خبر یزد

آخرين مطالب

شنبه خورشیدگرفتگی داریم علمي

شنبه خورشیدگرفتگی داریم
  بزرگنمايي:

خبر یزد - خبرآنلاین / نخستین خورشیدگرفتگی جزئی سال 2025 و همچنین سال جدید خورشیدی، روز 29 مارس(9 فروردین) روی خواهد داد که موجب ایجاد یک سایه تاریک روی زمین می‌شود و البته در ایران قابل مشاهده نخواهد بود.
یک کسوف جزئی در روز شنبه 29 مارس 2025(9 فروردین 1404)، زمانی که ماه از مقابل خورشید عبور می‌کند، روی خواهد داد.
عکاسان از روی زمین تصاویری از این کسوف جزئی شکار می‌کنند و ناوگانی از ماهواره‌ها نیز از فضا، سایه‌ای را که روی زمین می‌افتد، تصویر می‌کنند.
ماه همیشه دو نوع سایه ایجاد می‌کند. یک سایه خارجی مبهم بزرگ به نام نیم‌سایه و یک سایه مرکزی بسیار کوچکتر و تیره‌تر به نام آمبرا(umbra) که موجب وقوع یک خورشید گرفتگی کامل می‌شود، اما این چیزی نیست که روز 29 مارس اتفاق خواهد افتاد و و نیم‌سایه است که روی زمین نقش می‌بندد.
مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد که اولین رویداد رصدی سال جدید خورشیدی، «خورشیدگرفتگی جزئی» است که در ایران قابل مشاهده نیست.
به گفته وی، این کسوف در اروپا، شمال قاره آسیا، غرب و شمال افریقا، بخش زیادی از شمال قاره امریکا، بخش کوچکی از شمال امریکای جنوبی و همچنین در قطب شمال و اقیانوس اطلس قابل مشاهده است. وی زمان وقوع این خورشیدگرفتگی را روز شنبه 9 فروردین 1404 ذکر کرد.
ماهواره‌ها در زمان کسوف چه خواهند دید؟
در حالی که این کسوف جزئی از اروپا، غرب آفریقا، شرق کانادا و شمال شرق ایالات متحده دیده می‌شود، ماهواره‌ها سایه‌ای تاریک را در سراسر اقیانوس اطلس خواهند دید که با سمت شب زمین ترکیب می‌شود.
در اوج این خورشیدگرفتگی جزئی، ناظران در کِبِک کانادا در هنگام طلوع خورشید خواهند دید که 94 درصد از خورشید توسط ماه پوشیده شده است. این جایی است که سایه خورشیدگرفتگی در تاریک‌ترین حالت خود خواهد بود.

خبر یزد


همینطور که نیم‌سایه در سراسر اروپا گسترش می‌یابد، جایی که تنها یک خورشیدگرفتگی نسبتاً جزئی دیده می‌شود، سایه ماه بسیار روشن‌تر خواهد بود و بنابراین رصد آن برای ماهواره‌ها دشوارتر می‌شود.
سایه خورشیدگرفتگی همیشه از غرب به شرق حرکت می‌کند، حتی با اینکه همیشه به نظر می‌رسد که خورشید، ماه و ستارگان از شرق طلوع می‌کنند و در غرب، غروب می‌کنند.
به گفته ارنی رایت(Ernie Wright) از ناسا، دلیل آن این است که ماه در همان جهت چرخش زمین می چرخد، اما با سرعت 3700 کیلومتر در ساعت و در واقع دو برابر سریعتر حرکت می‌کند. بنابراین انحنای زمین سرعت سایه را بیشتر می‌کند.
تصاویر ماهواره‌ای از سایه ماه را کجا ببینیم؟
ماهواره‌های رصد آب و هوا و محیط زیست که در فاصله 36 هزار کیلومتری از زمین در حال چرخش هستند، بهترین تصاویر را از سایه این خورشیدگرفتگی جزئی ثبت می‌کنند.
ماهواره‌هایی از جمله GOES-16، کوپرنیکوس سنتینل-3 و هیماواری(Himawari) در گذشته خورشیدگرفتگی را تصویربرداری کرده‌اند و در این کسوف جزئی نیز این وظیفه را بر عهده خواهند داشت.

خبر یزد


همچنین ممکن است فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی از این خورشیدگرفتگی جزئی تصویربرداری کنند، همانطور که در زمان خورشیدگرفتگی کامل 8 آوریل 2024 این کار را انجام دادند. برای این کار می‌توان دان پتی(Don Petit) فضانورد-عکاس نجومی را که در حال حاضر در ایستگاه فضایی بین‌المللی حضور دارد و تصاویری تماشایی را ارسال می‌کند، دنبال کرد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/704991/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قلی‌زاده پرسپولیسی می‌شود؟

چگونه اختلالات بدنی بر تصادفات جاده‌ای تاثیر می‌گذارند؟ – خبرگزاری ورزش ایران

عالیشاه فردا در اختیار تیم پزشکی است!

بارسا از همین می‌ترسید؛ اولمو مصدوم شد!‏

گل اول بارسلونا به اوساسونا توسط فران تورس

گل دوم بارسلونا به اوساسونا توسط دنی اولمو از روی نقطه پنالتی

شب شانس اولمو؛ گلزنی بعد از تکرار پنالتی

اصرار اورونوف؛ می‌خواهم برای پرسپولیس بازی کنم!

گالری تراکتور؛ تا صدرنشین‌اید بخندید!

فلیک: رافینیا یکشنبه بازی می‌کند

امید عالیشاه، کاپیتان تیم پرسپولیس تهران به پویش ملی ”نه به تصادف” پیوست – خبرگزاری ورزش ایران

دنیامالی: قانع به صعود تیم ملی نیستیم | دنیامالی از ورزش ایران به سوی قله‌ها: مسیر پرچالش از مدارس تا المپیک

راهپیمایی روز قدس فرصتی مهم برای اعلام انزجار ملت ایران با اسرائیل

دستاورد دانشمندان؛ توسعه فناوری جدیدی برای رساندن صدا به فردی خاص در جمعیت

فولاد در مسیر شگفتی مقابل غول پرستاره!

اولین حرف‌های یحیی در مورد جادوگری!

پیش بینی هواشناسی یزد 24 ساعت آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوا یزد فردا جمعه 8 فروردین ماه 1404 | آب و هوای یزد اعلام شد

پیام دعوت مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد جهت شرکت دانش‌آموزان و فرهنگیان و عموم مردم شریف استان در راهپیمایی روز جهانی قدس

ساعت پخش زنده و خلاصه بازی بارسلونا و اوساسونا از تلویزیون +شبکه ورزش و پخش آنلاین

پیروزی تیم ملی سه نفره بانوان مقابل مالدیو؛ حذف تلخ – خبرگزاری ورزش ایران

صعود مقتدرانه تیم ملی 3 نفره مردان با سومین برد متوالی – خبرگزاری ورزش ایران

دو خط کتاب/ می‌خواهم سهمم را ببخشم

دفاع از مظلوم، اصلی‌ترین آرمان انقلاب اسلامی

افزایش مقاومت زیستی چوب صنوبر با نانوالیاف کریستال

تلویزیون‌های نسل جدید حاوی نقاط کوانتومی در آستانه رونمایی

آماده‌باش بیش از 120 نیروی هلال احمر استان یزد برای پوشش امدادی راهپیمایی روز قدس

خورشت گردو بادمجان

صنایع دستی یزد؛ تلفیق هنر و اصالت

افتتاح نخستین باشگاه تیراندازی شهرداری مشهد

حسین کلانی میهمان تمرین پرسپولیس – خبرگزاری ورزش ایران

قانع به صعود تیم ملی به جام جهانی نیستیم

بهترین زمان برای ورزش در ماه مبارک رمضان

تو بهترین دروازه‌بان تاریخ ایران هستی – خبرگزاری ورزش ایران

کیفیت فدراسیون ها را بالا ببرید

تداوم حمایت وزارت اقتصاد از بازار سرمایه در سال 1404

بازار روی موج انرژی

تیپ شخصیتی خود را بشناسید

داستانک/ رفیق بی معرفت

روز قدس، روز خروش علیه ظلم و فساد است

عبور یک سیارک به اندازه هرم بزرگ مصر از کنار زمین

ظرفیت بالای بافق برای تبدیل به یکی از مقاصد گردشگری استان

آخرین خبر درباره حادثه دلخراش برای کاپیتان سابق استقلال – خبرگزاری ورزش ایران

واکنش تند آلمان به تصمیم ترامپ برای بازار خودرو

ماجرای یارانه عید فطر چیست؟

استقرار دکل حفاری در میدان نفتی مشترک اروند

وزیر نفت تکلیف فروش نفت ایران را یکسره کرد

شناسایی 70 مورد تغییر کاربری غیرمجاز در استان یزد

مهر؛ یادگار هخامنشیان برای ایران

ماهواره های رصد آتش سوزی به مدار زمین رفتند

حمایت پرفشار آزمون از بیرانوند؛ بهترین گلر تاریخ