شرط مهم دنیامالی برای اعزام ورزشکاران در سال 1404؛ عبور موفق از کانال مرکز سنجش
ورزشی
بزرگنمايي:
خبر یزد - احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در روزهای پایانی سال 1403 دستور مهمی درخصوص اعزام تیمها و ورزشکاران به مسابقات برون مرزی صادر کرده است.
به گزارش ، سال 1403 در شرایطی برای ورزش ایران به پایان رسید که ورزشکاران رشتههای مختلف، رویدادهای پرشماری را پشت سرگذاشتند. در این سال که احمد دنیامالی به عنوان ششمین وزیر ورزش انتخاب و راهی خیابان سئول شد، ورزشمان چالشهای زیادی داشت که بخشی از آن مربوط به اعزام تیمها به مسابقات برون مرزی بود که در مواردی مسائل مالی و مشکلات صادر نشدن ویزا توسط کشور میزبان مسابقات، دردسرساز شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
از سویی در حالی که روزهای ابتدایی سال 1404 را سپری میکنیم، مجموعه ورزش کشور برای سالی شلوغ و البته مهم آماده میشود. در سالی که به تازگی آغاز شده، بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی و بازیهای آسیایی جوانان را پیشرو داریم که وزیر ورزش و جوانان در پیام نوروزی خود، این دو رویداد را فرصتی برای نمایش اقتدار ورزش کشور برشمرد و تأکید کرد که آمادهسازی هدفمند و اصولی برای این رویداد، از اولویتهای ورزش کشور است.
در بخش دیگری از پیام احمد دنیامالی آمده است: «برنامهریزی منسجم برای حضوری پرقدرت در بازیهای آسیایی 2026 ناگویا، المپیک جوانان و بازیهای المپیک و پارالمپیک 2028 لسآنجلس، ضرورتی انکارناپذیر است که باید با جدیت دنبال شود.» از سویی در سال گذشته، وزارت ورزش 44 جلسه تخصصی با حضور رؤسای کمیته ملی المیپک، پارالمپیک و رؤسای فدراسیونها برگزار کرد و موارد و موانع فدراسیونها به صورت جداگانه، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
آنچه در این میان مهم و حائز اهمیت است، به دستور احمد دنیامالی در روزهای پایانی سال گذشته مربوط میشود. وزیر ورزش دستوری صادر کرده مبنی بر اینکه در سال 1404 همه تیمهای اعزامی به مسابقات برون مرزی باید از کانال مراکز سنجش عبور کنند. در واقع مرکز سنجش، قابلیتهای جسمانی ورزشکاران را مورد اندازهگیری قرار میدهد که آنها از نظر تنفسی و عضلانی توانمندی لازم را داشته و از استقامت عضلانی و قلبی برخوردار باشند.
این دستور به تبع اتفاقاتی است که پیش از این در مواردی توسط برخی از ورزشهای انفرادی شامل رشتههای رزمی افتاده و بعضاً فدراسیونهای مربوطه با اهمال در چنین موضوعی، در شرایطی ورزشکار را به مسابقات اعزام کردهاند که از لحاظ جسمانی آنچنان که باید، آماده نبوده است. در واقع وزارت ورزش قصد دارد با هماهنگی کمیته ملی المپیک نظارت لازم را در این خصوص داشته باشد؛ بنابراین هر رشتهای که میخواهد به مسابقاتی اعزام شود، باید در مرکز سنجش مشخص شود که ورزشکاران آن رشته براساس شاخصهای تعریف شده از جمله قد و وزن و... در چه وضعیتی قرار دارند تا بتواند جواز اعزام و حضور در مسابقات را دریافت کند. این برنامهای است که در سال جاری توسط معاونت قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان به صورت جدی پیگیری خواهد شد.
با تمام این اوصاف، موضوع مهم دیگری که در خصوص اعزام تیمها و ورزشکاران به مسابقات برون مرزی، نقش آفرین است به میزان اهمیت آن مسابقات مربوط میشود. گرچه در این باره دستورالعملی وجود ندارد، اما در واقع انتظار وزارت ورزش از رؤسای فدراسیونها این است که با توجه به افزایش سرسام آور نرخ دلار و به دنبال آن افزایش هزینه اعزام تیمها، مدیران فدراسیونها اولویت بندی در برنامههایشان داشته باشند. بدین ترتیب شرکت در مسابقاتی که برای رنکینگ و کسب سهمیه است یا رویدادهایی در سطح قهرمانی جهان و آسیا، مشکلی وجود ندارد، اما توصیه مسئولان وزارت ورزش این است که از سفرهای غیرضروری پرهیز شود.
بدیهی است که در این میان، مسئله حائز اهمیت میزان بودجه ورزش است. چند روز پیش سهم ورزش از مجموع بودجه 1404 کشور برای هر یک از نهادهای وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و پارالمپیک مشخص شد که براساس آن، مجموع بودجه وزارت ورزش برای سال جاری رقمی معادل 22 هزار و 427 میلیارد و 560 میلیون تومان است. از این بودجه 9 هزار و 438 میلیارد و 550 میلیون تومان مربوط به هزینههای جاری و 12 هزار و 989 میلیارد و 10 میلیون تومان مربوط به بودجه عمرانی است. در ضمن 840 میلیارد تومان برای هزینههای جاری و عمرانی، مجموع بودجه مصوب کمیته ملی المپیک است. برای کمیته ملی پارالمپیک هم رقمی معادل 356 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
منبع:تابناک
-
چهارشنبه ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۳:۰۶
-
۴ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/707112/