خبر یزد

آخرين مطالب

ابداع دارویی جدید برای درمان نابینایی علمي

ابداع دارویی جدید برای درمان نابینایی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /بینایی یکی از مهم‌ترین حواس انسان است، با این حال بیش از 300 میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل بیماری‌های مختلف شبکیه در معرض خطر از دست دادن بینایی خود هستند.
اگرچه درمان‌های جدید به کند شدن پیشرفت این بیماری‌ها کمک کرده‌اند، اما تاکنون هیچ درمان مؤثری نتوانسته است بینایی از دست رفته را بازیابی کند.
اکنون محققان «مؤسسه علم و فناوری پیشرفته کره جنوبی»(KAIST) داروی جدیدی را توسعه داده‌اند که با موفقیت بینایی را بازیابی می‌کند.
به نقل از اس‌تی‌دی، این مؤسسه اعلام کرد که یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور «جین وو کیم»(Jin Woo Kim) از بخش علوم زیستی، دارویی را ابداع کرده‌اند که اعصاب شبکیه را برای بازیابی بینایی بازسازی می‌کند.
این تیم در آزمایش‌هایی با استفاده از نمونه‌های آزمایشگاهی حیوانی، با مهار کردن پروتئینی موسوم به «PROX1» که به طور معمول از ترمیم شبکیه چشم جلوگیری می‌کند، به بازسازی شبکیه و بازیابی بینایی دست یافتند.
اولین بازسازی بلندمدت شبکیه در پستانداران
در این مطالعه اولین القای موفقیت‌آمیز بازسازی عصبی بلندمدت در شبکیه چشم پستانداران انجام شد و امید جدیدی برای بیماران مبتلا به بیماری‌های «دژنراسیون شبکیه»(degenerative retinal) که هیچ گزینه درمانی نداشتند، فراهم شد.
بیماری «دژنراسیون شبکیه» منجر به آسیب‌شناختی پس‌رونده در سلول یا اجزای سلول می‌شود و در نهایت ممکن است کارکرد سلول را مختل کند و به کوری منجر شود.
با افزایش سن جمعیت جهان، تعداد بیماران مبتلا به بیماری‌های شبکیه در حال افزایش است. با این حال، هیچ درمانی برای بازیابی شبکیه و بینایی آسیب‌دیده وجود ندارد. دلیل اصلی این امر، ناتوانی شبکیه چشم پستانداران در بازسازی پس از آسیب است.
مطالعات روی حیوانات خونسرد مانند ماهی‌ها که توانایی بازسازی شبکیه خود را دارند، نشان داده است که آسیب‌های شبکیه باعث تحریک سلول‌های «گلیا مولر»(Müller glia) می‌شوند. این تحریک باعث تمایززدایی سلول‌های پیشرو شبکیه می‌شود. در نتیجه، نورون‌های جدید تولید می‌شوند. با این حال در پستانداران، این فرآیند مختل و منجر به آسیب دائمی شبکیه می‌شود.
شناسایی پروتئین PROX1 جهت بازسازی شبکیه
طی این مطالعه، محققان پروتئین «PROX1» را به عنوان یک مهارکننده کلیدی سلول «گلیا مولر» در پستانداران شناسایی کردند. این پروتئین در نورون‌های شبکیه، «اسبک مغز» یا «هیپوکامپ»(hippocampus) و نخاع یافت می‌شود و در آنجا تکثیر سلول‌های بنیادی عصبی را مهار می‌کند و تفکیک نورون‌ها را افزایش می‌دهد.
محققان کشف کردند که پروتئین «PROX1» در سلول‌های «گلیا مولر» در شبکیه آسیب‌دیده موش تجمع می‌یابد، اما این پروتئین در سلول «گلیا مولر» ماهی که قابلیت بازسازی دارد، وجود ندارد.
آنها متوجه شدند که این پروتئین در سلول «گلیا مولر» به صورت داخلی تولید نمی‌شود و از نورون‌های اطراف گرفته می‌شود. این نورون‌ها تجزیه نمی‌شوند و پروتئین را ترشح می‌کنند.
بر اساس این یافته‌ها، این تیم رویکردی را برای بازیابی توانایی بازسازی سلول «گلیا مولر» با حذف پروتئین «PROX1» قبل از رسیدن به این سلول‌ها توسعه داد.
دانشمندان در این رویکرد از یک پادتن استفاده کردند که به این پروتئین متصل شده و توسط فناوری شرکت «Celliaz» توسعه داده شده است.
هنگامی که این پادتن به شبکیه موش‌ها تزریق شد، بازسازی عصبی را به طور قابل توجهی افزایش داد.
هنگامی که ژن این پادتن به شبکیه چشم موش‌هایی با بیماری «رتینیت پیگمنتوزا»(retinitis pigmentosa) منتقل شد، بازسازی شبکیه آسیب‌دیده و بازیابی بینایی را برای بیش از 6 ماه امکان‌پذیر کرد.
«رتینیت پیگمنتوزا» یک گروه از اختلالات چشمی است که موجب از دست دادن بینایی می‌شود.
این درمان القاکننده بازسازی شبکیه جهت کاربرد در بیماری‌های مختلف «دژنراسیون شبکیه» که فاقد درمان‌های مؤثر هستند، در حال توسعه است و این شرکت قصد دارد تا سال 2028 آزمایش‌های بالینی خود را آغاز کند.
دکتر «یون جونگ لی»(Eun Jung Lee) اظهار کرد: ما در آستانه تکمیل بهینه‌سازی پادتنی مهارکننده برای پروتئین «PROX1» هستیم و قبل از تجویز آن به بیماران مبتلا به بیماری شبکیه، به مطالعات پیش‌بالینی می‌پردازیم.
وی افزود: هدف ما ارائه درمانی برای بیماران در معرض نابینایی است که در حال حاضر گزینه‌های درمانی مناسبی ندارند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/715445/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دانشجویان اخراجی هوش مصنوعی «تقلب در مصاحبه شغلی» را ابداع کردند

ربات‌های آینده انعطاف‌پذیرتر خواهند شد

دیدار سفیر عربستان با مسئولان کمیته ملی المپیک

گروه‌بندی مرحله نهایی سوپر لیگ غرب آسیا

گام موفقیت‌آمیز فولاد سرمد ابرکوه در فروردین 1404؛ تولید افتخارآمیز 51500 تن میلگرد

رمزگشایی 50 فقره سرقت محتویات داخل خودرو در جنوب مشهد

پایان رقابت‌های سابر بانوان با قهرمانی یزد و دومی تیم اصفهان

پایان رقابت‌های سابر بانوان با قهرمانی یزد

کشف 5 هزار داروی غیرمجاز در یزد

دیدار رئیس فدراسیون کبدی با رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی

برگزاری طرح ملی «سه شنبه‌های بازی و ورزش سالمندی» در بیرجند

دیدار با سفیر عربستان در سطح عالی ورزش ایران

دنیامالی: کاروان ناشنوایان ایران باید در سطح جهانی بدرخشد/ قول دادن برای کسب مدال جسارت می‌خواهد

دستور وزیر برای حضور دوومیدانی‌کاران ناشنوا در آفتاب انقلاب

ماهیچه گوسفندی میلیونی شد

برای نیروگاه اتمی برق بوشهر چقدر هزینه شده است؟

لغو قانون تغییر ساعت به هدررفت 1200 مگاواتی برق دامن زد!

اعزام 21 اسکواش باز یزدی به مسابقات شیراز جونیور

صادرات گمرک یزد، فراتر از 500 میلیون دلار

کتابی با قصه دلتنگی‌ها و صبوری‌ها از جنس «به رسم امانت»

به مناسبت بزرگداشت استاد سخن، سعدی

چین آماده انجام ماموریت فضایی شنژو 20 می شود

تبدیل گرمای بدن به برق با کمک اسفنج‌های نانویی

مریخ‌نورد کنجکاوی سر نخ بزرگی در مریخ یافت

اعلام اسامی داوران مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی

اشتباه نکن بایرن؛ بهترین مدافع آلمان را بخر!

هوادار برای ناکامی استقلال یک کاپیتان به زمین فرستاد

ارتقای رقابت‌های دوومیدانی جام امام رضا(ع) از درجه D به C جهانی

شکست ندا شهسواری مقابل پینگ‌پنگ‌باز 13ساله چینی

کمپین «سلامت روان، حال خوب» با ارائه خدمات رایگان به بیش از هزار نفر برگزار شد

کلاهبرداری با چک‌های افراد کارتن‌خواب‌ در یزد!

کشف 200 کیلوگرم مواد مخدر در مروست

کاهش خطر سکته مغزی با تحرک بدنی منظم / پیگیری سیاست‌های سلامت‌محور در بیمه سلامت

محمد کاظمیان : تنها به احترام حرف وزیر ورزش از فدراسیون کنار رفتم

کارنامه درخشان سپاه پاسداران به رغم کارشکنی‌های دشمنان نظام و انقلاب

روح‌الامینی: آقای عارف! گزارش‌های کمی آمار یک شمشیر دو لبه است، به هر جهت که دل‌تان خواست می‌تواند ببرد

برنامه افزایش تولید بنزین به 129 میلیون لیتر در روز

رکورد ارزش معاملات بورس دومین بار متوالی در 1404 شکست

گشایش نمایشگاه آثار تجسمی در بهاباد

دومین نشست شورای معاونین بنیاد شهرستان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های استان تهران برگزار شد

دو خط کتاب/ سرزمین گوجه های سبز

در جستجوی پاپ فرانسیس در دنیای کتاب

یزد باید استان اول در نهضت مدرسه‌سازی باشد

ابداع دارویی جدید برای درمان نابینایی

تصویر فضاپیمای «لوسی» از سیارکی عجیب

مصرف کنندگان الکل 13 سال زودتر می‌میرند

فابیو کاپلو: رئال باید هر جور شده است بارسا را ببرد!

فرهاد مجیدی: به دنبال شکست تمام تیم‌ها هستم!

اتمام حجت حسن رنگرز با نفرات واجد شرایط حضور در جام تختی

رونمایی از لباس کاروان ورزش کارگری در مسابقات جهانی با حضور دنیامالی