به خطرات مواد محترقه
یکی از مهم‌ترین جنبه‌های چهارشنبه‌سوری، تأمین امنیت و جلوگیری از ورود مواد محترقه خطرناک به دست نوجوانان و جوانان است.
در این زمینه، نیروی انتظامی نقش بسزایی در شناسایی و مقابله با توزیع این مواد دارد. در ادامه، جانشین انتظامی استان یزد از اقدامات صورت‌گرفته در این حوزه می‌گوید.
کشف و ضبط مواد محترقه غیرمجاز در یزد
موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد از کشف و ضبط 6 هزار عدد انواع مواد محترقه غیرمجاز در این استان خبر داد و اظهار داشت: در پی کسب خبری مبنی بر تهیه و فروش مواد محترقه غیرمجاز توسط فردی در یزد، تیم‌های پلیس اقدامات خود را آغاز کرده و پس از شناسایی و ردیابی، متهم را دستگیر کردند و مواد محترقه به دست آمده نیز در عملیات ماموران ضبط شد.
وی افزود: این کشفیات به‌ویژه در آستانه چهارشنبه‌سوری، که نگرانی‌ها نسبت به استفاده از مواد محترقه غیرمجاز و خطرآفرین بیشتر می‌شود، اهمیت زیادی دارد. این مواد نه تنها تهدیدی جدی برای جان و سلامت شهروندان هستند، بلکه ممکن است به اموال و دارایی‌ها نیز آسیب جدی وارد کنند.
جانشین انتظامی استان یزد تأکید کرد: پلیس به‌طور مستمر با همکاری سایر ارگان‌ها به مقابله با توزیع‌کنندگان این مواد می‌پردازد و امیدواریم با تشدید اقدامات نظارتی، شاهد کاهش حوادث و آسیب‌ها در شب چهارشنبه‌سوری باشیم. 
موسوی ادامه داد: همچنین از شهروندان درخواست می‌کنیم که در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مشکوک یا فروش مواد محترقه غیرمجاز، به پلیس اطلاع دهند تا از وقوع حوادث جلوگیری شود.
وی در ادامه از اقداماتی که پلیس در راستای آگاهی‌بخشی به جامعه انجام می‌دهد صحبت کرد و گفت: ما در حال حاضر کارگاه‌های آموزشی متعددی را در مدارس و مراکز مختلف برگزار می‌کنیم تا نوجوانان و جوانان را نسبت به خطرات این مواد آگاه سازیم.
آماده باش اورژانس در یزد
در ادامه، سید محمدجواد میرجلیلی، رئیس سازمان اورژانس یزد، درباره پیامدهای ناگوار حوادث چهارشنبه‌سوری و آماده‌باش اورژانس برای رسیدگی به مصدومان احتمالی صحبت می‌کند.
آماده‌باش اورژانس یزد برای خدمات‌رسانی به مصدومان چهارشنبه‌سوری
میرجلیلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد با ابراز تأسف از حوادثی که در شب چهارشنبه‌سوری به وقوع می‌پیوندد، گفت: این شب به‌دلیل استفاده از مواد محترقه و انفجاری، همواره با حوادث دردناکی همراه است که اثرات آن‌ها برای همیشه در زندگی افراد باقی می‌ماند. از سوی دیگر، یکی از تلخ‌ترین بخش‌های این شب، مشاهده چهره مصدومان است که عواقب یک اشتباه کوچک را تا پایان عمر با خود به همراه دارند.
وی در ادامه افزود: برای مقابله با این حوادث، اورژانس استان یزد در شب چهارشنبه‌سوری در آماده‌باش کامل قرار دارد. ما 69 پایگاه شهری و جاده‌ای در سراسر استان داریم که به‌طور ویژه برای رسیدگی به حوادث احتمالی این شب فعال خواهند بود. در سال‌های گذشته شاهد بوده‌ایم که بیشترین مصدومان این شب را افراد جوان و نوجوان تشکیل داده‌اند که به دلیل استفاده از مواد محترقه دچار سوختگی و آسیب‌های جدی شده‌اند.
رئیس سازمان اورژانس یزد با اشاره به نخستین مصدوم چهارشنبه‌سوری امسال در استان یزد، گفت: «متأسفانه اولین مصدوم چهارشنبه‌سوری امسال نیز نوجوانی 14 ساله بود که به دلیل انفجار مواد محترقه در دستش، دچار سوختگی شدید درجه سه شد و حال او تا حد زیادی نگران‌کننده است.
وی این موضوع نشان می‌دهد که خطرات مواد محترقه بسیار جدی هستند و استفاده از آنها می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.
میرجلیلی در خصوص آمار مصدومان چهارشنبه‌سوری سال گذشته نیز اظهار کرد: در سال گذشته، 48 نفر در استان یزد دچار مصدومیت شدند که در بین آنها، 13 نفر زن و 35 نفر مرد بودند.
رئیس سازمان اورژانس یزد تصریح کرد: این مصدومان بیشتر از جوانان و نوجوانان بودند و از بین آنها، 35 نفر به دلیل استفاده از مواد محترقه دچار آسیب‌های مختلف شدند؛ این آسیب‌ها شامل سوختگی، آسیب به چشم‌ها، سر و گردن، و اندام‌ها بوده است.
وی در پایان بر اهمیت آگاهی‌بخشی به جامعه و خصوصاً خانواده‌ها تأکید کرد و گفت: «اگرچه آگاهی‌بخشی در مدارس و مراکز آموزشی انجام می‌شود، اما نقش خانواده‌ها در جلوگیری از وقوع این حوادث بسیار حیاتی است.
میرجلیلی بیان کرد: خانواده‌ها باید مراقب رفتارهای پرخطر فرزندان خود باشند و از در اختیار گذاشتن مواد آتش‌زا مانند بنزین، الکل و کبریت خودداری کنند. همچنین در صورتی که فردی دچار سوختگی شد، باید فوراً به او کمک کرده و با تماس با اورژانس، او را به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل کنند.
اهمیت پیشگیری و همبستگی در کاهش حوادث چهارشنبه‌سوری
در نهایت باید گفت که چهارشنبه‌سوری که به‌طور سنتی فرصتی برای شادی و جشن است، هر ساله با حوادث و مصدومان جدی همراه می‌شود که زندگی برخی از افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
استفاده از مواد محترقه غیرمجاز، بی‌توجهی به نکات ایمنی و عدم آگاهی از خطرات این مواد، از اصلی‌ترین عوامل بروز این حوادث است. در این شرایط، مسئولان مختلف از جمله هلال‌احمر، نیروی انتظامی و اورژانس، اقدامات پیشگیرانه و آگاهی‌بخشی به جامعه را در دستور کار خود قرار داده‌اند.
این اقدامات، از آموزش‌های مدارس گرفته تا نظارت‌های شدیدتر بر فروش مواد محترقه، می‌تواند نقش مهمی در کاهش آسیب‌ها داشته باشد، اما در نهایت این مسئولیت تنها بر عهده دستگاه‌های اجرایی نیست و خانواده‌ها و جامعه نیز باید از فرزندان و اطرافیان خود مراقبت کنند و آنها را از خطرات این شب آگاه سازند. با همکاری همه‌جانبه، می‌توان چهارشنبه‌سوری را به یک شب شاد و بی‌حادثه تبدیل کرد و از بروز حوادث تلخ جلوگیری نمود.
انتهای پیام/781

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/703359/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پژوهش جدید؛ نگاه‌کردن به تصاویر طبیعت می‌تواند درد را تسکین دهد

ابتکار پژوهشگران چینی برای ترمیم آسیب نخاعی

شناسایی ژن‌های بیماری‌زا در نخود

حمله رابیو به الخلیفی؛ شخصیت خریدنی نیست!‏

روسای فدراسیون‌ها دغدغه هایشان را به دنیامالی گفتند

بسکتبال کردستان در مسیر پیشرفت/تلاش‌هایی که نتیجه داد

جلسه معارفه اعضای هیات رئیسه کمیته سندبوردینگ برگزار شد – خبرگزاری ورزش ایران

ملاقات «اولین» و «جوان‌ترین» بانوی مدال‌آور پارالمپیک ایران با وزیر ورزش و جوانان

شاهرود میزبان اردوی ملی‌پوشان تکواندو و نونهالان کشور شد – خبرگزاری ورزش ایران

دیدار «اولین» و «جوان‌ترین» بانوی مدال‌آور پارالمپیک ایران با وزیر ورزش و جوانان

سونامی در بازار طلا؛ سکه رکورد 90 میلیون تومان را زد!

یارانه دهک‌های چهارم تا نهم به حساب سرپرستان خانوار واریز شد

سرمایه‌گذاری پربازده و تضمینی با دونگی: فرصتی که نباید از دست بدهید!

رشد قیمت خودروهای داخلی با افزایش تعرفه واردات خودرو

رئیس کمیسیون کشاورزی: مردم نگران میوه شب عید نباشند

تعیین مالیات مودیان فاقد اظهارنامه بر اساس اظهارنامه برآوردی

جبران بخشی از جاماندگی حقوق کارگران از هزینه‌های زندگی

نرخ نقدینگی 27.8 درصد شد؛ رشد 22 درصدی پایه پولی

شعرخوانی زیبای شمس لنگرودی

شعرخوانی زیبای باران نیکراه

شعری از امیر معزی

یزد؛ الگویی برای استان‌های کشور در حوزه گردشگری مذهبی، تاریخی و میراثی

توزیع 1200 بسته معیشتی بین نیازمندان؛ به مناسبت ماه مبارک رمضان و سال جدید

اطلاعات جالب در مورد کیهان

تحولی در صنعت فولاد؛ تولید فولاد سبز فقط با برق، بدون زغال‌سنگ

ویدیویی جالب از ربات انسان نما

بهترین مهاجم دنیا از تیم ملی کشورش خط خورد!

داور کره‌ای قاضی دیدار ایران و امارات شد

جام قهرمانی را به لئو مسی و آرژانتین هدیه دادند!‏

جدال جذاب پرسپولیسی‌های سابق در فولادشهر

بوکس به المپیک 2028 بازگشت

پرسپولیس اولین باشگاه 10 میلیونی ایران

برگزاری 3 هفته آخر لیگ در پایان هفته؛ شروع فصل جدید از مرداد

چهارشنبه‌سوری؛ جشن یا فاجعه؟

وزیر نیر: برای عبور موفق از اوج بار 1404 تلاش می کنیم

عامل نا امنی در یزد دستگیر شد

تیم ملی سابق دارای سه نماینده در نیمه نهایی!

پلمب مغازه‌فروش مواد محترقه غیرمجاز در مهریز

دبیر با اجازه جلسه را ترک کرد/ نقد‌های اهالی دوومیدانی را خواهیم شنید

اسبقیان: دبیر با اجازه جلسه را ترک کرد/ نقد‌های اهالی دوومیدانی را خواهیم شنید

شکایت علیرضا دبیر از صفحه جعلی منتسب به خود در ایکس – خبرگزاری ورزش ایران

وزیر ورزش و جوانان: سامانه شفافیت ورزش کشور راه‌اندازی می‌شود

موسیالا همه را در آلمان غافلگیر کرد

سامانه شفافیت ورزش کشور راه‌اندازی می‌شود

پدیده جوان هندبال ایران: لیگ جذابی داشتیم اما چرا تعداد مدعیان کم است؟ – خبرگزاری ورزش ایران

افزایش 300 درصدی میزبانی های ملی رویدادهای بانوان در خوزستان / بانوان استان سهم خواهی بیشتری از ورزش کشور دارند

خط قرمز بر اولین شایعه نقل و انتقالات سپاهان

سهم 36 درصدی زنان در کاروان ورزش کشور در بازی‌های جهانی یونیورسیاد

قهرمانی کاله در لیگ حرفه‌ای بسکتبال – خبرگزاری ورزش ایران

یزد، الگویی برای استان‌های کشور در حوزه گردشگری مذهبی، تاریخی و میراثی