خبر یزد

آخرين مطالب

فروپاشی ریه توسط ژنی پنهان در بدن انسان! علمي

فروپاشی ریه توسط ژنی پنهان در بدن انسان!
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /ژنی پنهان در بدن انسان که زمانی تصور می‌شد بسیار نادر است، اکنون ممکن است به‌طور شگفت‌آوری رایج باشد و بتواند بی‌صدا موجب بروز مشکلات جدی برای سلامت انسان شود.
تحقیقات جدید دانشمندان دانشگاه کمبریج نشان می‌دهد که از سه هزار نفر یک نفر دارای نسخه معیوب از ژنی به نام «FLCN» است. این ژن مرتبط با بیماری «سندرم برت هاگ دوب»(Birt-Hogg-Dubé) است. این اختلال می‌تواند منجر به فروپاشی ریه، کیست ریه، رشد پوست و سرطان‌ کلیه شود.
به نقل از اس‌تی‌دی، افرادی که به طور رسمی مبتلا به این سندرم تشخیص داده شده‌اند، با خطرات قابل توجهی روبرو هستند، با این حال به نظر می‌رسد کسانی که بدون تشخیص رسمی، این جهش را در بدن خود حمل می‌کنند، تحت تأثیر علائم بسیار کمتری قرار می‌گیرند.
ژن «FLCN» و «سندرم برت هاگ دوب»
طبق تحقیقات جدید دانشگاه کمبریج، از هر سه هزار نفر یک نفر ممکن است حامل یک ژن معیوب باشد که خطر ایجاد حفره در ریه را افزایش می‌دهد. این تقریباً 100 برابر بیشتر از تخمین‌های قبلی است.
این ژن موسوم به «FLCN» با بیماری نادری به نام «سندرم برت هاگ دوب» مرتبط است. این سندرم می‌تواند باعث تومورهای خوش‌خیم پوست، کیست‌های ریه و افزایش خطر ابتلا به سرطان کلیه شود.
خبر از شیوعی جدید با مجموعه داده‌های ژنومی
در این مطالعه محققان داده‌های بیش از 550 هزار نفر را بررسی کردند. آنها از سه پایگاه داده ژنومی اصلی که شامل زیست‌بانک بریتانیا(UK Biobank)، پروژه «صد هزار ژنوم» و «پایگاه ژنتیک و سلامتی شرق لندن» (East London Genes & Health) است، استفاده کردند.
آنها دریافتند که بین یک نفر در 2710 نفر تا یک نفر از 4190 نفر دارای ژن «FLCN» مرتبط با «سندرم برت هاگ دوب» هستند. با کمال تعجب، حاملان این ژن با میزان یکسانی از خطر مواجه نبودند. در این میان، افرادی که به طور رسمی مبتلا به این سندرم تشخیص داده شدند، خطر ایجاد حفره در ریه در طول زندگی آنها 37 درصد بود، اما در گروه گسترده‌تر حاملان، این خطر به 28 درصد کاهش یافته بود.
این تضادها حتی برای سرطان کلیه نیز بیشتر بود. روند بالای بیماری در 32 درصد از بیماران با بیماری تشخیص داده شده وجود داشت، در حالی که در مقیاس بزرگتر این روند تنها یک درصد از حاملان را تشکیل می‌داد.
آیا علت بیماری ایجاد حفره در ریه تنها ژنتیکی است؟
بیماری ایجاد حفره در ریه موسوم به «پنوموتوراکس»(Pneumothoraxes) ناشی از نشت هوا در ریه است که منجر به تخلیه دردناک ریه و تنگی نفس می‌شود. با این حال، همه موارد ابتلا به این بیماری ناشی از نقص در ژن «FLCN» نیست.
تقریباً از هر 200 مرد لاغر و بلند قد در نوجوانی یا اوایل بیست سالگی، یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود و برای بسیاری از آنها این مشکل خود به خود برطرف می‌شود یا پزشکان فرد را به صورت سرپایی درمان می‌کنند. بسیاری از این افراد حتی نمی‌دانند که مبتلا به این عارضه هستند.
اگر فردی مبتلا به «پنوموتوراکس» شود و علائم رایج را نداشته باشد، برای مثال اگر در سن چهل سالگی باشد، پزشکان با اسکن MRI به دنبال کیست‌های مشخصی در قسمت‌های پایینی ریه‌ها می‌گردند. در صورت مشاهده این کیست‌ها احتمالاً فرد به «سندرم برت هاگ دوب» مبتلا است.
چالش درک شرایط نادر ریه
استاد «مارسینیاک»(Marciniak) یک محقق در دانشگاه کمبریج و مشاور افتخاری در بیمارستان‌های دانشگاه کمبریج به همراه پروفسور «کوین بلیث»(Kevin Blyth) در بیمارستان دانشگاه «کوئین الیزابت» و دانشگاه «گلاسگو» (Glasgow)، اولین شبکه مشترک بیماری‌های نادر و «پنوموتوراکس» در بریتانیا را راه‌اندازی و مدیریت می‌کند. هدف این شبکه بهبود شرایط مراقبت و درمان بیماران مبتلا به انواع نادر و ارثی «پنوموتوراکس» و حمایت از تحقیقات در مورد این بیماری است.
تشخیص زودهنگام سرطان از طریق سرنخ‌های ژنتیکی
«مارسینیاک» می‌گوید: اگر فردی به «سندرم برت هاگ دوب» مبتلا باشد، بسیار مهم است که بتوانیم آن را به موقع تشخیص دهیم، زیرا ممکن است او و اعضای خانواده‌اش در معرض خطر ابتلا به سرطان کلیه باشند. خبر خوب این است که «پنوموتوراکس» معمولاً بین 10 تا 20 سال قبل از اینکه فرد علائمی از سرطان کلیه را نشان دهد، اتفاق می‌افتد.
وی افزود: بنابراین ما می‌توانیم آنها را زیر نظر داشته باشیم. هر سال آنها را غربال کنیم تا در صورت مشاهده تومور زودتر از موعد، بتوانیم به درمان آن بپردازیم.
معمایی در ژن‌شناسی
«مارسینیاک» همچنین خاطرنشان کرد که از کشف میزان خطر پایینی برای حاملان ژن معیوب «FLCN» با سرطان کلیه و بدون تشخیص «سندرم برت هاگ دوب» در آنها، متعجب شده است.
وی ادامه داد: اگرچه ما همیشه فکر می‌کردیم که این سندرم توسط یک ژن معیوب ایجاد می‌شود، اما به وضوح اتفاق دیگری در حال وقوع است. بیماران مبتلا به این سندروم که در چند دهه گذشته تحت نظارت ما بودند، معرف زمان شیوع این ژن در جمعیت گسترده‌تر نیستند. آنها باید ویژگی دیگری در مورد زمینه ژنتیکی خود داشته باشند که در تعامل با این ژن باعث بروز علائم بیشتری شده است.
تجدید نظر در غربالگری برای حاملان ژن «FLCN»
وجود این یافته‌ها این سؤال را مطرح می‌کند که آیا اگر مشخص شود فردی دارای ژن «FLCN» ناقص است، باید غربالگری سرطان کلیه برای او تجویز شود یا خیر؟
«مارسینیاک» معتقد است که این امر ضروری نیست. وی گفت: با افزایش استفاده از آزمایش‌های ژنتیکی، بدون شک افراد بیشتری را با این جهش‌ها پیدا خواهیم کرد، اما مطالعه ما نشان می‌دهد تا زمانی که سایر علائم‌ واضح و گویا «سندرم برت هاگ دوب» را نبینیم، دلیلی وجود ندارد که بخواهیم باور کنیم آنها به همان میزان در خطر ابتلا به سرطان هستند.
این مطالعه در مجله Thorax منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/709188/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشخیص موارد نرمال و غیرنرمال تومور از تصاویر MRI ممکن می شود تشخیص موارد نرمال و غیرنرمال تومور از تصاویر MRI ممکن می شود

جایزه 250 هزار دلاری برای کشف 1.5 میلیون شی پنهان در فضا

حاجی عیدی بازی مقابل استقلال را از دست داد

پرداخت 3 هزار میلیارد ریال تسهیلات انرژی خورشیدی در یزد

گلریزان زورخانه‌ای یزدی‌ها برای آزادی زندانیان

گزینش نفس‌گیر در آزمون هول‌هولکی استخدام معلم

سال جدید را با تندرستی آغاز کنیم

اخباری: بازی تحت تاثیر ورزش باد و سردی هوا قرار گرفته بود

درخشش بانوان هندبالیست ایران با حمایت ایرانسل در حضور رئیس‌جمهوری

استاندار یزد: در ‌اسارت ‌کلاس آموزش کونگ‌فو ‌برگزار کردم

زمان برگزاری حراج جدید شمش طلا

کارتال: خیلی خوب برای بازی مقابل سپاهان آماده شدیم

فقر جامعه را نباید به کمیته امداد نسبت داد

وضعیت آب و هوا یزد فردا جمعه 29 فروردین ماه 1404 | هواشناسی یزد 29 فروردین ماه

سلامت مردم در اولویت سیاست‌های اقتصادی استان است

تحویل 1400 واحد و 3500 زمین نهضت ملی مسکن در سال جاری رقم خواهد خورد

توفان اخیر با سرعت 137 کیلومتر بر ساعت در منطقه منشاد رخ داد / ثبت خسارات متعدد در استان یزد

یزد در مسیر تبدیل شدن به قطب انتقال خون جنوب شرق کشور است

خلاصه بازی آلومینیوم اراک 0 – چادرملو اردکان 0

آلومینیوم اراک 0-0 چادرملو؛ تقسیم امتیازات در روز سرد اراک

سرمربی فصل بعد شهداب مشخص شد

4600 باستانی‌کار در 112 زورخانه استان ساماندهی شدند

پیام ویژه «تیم ملی» برای مهدی طارمی

پیام ویژه تیم ملی فوتبال ایران برای مهدی طارمی + جزئیات

اظهارنظر وزیر ورزش در مورد فسخ قرارداد بازیکنان

وزیر ورزش: جدایی از یک تیم حق بازیکن است

ضرورت تأمین فضاهای ورزشی در شهرک قدس قم

بازنشستگان کارگری در انتظار حقوق فروردین؛ ده روز زندگی با 500 هزار تومان!

تبدیل پسماند به سوخت جامد

قول وزیر راه به مستاجران؛ دولت خریدار مسکن خواهد شد

مینی راکتور‌های سیار؛ راهکاری نوین برای تولید برق و شیرین‌سازی آب در مناطق محروم

اعلام ترکیب کومیته بانوان برای حضور در قهرمانی آسیا

نفرات برتر پاراکاراته برای مسابقات قهرمانی آسیا معرفی شدند

بازدید رایگان از موزه‌ها و بناهای تاریخی یزد در روز جمعه

آغاز مراحل تصویب طرح جامع بافق و تحویل مسکن‌های کارگری یزد

شادی و معنویت در شهر یزد همزمان با ایام غدیر تا مباهله

شیراز میزبان رویداد بین المللی اسکواش – آفتاب نو | اخبار ورزشی

بازگشت زمین 20 هزار متری در شهرک قدس به ورزش قم

جزییات اجاره خانه‌های دولتی به زوج‌های جوان اعلام شد

شعر زیبای سعدی برای خداوند

رونمایی «اوپن‌ای‌آی» از 2 مدل جدید هوش مصنوعی

«جیمز وب»، قوی‌ترین شواهد وجود حیات فرازمینی را پیدا کرد / در این سیاره زندگی جاری است؟

بلینگام: متاسفم ولی رئال دوباره برمی‌گردد

تغییر جالب ساکت در ترکیب نساجی

النصر به‌خاطر بازی با استقلال جریمه شد

واکنش کمیته استیناف به تاخیر در رای بیرانوند

ترکیب آلومینیوم اراک و چادرملو اردکان یزد اعلام شد

تصاویر/ مراسم روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای در بابل

هزینه کردن برای ورزش و ورزشکار سرمایه گزاری است

مراسم گرامیداشت روز ملی ورزش پهلوانی با حضور وزیر ورزش و جوانان و آیت الله سیدحسن خمینی