خبر یزد

آخرين مطالب

صادرات پسته ایرانی در یک‌قدمی ممنوعیت اقتصادي

صادرات پسته ایرانی در یک‌قدمی ممنوعیت
  بزرگنمايي:

خبر یزد - هفت صبح / اتحادیه اروپا برخی محموله‌های پسته ایرانی را به دلیل آلودگی بالای آفلاتوکسین بازگرداند و به ایران برای بهبود کیفیت مهلت داد. در این شرایط، تهدید ممنوعیت صادرات پسته ایران به اروپا جدی‌تر شده است.
صادرات پسته ایران به یکی از مهم‌ترین بازارهای جهانی یعنی اتحادیه اروپا، با چالش‌های جدی روبه‌رو است. در ماه‌های اخیر، اخبار نگران‌کننده‌ای در مورد بازگشت محموله‌های پسته ایرانی به دلیل آلودگی بالای آفلاتوکسین منتشر شده است. صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا در آستانه یک بحران جدی قرار دارد و اگر اقدامات اصلاحی به‌سرعت انجام نشود، تهدید به ممنوعیت کامل واردات پسته ایرانی ممکن است به واقعیت تبدیل شود. 
برای حفظ این بازار مهم و اعتبار پسته ایران، همکاری جدی بین دولت، بخش خصوصی و انجمن‌های مربوطه ضروری است. در غیر این صورت، اقتصاد کشور و معیشت باغداران ایرانی آسیب‌های جدی می‌بیند.اتحادیه اروپا در ماه مارس 2025، پنج محموله پسته ایرانی را به دلیل آلودگی بالای آفلاتوکسین بازگرداند. این اقدام پس از هشدارهای مکرر اتحادیه اروپا در مورد استانداردهای ایمنی غذایی ایران صورت گرفت. سید محمدمهدی بورومندی، معاون وزیر جهاد کشاورزی ایران، اعلام کرد در صورت ادامه این روند، ممکن است پسته ایران ظرف دو سال آینده از بازارهای بین‌المللی حذف شود.
بازار



اتحادیه اروپا به تولیدکنندگان و صادرکنندگان پسته ایران مهلت شش‌ماهه‌ای برای بهبود کیفیت و حذف آلودگی آفلاتوکسین اعلام کرده است. در صورت عدم رعایت استانداردها، صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا ممنوع خواهد شد. ​در واکنش به این وضعیت، سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) در ماه مارس 2025 کارگاه‌های آموزشی تخصصی در ایران برگزار کرد تا ظرفیت ذینفعان در زنجیره تامین پسته را برای پیشگیری، شناسایی و کنترل آفلاتوکسین‌ها تقویت کند. 
دلایل افزایش آلودگی آفلاتوکسین در پسته ایران
آفلاتوکسین یک سم قارچی است که به ویژه در شرایط گرم و خشک رشد می‌کند. این سم در پسته‌ها و سایر محصولات کشاورزی به‌ویژه در صورت نبود مدیریت مناسب در فرآیند برداشت و نگهداری، می‌تواند به‌طور خطرناکی تجمع یابد. یکی از دلایل اصلی افزایش آلودگی آفلاتوکسین در پسته ایرانی، تغییرات اقلیمی و بحران کم‌آبی است. این تغییرات موجب شده تا پسته‌ها نارس و آسیب‌دیده شوند که باعث افزایش خطر آلودگی به آفلاتوکسین می‌شود. همچنین گرما و سرمای نابهنگام نیز به محصول آسیب می‌زند و کیفیت آن را پایین می‌آورد.
محسن جلال‌پور رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران، در چندین سخنرانی و مصاحبه تاکید کرده است که برای حفظ بازارهای صادراتی و اعتبار پسته ایرانی، لازم است نهادهای مسئول برنامه‌ریزی منسجمی برای بهبود کیفیت تولید، تقویت نظارت بر صادرات و مدیریت صادرات غیرمستقیم از طریق کشورهای ثالث تدوین کنند.
چالش‌های صادرات غیرمستقیم و مشکلات متعاقب آن
یکی از مشکلات دیگری که در ماه‌های اخیر مطرح شده، صادرات غیرمستقیم پسته ایران از طریق کشورهای ثالث مانند ترکیه است. برخی از محموله‌های پسته ایران که از طریق ترکیه به اتحادیه اروپا وارد می‌شوند، ممکن است به عنوان محصول ایرانی شناخته شوند و این مسئله می‌تواند مشکلات جدیدی برای اعتبار پسته ایران به وجود آورد. اتحادیه اروپا در این خصوص هشدار داده است که در صورت ادامه این روند، واردات پسته ایران از طریق کشورهای ثالث را نیز ممکن است محدود کند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/715547/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار گوگل به کاربران جیمیل درباره حمله فیشینگ خطرناک

هوش مصنوعی به کمک درمان آب‌مروارید آمد

سرنوشت قدیمی‌ترین کاپ ورزشی ایران در عتیقه‌فروشی

یک ستاره فرانسوی دیگر هم سامورایی شد

فهرست نقل و انتقالاتی پرسپولیس

تغییر ساعت دیدار استقلال و پیکان

زمان ثبت قرارداد اولین تمدیدی پرسپولیس اعلام شد

درویش مانند یک رییس جمهور در پرسپولیس!

پایان رقابت های سابر بانوان با قهرمانی یزد و دومی تیم اصفهان

روابط‌عمومی‌های یزد در بحران پویایی لازم را ندارند

کلاهبرداران فراری دستگیر شدند

شناسایی چهار مورد بیمار مبتلا به سرخک در یزد

تکلیف نیمکت جذاب لیگ برتر مشخص شد

رونمایی از پوستر شهید شاخص بسیج ورزشکاران کشور در مازندران+ فیلم

سختی‌ها و چالش‌های زندگی فرشته اقتداری، اولین مدال‌آور تاریخ اسکواش + فیلم

ضعف روابط‌عمومی‌ها، میدان را به حاشیه‌سازها واگذار می‌کند

معرفی مدیران جدید بیمه دی

اقدام دولت برای کاهش مالیات ارزش افزوده اقلام ضروری چه تأثیری بر سبد معیشت دارد؟

پیش بینی؛ قیمت دلار فردا 3 اردیبهشت چقدر می شود؟

تورم مواد غذایی در فروردین 1404؛ کدام ماده غذایی رکورد زد؟

مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فردا واریز می‌شود

اسلامی: ‌هر کیلو آب سنگین حدود 1000 دلار ارزش دارد و ما صادرکننده آن هستیم

چرا حراج امروز شمش طلا کم فروغ بود؟

ظرفیت واقعی تولید نفت ایران 6.5 میلیون بشکه در روز است

10 بسته تشویقی صنعت نفت ایران برای سرمایه‌گذاری معرفی شد

پایان تعمیرات اساسی و دوره‌ای نیروگاه سیکل ترکیبی یزد

خسارت بیش از 28 هزار میلیاردی طوفان به محصولات کشاورزی استان

داستانک/ لطفاً هیچ وقت عوض نشو!

انتشار کتاب‌هایی درباره نیچه و سارتر

چرا زنان باردار کمتر به کووید مبتلا می‌شوند؟

ریزرباتی به اندازه یک دانه برج که به درمان تومور مغزی کمک می‌کند

پایان رقابت‌های سابر زنان با قهرمانی یزد و نایب‌قهرمانی اصفهان

اولین معدن اورانیوم در ایران در کجا بود؟ + فیلم

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی | واسه مجالست مرغ رو با این رسپی درست کن +ویدئو

روشنایی چراغ تیر‌های برق در روز روشن

معرفی شهید شاخص جامعه ورزش کشور در ساری

سرپرست انجمن چوبکشی  منصوب شد

حمایت از آلومینیوم برای ادامه تیمداری

قدیمی‌ترین جام ورزش ایران در یک عتیقه‌فروشی!

بیانیه محمد رهبری بعد از ورود وزارت ورزش به حواشی شمشیربازی – آفتاب نو | اخبار ورزشی

بیانیه محمد رهبری بعد از ورود وزارت ورزش به حواشی شمشیربازی

اتفاق ناگوار برای کاپیتان پرافتخار پرسپولیس

کدام استان صدرنشین تجدیدپذیرهاست؟

آتش؛ زیر خاکستر بازار مسکن

درد بازار برنج با واردات دوا می‌شود؟

بهترین بازارها برای سرمایه گذاری در اردیبهشت 1404

رونمایی از شیوه جدید فروش گوشت و مرغ در ایران؛ الان بخر 31 روز بعد پول بده!

صادرات پسته ایرانی در یک‌قدمی ممنوعیت

نحوه دریافت زمین رایگان در 1404 اعلام شد

بانوان شمشیرباز یزدی قهرمان کشور شدند