خبر یزد

آخرين مطالب

افزایش مزد سال 1404 نیامده، آب شد! اجتماعي

افزایش مزد سال 1404 نیامده، آب شد!
  بزرگنمايي:

خبر یزد - به گزارش جماران؛ ایلنا نوشت: دبیر اجرایی خانه کارگر یزد گفت: کارگران فاقد امنیت شغلی و امید به آینده هستند، حتی فعالان کارگری و اعضای هیات مدیره تشکل‌های صنفی امنیت شغلی ندارند.
«علی محمد دهقانی» دبیر اجرایی خانه کارگر یزد در آستانه‌ی هفته‌ی کارگر، «دستمزد» را مهم‌ترین عنصر تاثیرگذار در زندگی کارگران دانست و در این رابطه تصریح کرد: قبل از هر چیز از اعضای شورایعالی کار در مورد تعیین دستمزد تشکر می‌کنیم؛ خوشبختانه نمایندگان کارگری و شخص وزیر کار همراهی کردند و به قولی که داده بودند مبنی بر اینکه حداقل دستمزد به اندازه نرخ تورم رسمی زیاد شود، در عمل پایبند ماندند.
او افزود: مزد 1404 کمی بیشتر از نرخ تورم رسمی افزایش یافت و این تصمیم جای تقدیر دارد؛ مدیرعامل تامین اجتماعی نیز در رابطه با افزایش حقوق بازنشستگان و همسان‌سازی اقداماتی انجام دادند و همان مصوبه شورایعالی کار را برای افزایش مستمری بازنشستگان اعمال کردند.
دهقانی ادامه داد: با این حال، با توجه به افزایش شدید هزینه‌های زندگی و تورمی که بر بازار اقتصاد حاکم است، این میزان افزایش دستمزد کافی نیست یعنی حتی 45 درصد افزایش مزد نتوانسته گره‌گشای مشکلات معیشتی کارگران باشد و وضع زندگی آن‌ها را بهبود بخشد. بدون تردید، کارگران از نظر معیشتی مشکل جدی دارند و تامین هزینه‌های یومیه زندگی، دغدغه‌ی جدی آن‌هاست. این شرایط باید تغییر کند.
دهقانی، سنگ‌اندازی در مسیر برخورداری کارگران از حقوق قانونی را یکی دیگر از مصائب جامعه‌ی کارگری دانست و در این رابطه به بخش‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های دردسرساز تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: برخی تصمیمات گرفته می‌شود که خیلی به نفع بیمه‌شدگان نیست مثلاً بخشنامه‌ی «اصلاح عناوین شغلی» که هزینه‌ی مازاد از کارگران طلب می‌کند و برای بازنشستگی دردسر می‌آفریند؛ گرفتن این هزینه‌ها تحت عنوان اصلاح عناوین شغلی با قانون مغایرت دارد. حتی دیوان عدالت در مورد خلاف قانون بودنِ اخذ مبالغ اضافه برای تغییر عناوین شغلی کارگران رای داده است.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان یزد در ادامه به «سختگیری غیرقانونی در تصویب سخت و زیان‌آور بودن مشاغل کارگران» به عنوان یکی دیگر از موانع مشکل‌ساز اشاره کرد و گفت: برای نمونه اگر مرکز بهداشت در مورد مشاغل سخت، رای مخالف بدهد، سختی کار اجرا نمی‌شود که این روند درست نیست و موجب تضییع حقوق کارگران می‌شود؛ در کنار همه اینها، افزایش سن و سابقه بازنشستگی را هم داریم که متاسفانه تبدیل به قانون شده و قرار است از ابتدای امسال اجرایی شود؛ افزایش سن و سابقه بازنشستگی، در شرایط فعلی مخالف منافع کارگران و بیمه‌شدگان است و موجب بدتر شدن شرایط آن‌ها می‌شود.
دهقانی در ادامه به «فقدان امنیت شغلی» اشاره کرد و گفت: کارگران فاقد امنیت شغلی و امید به آینده هستند، حتی فعالان کارگری و اعضای هیات مدیره تشکل‌های صنفی امنیت شغلی ندارند؛ کارگری که عضو شورای اسلامی کار می‌شود یا نماینده کارگر می‌شود اگر بخواهد پیگیر مطالبات کارگران باشد، قراردادش تمدید نمی‌شود و به خاطر حق‌طلبی مجازات می‌شود.
دبیر اجرایی خانه کارگر یزد در پایان تاکید کرد: هفته کارگر از یکسو، زمانی برای برگزاری نشست‌های سه‌جانبه و پیگیری مطالبات کارگران است و از سو دیگر، برنامه‌ها و همایش‌هایی برای کارگران برگزار می‌شود؛ ما در یزد قرار است نشست سه‌جانبه‌ای با استاندار و مدیران ادارت کار داشته باشیم و دغدغه‌های کارگران را مطرح کنیم؛ ضمن اینکه در صورت موافقت، یک پیاده‌روی خانوادگی کارگری در شهر یزد برگزار خواهد شد. ما هفته کارگر را به خاطر دستاوردهای کارگری جشن می‌گیریم اما مطالبات کارگران را هم فراموش نمی‌کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/715307/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ابداع دارویی جدید برای درمان نابینایی

تصویر فضاپیمای «لوسی» از سیارکی عجیب

مصرف کنندگان الکل 13 سال زودتر می‌میرند

فابیو کاپلو: رئال باید هر جور شده است بارسا را ببرد!

فرهاد مجیدی: به دنبال شکست تمام تیم‌ها هستم!

اتمام حجت حسن رنگرز با نفرات واجد شرایط حضور در جام تختی

رونمایی از لباس کاروان ورزش کارگری در مسابقات جهانی با حضور دنیامالی

حضور رئیس فدراسیون جودو در اجلاس آسیا

جنگ بر سر پیراهن تیم ملی بین این سه نفر

بازگشت احتمالی یک ستاره قدیمی به جمع پرسپولیس

بوژوویچ در آستانه برکناری؛ جباری نزدیک‌ترین گزینه سرمربیگری

اعتراض نظری‌ جویباری به تصمیمات داوران در دیدارهای اخیر استقلال

جریمه 10 درصدی اعضای کادر فنی و بازیکنان استقلال

اعتراف رئیس کمیته اخلاق به پدیده رمالی در فوتبال ایران

راه‌اندازی نخستین گشت موتوری نظارت بر اراضی کشاورزی در استان یزد

شورای اطلاع رسانی آب و انرژی در یزد تشکیل شد

آغاز به کار هفتمین جشنواره خیریه نفس در قفس

کلاهبرداران فراری در یزد دستگیر شدند

توانمندسازی تشکل‌های مردمی یکی از اولویت‌های اصلی است

سردار بهدانی‌فر با خانواده دو شهید ارتش در یزد دیدار کرد

تغییر مسیر ناگهانی یکی از عوامل اصلی تصادفات

تساوی جنجالی استقلال در آزادی در روز افشای پشت‌پرده جادوگری در فوتبال ایران

نادال موفق به دریافت اسطوره ورزشی سال شد

سرمربی آینده تیم امید از رفسنجان می آید

هفتمین جلسه تخصصی اداره کل ورزش و جوانان با هیات های ورزشی استان مازندران برگزار شد

نگاه ویژه مدیرکل ورزش و جوانان به برنامه های هفته سلامت

تحرک بدنی منظم، راهی برای کاهش ریسک سکته مغزی / سیاست‌های سلامت‌محور در بیمه سلامت

رونمایی از لباس کاروان ورزش کارگری اعزامی به بازی‌های جهانی

رونمایی از لباس کاروان ورزش کارگری در مسابقات جهانی

لزوم تقویت و توسعه ورزش همگانی و قهرمانی در سطح تمامی دانشگاه‌ها

پیشگیری از شکستگی های مکرر با درمان به موقع پوکی استخوان

سازمان تعزیرات خطاب به دولت: تکلیف قیمت نان را مشخص کنید

قالیباف: برنامه هفتم مهم‌ترین و تنهاترین سند قانونی کشور برای 5 سال آینده است

سود بیشتر از بانک؛ با ضمانت بانک... (گواهی سرمایه‌گذاری 40 درصدی)

لایحه دوفوریتی دولت برای کاهش 9 درصدی مالیات کالاهای اساسی

وزیر نفت: آمادۀ مذاکره با بخش خصوصی دربارۀ انواع قراردادها هستیم

قیمت عمده میوه و صیفی‌جات

افزایش ظرفیت فروش مشاغل خانگی در دستور کار دولت

عارف: آماده آغاز عصری تازه از مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان هستیم

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «بهشتی»

بنیاد شهید و امور ایثارگران باید در عرصه‌های معنوی و ترویج و اقامه نماز پیشگام باشد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «عباسیان»

پایان چشم انتظاری 42 ساله خانواده شهید بهشهری

اقامه نماز اثرات متفاوتی بر زندگی شخصی و اجتماعی افراد خواهد داشت

کتاب‌هایی درباره تاریخ ریا، ابراهیم گلستان و علی دهباشی

شاعرانه/ همه عالم خروش و جوش از آن است

چاپ دوم مجموعه داستانی از یک نویسنده پاکستانی

قدرت دفاعی و نظامی سپاه پاسداران؛ برگ برنده ایران در مذاکرات هسته‌ای

پیام استاندار یزد به مناسبت سالروز تأسیس  سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

بررسی وضعیت تخصیص و جذب اعتبارات عمرانی سال مالی 1403 در استان