افراد زیر 50 سال چقدر کلسیم مصرف کنند؟
ورزشی
بزرگنمايي:
خبر یزد - به گزارش خبرآنلاین، دکتر عسل السادات اعظمی، با اشاره به اینکه پوکی استخوان، شایعترین بیماری متابولیک استخوان است، خاطر نشان کرد: تشخیص و درمان به موقع پوکی استخوان مانع از شکستگی می شود، اما با توجه به جمعیت رو به رشد افراد مسن در جامعه به نحوی که تا سال 2050 افرادی بالای 60 سال، 21 درصد جمعیت عمومی را شامل شوند، پیشگیری از این بیماری اهمیت دو چندان دارد.
فرآیند پوکی استخوان با افزایش سن تشدید می شود
ایسنا در خبری نوشت:وی با بیان اینکه سالمندی اگر همراه با بیماریهای زمینهای و پوکی استخوان باشد، چالشهای زیادی را می تواند به همراه آورد، تصریح کرد، فرآیند پوکی استخوان با افزایش سن تشدید می شود. تغذیه نادرست، عدم دریافت مقادیر کافی کلسیم و ویتامین دی، عدم انجام فعالیت ورزشی، مصرف دخانیات از عوامل تشدید کننده پوکی استخوان است.
فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه شکستگی استخوانهای ران، بازو، مچ دست و مهره گردن و ستون فقرات را می توان به پوکی استخوان ارتباط داد، گفت: آنچه در آخرین منابع علمی گزارش شده است، پوکی استخوان برای بانوان بعد از سن یائسگی و مردان بعد از 50 سال با سابقه شکستگی قبلی و یا مصرف داروهای کورتون و سابقه شکستگی گردن و استخوان ران در والدین، کاندید اقدامات تشخیصی برای پوکی استخوان هستند.
وی ادامه داد: علاوه براین وزن کمتر از 58 کیلوگرم در سنین بالا، افرادی که قبل از 43 سالگی یائسه شده اند، مصرف کنندگان سیگار و الکل، بیماری های مانند آرتریت روماتوئید، بیماری زمینه ای کبدی و التهابی روده نیز باید برای پوکی استخوان مورد بررسی قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه سالمندان باید مصرف کافی کلسیم در رژیم غذایی داشته باشند، ابراز کرد: بعضی از تحقیقات میزان کافی کلسیم را 1000 میلی گرم در روز برای افراد زیر 50 سال و 1200 میلی گرم در روز برای افراد بالای 50 سال عنوان کرده است ، علاوه براین، مصرف کافی ویتامین D برای افراد بالای 50 سال 800 تا هزار میلی گرم ذکر شده است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، اعظمی با اشاره به اینکه ورزش، یکی دیگر از راههای حفظ سلامت استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان ورزش است، گفت: ورزشهایی همچون پیادهروی، بالا رفتن از پله، آهسته دویدن، ورزشهای راکتی و شنا مفید خواهد بود.
وی اظهار کرد: پوکی استخوان معمولا در مراحل اولیه علامت خاصی ندارد و علائم آن کم کم بعد از پیشرفت بیماری بروز میکند که از جمله آنها میتوان به درد مفاصل، مشکل در ایستادن، مشکل در راست نشستن، کوتاه شدن قد در گذر زمان و آسان شکستن استخوان با ضربات کم شدت اشاره کرد.
233217
کد خبر 2052516
-
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۰:۰۴
-
۴ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/714571/