خبر یزد

آخرين مطالب

قدرتمندترین موشک تاریخ ناسا سرپا شد سیاسی

قدرتمندترین موشک تاریخ ناسا سرپا شد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / ناسا هسته موشک SLS را که قدرتمندترین موشک تاریخ ناسا است و قرار است برای ماموریت بازگشت به ماه موسوم به «آرتمیس 2» استفاده شود، سرپا کرد.
 موشک جدید ناسا تکه تکه سرهم‌بندی می‌شود.
به نقل از اسپیس، مرحله اصلی موشک جدید «سیستم پرتاب فضایی»(SLS) ناسا اخیراً ادغام با تقویت کننده‌های جانبی را در ساختمان مونتاژ وسایل نقلیه ناسا در فلوریدا تکمیل کرده است.
بازار
موشک SLS ماموریت «آرتمیس 2»(Artemis 2) ناسا را ​​برای پرواز چهار فضانورد با فضاپیمای اوریون(Orion) به مدار ماه و بازگشت به زمین در سال آینده به فضا پرتاب خواهد کرد.
مقامات ناسا به تازگی در بیانیه‌ای اعلام کردند: تکنسین‌ها در تاریخ 23 مارس با تقویت‌کننده‌های موشک را در مرکز فضایی کندی ناسا(KSC) به مرحله اصلی آن متصل کردند. تقویت کننده‌های موشک جامد SLS مسئول بالا بردن این وسیله نقلیه 98 متری هستند که به طور کامل روی هم قرار گرفته‌اند تا در مرحله اول پرتاب مورد استفاده قرار گیرند.
هر تقویت کننده این موشک 54 متر ارتفاع دارد و با هم بیش از سه چهارم نیروی رانش کل SLS در هنگام بلند شدن را فراهم می‌کنند.
تکنسین‌ها روز یکشنبه 23 مارس با استفاده از یکی از جرثقیل‌های سقفی عظیم، مرحله اصلی 65 متری SLSرا از آزمایشگاه به راهروی انتقال ساختمان منتقل کردند.
بخش‌های دیگر موشک SLS از جمله پنل‌های خورشیدی و ماژول خدمات ساخت اروپا نیز در هفته‌های اخیر گرد هم آمده‌اند. در ماه‌های آینده، کپسول و ماژول به موشک کامل SLS می‌پیوندند و در بالای مرحله رانش برودتی موقت موشک قرار می‌گیرند. 
«آرتمیس 2» دومین ماموریت برنامه آرتمیس ناسا است که هدف آن ایجاد حضور طولانی‌مدت انسان در ماه است. «آرتمیس 1» یک اوریون بدون خدمه را در نوامبر 2022 به مدار ماه پرتاب کرد. «آرتمیس 2» اولین ماموریت سرنشین‌دار این برنامه خواهد بود و اولین فضانوردان را از زمان آخرین پرواز آپولو در سال 1972 به مدار ماه خواهد فرستاد.
فضانوردان ناسا شامل راید وایزمن(Reid Wiseman) به عنوان فرمانده «آرتمیس 2»، ویکتور گلاور(Victor Glover) به عنوان خلبان ماموریت و کریستینا کخ(Christina Koch) به عنوان متخصص ماموریت حضور خواهند داشت.
ضمن اینکه جرمی هنسن(Jeremy Hansen)، فضانورد و متخصص مأموریت از آژانس فضایی کانادا(CSA) نیز بخشی از خدمه خواهد بود.
ناسا هنوز خدمه «آرتمیس 3» را اعلام نکرده است، اما مدتهاست که آن را به عنوان مأموریت فرستادن اولین زن و اولین فرد رنگین پوست به سطح ماه اعلام کرده است که کخ و گلاور به ترتیب در این دسته قرار می‌گیرند.
با این حال، به تازگی واژه‌های «اولین زن» و «اولین شخص رنگین پوست» اخیراً در میان فشارهای دولت ترامپ برای پایان دادن به تلاش‌های تنوع، برابری، شمول و دسترسی(DEIA) از وب‌سایت‌های ناسا حذف شده است.
ناسا در حال حاضر بهار 2026 را برای پرتاب ماموریت «آرتمیس 2» هدف قرار داده است و «آرتمیس 3» نیز قرار است در سال 2027 دنبال شود.
این ماموریت‌ها قرار بود در سال‌های 2025 و 2026 پرتاب شوند، اما آسیب غیرمنتظره به سپر حرارتی کپسول «اوریون» در طول ماموریت «آرتمیس 1» باعث شد که ناسا بیش از یک سال هر دو را به تاخیر بیاندازد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/705420/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ظرفیت شگفت‌انگیز مغز انسان: 10 برابر بیشتر از تصورات پیشین

ایران با شکست عربستان فینالیست شد و به جام جهانی رسید

صعود ایران به فینال مسابقات واترپلو زیر 20 سال آسیا

احتمال بازگشت دیالو به ترکیب من‌یونایتد پیش از پایان فصل

حذف فتوحی از جام جهانی شمشیربازی سابر

طلا در انتظار والی‌زاده و یوسفی، 3 آزادکار در رده‌بندی

دیدار شهرداری ارومیه و فولاد سیرجان بدون تماشاگر شد

راهیابی دو نماینده ایران به فینال؛ سه کشتی‌گیر در رده‌بندی

جدیدترین قیمت دلار هرات امروز شنبه 9 فروردین ماه 1404

تمام‌نشدنی‌ترین ستاره والیبال ایران

حامی بهابادی سرپرستی 25 فرزند یتیم را به عهده گرفت

تعرض به خط لوله آب انتقالی استان یزد

بازگشت درک ردموند به ورزش در 59 سالگی

حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری از 7 میلیارد دلار گذشت

وزیر نفت: طرح‌های پالایشی اولویت‌بندی می‌شوند

زمان معاملات صندوق طلا افزایش می یابد

طیب‌نیا چگونه تورم را کاهش داد؟

بانک مرکزی با افزایش سقف تسهیلات مسکن موافقت کرد

خورشید در اوج فلک یک روز؛ آزادی‌ات را می کشد فریاد

دعوت از مردم یزد برای تجدید میثاق با انقلاب در مراسم شهدای دهم فروردین

گام‌های وفاق برای آزادی قدس

دهم فروردین، نماد ایثار و ایستادگی در برابر ظلم و استبداد

«نانو حباب» چگونه تولید محصولات کشاورزی و آبزی‌پروری را افزایش می‌دهد

دیونگ و یامال؛ 2 غایب احتمالی بارسا مقابل جیرونا

آموریم به دنبال جذب شاگرد پیشین خود

نیمار: سانتوس خانه من است

استوری مربی سابق استقلال برای آبی‌پوشان

واکنش مهدوی به احتمال دستیاری روبرتو پیاتزا

نجات هشت نفر از قصاص در یزد

دنیامالی در جمع دانش‌آموزان کشتی‌گیر و بسکتبالیست: زندگی قهرمانی شما زندگی خاصی است

ما 114 ورزشکار در المپیک دانش‌آموزی داریم که حدود 40 درصد آن‌ها، ورزشکار دختر هستند

ورزشگاه 4500 نفری پردیسان می‌تواند تاثیرات چشمگیری بر جایگاه ورزش استان داشته باشد

پایان مسابقات والیبال جام رمضان

صعود ایران به جام جهانی به سبک انیمه ژاپنی

سلام سکه به کانال 103 میلیون تومانی؛ دلار ردیف جدید را فتح کرد

افزایش بیش از 11 هزار واحدی شاخص کل بورس

تأمین 66.8 میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات و نیازهای خدماتی

استفاده 86 درصدی مردم از طرح ملی کالابرگ

افزایش 50 درصدی حقوق بازنشستگان کشوری تکذیب شد

چادرملو به دنبال اولین برد سال

«در تلاطم در طوفان»‌ برگزیده شعرهای عارف‌نژاد با موضوع فلسطین منتشر شد

این زنان عصبانیتشان را سر جنین خالی می‌کنند

درخشش طارمی از چشم اینزاگی دور ماند!

غول‌کُش میهمان رئال

تاجرنیا: نمی‌توانیم 20 بازیکن درجه یک بگیریم

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین فدراسیون قایقرانی ایران و ترکستان قزاقستان

صعود پاکدامن و حذف فتوحی در جام جهانی مجارستان

طلا در انتظار والی‌زاده

شاید پیاتزا پشیمان شد و این ستاره را دعوت کرد!

مسئله فلسطین به مطالبه جهانی علیه ظلم تبدیل شده است